Привет на всички позитивно мислещи съфорумци. Умишлено изчаквах да мине време от пускането на мултито за да събера инфо как се държи и това далеч не е финално ,тъй като зимата предстои.
Кратко и ясно какво се отоплява:
Стая 1 -спалня 1 външна стена врата пищов алу. дограма обикнов. стъкла ( остаря).. 14 квадрата.
Стая 2 -малка спалня, пак вътрешна на тавана има изолация, прозорец и врата към тераса. 12 квадрата.Таз я държим отворена да топли към 4 квадрата коридор,каквото влезе в банята и тоалетната..идеално е .
Техника : Мулти Тошиба RAS-M18UAV-E външно ( японче) и вътрешни Suzumi + 10-ки. Монтажа отне цял ден предвид дупчене и всичко останало.. извършено от Mega.Естествено подбора и съдействието при намирането на техниката беше негова заслуга.
Та ,на 19 дек. ще стане точно 1 месец откак сме го пуснали.Не са гасени телата изобщо, независимо от времето навън. Предвид ,че в тези стаи нямаше отопление, вкъщи беше бурна радост..Влизаш от вратата и те лъхва топлина...
Системата е настроена на 21 и двете тела, и Fan Auto, дори не се забелязват ,че духат, предвид че на ръчен режим Fan 1 вътре става вихрушка.За момента нямам потребност да сменям режима. Беше необходимо около 5 дена да се темперират помещенията ( не 3,4 часа)..
За времето на работа имаше разнообразни условия ,студено, дебела мъгла, топли дни..
Поведение при средна мъгла: Изненадващо се разкри интересен алгоритъм на работа.. Да, прихвана скреж но си работи, и поддържа питата някак си слабо заскрежена, започна да редува с изключване телата едно по едно, .Влизаш едната стая нещо клокочи.. другото духа топло.. след време , другата.. Последните дни на мъглата стана тежка и мн. влажна. Е тогава си мина в офф,спряха си и двете,светна индикация.. и докато се усетя, размрази и тръгна наново...много кратък дефрост в голяма степен поради тръбния път.Никаква драма.
И така си вървят дните,..инсталирал съм измерител на консумираната енергия.
Шок!.. Разход.. постоянен
при всички вариации на външната температура до момента: 10 градуса навън, 190-205 вата ..върти ги затова пиша от до. 5 градуса навън 260 вата.. 3 градуса навън 260 вата 1 градус навън 265-268 вата ... 0.1 навън 269 вата
![]()
За момента е изхарчил една идея повече от 5-цата Дайсей 16 ка която работи в холо-трапезарията в доста по тежки условия.
Стените се затоплиха, и това помага и на 5 цата, кротна се горката...
С Mega се шегувахме наскоро че м ие продал уред с реакторче с полоний...
Някой ще пита за звук.. звук няма, вибрации никакви, перката върти колкото да не заспи, денем ,вечер се ускорява но на практика нищо.
Като стане по топло навън дори пада под 190, гледах го и на 140-160... буквално заспива...
Много флекс машина за разлика от MHI което имам също на друг обект..там нещата са камионски, не се задъхва в никой студ, но под 400 вата не пада, оффи- външното тяло но не може 300 и надолу.
Тошиба се доказа за сетен път..брутално флекс машина не дразни с нищо,тихо и топло.
Някой ще пита ма то suzumi + няма пречиствател... никаква драма не е това.. а и аз си имам Daikin йонизатор и си го местя където ми кеф, най вече като спим ..работи или в хола.
Накратко 2 топли стаи с 1 тяло отвън без драми без висок разход на енергия..какво повече от Toshiba multi.
Ще продължа да пиша инфо за температурните условия по уред ,нека дойде голем студ че засега се бави.