Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 272

Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #151

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Звучи добре, да видим дали не е обикновен популизъм. Казано е - "по делата им ще ги познаете"...

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #152

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Ето го бе, остригания експерт, майор Колев. Ето на това казвам аз глупост, недообмислено изказване. Подчертал съм изцепките.

    З
    апочнахме действия по изчистването на българското интернет пространство с незаконно съдържание, така че ще се влиза в домовете не само на крайни потребители, но и в офисите на локални доставчици, които предоставят незаконно съдържание. Това заяви в предаването "Дарик кафе" експертът по киберпрестъпленията в ГдБОП Явор Колев. Това е едно предупреждение към хората, които се занимават с такава незаконна дейност и няма застраховани - няма човек, който да извършва подобна престъпна дейност и да не може да бъде установен, за да бъде прекратена тази му дейност, добави Колев.
    Става ясно, че майора не познава НПК и кое точно е престъпната дейност.
    Ще рече: Влизаме при невинните, но вие виновните внимавайте, можем да дойдем и при вас, е6ати глупостта.
    Ние обикновено не обръщаме внимание на тези неща, но аз бих могъл сега денонощия наред да не спя от притеснения.
    Има една декларация, международен документ, който се казва "ДЕКЛАРАЦИЯ относно основните принципи на правосъдието, отнасящи се за жертвите на престъпления и жертвите на злоупотреби с власт".
    Не е лошо някои по-будни граждани да се обърнат към адвокати, за да потърсят финансово обезщетение от МВР за причинените морални щети от думите и действията на определени служители на министерството.

    А. ЖЕРТВИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
    1. Под "жертви" се разбира лица, на които индивидуално или колективно са били причинени щети, включително телесни повреди или морални щети, емоционални страдания, материални щети или съществено накърняване на техните основни права в резултат на действие или бездействие, нарушаващо действуващите национални наказателни закони на страните-членки, включително законите, забраняващи престъпната злоупотреба с власт.
    Б. ЖЕРТВИ НА ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТТА
    18. Под "жертви" се разбира лица, на които индивидуално или колективно са били причинени щети, включително телесни повреди или морални щети, емоционални страдания, материални щети или съществено накърняване на техните основни права в резултат на действие или бездействие, непредставляващо все още нарушение на действуващите национални наказателни закони на държавите - членки, но представляващо нарушение на международно - признатите норми за правата на човека.
    Цялата Декларация, DOC, 40KB

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    266
    #153

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    За да не пускам нова тема, регистрацията в аrenabg.com в този момент е безплатна. Може спокойно да се регнете без пукната стотинка

  5. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна
    Мнения
    420
    #154

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Нашите деди са казали следното:

    "Не е луд тоз който яде баницата, а този който му я дава!"

    Бих искал да я перефразирам по съвременен начин така:

    "Не е виновен този който тегли от нет-а, а този който му го предоставя!"

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #155

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Ако не пуснете жалба по образец на декларацията, предоставена от Malone, може да действате така:

    Кадри от филма "Ядрото"


    Но преди това, не забравяйте да се окичите с една от следните значки (цвят, според вкуса):

    FTP


    Както казва баба ми: "rullzz"

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #156

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Да забранят интернета бе, това решава повечето проблеми с разпространението на каквото и да било. Ще намали и неудобството от малоумни некомпететни действия. Принципно май никой не е способен да изтълкува еднозначно законите ни в тази насока, демек, цари невежество. Кое точно е престъпление и кое точно не е. Незаконно ли е да имаш сайт, на който да разпространяваш файлове с разширение ".торрент", като подчертано разпространението на тези файлове не нарушава ничии права. Убеден съм, че в цял свят няма законна сила, която да затвори торент сайт. Другото е блабла за "да си трия ли мпз-ките". Години наред в цял свят пищят от невъзможността да си защитят продуктите, били то аудио, видео или софтуер. Загубите се измерват в стотици милиарди кинти годишно, в световен аспект, разбира се. Защото е малко кофти да насочиш към потребителя пищов и с мърдане на дулото да му покажеш в кое кино да си гледа филма. У нас картинката е друга. Недоумявам как тъпаците с кинти, вместо да се насират от невежество и назадничавост, не вземат да инвестират в развитието на електронните разплащания, в повишаване на сигурността им, в поевтиняването на интернет банкирането и плащанията. Тогава излизай на пазара с качествени онлайн услуги, които поради добрата си цена за високото качество което получава потребителя, се налагат като предпочитаните услуги. Звучи лайняно за един инвеститор, нали? Колко по-лесно, и най-вече по-евтино е да цакаме на куките да разчистят. И опашките пред видеотеките нямат край - рай. И най-популярния метод за разплащане - смс. На някой да му се повдига?

