Румене, звучи много добре, но за съжаление като от сценарий на евтин холивудски сериал.Едно люто спрейче в очите или няколко хиляди волта от електрошока са напълно достатъчни да го обезвредиш...
На практика нещата са много различни. Пожелавам ти, винаги да мислиш, че спрейовете и електрошока са решение, защото това ще означава, че не си попадал в такава ситуация .
Огнестрелното оръжие за разлика от хладното, спрейове и електрошокови палки ти дава едно много важно предимство - да обезвредиш престъпника от разстояние. Може да бъде използван и от жена.
Та..., мисля си, че ако наистина говорим за самозащита на "обикновен" човек, може би само огнестрелното оръжие дава такава възможност. За другите видове се изисква определени умения и добра подготовка. Не визирам електрошокови палки и спрейове, защото те не са оръжия !
По въпроса за либеалните закони в САЩ за притежание и употреба на огнестрелно оръжие....
Мисля, че отнесено към брой население, не е кой-знае колко трагично положението ...
Мнението ми за нашите условия е, че с добър контрол и ясни критерии може да се приеме такъв закон !
п.п. Нека не забравяме великата фраза : - Господ създаде хората, Колт ги направи равни !