па а дано - ще мръдне много пазара ако ще и да е с 1-во поколение дисплей.
па а дано - ще мръдне много пазара ако ще и да е с 1-во поколение дисплей.
И като хакнат апликейшъна какво ще стане ? (Давам ти жокер ...рийдъра ще може да зарежда книги единствено през bluetooth и няма да има нито usb, нито wi-fi) Този рийдър ми изглежда такова дърво, че единствено ще послужи хората които си го купят да инвестират повече пари в по-добър четец.
блутут за компа - 15-ина лева
по-скоро проблемът са само 4-те МВ, но рядко съм виждал fb2, които да са >4 МВ, така че книжка-две и готово...
абе да почакаме, пък тогава ще видим дали ще е толкова изгодно
То и 4-те МВ се оказаха печатна грешка ( 4GB са ), ама пък се носят грозни слухове че нямало да се продава отделно, а само промоционално комплект с Android-ско устройство.
Здравейте книгомани. И аз се замислям за е-четец, но ми е много мътна тази новост. Много ще се радвам да ми помогнете. Какво ще кажете за този DIVA 6" Android от ТЕХНОПОЛИС?
много малко формати поддържа (поне по описанието в полиса)
Това с e-ink ли е или е орязан таблет?
С еинк е и подържа основните формати. На други места пише че подържа fb2 & e pub
Този пост е редактиран от Yasen6275; 06-11-12 в 14:33.
най-добро няма
преди да направиш окончателния си избор отиди и виж на място какво представлява, за да няма изненади
и то не само в конкретната книга, а изобщо от технологията (примигването при смяната на страниците, скоростта на зареждане, интерфейса...)
важното е да държиш на избора си на e-ink, като най-енергоспестяваща технология, т.е. 1 зареждане в месеца, и да не се поддадеш на изкушението да е цветно, т.е. tft екран, т.е. час-два живот на батерията
Здравейте! Абе много се спекулира с това зареждане на книгата само веднъж в месеца...от моите наблюдения с Киндъл 3 това не е възможно, освен ако не прочиташ само 20-30 страници на вечер. Дават, че батерията издържа около 8000 превключвания на екрана, което при 6 инчов дисплей не е толкова много (1-2 книги, зависи от обема им). На мен ми се случва, ако имам повечко време за четене и веднъж в седмицата да зареждам.
При изключено wifi деяни доста повче батерията. При положение че не ползвам барузъра, не пазарувам от амазаон, ъпдейти е малко вероятно да пуснат е просто излишен разход на ток.
Но си абсолютно прав че е въпрос на интензивност на ползване. Аз зареждам моята тройка на 3 до 5 седмици. Чета в метрото за 2*15 мин на ден и вечер докато се приспя.
8000 наистина е преувеличено, но забравяте най-важното - колко пускания и спирания имаш, защото само смяната на няколкото стартови екрана, последвано от навигирането до самата книга (дори и през recent да е), навърта минимум 10-ина страници при пускането, както и 2-3 при спиране, така че "20 страници вечер" реално са кажи-речи 40. истината е в пускането и четенето по-дълго време, избягвайки въпросните "кухи" страници при пускане и спиране