Страница 20 от 28 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

Отговор: Спи града

Aми мoятa 12-ĸa(нoминaл 4 ĸилoвaтa нa oтoплeниe, мaĸcимaл 6 ĸилoвaтa) пpи външнa t нaд 10 гpaдyca e пpeopaзмepeнa в 40 ĸв.м.,a пpи външнa t пoд -7 cтaвa нeдocтaтъчнa зa 24 ĸв.м.Cпopeд тeбe ĸaĸъв ĸлимaтиĸ ми тpябвa?

Трябва ти друго напрежение по малко от 220 волта и всичко заспива само не и климатика наздравеДано скоро се реши сагата на отворилите темата. И аз я следя темата с интерес и още не мога да повярвам така да се дънят .
    Този пост е редактиран от hawai76; 21-12-16 в 18:36.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    ... не мога да повярвам, че все още има хора, които продължават да твърдят, че проблемът на дайсекая е монтажът, преоразмеряване, изолация, капризи на потребителя и т.н. При все изписаното тук, констатираното от самите тошиба, продължава да се подлага на съмнение? Не разбирам, честно.
    Не е от монтажа, но не е и на всички машини. По-малко от 1% от монтираните машини са дали проблем. Първите монтирани бройки направиха есента две години. На профилактиките питам изрично клиентите имат ли подобен проблем, до сега няма нито един с проблеми. А монтираните 8-ци са доста. Но е факт, че има някакви проблеми бройки, не знам за сега поради каква причина.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Да, съгласен съм, че може би не е на всички машини, но днес подочух, че всички 8-ци и мирай ще бъдат посетени и прекодирани, без значение има ли оплаквания.
    Иначе е чудесна машина и ако сагата приключи дотук, ще си върне бързо "имиджа" и ще продължи да бъде от най-добрите модели в момента на пазара.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

И.......
    Този пост е редактиран от avenger; 21-12-16 в 18:59.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    и всички са във форума
    Във форума има доста хора с 8-ци без проблеми, но не пишат, или пишат, но мнението им се неглижира. Не съм чул за кампания по препрогамиране на 8-ма серия?

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Не съм чул за кампания по препрогамиране на 8-ма серия?
    Информацията е от регионалният Тошиба сервиз, но може и да не е 100% достоверна.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Информацията е от регионалният Тошиба сервиз, но може и да не е 100% достоверна.
    Възможно е, поне до мен не е стигнала.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Днес питах едното момче какво става с Тошибите - казаха ми, че серийно шарели и препрограмирали с дистанционните, това за мирай-четата. Проблемът бил решен.

Работели така, за да изкарат нивото за енергийна ефективност, сега поправяли и бачкали. Явно ще духа топло без значение колко ще гори.

Това ми е информацийката - колко е вярна , не знам. Който както иска да разбира. Аз не хванах за какво ми говорят.
    Този пост е редактиран от avenger; 21-12-16 в 19:01.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това дали е решен потребителите ще кажат.Пак изказвания по български от тия майстори. Сигурно хабер няма какво препрограмира, ама решен бил проблема ..
    Този пост е редактиран от avenger; 21-12-16 в 19:02.
    hawai76, mkukas и emil vasilev харесват това.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Е тe мoмчeнцата caмo нaтиcкaт koпчeто, не са писали те упдейта.
    Този пост е редактиран от avenger; 22-12-16 в 13:42.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

И аз си минах по реда с препрограмирането. Сега ще чакаме да видим какви ще са резултатите. Иначе изключителна бърза работи от AHI. Звъннах и след 2 часа екипът беше при мен!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Казаха ли какво се променя, минимуми, турбината да тръгва преди 42гр.?

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Не, просто монтажна група. Идват, въвеждат някаква комбинация от копчетата на дистанционното и климатика. Казаха подадено ни е от Тошиба и толкова, не са информирани по-подробно.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

След прекодирането, какво се забелязва - когато мине в офф клапите вече не се вдигат, остават си на място. Това е добре, избавихме се от шума на клапите.

Ако вентилатора е на "ауто", след като мине в офф скоростта му намаля плавно и спира напълно. След 30-60сек. тръгва на много ниска скорост, успиване няма, вчера вечерта не съм забелязал, но е рано още за крайни заключения, тъй като външ. температура беше -3 градуса.

Ако вентилатора е на някоя от фиксираните скорости, при офф скоростта не намаля и не спира, съответно подухва леко неприятно хладно. Възможно е и да спре след време, но сравнително бързо излиза от офф, така че това все още не е показателно. Трябват повече наблюдения.

Иначе минимумът при -3, -5 градуса е 360-370W, това съм го измерил и преди прекодирането, няма промяна. Странно решение, за какво е нужно чак толкова да се повиши? И се почва постоянно он-офф. milanov бе писал, че при 6-цата е нещо подобно, под 0-та.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Нали при около +5 бяха проблемите и компресора работел на много ниски обороти и не смогвал да нагрее достатъчно топлообменника за да тръгне турбината. Там дали е баран минимума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 28 ПърваПърва ... 101819202122 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 08:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе