Този пост е редактиран от MisterT; 08-12-16 в 09:10.
За минимума става въпрос, при външна -5 и задание 23...24, стайната 23. И примерно стаята е с малки топлозагуби, трябват и примерно 600-700W. Дали може да слезе до 250W.
18кв.м, но няма топлещи съседи наоколо. Под мен е партерен етаж с празно помещение никога не отоплявано, а отгоре на 1/3 от тавана има открита тераса. Иначе е добре изолирано, външна, вътрешна изолация и ПВЦ дограма.
- - - - - - - - - -
Ще падне,през деня като го оставя на 20г и да е студено вън, съм го виждал да работи продължително на 120-150W консумация, . Изключително съм доволен от консумацията на всичките машини, сметката няма да я пиша, че ще ме анатемосат!
На мене ми е необходимо. Писал съм защо в темата "Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6". Искам да сменя 6-цата, но не знам с какво и не ми се налучква. За това питам при 8-цата как е.
А защо искам да я сменя, ми ето за това: "...през денят работи без да изключва, а цяла нощ е on/off, после пак през денят работи без да изключва и вечерта пак почва on/off....." Нищо не се пипа, заданието си е 24 в стаята 23.
Не се правят изводи, само се пита нещо съвсем просто -5/24/250.
Миланов, бутни часовника на дистанционното с 12 часа напред и ще обърнеш циклите на проклетата машина
milanov, 8-цата със сигурност си е на реален минимум и не се покачва в студено време. Наблюдавал съм я доста време и ти гарантирам. Там проблемите са други, както знаеш.
Имам чувството, че говорим за различни машини, може и да има разлики във фърмуера. Моите вдигат минимума при около +2 +3 градуса, и точно тогава започва успиването. Двете неща са взаимно свързани. Не мога да твърдя със сигурност, но мисля че минимума се променя на няколко степени, в зависимост от външната температура.
Ясно могат да се разграничат два режима на работа - над +2 гр и под +2 гр.
---Над +2 гр. минимумът е ок. 120W, машината може и се случва да работи с часове и дни без да прави офф, но дори и да има офф, успиване няма. При +15 +16 гр. външна, минимумът на моите слиза и по-ниско от 90W, виждал съм като абсолютен минимум 73W.
---Под +2 гр. минимумът е ок. 200-220W и точно при спадане на температурата под тези +2 гр. започват постоянно он-офф цикли, точно заради вдигнатия минимум. И успиването се появява. Под -4 -5 гр. минимумът се вдига още една степен, и от успиването няма и следа.
Иначе, много са мудни от Тошиба, цяла година откак са сигнализирани за проблема. Да не бъда обвинен, че си мълча - и аз съм им се обадил, имам констативен прoтокол от AHI Carrier, идваха на място и т.н и чакам. Все се надявам, че ще се разберем по човешки, да не се стига до КЗП и други.
Те от Тошиба според мен хабер нямат ,че в малка България стотина най много човека имат проблем с един от моделите им .. да не съм лош пророк ама щом за една година няма реакция от сега нататък не знам какво чакате ,да изтече гаранцията ли ..
8-ците са с двойнороторен компресор, но не могат да изключват цилиндър, чисто софтуерно вдигат минимума.Минимумът се вдига може би защото при тази температура се включва вторият цилиндър.
Да не мислиш ,че под -5 ако работи на 120 вата примерно ще духа топло .. това не е направено случайно
Не могат ли? А кои от тошибите могат? Помня, че някъде гледах функцията "активно управление на цилиндрите", но не се сещам за кой конкретно модел е било. Мислех си, че това е при 8-ците.
Малко тъпо ми се вижда ако са го направили софтуерно да се вдига минимума.
- - - - - - - - - -
На мен ми е по-странно как за толкова време никой все още не може да разбере какъв им е проблемът, дали датчици , софтуер или нещо друго.
Само 5та серия ,единствена с компресор като японските модели - който купил купил ..