Страница 14 от 28 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Отговор: Спи града

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Можеш ли да кажеш при -5 колко му е консумацията? Ако имаш мерило под ръка.
    350-400W, в стаята е 23 гр. външна както каза -5. А ако подтекста е за минимума, ако върна градусите ще падне до 120-130W.
    Този пост е редактиран от MisterT; 08-12-16 в 09:10.

2.  

3. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

В колко голямо помещение е?

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

За минимума става въпрос, при външна -5 и задание 23...24, стайната 23. И примерно стаята е с малки топлозагуби, трябват и примерно 600-700W. Дали може да слезе до 250W.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от JOKVN Виж публикацията
    В колко голямо помещение е?
    18кв.м, но няма топлещи съседи наоколо. Под мен е партерен етаж с празно помещение никога не отоплявано, а отгоре на 1/3 от тавана има открита тераса. Иначе е добре изолирано, външна, вътрешна изолация и ПВЦ дограма.

- - - - - - - - - -

За минимума става въпрос, при външна -5 и задание 23...24, стайната 23. И примерно стаята е с малки топлозагуби, трябват и примерно 600-700W. Дали може да слезе до 250W.
    Ще падне,през деня като го оставя на 20г и да е студено вън, съм го виждал да работи продължително на 120-150W консумация, . Изключително съм доволен от консумацията на всичките машини, сметката няма да я пиша, че ще ме анатемосат!
    Aleksandars и JOKVN харесват това.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

За какъв минимум става дума? Някаква машина, работеща в някакви условия, чисто субективни показатели за време, изолации, съседи, режими .....На кого е необходимо това и защо въобще правите някакви, във всички случаи, неверни изводи?

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

На мене ми е необходимо. Писал съм защо в темата "Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6". Искам да сменя 6-цата, но не знам с какво и не ми се налучква. За това питам при 8-цата как е.
    А защо искам да я сменя, ми ето за това: "...през денят работи без да изключва, а цяла нощ е on/off, после пак през денят работи без да изключва и вечерта пак почва on/off....." Нищо не се пипа, заданието си е 24 в стаята 23.
    Не се правят изводи, само се пита нещо съвсем просто -5/24/250.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миланов, бутни часовника на дистанционното с 12 часа напред и ще обърнеш циклите на проклетата машина

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

milanov, 8-цата със сигурност си е на реален минимум и не се покачва в студено време. Наблюдавал съм я доста време и ти гарантирам. Там проблемите са други, както знаеш.
    milanov одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Имам чувството, че говорим за различни машини, може и да има разлики във фърмуера. Моите вдигат минимума при около +2 +3 градуса, и точно тогава започва успиването. Двете неща са взаимно свързани. Не мога да твърдя със сигурност, но мисля че минимума се променя на няколко степени, в зависимост от външната температура.

Ясно могат да се разграничат два режима на работа - над +2 гр и под +2 гр.
    ---Над +2 гр. минимумът е ок. 120W, машината може и се случва да работи с часове и дни без да прави офф, но дори и да има офф, успиване няма. При +15 +16 гр. външна, минимумът на моите слиза и по-ниско от 90W, виждал съм като абсолютен минимум 73W.
    ---Под +2 гр. минимумът е ок. 200-220W и точно при спадане на температурата под тези +2 гр. започват постоянно он-офф цикли, точно заради вдигнатия минимум. И успиването се появява. Под -4 -5 гр. минимумът се вдига още една степен, и от успиването няма и следа.

Иначе, много са мудни от Тошиба, цяла година откак са сигнализирани за проблема. Да не бъда обвинен, че си мълча - и аз съм им се обадил, имам констативен прoтокол от AHI Carrier, идваха на място и т.н и чакам. Все се надявам, че ще се разберем по човешки, да не се стига до КЗП и други.
    MisterT и milanov харесват това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Те от Тошиба според мен хабер нямат ,че в малка България стотина най много човека имат проблем с един от моделите им .. да не съм лош пророк ама щом за една година няма реакция от сега нататък не знам какво чакате ,да изтече гаранцията ли ..
    justify одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Имам чувството, че говорим за различни машини, може и да има разлики във фърмуера. Моите вдигат минимума при около +2 +3 градуса, и точно тогава започва успиването. Двете неща са взаимно свързани. Не мога да твърдя със сигурност, но мисля че минимума се променя на няколко степени, в зависимост от външната температура.

Ясно могат да се разграничат два режима на работа - над +2 гр и под +2 гр.
    ---Над +2 гр. минимумът е ок. 120W, машината може и се случва да работи с часове и дни без да прави офф, но дори и да има офф, успиване няма. При +15 +16 гр. външна, минимумът на моите слиза и по-ниско от 90W, виждал съм като абсолютен минимум 73W.
    ---Под +2 гр. минимумът е ок. 200-220W и точно при спадане на температурата под тези +2 гр. започват постоянно он-офф цикли, точно заради вдигнатия минимум. И успиването се появява. Под -4 -5 гр. минимумът се вдига още една степен, и от успиването няма и следа..
    Минимумът се вдига може би защото при тази температура се включва вторият цилиндър.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Минимумът се вдига може би защото при тази температура се включва вторият цилиндър.
    8-ците са с двойнороторен компресор, но не могат да изключват цилиндър, чисто софтуерно вдигат минимума.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Да не мислиш ,че под -5 ако работи на 120 вата примерно ще духа топло .. това не е направено случайно

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    8-ците са с двойнороторен компресор, но не могат да изключват цилиндър, чисто софтуерно вдигат минимума.
    Не могат ли? А кои от тошибите могат? Помня, че някъде гледах функцията "активно управление на цилиндрите", но не се сещам за кой конкретно модел е било. Мислех си, че това е при 8-ците.
    Малко тъпо ми се вижда ако са го направили софтуерно да се вдига минимума.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Те от Тошиба според мен хабер нямат ,че в малка България стотина най много човека имат проблем с един от моделите им .. да не съм лош пророк ама щом за една година няма реакция от сега нататък не знам какво чакате ,да изтече гаранцията ли ..
    На мен ми е по-странно как за толкова време никой все още не може да разбере какъв им е проблемът, дали датчици , софтуер или нещо друго.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Само 5та серия ,единствена с компресор като японските модели - който купил купил ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 28 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе