Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

Държавата срещу хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

Държавата срещу хората

////off

Edin_Lud, това са факти,аз не съм ги измислил-гледай ТВ-то.

Edin_Lud

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">..Евреи...световна конспирация.. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това е съвсееем друга тема-не е за тук.

///off

Edin_Lud

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Полицията трябваше да смаже другите "протестиращи"...още преди месец.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И кои са ""..другите "протестиращи"" според твоята умна главица?

Цялата ситуация показа според мен едно:Пълното безсилие на държавата да се справи в критична ситуация, да се намери бързо и взаимно приемливо за трите(да, за трите) страни:Софиянци,Суходолци и частните фирми за сметосъбиране.

Това "танковете да дойдат" и полицейските масовки май е най-лесното, а и сме го виждали и преди, но то мирише не по-лошо от тоновете несъбран боклук.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Държавата срещу хората

Skynet прочетох ти първия пост. Замълчах си. Обаче ти пак се изказа. Уточнявам, че не съм бил в Суходол и не претендирам за абсолютна запознатост с проблема. Но всички живеем в България. И според закона на ентропията като махнеш боклука от едно място, автоматично на друго ще стане по-мръсно. Може би по-радикално трябва да се мисли по проблема.

Аз съм селянин от едно китно крайдунавско селце и ако някой ми каже, че понеже сме малко и хайде ви заринем с боклук бих му откъснал главата при първа възможност. Но насилието е само в мислите ми, след като съм прочел едно крайно мнение. Призовавам всички да се откажем от варварщината и вандалщината. Да признаем, че всеки има право на свобода, на чист въздух, чистота и т.н. И да работим.

Мир

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Държавата срещу хората

@angel4o

Другите - тези, според които пакетираните отпадъци ще се взривяват около селцето им [:D]. Говоря за просветените екоексперти от Сеславци и Локорско /странно ми е как още не са надъхали тези от Бухово - планираната площадка за пакетиране е по-близо до Бухово отколкото до Сеславци/.

При всички положения боклукът на София трябва да се събира някъде близо до града. При положение, че около София има плътен обръч от населени места, логично е новото сметище да бъде близо до населено място. Защо смятам, че полицията трябва да действа по-радикално? Защото повечето от "протестите" са чиста проба глезотия и криво разбрана демокрация. Всеки може да легне на някое шосе, защото е недоволен от нещо. Това решава ли проблема? Ако фирмата, в която работя /над 300 човека - повече от суходолските протестиращи/, блокираме Цариградско Шосе, защото искаме по-високи заплати, ти няма ли да искаш полицията да ни разкара от там? Мисля, че отговорът е да...

5. Тук е от
    Dec 2004

Държавата срещу хората

Edin_Lud

Добре,малко по-общо:София е над 1.3 милиона, което е 1/5 или 1/6 от ЦЯЛА България.А ние говорим за копане на дупки и пълнене с боклук.

На софия и трябва завод за преработка на боклука, а не незаконни(както добре знаеш, че е Суходолското сметище).Апропо,също така знаеш, че една от "мутрите" дето даде фира преди време искаше да прави такъв завод защото това е страшен бизнес братко,стращен-няма свършване!

Тук идва и другия въпрос-ми що общината не се хвана да го направи(финансирането е лесно-европейски фондове за такива цели са най-достъпни)Ми щото може да нарушим далаверата на някоя друга "мутра"-не че и сега бранша не е мутренски.И сега проблема се прехвърли от болната на здравата глава-Селяните са виновни на софиянци за проблема с боклука - това е смехотворно !!

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Държавата срещу хората

@universum - често се случва да видим у наши познати, приятели следното положение:

семейство излиза на приятна вечерна лятна разходка с приятели...в един момент малкото им детенце, застава насред тротоара, съзира нещо съблазнително и започва да се тръшка, искам това, това и това и реве, и се кине и припада и каквото и да му се каже, колкото и нежно да му се говори, то продължава да вие, тръшка се още по-силно, още по-силно и истерично крещи, иска го на момента и не му пука дали баща му и майка му могат да си го позволят, изобщо възможно ли е и ред други непонятни за него причини...

Обикновенно от тази ситуация се излиза или като детето бъде подлъгано или излъгано или примамено с нещо друго, или ако нищо не помогне - с няколко здрави шамара....

извод: за да не изядеш шамарите трябва да знаеш кога да спреш....

