При мен при определени обороти на мотора, питата опираше /тракаше/ в корпуса, но за това са виновни донякъде и тампоните.
При мен при определени обороти на мотора, питата опираше /тракаше/ в корпуса, но за това са виновни донякъде и тампоните.
При мен на Тошиба дайсейкай 5 има подобен звук, с натискането на бутона ON при външни около и под нулата, поне само тогава съм го забелязал, но за да го чуя трябва да съм на терасата вътре не се чува, или ако се чуе то е много тихо, преди още да се е завъртяла перката и преди да е заработил компресора, незнам дали го прави винаги или е обвързано с някаква температура, нямам наблюдения. На изключване до сега такъв звук не съм чувал, само на включване.
Звука е много близък с моя на старт, но при мен е по-кратко, макс 3 сек.
Има ли как да видиш дали оборотите на перката съвпадат с чаткането?
Ще проверя по-късно, но при мен е само при спиране на перката. Абе на тоя климат не може ли да се сложи външно на дайсейкай!
Питам ) При тази ситуация мисля да видя, дали климата работи коректно. Ако - да .... Ако не - ще мисля.
Коректно ти работи климатика. Нали нямаш оплакване лятото на охлаждане. Просто дрънка, което не пречи на работата на климатика.
Топли и хлади
Но трака и не искам да ми трака нещо дето е 2.2 хил. Нали
Тогава хващай отвертката, като не искат да ти го оправят гаранционно. Елементарно е.
Ето това Румба най-много ме е яд. Че не щЪт или не знаят!
Искаш да кажеш, че специалистите на Тошиба не си познават собствените машини ли? Не ми се вярва.
Ами ако този модел са направени да работят така?
Днес моя специално го пуснах и отначало при включването се чу въпросното чаткане за около 1-2 секунди. Но след това при нормална работа повече не се чува такъв шум.
Казвам, че спеца не ме увери в правотата си.
Човек, имам 6 клими и зная горе-долу какво да очаквам.
А и ще видя какво ще кажат колегите му от другите девизии
Не им завиждам на колегите от Тошиба с такъв клиент. Днес имах подобен тип дето слизаше пред блока и според него климатика бил крив, въпреки че слагахме два различни нивела и си бяха ок.
Sent from my K012 using Tapatalk 2
Проблема е, че така записан звука, не се разбира колко е силен в действителност. Няма ли как да видиш от къде идва?