SPSt, обаче по този клип се разбира, че не вдига клапата хоризонтално, а става в същото положение.
Sent from my iPhone using Tapatalk
SPSt, обаче по този клип се разбира, че не вдига клапата хоризонтално, а става в същото положение.
Какво означава, че не я вдига? Не всички климатици го правят. Никой от сегашните ми климатици не мърда сам клапите по никакъв повод, но преди имах един дето ги хоризонтираше при офф и дефрост.
Така е, но предната серия по дифолт ги вдигаше, обаче при забраната на cold draft prevention остават в същото положение. Това мисля, че имаше в предвид milanov. А на каква степен ще духа турбината, за сега можем само да гадаем.
Поне тук повечето са недоволни от движението на клапите, та може да са пипнали софт-а. След като са пуснали алгоритъм за препрограмиране на предната серия.......
Примерно е нагласен да речем на отопление, 22градуса, външна под 15 гр. примерно.
Климатика стига температурата изключва компресора и фана се смъква на следене.
Следва повишаване на стайната температура на 26 - 30+ градуса, очевидно има и друг изсточник на отопление.
Какъв е проблема да вдигне вентилатора на първа степен, или втора ако е трябва.
Въпрос на софтуер.
При Мидея вентилатора се управлява от темп. на питата дори когато компресора е изключил, което си създава проблеми като се ползва за парно.
Че ще дойде дайсейкай на R32 ще дойде. Дали ще 8,5или 9-ка на пролет ще се разбере. Общо взето около минимумите са приказките и май няма оплакал се, че нещо максимума му малее. Дали 7kW или 5,8kW за мене е все тая, и без това съм си винаги на 50% от power select.
R32 е по ефективен от r410a. Дайсекай 9 ще е по-икономичен от стария модел. Особено при ниски и средни обороти на компресора.
В темата за Daiseikai 8 се спомена Daiseikai 9 и като че ли има шанс скоро да дойде на нашия пазар, та да питам тук - знае ли се кога ще стане това?