друг извод: преди да искаш нещо и то на момента трябва да си дадеш ясна представа е ли възможно това което искаш или не.

още по-друг извод: със сцени и тръшкане обикновенно рядко се постига каквото и да е друго освен шамари.

Напоследък все по често в обществото се реализират подобени сценарии от зрели и възрастни хора...и ако на децата им е по default простено заради това, че не разбират, то порасналите деца не могат да бъдат извинени....

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Държавата срещу хората

1. през октомври очаквайте същата картинка - след като изтече крайният срок за суходол

2. на много места в София я има тази картинка и без блокаж на сметището...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Държавата срещу хората

Според мен много се гледат филми като Спасяването на редник Райън и Тънка червена линия. Това поведение - жертването на 10-на човека заради един, не е понятна за конните народи (като нас и руснаците), а за мореплавателските (като англичани и американци впоследствие). Разликата - ами при мореплавателските загубата на един човек на кораба може и да е фатална за плаването, докато при конните това изобщо не е е така. За пример - недоумяващите и укряващите коментари на западния свят по повод спасяването на заложниците в Москва.

Така, че не виждам как интересите на 1 500 000 (и имиджа на България) ще зависят от интересите на 1 500!?! Е няма как да стане! И за да не излезе, че съм от Атака, да ви кажа следното - избора си къде да живея, си го направих и не мрънкам - още преди 15-на години ми казаха - щом не искаш да имаш сенна хрема (в същността си реакция на организма към замърсена среда), живей в Елена. Е аз не пожелах да напусна Града и години наред си изпробвах поредния нов медикамент.

Както беше посочено по-горе, боклука на София няма къде да бъде извозван, освен в покрайнините й. Друг е вече въпроса какво ще се прави с него. Според мен беше редно още преди години да се повдигне въпроса: Ако не искате да продължаваме да го "преработваме" по старите методи, то за целта са необходими еди-колко си млн $, за да се направи еди-какъв си завод за преработката и така да няма недоволни от миризми и т.н. И да се обясни, че за такава модерна технология трябва да се плати. От джоба на софиянци. Друг начин няма. И аз исках цифров фотоапарат, ама си бръкнах в джоба, за да си го платя и да не се занимавам с купуване, зареждане и промиване филми и последващо копиране и/или сканиране. Сега само си щракам и това е. Има си цената и си я платих. И понеже съм се занимавал и с касиерство на входа, ще ви кажа колко много са чувствителни всички при вдигане на таксата. Не искат да плащат, а искат покрива да не тече, вратата да е с електронна брава и т.н. и т.н.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Държавата срещу хората

а дали тези инсталации за преработка и опаковане на боклука ще приличат на компактора на боклуци в звездата на смъртта от еп.4 STAR WARS, където се бяха завъдили някакви чудовища мутанти? [:D]

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Държавата срещу хората

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а дали тези инсталации за преработка и опаковане на боклука ще приличат на компактора на боклуци в звездата на смъртта от еп.4 STAR WARS, където се бяха завъдили някакви чудовища мутанти? [:D]

<div align="right">Originally posted by hihimor*-*10/07/2005*:* 14:48:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Браво бе! Как се добра до тази супер, хипер секретна информация?

Във всяка бала боклук ще се поставя по един зародиш на киликанзер, който при достигане на определена температура от ферментацията се активира, изяжда боклука и се самоунищожава.[:D]

12. Тук е от
    Dec 2003

Държавата срещу хората

Нямаше да коментирам, защото не съм на мястото на събитията, но започнах да се дразня вече с този боклук. Никой обаче не каза нищо за София - тази мръсна, клокочеща клоака! Често ми се налага да ходя в София и с всеки следващ път се чудя дали може да е по-мръсно??? За софиянците, които имат претенции, че са граждани (в същото време в събота и неделя "тичат" на село да пълнят багажниците с козя пастърма и сланинка). Отново софиянци показаха бездушието си като изкарват виновни всички останали освен себе си. Никой не си мръдна пръста за нищо - градинките м/у блоковете са пълни с хартии, изхвърлени от терасите (че защо да ходим до кофата?!) Има точно 5-6 улици, които се почистват постоянно и това е колко центъра. В кварталите положението е безнадеждно. Троторите са пълни с автомобили, на всеки 20 метра по центъра е пълно с просяци... Това за мен не е град - това е някаква зле поддържана помийна яма, пълна с овце не виждащи по-далеч от носа си! Жалко, че има много съвестни хора, но те не могат да направят нищо подтиснати от мнозинството простаци...

