Откакто китайската корпорация Мидея ги купиха, вече не са случайна марка. Дано инженерите на Мидея изправят бъговете на Тошиба.
Но 1700 за климатик с ръчни клапи си е гавра с клиента. Иначе и аз вертикалните клапи не ги ползвам, даже съм откачил лостчето на мотора, което ги задвижва, щото при включен режим Econavi почват да се мандахерцат във всички посоки, струята се забива в стените и климатика често включва/изключва.
Къде / откъде точно трябва да ви се подаде информадията, че тошиба не знаят и не могат да си моторизират клапите по правилния начин? Мидея ще ги научат точно толкова да го правят, колкото кериър се научиха да правят работещи скрол компресори. Купувайте трео и панасоник, да не берете ядове.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
На Мидеа от 4-5 години на всички модели вертикалните и хоризонталните клапи са моторизирани . Може и да стане нещо с Тошиба , ама едва ли .
Ми кво да стане, най-много да почнат да правят хубави клапи и задвижване, за сметка на хладилната част? От подписа ми, само тошибите пренасят топлината както трябва, с минимални енергийни дотации.
Ми те смениха Аванта с Мирай и "оправиха хладилната част" , поне едни хубави клапи да бяха сложили , да се движи по добре , и едно йонизаторче от Мидеа , нали са е вече едно . Ама колко щеше да струва не знам , щото това са големи екстри .
На твоят Дайсекай 5 клапите не са ли електрически? Мисля, че към тях не можеш да имаш абсолютно никакви претенции. Можеш да ги настройваш да духат накъдето си искаш и да правят каквито си искаш ефекти. Дори и отзад могат да ти подухват, ако искаш. Освен ако се бъркам и мааалко са ги поорязали като за нашенци.
Клапите на дайсейкай 5 са същата кочина, като на японските педеери, удеери и тем подобни неуспешни напъни на Тошиба да ги задвижват електрически. Става работата, ама на теория само. Добре, че не ги ползвам толкова тези функции.
чак сега разбрах,че за да топли един климатик клапите му требе да са моторизирани......................благодаря ти САШО,че избра всички мои климатици да са с моторизирани клапи.
Не знам за твоята кочина, но моята може да духа на където си иска, примерно двете половинки в съвсем различни посоки. И прави нещо, дето му викат коанда ефект. Това изобщо не означава, че ги бъзикам постоянно. Нагласям ги и не ги пипам. Обаче напъните са съвсем успешни. Поне на педерите.
Този пост е редактиран от SPSt; 19-10-19 в 21:52.
SPSt, това няма нищо общо с проблема. Моите също могат.
Какво е това коанда ефек?
- - - - - - - - - -
Това май всичките го могат в режим на отопление.
Чакай....от умрял писмо....
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Учил съм го само теоретично какво е коанда ефект, а ми се искаше да ми го обясни някой с опит. Шанс всеки си пази хляба.