Няма да се мрънка. Тръгва бавно и полека и ако след някякъв период от време не се случи това което се очаква, започва да развърта. Все пак е климатик, не сонда на Марс.
Няма да се мрънка. Тръгва бавно и полека и ако след някякъв период от време не се случи това което се очаква, започва да развърта. Все пак е климатик, не сонда на Марс.
Тука става въпрос за тотално "огелпване" в алгоритмите на машината, а не за прищевки. Все пак по-добре да работи зле отколкото изобщо да не работи. Не сме се събрали да пишем тук от хубаво. Ако нямате подобен проблем, може просто да не четете темата...подобни коментари са излишни и безмислени!
Някои от пишещите не различават турбина от компресор, други 6-та от 8-ма серия на дайсейкай. Но си чупят пръстите да спамят по теми, които изобщо не разбират. Свиркай си
Аз се опитах да помогна в другата тема,където се коментира устройството на Broadlink. Идеята е да се програмира контролен Off-On , например на всеки час. Или пък друг sequence, който вади алгоритъма от dead lock-а.
Въпрос : успиването в "Eco" режим ли се получава или в нормален/винаги?
Сензора за стайна е с кабел, не е запоен. Едва ли дължината на кабелчето е до милиметър. През някоя дупка се провира да излезе извън тялото. Явно смяната на платките е имитиране на дейност. По-нагоре в темата се писа, че са едни и същи платките.
- - - - - - - - - -
dodo, различава ме ги, но на други им е било все тая и за новите модели копи-пейст на макросите и са изпуснали таймаута.
П.П.
С какъв процесор са платките на 8-цата? Нещо познато или на тошиба чипче?
Това със ваденето на въздушния датчик го пробвахме,не стана.Лошото е че проблема го има и при Мирая,вече има няколко случая,а Сузуми-16 ще излезе най-безпроблемния климатик на Тошиба.
Миланов, изказването на нелогични предположения по никакъв начин не помага на засегнатите. Това си е чист спам. Две еднакви на вид платки могат да работят по съвсем различен начин, ако фърмуера не е един и същ. Предложението за изнасяне на сензора е вече коментирано и е безполезно да го повтаряме. Дреме им на с@йдера на потребителите за макроси, таймаутове и други глупости. Интересува ги максимално бързото загряване на кондензатора и съответно развъртането на турбината. Или се прави, или си събират машините обратно. Имат месец време да решат какво да правят.
Ако сте го изнесли там, където предложих и не е станало, значи проблема е в управлението на ТРВ. Не затваря достатъчно при стартиране? Кажи им на говедата!
Додо какво да им казваме,ти им обясняваш за какво иде реч,а каката от Ахи ти разправя как за първи път чуват за такъв проблем и че било невъзможно,да са живи и здрави те губят.
ОФФ, и спирам.
dodo, яд ме е, че хората са си купили хубав климатик и са забелязали някакъв проблем в работата му и понеже като цяло машината работи, не им се обръща никакво внимание. Като пример за отношение към клиента, преди много години си купих продукт на ....., забелязах нещо в работата му което не ми хареса. Понеже от магазина ме отсвириха се обърнах към вносителя. След три дни получих по имейла нов фърмуер. Оправи се това което исках, но се появиха други неуредици. Пак обяснения към вносителя и след седмица нов фърмуер. И всичкото това за нещо с цена 150лв. Но не ми обясняваха как нищо не разбирам и то така трябвало да бъде. Търговеца с който се бях свързал ми каза "добре, ще запитам производителя в Тайван.
dodo_pv къде точно предлагаш да се изнесе датчика. Според мен ако няма директно визия между кондензатора и датчика няма как да се лъже и ще работи много по-добре. А AHI знаят за проблема поне от декември миналата година, даже пазя протокола...ако така са казали голям срам!
Ако проблема е в управлението на ТРВ и кондензатора не се загрява, преместването на сензора за стайна температура няма да помогне. Ако все пак се загрява, макар и много бавно, липсата на визия между кондензатора и датчика за стайна, както пишеш, би решила проблема. Достатъчно би било да се изведе настрани и надолу, най-добре над прозорец. Ако в последствие даде сензорна грешка, се премества по малко нагоре, на по-топло, докато се кротне. Но, пак повтарям, кондензатора трябва да достига температура над 33 градуса там, където е тръбния сензор... Иначе, турбината никога няма да врътне, ако е на авто.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 03-11-16 в 21:57.
Интересно, във В_макс всички Дайсекай 8 - 10,13,16-ка- са изчезнали, всички са със статус "Очаквана доставка". Задава ли се нещо... ?
Снощи го приспах по следния начин: Беше на 23, исках да стопля. Пуснах го на 30. Работи така 40-50 мин. Намалих го на 23. След известно време го видях как спи. Навън беше 3.5.