След като толкова им пречеше боклука на "гражданите" да бяха направили нещо - да излязат на мирен протест ... да организират акция за прибиране на боклука в здрави торби... има десетки неща, които могат да направят... НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА. Защото е по-лесно да си седиш в панелката и да плюеш отколкото да излезеш на улицата и да вдигнеш 1 хартийка...

София не е България - и ние имаме кофи за боклук и ние плащаме данъци...

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Държавата срещу хората

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Офтопик

Berkstock, откъде идва прякора ти? Има ли нещо общо с фестивала другата седмица?

/Офтопик

<div align="right">Originally posted by КрИс - 08/07/2005 : 21:39:39</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue"><OFF>

<font color="teal">КрИс</font id="teal">, точно от названието на фестивала идва. []

Разбира се, в комбинация с директния превод на думата - "Стока от Берк(овица)", каквато всъщност съм аз.. [)]

</OFF></font id="blue">

По темата - нямам какво да добавя.

<font color="teal">FearMe</font id="teal">, !

14.  

15. Тук е от
    Jul 2003

Държавата срещу хората

"Държавата срещу хората"

Звучи ми аддддски смехотворно!!!

Само факти ........ :

Като се замисли човек кой се крие зад думата ДЪРЖАВА и кой зад ХОРАТА.....

Спомням си, предната блокада на Суходолци ... Гледах и се чудех да се смея ли или да плача.Една мижитурка като Софиянски се молеше с мънкащ глас на протестиращите, че до лятото (т.е. да изборите) ще им реши проблема (оказа се, че тоя проблем има няма над 10 годишна история) за половин година ..... Естествено още тогава беше ясно, че ги ЛЪЖЕ !!!

По новините един фен от Прокуратурата (г-н Манчев май се зовеше) заяви, че неговата институция няма да вземе отношение по въпроса, т.е "Продажния" кмет и "Продажните" му общински съветници да си "сърбат попарата" ....

Знаете, че по това време официално Правителство нямаме ..... !!!!!!!!!! Така заявиха.......

Случайно за мен часът и мястото на срещата бяха известни и слушах с голямо внимание Бате Бойко.Човека каза, че извикал хората от общината и ги попитал с прости думи имало ли е поне 1% вероятност проблема да се реши "со кротце со благо".Мънкали, мрънкали, обяснявали и т.н., не го убедили !!!!! ... и края на историята всички я знаете .....

Подразни ме факта, държанието на голяма част от журналистите. Не се държаха като професионалисти, ама никак даже.... Но върха на сладоледа беше един Сутрешен блок на Нова.И преди държанието на тези водещи ми се струваше мноого "лигаво", ама като ги чух как подстрекаваха и насаждаха омраза по националния ефир.... а като видях sms анкетата им "Трябва ли софиянци да се саморазправят със суходолци " ...... и сичко това само за 0.25лв без ДДС. Не е хубаво така.

Трябва да се подкрепяме в неволите си, а не да се караме или мразим.Виждате как около нас връхлитат бедствия с такава невиждана Сила по нашите краища ....., всички знаете какъв сняг падна във Варна тая зима и кога обстановката беше овладяна .... И трябва да знаете, е че не Лондон ПРЪВ или ще ви помогне за разнебитената къща от водната стихия, давещите се животни .... а ОБИКНОВЕННИЯ човек. Може да е съседа, местния пожарникар или некой с когото никога не сте се погаждали.......

"Държавата срещу хората" == ЗАЕДНОСТ ( Тези които са следили Избори2005 са я чували тая интересна дума )

П.П. Спомням с от уроците - навремето една "Държава" (с картечницата) беше зад Хората при битката за Сталинград ... !!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Настройка на държавата на LCD Samsug c550
    От boqnkov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 19-08-11, 13:15
  2. За пътищата, държавата и нас
    От myrshavija във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-02-08, 20:57
  3. Държавата купува Windows + офис пакет за 1500 лв
    От Eddie във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 19-12-07, 03:35
  4. Срещу 120 млн.лв. от държавата всяко българче ще има лаптоп
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 02-11-06, 15:52
  5. Отговори: 11
    Последно: 05-09-06, 02:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе