djenev, хубаво си го обяснил. Защо обаче като се направят няколко on/off цикъла не се свали този минимум. Логично е да се види, че топлото е в повече.
djenev, хубаво си го обяснил. Защо обаче като се направят няколко on/off цикъла не се свали този минимум. Логично е да се види, че топлото е в повече.
Прочети пост №165 от тази тема на necata2. Доколкото разбрах това е констатация от Тошиба, във връзка с възникване на "успиването" при негов клиент. Много точно е описано и си е чисто софтуерен проблем. Датчиците са си ОК, те са мерени, при мен даже подменен. Това че преместването на датчика подобрява работата не значи, че проблемът е в него. Проблемът вече не е неизвестен т.е половината работа е свършена, останалата половина е да бъде решен проблема с корекция и флашване на нов софтуер.
Ако за теб посането на софтуер е съизмеримо с това да дадеш гласност на един проблем... Не им ли опре ножа до гърлото, няма да има промяна в положителна посока. Това е възможно, до някъде ако си потърсите правате и чрез други институции.
Понеже отдавна прочетох внимателно пост 165, това е информация от Тошиба, която necata2 ни препредава. Не се съмнявам, че е описана точно, но за съжаление е доста постна и до голяма степен невярна. Представлява смесица от истини и лъжи, затова не си позволих до момента да я коментирам. necata2 няма откъде да знае подробностите и съм убеден, че няма вина за пост 165. Беше обещал да пише тук, като се изяснят нещата. За съжаление, още не са. Крайният срок е месец януари, за да може КЗП да излезе със становище през февруари. В противен случай ще се изтърват сроковете.
Що се отнася до констатациите на Тошиба, бих ги помолил да бъдат малко по-наблюдателни и да не имитират дейност. Първо, трябва да се ограмотят мъничко и да разберат понятието "хистерезис". При този модел той е между 0,5 и 1 градус. Второ, ако след "Off" цикъл машината минава на 20% мощност, то са пропуснали да отбележат, че това не е точно след първия, а минимум след третия такъв, от включването на машината. Трето, би трябвало да обърнат внимание на различните минимуми при 10-ката, 13-ката и 16-ката на модела. Дори компресорите се различават от тези на 10-ката, а има регистрирани оплаквания и от успали се 13-ки. За тях не би бил никакъв проблем при 20% мощност да загреят достатъчно кондензатора, който е един и същ при всичките модели.
От цялата тая работа е ясно единствено, че има софтуерен проблем, разрешим за часове, за който просто няма воля и желание от вносителя да се застъпи.
С нетърпение очаквам още новини от сагата с успиването
Ми Додо обади се на тези дето им викаш "говеда" и им обясни щом мислиш,че си по-наясно от тях.При нас идват вече няколко пъти от София,сменят платки,вадят датчици сега и машината ще сменим,освен да те викна да си им кажеш какво ти тежи и какво е решението,а и има неща които не се казват публично.Това което съм написал е казано от тях.
Ясно ми е, че те връткат излишно и те занимават с глупости. Не съм ти аз проблема, нито имам някакви претенции към някого. Изказвам единствено мнение и наблюдения.
OLX няма ли за вас ,15 страници вайкане аз да съм я засилил отдавна ,сменил и забравил
С какво ще я смениш..., примерно ако беше и ти в ситуацията?
Този пост е редактиран от avenger; 09-12-16 в 09:47.
С каквото и да е подобен клас топлещо - LT ,ZGX ,PSA/B - избор има голям .
- - - - - - - - - -
Чак пък подарък .. МЕ го продадох 200 лв под цената която бях дал като при това го ползвах над половин година преди да реша ,че не ме кефи.
Наваксвам с темата... реакция от тошиба 0 . звънкайте им повече с въпроси. Ох не мога : дори и линията им е COOL... както проблемите на повечето в темата.
Toshiba
За възможно най-добрия стандарт на обслужване, се свържете с нашата сool линия:
- 0700 122 77 (когато се обаждате от стационарен и мобилен телефон)
- e-mail: comfort.team@ahi-carrier.com
Линиите са отворени от 08:00 до 18:00 ч. часа всеки ден (без неделя).