Страница 13 от 28 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Спи града

Мисля да опитам. Бих го сменил наистина.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    Мисля да опитам. Бих го сменил наистина.
    Е преди КЗП трябва да опиташ да си потърсиш гаранционните права. КЗП идва когато не се спазва правата по гаранционният закон, а те няма как да са спазени ако не е потърсена гаранционна отговорност. Интересно е наистина, че само 2-3 от хората с проблем сме потърсили гаранционно обслужване по този проблем!
    mkukas и kokovox харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Някъде тук във форума бях чел че софтуера на Сузуми е същия (или поне логиката на управление) като на Дайсейкай.
    За сега не съм видял да има оплаквания за успиване от Сузуми.
    Та, мисълта ми е че хардуера на Сузуму е със сигурност различен от Дайсейкай. Може ли някъде в хардуера на Дайсейкай (включително и позицията на сензора) да е проблема тогава?

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Не е същия софтуера на Сузуми или поне няма бъгове никога не се успива и топли много адекватно .. но за Мирай четох оплаквания че се успива и той.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Откъде ще се появи тоя коминен ефект само да поясниш не се ли върти турбината там движение на въздух няма .. отделно тука се говори да спадане на градусите с 4-5 на помещението ,където и да е датчика трябва да сработи машината ( аз дори мисля на единия си климатик да го местя на закрито че е много чувствителен ) .. такъв режим при който компресора работи а вътрешното тяло не e ,е софтуерен бъг - и да изместиш датчика пак ще се успива в определени условия
    Коминен ефект се появява винаги когато турбината е спряла, а топлообменникът се загрява или е все още по-топъл от околния въздух. Не е мястото тук да се коментира точно как и защо, свързано е с разреждане на On - Off циклите.
    vadim одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Драги собственици и ползватели на Дайсейкай 8 - защо тези от вас които продължават да се сблъскват с един и същ в проблем в продължение на година и повече, не предприемат някакви по сериозни действия.Няма нужда да оправдавате работата на машината, тя изобщо не работи адекватно... Обърнете се към КЗП, докато все още имате гаранция.
    Чакай де, много бързаш. След още една изминала година така и не стана ясно дали забива софтуера, дали датчиците на мерят вярно или просто машините така си работят. След още 4-5 години като се установи къде точно е проблемът ще се стигне и до КЗП. Имай търпение.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Коминен ефект се появява винаги когато турбината е спряла, а топлообменникът се загрява или е все още по-топъл от околния въздух. Не е мястото тук да се коментира точно как и защо, свързано е с разреждане на On - Off циклите.
    Mда дори са ги свели до нула он-офф циклите

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Сарказма ти е излишен Джак, ако не се лъжа при задействане на нещата от страна на потребителя, в срок от 3 месеца КЗП трябва да се произнесе по случая. Важно е да се уцели тайминга и да не се чака да изтече гаранцията.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

1 месец е срока за отговор от КЗП. Лично проверен многократно. Някой път се мотат и малко повече, въпреки, че е незаконно, но това е България.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

А тази КЗП какво ще направи? Ще разпореди какво? Да се смени стоката с нова, същата. Или какво?

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ще разпореди отстраняване на несъответствието, Миланов! Ако си пуснал машината да топли и в един момент ня спре да го прави, без субективна причина и без да са нарушени изискванията за работа на агрегата от производителя, имаш право на претенция за несъответствие на стоката с декларираните параметри. Повярвай ми, това няма нищо общо с твоята сага

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Кой говори за "моята сага". Почти една година мина и нищо. Хората почнаха да изваждат карантията на климатика отвън. Който е по-сръчен сам се оправя, който не е .....чака.
    mkukas одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Много ги жалите тез тощиби .. ако не изпада в он-фф проблем няма да има ,а това е лесно постижимо с тоя минимум
    dodo_pv одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Не ги жалим, но парадоксално като застуди и повиши топлоотдаването при него се задържа топъл въздух и изключва. В началото си мислех, че подобно на Дайсекай 6 си вдига минимума, но после разбрах какво става. Сега, след преместването на сензорът и това се подобри и въобще не съм го видял в "оф".

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Можеш ли да кажеш при -5 колко му е консумацията? Ако имаш мерило под ръка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 28 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе