Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 91
Like Tree4Одобрявам

За Е-книгите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: За Е-книгите

престън & чайлд

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

с проблемите на читанка , а и от както спряха мобиридърс /моби конвентираната читанка/ почвам да си мисля дали да не джаилбрейкна киндъла.
    някой правил ли го е ? все пак не искам да брикна джаджата, въпреки че вече е обявена за избита ми е ценна и не искам да се разделям с нея.
    хем хем ме мързи да конверитам към моби, хем не знам дали да разбарникам киндъла защото просто работи много добре.
    да се боря ли с мързела или да пробвам да осера нещата?
    какво ще ми препоръчате?

4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Здравейте! За да не отварям нова тема. Интересува ме, има ли смисъл да взимам e-reader, ако ще пиратя книги, тоест повечето ще са от нета, но не от читанка, a pdf книти и т.н. Не е изключено и да купувам, но процентното съотношение ще е 80:20 в полза на книги от нета.

При това положение, заслужава ли си някой от Kindle вариантите, Pocketbook, Nook?

Благодаря!

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ако няма да е е-книга, какво ще е?
    лаптопче? телефон?

6. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ако няма да е е-книга, какво ще е?
    лаптопче? телефон?
    Не те разбрах...?

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    ...има ли смисъл да взимам e-reader, ако ще пиратя книги...
    така формулиран въпросът ти означава, че купуването на е-книга по някакъв начин е обвързано с източника на книгите, които ще се четат на нея

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

за пдф-и е-инк рийдър не е най-удобното нещо. пробвай на андроидски таблет и ако ти харесва си вземи. пдф-а просто не е формат за книги.

ако ще четеш, е-инк рийдъра се избива в рамките на месец, два и кефа е като от хартиен носител.

да четеш от друго освен от е-инк диспелй е като да гледаш кам рип на кофти телевизор, отнесено към хд рип на хубаво голямо лсд

колкото до моя въпрос в форума на читанка намерих линк за цялата библиотека конвертирана на моби - джаилбейка отпада.

10. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    за пдф-и е-инк рийдър не е най-удобното нещо. пробвай на андроидски таблет и ако ти харесва си вземи. пдф-а просто не е формат за книги.

ако ще четеш, е-инк рийдъра се избива в рамките на месец, два и кефа е като от хартиен носител.

да четеш от друго освен от е-инк диспелй е като да гледаш кам рип на кофти телевизор, отнесено към хд рип на хубаво голямо лсд

колкото до моя въпрос в форума на читанка намерих линк за цялата библиотека конвертирана на моби - джаилбейка отпада.
    Добре, ще го кажа така - целта ми е повечето книги да си ги намирам в нета и да ги чета на рийдъра, а не да ги купувам, защото то е същото - все едно да имам истински книги, ако ще давам пари. Това ми беше идеята.
    Не знам, дали Вие купувате всичко, което четете...

така формулиран въпросът ти означава, че купуването на е-книга по някакъв начин е обвързано с източника на книгите, които ще се четат на нея

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е определено няма да намериш електронни книги в местната библиотека.

ясно е че ще ги намираш от някъде в нета. от къде и как всеки сам си решава. аз съм си купил телевизор защото няма кино в "града" ми.

пдф е по използван за техническа литература - има схеми и графики, трябва да можеш лесно да зумваш, определено теблет.
    ако ще четеш има си файлови формати - епуб, моби, фб2, дежаву, които са предназначени за форматирането на текст и книги - ако ще четеш : ебук рийдър.
    а дали от торенти или от магазини ще избереш си е лично твое решение. според мен е по-вероятно просто да не намериш на кого да си дадеш парите за електронна литература. а дори и да намериш ще ти е трудно да ти вземат парите - аз лично не съм плащал електронно в бг прекалено трудно е.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията

Добре, ще го кажа така - целта ми е повечето книги да си ги намирам в нета и да ги чета на рийдъра, а не да ги купувам, защото то е същото - все едно да имам истински книги, ако ще давам пари. Това ми беше идеята.
    Не знам, дали Вие купувате всичко, което четете...

Тоест с две думи - не си ЗАСЛУЖАВА да се купува E-reader?

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

estqwerty го е формулирал много добре:

- ако ще четеш книги e-reader-ът е незаменима вещ. преди време имах погрешно отрицателно мнение, но след като си го купих се влюбих в него, главно заради факта "1 зареждане = няколко книги". таблетът има живот няколко часа, което ми е крайно недостатъчно

- ако ще разглеждаш pdf-и, e-reader-ът не че не става, но трябва да си вземеш голям - 9-10", който е бая по-скъп!

с две думи - e-reader-ът си заслужава отвсякъде!
    Dominator одобрява това.

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Таблета не е най-удобното средство за четене на книги заради подсветката си. E-inka в това отношение е незаменим.

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

То при повечето таблети е така ама не е същото. Правих опити да чета на айпада и накрая си взех Kindle paperwhite и се родих. Лекичък е, подсветката е с уникален диапазон и не е със задно осветяване както таблетите ...

17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Недей, че няма да искаш да погледнеш после таблета (за четене)

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Тъй,тъй ...да видиш хубаво ли ми беше на мен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. За цените на е-книгите ?
    От AMOK във форум Книги
    Отговори: 23
    Последно: 27-04-22, 01:07
  2. Какво ви дразни в книгите?
    От FearMe във форум Книги
    Отговори: 30
    Последно: 06-05-18, 19:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-10-11, 01:39
  4. Отговори: 15
    Последно: 21-03-11, 19:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе