Не знам какво да ви кажа, вече и ние имаме първи случай на заспала 8-ца,как ще се развият нещата ще видим.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Не знам какво да ви кажа, вече и ние имаме първи случай на заспала 8-ца,как ще се развият нещата ще видим.
Малко развитие по темата.Сменена е вече вътрешната платка,момчета не си правете своеволия по машините и не местете датчици(няма файда)да не си изгубите гаранцията.Следват наблюдения от тук на такък.
И моя Mirai е записан за смяна на платка. Когато идваха казаха че имат още 3 обекта с подобен проблем...
"Термометър с аларма - ЦЪК" или с таймерите по едно контролно on/off.
@necata2, този факт ми се изясни още на втория ден, по лесния начин , затова изразих предположение! Имам пред вид, че бързите решения са като това на кучето, на нивата. Разбрах го "по трудния начин", в далечната 1999, с две дърти хитачита, като на Алекси
Сагата продължава,климатика пак заспива дълбоко и не пробудно.
Малко резултати от замервания направени при мен, до голяма степен обясняващи проблемът. При зададен 23 от ДУ, поддържа в стаята около 20,5-21 градуса. Термометър със сонда сложена до темп. датчика на климатика сочи около 25 градуса. Когато горе стигне 26 градуса някъде минава в оф. След това, когато падне с половин градус до около 25.5 се включва отново. Поради малката разлика която има да гони, развърта доста слабо компресорът докъм 250-300в....но турбината не тръгва. При тази постановка, при консумация около 200-250 вата работи 5-10-20мин, в резултат на което темепературата при датчика горе започва да се вдига 25.5..6.7.8, явно се затопля от вътрешното тяло. Климатика реагира с допълнително понижаване на мощността и пада около 150 вата консумация. Естествено, предвид че турбината не върти, стаята изстива в противовес на затоплянето на датчика горе. Ако времето е много меко, тези 120-150 вата, са достатъчни да продължи локланото затопляне на сензора и при достигане 26 градуса горе компресорът изключва. Ако е по-студено, отдавана топлина от вътр.тяло явно става малко и темепратурата при датчика започва обратно да спада. Климатикът реагира с развъртане на компресорът и ако то е достъчно за да се стигне температурата търсена от тръбният датчик турбината тръгва...ако не надлъгването продължава. Тръгне ли турбината, вследстие обдухването на датчика, темепературата там веднага спада до 24.7..8, вместо показваните секунди преди това например 25.8.
N.B: Тези резултати са при турбина на ауто!
Този пост е редактиран от MisterT; 03-11-16 в 14:11.
Може да се каже ДА! Ако държа климатика на 23градуса от ДУ проблемът се наблюдава, редовно. Аз го държа на 25, защото търся 23 в стаята и така не съм го регистрирал. necata2 също е потвърдил, че смяната не решава проблемът!
При ръчно зададена степен на турбината,например по висока,пак ли се забелязва проблема?