Да и това не ми пречи по никакъв начин. Нито го чувам, нито ми води до преразход - нищо. От машина с 41 кг. външно какво се очаква. Това е машина с много висок запас, реално хардуерно си е 13-ка. Виж, ако работи в недостиг посред зима ще се притесня. Но на -18 да работи под 400 вата, това е моята машина.За справка MHI-то под -16 отива в друго измерение.
При излизане от off развърта ли турбината на вътрешното до около 2-3 степен за няколко секунди и после утихва на около първа или под първа? /Зададена е auto от дистанционното/![]()
Не съм чул такова нещо. Но при мен предвид малката стая е в режим Auto-Тихо. Няма смисъл да трупаме темата.
След дефрост форсира ли се климатика на макс /2.4kW според моят ватметър/ за около примерно 10 минути?![]()
Виж [https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...5707] този 155-ти [/url] и [https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...5715] този 157-ми [/url] пост. Друго казват? Форсирала над заданието? Аз, такова нещо при моите тошиби не съм видял? Когато го прочетохте, защо не го опровергахте? Аз го приех за факт!
При външна примерно +10 градуса и зададена 20 градуса работи ли с часове компресора, а на вътрешното турбината не се върти и консумира 140...160W?
Няма такова нещо. Машината си минава в офф. Но ако уреда ти дава 2400 на макс, нищо чудно да дава, че работи с часове на 160 вата.
Аз лесно този уред за 18лв. от Конрад ще го сменя с одобрен електромер от Дейзи за 50лв. и ако пак се наблюдава същата работа на климатика. /Съгласен съм , че може би евтиното ватметърче може да греши с показването на 2,4kW, но показва 1200W когато максималната мощност е ограничена от power-sel на 50% - и тука сигурно греши ама някак си много пропорционално/
- - - - - - - - - -
На сред зима работил ли ти е цял ден без да изключва и вечерно време когато външните температури станат с няколко градуса по-ниски от дневните климатика ти да започне да работи on/off?
Хем външните по-ниски хем започва on/off.![]()
Додо.. въпроса който засягаш е встрани от това което се коментираше по горе но и на него ще отговоря.
И 5та серия и 6 та... имат контрол на оборотите. На режим Ауто..той си решава как да се държи..Като говорим за 6 та.. Ако си оставил на Ауто..след дефрост се развърта..пуска жега.. като навакса загубата в температура..намаля турбината и се стабилизира до зададената. Това за мен е коректния режим през повечето време, предвид на това че самата машина си регулира всичко.
При същото упражнение след дефрост ак оси задал Фан1 ..отвън машината се развърта, темепратурата на вътрешното е висока, но той се съобразява с зададеното Фан1.. така си остава.
Какво следва от това..след дефрост темепратурата вътре се е понижила..фан1 няма този дебит като на макс при Ауто.. Външното буха жега, а вътрешния фан не го издухва.. тоест имаме дисонанс... Въпреки натоварването Тошиба се съобразява с дистанционното..
Това е различно от сценария в който вътрешното се е оспало и не поема команди за промяна на оборотите,...
Предвид многото постове не мога да следя по всички теми кой какво пише.. в случая не съм го мернал...
Аз не споря, само питам за начина на работа на Дайсейкай 6.Ако само при мене се проявяват тези особености - ще се мери и ще се проверява. Но ако работи при още 5 човека по същият начин вече е съвсем друго.
Климатика си е екстра, не съм казал че е лош или нещо подобно, просто горните 5 неща лично на мене не ми допадат.
Ако знаех с какво да го заменя може би бих го направил, но такива като горните 5 подробности за работата на даден климатик не ги пише в официалната документация и този форум е единственият източник от който може човек да си набави "дребни" подробности за начина на работа на някоя машина. НО трябва много отсяване и т.н.![]()
Темата е за мултито от заглавието. Всяко следващо мнение което не е свързано с темата ще бъде изтривано.
Здравейте! Да повдигна тази стара тема с няколко въпроса.
1.Доволен ли сте все още от системата.
2. Заслужава ли си да купувам 18 като в моите условия и 14 ще свърши работа? Малки топлоизолирани помещения. Разгледах характеристиките и като тегло са еднакви, а като кубици съотношението е 110/130, но и като цена няма голяма разлика.
3.Заслужава ли си да се купуват вътрешни тела Дансекай или и Сузуми + се справят добре със задачата?