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #157

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com


    Цитат Първоначално публикувано от KOKOSH
    ... И най-популярния метод за разплащане - смс...
    Еееех... а какви времена бяха... когато приемахме цели три вида плащания - в брой, кеш и на ръка... :knuppel2:

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #158

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    поради факта, че предаването на милен цветков е кодирано с малко "труден" за повечето player-и кодек, се хванах да го прекодирам. лошото е, че съм на адсл и качването на 30мб ще продължи към 2 часа

    а и да не говорим, че реално няма къде да го кача. имащите "място за качване", видимо отвсякъде може да свирнат да им го пратя на маил, откъдето те да се разпореждат с него

    n.b. държа да отбележа, че качеството и звука хич не са добри, но така или иначе е важно какво се казва, а не дали има пъпка зад ухото. те 30мб са ми много, какво остава за 150

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #159

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    само с VLC тръгна без проблем. Иначе с актуални кодеци завлачва звук с BSp или с по-стари не тръгва изобщо!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #160

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Малко търпение ще има "читав" линк, 10x 2 @FearMe

  13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #161

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Малко за размисъл, може ли някой да ми досажда или не, пък ако ще и майор да е.
    Според Закона, мога да си съхранявам и презаписвам музика и филми [за лично ползване] колкото ми душа иска.

    Наказателен кодекс:

    Чл. 172а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин чуждо произведение на науката, литературата или изкуството без необходимото по закон съгласие на носителя на авторското право, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
    Въпросния Закон е ЗАКОН за авторското право и сродните му права и необходимото съгласие се обсъжда в следните членове:

    Чл. 26. (1) (Изм. и доп., ДВ, бр. 28 от 2000 г.) Авторите на произведения, записани на звуконосители или видеоносители, както и артистите-изпълнители, чиито изпълнения са записани, а също и продуцентите на звукозаписите и продуцентите на първоначалния запис на записаните филми имат право на компенсационно възнаграждение, когато записите са презаписват за лично ползване. На такова възнаграждение имат право и авторите, и издателите на всякакви отпечатани произведения, когато тези произведения са възпроизвеждани по репрографски начин за лично ползване.

    (2) (Изм., ДВ, бр. 28 от 2000 г.) Възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати.

    (3) (Изм., ДВ, бр. 28 от 2000 г., бр. 77 от 2002 г.) Възнагражденията се изплащат на организации, създадени по реда на чл. 40 от сдружения, представляващи отделните категории носители на права по този закон. Тези организации разпределят възнагражденията между сдруженията, членуващи в тях. Преди разпределението 20 на сто от събраната сума се отчислява и превежда по сметката на Националния фонд “Култура”.
    За да ти стане още по ясно, това по-горе ще рече, че моите отношения с носителите на права, производителите и издателите на музика и филмови произведения са уредени от тези, които произвеждат или внасят носителя и устройството за записване в каквито и да било видове и модели.

    Респективно никой не може да ме притеснява, не може дори и да коментира презаписаната от мен музика или филми. Всичко е платено в момента, в който съм си купил носителя и "записвачката".

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    203
    #162

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Като са толкоз отворени от НС-ФАСУЛ що не земат да щурмуват сървърите на Google*

    the-worst-copyright-violation-ever

  16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #163

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    за тези, които не могат да гледат записа на предаването на милен цветков във вида, който е в арената, ето:

    www.slero.org/fearme/MilenCvetkov.avi (24мб)

    предупреждавам, картината и звука не са добри, защото иначе щеше да се наложи да го качвам 3 дена , но за целта на занятието е повече от достатъчно

    благодаря на slero за предоставеното място, благодаря и на себе си за положения труд да направя материала по-лесен и достъпен за широката публика

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    54
    #164

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Нека, ако има [а то има] някой БОП-аджия, БАМП-паджия, BSA-джия в този форум, който е на друго мнение, да го напише тук и да го докаже с точния текст на нормативен акт. Най-добре е да използва НПК.
    Малоне,къде ги видя такива хора при нас тук? май инициираш лов на вещици
    Надали има такива,какво ше правят в Сетком?Следят Арената предполагам обаче тук......ня че няма полицаи де(аз поне знам за един )ама чак от НСБОП..

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #165

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Ето плеър за гледане на фаилчето от арената.
    http://downloads.videolan.org/pub/vi....8.5-win32.exe
    С него качеството е перфектно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 19 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Антимафиоти разбиха мрежа за нелегален софтуер
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 20-10-07, 10:25
  2. Arenabg.com ??????
    От T.Spasov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 28-06-07, 20:39
  3. Arenabg
    От anton_sl във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-06, 22:55
  4. Антимафиоти започват лов на LAN оператори без лиценз
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 14:39
  5. arenabg
    От Ghost във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 07-09-04, 15:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе