синти ,не се заяждам ма веднъж казваш ,че топли а после,че пускаш радиатор...ако климата има проблем-викни МАСТОР къв е проблема
синти ,не се заяждам ма веднъж казваш ,че топли а после,че пускаш радиатор...ако климата има проблем-викни МАСТОР къв е проблема
Еми аз съм написал кога има проблеми машината - когато е СТУДЕНО ! И наистина майстор идва, прави диагностика, гледа, мери - каза "няма какво да и правя, машината ти е перфектна, всичко е ОК". Обаче не е, и търся сега как сам да си реша проблема, защото майстора не свърши нищо. и аз не се заяждам, ама пиша си болката, и трима човека ми викат "бе ти се оплакваш че харчи малко докато топли..." - ми не е така.
има го тоя момент и при моята НДР-ка.
прибирам се през няколко дни да проверя дали още работи - този автоматичен рестарт ми е голяма мъка че го няма... но това друг проблем.
както и да е обикновено бачка - реша да го засиля и : нищо.
не се развърта , дори не променя оборотите на турбината. а трябва да се случи нещо когато го засилиш от 18 на 25 градуса.
рестарта оправя нещата. поне ми се е случвало само веднъж иначе си потдържа 18. всъщност не съм мерил може и малко нагоре да са - тази машина малко си прави каквото си иска , но нали топли цветята , не ми пука.
а бутон powerfull има ли ? може да се пробва в тоя режим как е ..
Няма такъв бутон. До тук три варианта за пробване:
1) изкл. за 10-15 мин. и включване
2) пускане на студено с най-ниската темп., да поработи малко така и после вкл. на топло
3) Рестарт, веднага на 30* да топли и се гледа какво прави.
Ако някой се сети нещо друго, което да опитам за да проработи нормално машината, слушам
Това с четирипътният винтил няма как сам да го проверя. Ще трябва да викам техник (отново...)Затова го оставям като краен вариант.
Не става с powerful, само рестарт го оправя. Моя климатик го гледаха точно братята,но когато дойдоха, подлата гад се развъртя на макс. А за да заспи му трябват часове на минимална мощност.
Дам, има нещо гнило в ндр-ките...
щом се събрахме такава дружина...
ама си трайте с години никой не се оплаква![]()
Аз пък с EDR имах подобен проблем. Прозореца отворен, а той си чеши компресора и ми прави бриз.
След едночасова игра с климатика (по-горе проиграх всички варианти, + още няколко за които се сетих), установих следното: компресора (или климатика) е забил на 650-800 (най-често седи на около 700) вата консумация, т.е. на някакви обороти и от там не мърда, без значение каква темп. задавам. В помещението е 22* по термометър, като му задам да поддържа 18 - консумацията не пада, като задам 22 - не се променя, като задам 30* - отново няма промяна. И сега въпроса ми е: какво може да се е счупило? И един въпрос: как да рестартирам климатика? От дистанционното не става. искам да му направя "hard reset" - да го върна в заводски настройки. Под капака има един бутон, който го вкарва в автоматичен режим аконямам дистанционно. Като го задържа 8сек. и климатика избибитква (някъде четох, че това е ресет). При дефрост видях консумация 550 вата, ама той и не беше заскрежил почти нищо по питата. Набързо разтопи леда и пак се върна на 700 вата да топли.
Сигурно... Не е мултицет, уред за измерване на консумацията е, от тези, които се продават по магазините. Немски... едва ли мърда с повече от 10-15 вата. С други уреди като съм го ползвал показва според очакванията.
Синти, твоята машина си е проявила дефекта и ми е странно, че техници не могат да поставят диагноза на проблема. Очевидно има нещо което не позволява на компресора да развърти пълната си мощност, аз съм пълен аматьор, но смятам, че проблема е от датчик които работи, но не реагира коректно, за това и на самодигностиката не излиза проблем. Ако беше изгорял елемент или блокирал четирипътен винтил машината щеше да запише грешка. При мен проблема е по -неприятен защото дефектния елемент през повечето време очевидно работи коректно. Жалко, че никой от майсторите във форума не се включва поне с разсъждения, което ме навява на мисълта, че 90% от тях всъщност са най - обикновени монтажници.