Това, което каза Миланов е. Дори съм качил нагледно в тубата, при 60-ката в хола. При машината в детската стая също се получава.
Това, което каза Миланов е. Дори съм качил нагледно в тубата, при 60-ката в хола. При машината в детската стая също се получава.
Боби , климатика в общия смисъл сам по себе си не е единственното и достатъчно условие за създаването на коанда ефект , трябва да има точните клапи(форма размери),дебит и управление за целта. Трябва да бъде и монтиран на точното място. а стаята да има подходящо разположение на обзавеждането за да се усети напълно преимуществото му.
Когато въздушната струя ускорява близо до стена/таван(отопление/охлаждане) се получава подналягане от страната на стената/тавана(твърдата повърхност) което я държи "залепена" за твърдата повърхност до достигане на пода/ отсрещната стена , като по този начин не усещаш движението на струята върху себе си.
Sharp AY-T286SV този ЗМЕЙ има този ефект.
"Змей" , не е добро определение за машина разполагаща с coanda airflow ... защото не би трябвало в стаята да мирише на опърлени вежди
Да спрем с оффтопика.
Е как да спрем с офтопика, при положение че има читатели, останали с впечатление, че коанда ефектът е някаква екстра, желана на всяка цена? Това изобщо не е така. Такъв ефект може да се създаде с всяка една машина.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Здравей! И аз днес поръчах такъв климатик, само че 10-ка - изобщо не съм питал за функцията електрическо задвижване на хоризонталните "перки". Имам още 2 Тошиби (едната подова 13-ка), хоризонталния поток се настройва ръчно и изобщо не мисля, че цената е висока за комфорта, който получаваш, особено в режим на отопление. Ползвам климатици от повече от 15 години, хоризонтални "перки" съм настройвал най-много 2 пъти годишно, дори това е много - какъв е смисъла от екстри, които се ползват веднъж в годината? Същото важи и за таймерите - познавам едва няколко човека, които си ползват таймерите и нито един, който си ползва седмичния таймер т.е. и без таймер да е Тошибата, пак ще я предпочета пред Мидея (нищо, че уж са едно).
Абе удобство си е.
Например, на моя във всекидневната докато има хора там, държа клапите насочени към стената. Обикновено Аз излизам последен от тази стая и минавайки покрай дистанционното, го чуквам да духа срещу врата и му бутвам вентилатора на втора ръчна.
Искаш да ни кажеш, че лесно се свиква с хубавото.
Аз не вярвам, трябва да е трудно.
Имам едно кратко питане - какво е разстоянието между стойките за външното тяло на 10-ката, 600 или 510 мм?
По висока степен на вентилатора по ефективно работи, по добре и по равномерно разпределена температурата.