Страница 18 от 28 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Спи града

В сервизното НЯМА описано при излизане от off да се чака 42 градуса на тръбен сензор.

Ако зададената е 24 градуса трябва при 28 градуса да пусне турбината на Super Ultra Low (SUL) скорост. А като не работи според сервизното става така - успива се . Друг е въпроса защо не работи по описаният в сервизното алгоритъм?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Абе, хора, не сме дали по 2К+ кеш пара да си правим експерименти и да вадим чаркове че да ни работят климите! Всеки го е направил заради комфорта и личното благо. Кой е казал, че трябва да сме инженери в тая област? Всеки казва пробвай това - пробвай онова и какви ли не технически термини.
    Аз искам климатика да ми работи така както съм го настроил.
    Не ми е работа да човъркам, гледам какво има вътре, кое къде е сложено и т.н. Мое задължение е да му чистя филтрите и да минава годишна профилактика от фирмата от която съм го закупил.
    Това съм обяснил на АХИ и съм им казал, че ще си търся правата по всички начини!
    VanDan, estqwerty, dodo_pv и 8 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Парите са почти точно, а качеството за тях е повече от добро. По-хубав от него е само PSB модела на Хитачи, но отива ва 3k лева. Толкова са и японските тошиби на 200 волта, даже повече.
    dodo_pv, не мислиш ли също че и LT на триото а на същото ниво?
    mkukas одобрява това.

5. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Не е на същото ниво, понеже LT не се успива!

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
    zxc0 и mkukas харесват това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Дайсейкай 8 е по-добър от LT то на фуджицу. От писаното по темата някой може да остане с впечатление, че всички осмици се успиват. Което не е вярно. Комфортът, който предлага дайсейкай 8, е по-голям от този на старите европейски и японски дайсейкаи. Успиването е частен случай и е следствие от алгоритъма за пресмятане на отоплителния обем. Получава се понякога в малки или много добре изолирани помещения. В никакъв случай това не би трябвало да е проблем, даващ повод на някой да квалифицира машината като лоша.
    Aleksandars и rosswen харесват това.

7. Тук е от
    Feb 2008

Така значи, датчици ще местя само в краен случай, за да не стане "пипал си го- сега няма гаранция"
    Ще го сложа на 24градуса и manual fan 2-ра степен, но намираме това малко дискомфортно, 2-ра степен за през деня няма да е проблем, но вечер си е шумна, а и защо да не ползвам другите цели 3 по-ниски и тихи степени.
    Това което ми стана ясно след като и аз разгледах сервизното е, че климатикът действително трябва да си пуска вътрешният вентилатор след като отчете A+4(зададената+4градуса), а в моя случай отива някъде на A+14 може би. Това вече си е доказателство, че машината не работи според написаното в сервизното съответно си е фабричен гаранционен проблем.
    Ще изчакам все пак до нова година да видим, някои ще напише ли дали са го посетили и какво са направили с дистанционното, и ще се свържа със този сервиз AHI Carrier.

Другото нещо което пише на същата страница на сервизното, но може би няма как да имам претенции, това е:
    5) In order to prevent Cold draft when
    compressor step during heating
    operation. Then louver will move to
    upper position and fan speed will
    reduce or off.

Същата тоя проклета функция създадена може би с цел повече комфорт, иронично мести шумните клапи на горе на долу, искрено се надявам просто това нещо да може да се изключи съвсем. Студен(по скоро въздух със стайна температура) на Super Ultra Low speed ще усетя доста трудно. Без това нещо климатика да си се спира и пуска колкото си иска никой няма да го разбере.

И последно разгледах и инженерните таблици, но не ми стана ясно колко си вдига минимума с падането на температурите, предполагам че на около 0 градуса отвън е вече близо киловат отдаваната мощност. Нямам ватметър, пък и е вързан на твърда връзка с предпазител. Ако някои е засичал на колко вата започва on/off може да сподели.
    Ако наистина е около киловат при 0 и бях знаел това предварително, просто нямаше да го купя.

P.S. лошото е че освен да се правим на инженери в милата ни родина в някои случаи трябва да се правим и на лекари.
    milanov одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Ами .... имал ли си LT? Додо, с цялото ми уважение към теб, но тук си ...... така да го кажа ( не прав). Не ми се спори! Аз така или иначе вече съм пристрастен по отношение на една марка, но това e друга тема. Сори за офф-топика.
    Все пак - към хората с проблем - търсете си правата! Права се взимат, не се дават.
    Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от mkukas; 19-12-16 в 15:43.
    toto4ev и kokovox харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

dodo_pv, а кажи как се мери обем с Дайсейкай 8.
    estqwerty одобрява това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Обем се мери с ролетка, принципно. Гореспоменатата машина не ползва такъв инструмент и се ориентира на сляпо. Като я включиш на отопление, до достигането на зададената температура прави три (понякога само два) On - Off цикъла с различна мощност на компресора: максимална, номинална и една под номиналната мощност, която не ми е ясна. Измерва времето за достигане на температурата при всеки -On цикъл. След третия -Off цикъл, определя работната мощност, след което започва да работи като нормална машина, компенсирайки топлозагубите на помещението.

12. Тук е от
    Feb 2008

Днес, зададен на 24гр и 2степен на вентилатора, външна темп 1градус, се успа. В стаята стана 22 градуса, и недочакахме повече, минахме през mode и си тръгна.
    Сутринта ми направи впечатление, че като направи един OFF, изходящата струя беше 39градуса, което според мен е далеч от минималната мощност.
    Относно това мерене на обем, не откривам някъде да го пише черно на бяло и каква му е идеята, също така не наблюдавам и описаните по горе неща. Има дни като го пуснем на отопление, цял ден няма дори и едно изключване, в това време се отварят врати, слънце пече по някога, може и комшиите да си пускат отопление и да ни спадат загубите, струва ми се абсолютна глупост климатикът да се стреми да определя нужната мощност с информация която може да събере със сензорите които разполага. Но това изобщо не ме е проблем, както казах да си се пуска и спира колкото иска стига да не трябва да търча до дистанционното всеки път, и особено вечер.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

При мен ще се прави преконфигуриране! Има ли някой на когото е правено?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от V1LeaD Виж публикацията
    .....Относно това мерене на обем, не откривам някъде да го пише черно на бяло и каква му е идеята, също така не наблюдавам и описаните по горе неща. Има дни като го пуснем на отопление, цял ден няма дори и едно изключване, в това време се отварят врати, слънце пече по някога, може и комшиите да си пускат отопление и да ни спадат загубите, струва ми се абсолютна глупост климатикът да се стреми да определя нужната мощност с информация която може да събере със сензорите които разполага. Но това изобщо не ме е проблем, както казах да си се пуска и спира колкото иска стига да не трябва да търча до дистанционното всеки път, и особено вечер.
    РАМ и PWM му казват, по брошурите са си го написали.

Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    РАМ и PWM му казват, по брошурите са си го написали.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-...ude_modulation
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation
    PAM и PWM са съвсем различни неща.
    Не разбирам защо ги намесваш тук.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Да. Различни са. На картинката от температура към ел. величина, че с това мерене на обеми...

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Абе никакъв обем не мери това са на додо глупостите .. а и за какво му е да знае обема на помещението ,като той няма много общо с топлозагубите ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 28 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 08:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе