Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

Два лева за литър бензин!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

Два лева за литър бензин!

Два лева за литър бензин! - или "Продавам автомобил - С П Е Ш Н О!"

Поредното покачване на цената на горивата вече в факт. Неспиращото покачване на цените на суровия петрол (очаква се да достигнат до 100$ за барел през зимата) оказва влияние върху световната икономика и с такъв размах, че ако продължи с тези темпове има опасност икономическото състояние на ЕС (и не само) да се влоши до степен на пълно замиране на индустрията.

Покачването на цената на петрола започна след една "безобидна" война в близкия изток. Войната в Ирак плюс поредната политическа криза в Аржентина* доведе до освобождаването на пазара и започнаха лудите спекулации - то не бяха изказвания от сорта "Петрола е на привършване - до 20 години няма да има и капчица", дори се пуснаха слухове, че ***** е привършила вече своите залежи....

Ами... явно някой печели добре. Както се замисля, кой ли може да има интерес от цялата тази "афера" с петрола се сещам само за една държава - САЩ. Страната с доста големи залежи на петрол, които до сега не експлоатира. Политиката на САЩ беше следната - правят се сондажи и като се намери нефт* сондажа се запечатва, като през това време страната беше един от най-големите вносители на петрол. Да не говорим, че няма световен конфликт, война или селски бой в който да не се намесят щатите. И това ако не е чиста далавера.

А ние? Ще седим като кибици и ще гледаме как цените на всичко летят!
    А цените на бензина ще рулурат докато зареждаме... 2.01-2.02-2.03- и. т.н. Да бързаме да заредим на по-евтино, че утре не се знае....

Рязкото повишаване цените на петрола ще доведе до също толкова рязко увеличение на търговския дефицит на България. Защото петролът и петролните продукти имат най-голям дял при формирането му и са една от основните вносни суровини. Можем да очакваме много съществено увеличение на търговския дефицит, който сега е над 4 млрд. лв. и продължава да расте. С повишаването на цените на петрола ще бъдат повишени и цените на редица стоки, т. е. ще има сериозен инфлационен натиск върху българската икономика.
    Божидар ДАНЕВ, председател на Българската стопанска камара

повече по темата: http://focus-news.net/index.php?focu...781&PHPSESSID=

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Re: Два лева за литър бензин!

Аз нали сам ти казал колело да караш стига си се мачил с тоя ОПЕЛ . Чехите още преди 15 год се движеха изцяло с колела. И да ти кажа никак не са глупави хорицата едно че пестят от ненужния им нефт и не се тровят взаимно друго че спортуват и се подаржат много по добре физически . А тука какво е лудница летят коли и камиони оня ден вращане от работа за 20 км отсечка 4 катастрофи леко беше прикапало дажд и всичките коли бяха много зле да не говорим за хората в тях . Така че мятаите се на бегачите и яко спорт за какво трябжа им плащаме на арогатните американци

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Преди 15тина дни бях в Турция да си карам сърф (да се изфукам де и там ми се наложи да напълня 1 резервоар с бензин... по 3 лева литъра...оххххх, щеше да ми е екстра ако беше по 2 лв литъра...

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Sunny
    Преди 15тина дни бях в Турция да си карам сърф (да се изфукам де и там ми се наложи да напълня 1 резервоар с бензин... по 3 лева литъра...оххххх, щеше да ми е екстра ако беше по 2 лв литъра...
    Леле ама там с бензин ли ги карат сърфовете - и от оня по 3 лева...........

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Леле ама там с бензин ли ги карат сърфовете - и от оня по 3 лева...........
    хахаха, моя върви само с V-Power Racing и съм в егати преразхода :coolsmiley:

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не знам дали са щатите или не, въпреки че съм склонен да споделя вярването си в тая теория.
    По радиото сутринта казаха, че някакви си представителни институции там (бел. /me: в САЩ) очаквали до края на годината цената на бензина да спадне до около 2.50 долара за галон; за справка: в момента е около 3.50 (®© По информация на Ско).
    А у нас? :unk:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от artos
    за 20 км отсечка 4 катастрофи леко беше прикапало дажд и всичките коли бяха много зле да не говорим за хората в тях . Така че мятаите се на бегачите и яко спорт за какво трябжа им плащаме на арогатните американци
    за да стане тая работа с бегачите трябва да има изградени алеи иначе аз не бих искал да съм на пътя когато "прикапе дъжд" и някой пилот реши да пробва колко яко копеле съм

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Минавайте на метан. Хем по-екологично, хем 3 пъти по-ефтино.

11. Тук е от
    Aug 2005

Ако имах кон с каруца и цената на бензина се качва мога да ги продавам на търг

Сбогом беднос

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от fori
    Минавайте на метан. Хем по-екологично, хем 3 пъти по-ефтино.
    То хубаво, ама метановата уредба е над 1000 лв. Аз като минавам по има-няма 1000 км на месец, кога ще си я избия тая цена?
    Освен това, метановата инсталация май изисква усилване на окачването (или най-малкото - на федерацията), щото не тежи никак малко...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

е освен метан има и газзз , ама тя май е преработка ( отпадък от петрола )
    ако стане так , смятай дали ще имаш кола на нова или трошка като моята - май е все тая
    нито едната няма да върви ( освен на бутане де )

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Мисля, че по - малко - около 5-600 лв струва метановата уредба.
    Само дето тежи ужасно много.
    Има и друга модификация, която струва по - скоро близо 2000 лв. и доколкото знам е олекотена.
    Нисля, че литърът идва 4 стотинки или нещо такова.
    Дотук не бях съвсем точен, сведенията ми са през трети човек, но само ще добавя едно нещо.
    Доколкото познавам политическият начин на действие, известно време нещата ще повисят така: ората ще си качулят метанови уредби и ще купуват евтиния метан.
    След което обаче и цената му ще се качи, и вероятно ще му лепнат акциз.
    Тъй че, ако искате верно метанова уредба, побързайте, че да имате време да си я избиете!

16. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Метанова уртедба - до известна степен е алтернатива, но все пак замислете се и колко "много" такива бензиностанции има в провинцията....

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

To ще заима според мен; алтернативата е още новичка, не много коли имат базата. Според мен метанът ще е "следващата газ". За някои фирми за таксита в сф. съм чувал, че вече го правят. Други и в сф., и в страната - сигурно ще го направят. Тогава ще се появи и предлагането, но вероятно ще се промени и цената, и режима.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

греша ли или бяха само 2 - варна и софия?

дзвер, надали остана такси във варна, което вече да не е на метан...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам DVD- 100 лева
    От asazac във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 12-03-17, 12:40
  2. Избор на LED TV до 800 лева
    От kranista във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 12-03-14, 17:53
  3. Продавам компютър Core2Duo 230 лева + монитор 30 лева
    От alexananiev във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 04-02-12, 11:41
  4. За безоловния бензин...
    От BerkStock във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 40
    Последно: 19-01-06, 12:09
  5. Отговори: 5
    Последно: 15-09-05, 13:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе