Отговор: Toshiba Daiseikai 8
ее щом е престъпление закво се оплакваш сега тука :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
ve55ko
Здравейте,
От 1 година имам 2 броя Toshiba Daiseikai 8 13-ки - единия в голяма стая хол + кухня около 22 кв.м., а другия в малка спалня около 13 кв.м.
Двата са(бяха) монтирани на отстояние около 10 см от тавана.
Преди месец се наложи ремонт на тавана в малката стая и се сложи скара с гипсокартон, с което тавана падна доста надолу. Сега разстоянието от климатика до тавана е около 2 см.
От известно време климатика в малката стая непрекъснато се изключва и дори и 28 градуса да му задам, той спира при едва 21, 22 градуса в стаята. Почти не може да стопли - а е супер малка стаята. Другия в голямата му задавам 26, и си прави около 24-25. Общо взето само на 30 градуса и вентилатор на макс успява да направи около 24 градуса в малката стая. Възможно ли е проблемът да идва от малкото разстояние до тавана? Да предприема ли местене по-надолу? Нещо друго като идея да кажете?
Благодаря.
Като стигне температурата спира ли турбината напълно? Ако е така и в комбинация с близкият таван е нормално да спи. - Пробвайте с изключване на функцията.
Може да се удължи и изнесе датчика за вътр. температура някъде по-надолу.
Цитат:
zxc0
Като стигне температурата спира ли турбината напълно? Ако е така и в комбинация с близкият таван е нормално да спи. - Пробвайте с изключване на функцията.
Може да се удължи и изнесе датчика за вътр. температура някъде по-надолу.
Той не я стига въобще температурата. Работи 5,6 минутки и спира - прибира се на най-горна позиция и не работи нщо. След това след много време - около 30-40 минути евентуално тръгва за още 5 минути, или въобще не тръгва с часове.
А относно упреките, че климатика е голям - не съм съгласен, защото много добре си топлеха двата целия апартамент 3-те стаи.
Пак уточнявам какъв е казуса - да се прави ли някаква друга проверка/инспекция на климатика за повреда евентуално или е нормално да не иска да работи така с 2 см до тавана.
прочети внимателно кво сме ти писали вместо да питаш едно и също като малоумен ...
Цитат:
Aleksandars
Ето тук Ви грешката....Както и ще се наложи да го разкарате от тази стая, ако искате да работи както трябва. Или най-малкото да го монтират като хората, предвид условията, но пак няма да работи добре в това помещение.
Глупости, разликата в минимумите е 150W. Минимумът на 13ката даисейкай 8 е по-нисък с 200W от седмицата на MHI.
Основният проблем е че повечето майстори ги мързи да шпакловат таван и пляскат окачен защото е по-лесно и бързо!
Цитат:
ve55ko
Той не я стига въобще температурата. Работи 5,6 минутки и спира - прибира се на най-горна позиция и не работи нщо. След това след много време - около 30-40 минути евентуално тръгва за още 5 минути, или въобще не тръгва с часове.
А относно упреките, че климатика е голям - не съм съгласен, защото много добре си топлеха двата целия апартамент 3-те стаи.
Пак уточнявам какъв е казуса - да се прави ли някаква друга проверка/инспекция на климатика за повреда евентуално или е нормално да не иска да работи така с 2 см до тавана.
Най-безболезненият вариант е да се изреже част от окачения таван по две педи встрани и и отпред на климатика. Дайте снимка и кажете от какъв материал е тавана и ще ви посъветвам как да стане.
С 2 см до тавана няма как да работи. Няма дебит. Удушен е. Това е все едно затлачени филтри. Много затлачени.
Не го знам как е точно, но може да се направи проба със свален капак. Така ще се отвори достатъчно пространство за засмукване на въздух. Ако остане ситуацията едва ли двата сантиметра ще са основната причина.
Да, със свалени капаци тази зима, напролет рязане на тавана, а може и да си останат със свалени капаци докато издържите ако върши работа!
Цитат:
DDM87
Да, със свалени капаци тази зима, напролет рязане на тавана, а може и да си останат със свалени капаци докато издържите ако върши работа!
:offtopic: Имам един въпрос /не към автора на този ценен съвет/. Ако онази другата тема е "кенеф", тази какво е с такива "ценни" предложения?
Аз съм за това че 2 см са му достатъчни, няма как да се затапи от това.
Затапи го с нещо отгоре на 100 процента и провери дали ще се държи пак така.
Изобщо не са достатъчни...Защо се изказвате, без да знаете какви са изискванията на производителя?!
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
SPSt
:offtopic: Имам един въпрос /не към автора на този ценен съвет/. Ако онази другата тема е "кенеф", тази какво е с такива "ценни" предложения?
Човек, ти да не си от онези дето ги мързи да шпакловат таван че се палиш така? Аз бях напълно сериозен. Това е единствения вариант човека да си ползва климатиците за момента.
- - - - - - - - - -
... онези "майстори"
а на бас че ако не е тоя успиващия се модел ще си работи доста прилично с тия 2 см ,най много да се наложи да му задаваш 1-2 градуса над желаната температура
А на бас, че ако беше боднал една 18-ка в коридора, щеше да се отоплява по-комфортно от сега, само с една машина? Толкова забавни постове не бях чел скоро. В този ред на мисли, защо не завърти вътрешното тяло на 180 градуса, с клапите към тавана? К'во толкова? :))
Предложете нещо по-смислено е, философи! milanov ви разби с предложението за капака тоя път! Браво, Миланов!
Собственика е сгрешил...в това спор няма. Решението е демонтаж и правилен монтаж отново.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk