престън & чайлд
с проблемите на читанка , а и от както спряха мобиридърс /моби конвентираната читанка/ почвам да си мисля дали да не джаилбрейкна киндъла.
някой правил ли го е ? все пак не искам да брикна джаджата, въпреки че вече е обявена за избита ми е ценна и не искам да се разделям с нея.
хем хем ме мързи да конверитам към моби, хем не знам дали да разбарникам киндъла защото просто работи много добре.
да се боря ли с мързела или да пробвам да осера нещата?
какво ще ми препоръчате?
Здравейте! За да не отварям нова тема. Интересува ме, има ли смисъл да взимам e-reader, ако ще пиратя книги, тоест повечето ще са от нета, но не от читанка, a pdf книти и т.н. Не е изключено и да купувам, но процентното съотношение ще е 80:20 в полза на книги от нета.
При това положение, заслужава ли си някой от Kindle вариантите, Pocketbook, Nook?
Благодаря!
за пдф-и е-инк рийдър не е най-удобното нещо. пробвай на андроидски таблет и ако ти харесва си вземи. пдф-а просто не е формат за книги.
ако ще четеш, е-инк рийдъра се избива в рамките на месец, два и кефа е като от хартиен носител.
да четеш от друго освен от е-инк диспелй е като да гледаш кам рип на кофти телевизор, отнесено към хд рип на хубаво голямо лсд
колкото до моя въпрос в форума на читанка намерих линк за цялата библиотека конвертирана на моби - джаилбейка отпада.
Добре, ще го кажа така - целта ми е повечето книги да си ги намирам в нета и да ги чета на рийдъра, а не да ги купувам, защото то е същото - все едно да имам истински книги, ако ще давам пари. Това ми беше идеята.
Не знам, дали Вие купувате всичко, което четете...
е определено няма да намериш електронни книги в местната библиотека.
ясно е че ще ги намираш от някъде в нета. от къде и как всеки сам си решава. аз съм си купил телевизор защото няма кино в "града" ми.
пдф е по използван за техническа литература - има схеми и графики, трябва да можеш лесно да зумваш, определено теблет.
ако ще четеш има си файлови формати - епуб, моби, фб2, дежаву, които са предназначени за форматирането на текст и книги - ако ще четеш : ебук рийдър.
а дали от торенти или от магазини ще избереш си е лично твое решение. според мен е по-вероятно просто да не намериш на кого да си дадеш парите за електронна литература. а дори и да намериш ще ти е трудно да ти вземат парите - аз лично не съм плащал електронно в бг прекалено трудно е.
Добре, ще го кажа така - целта ми е повечето книги да си ги намирам в нета и да ги чета на рийдъра, а не да ги купувам, защото то е същото - все едно да имам истински книги, ако ще давам пари. Това ми беше идеята.
Не знам, дали Вие купувате всичко, което четете...
Тоест с две думи - не си ЗАСЛУЖАВА да се купува E-reader?
estqwerty го е формулирал много добре:
- ако ще четеш книги e-reader-ът е незаменима вещ. преди време имах погрешно отрицателно мнение, но след като си го купих се влюбих в него, главно заради факта "1 зареждане = няколко книги". таблетът има живот няколко часа, което ми е крайно недостатъчно
- ако ще разглеждаш pdf-и, e-reader-ът не че не става, но трябва да си вземеш голям - 9-10", който е бая по-скъп!
с две думи - e-reader-ът си заслужава отвсякъде!![]()
Таблета не е най-удобното средство за четене на книги заради подсветката си. E-inka в това отношение е незаменим.
То при повечето таблети е така ама не е същото. Правих опити да чета на айпада и накрая си взех Kindle paperwhite и се родих. Лекичък е, подсветката е с уникален диапазон и не е със задно осветяване както таблетите ...
Недей, че няма да искаш да погледнеш после таблета (за четене)![]()