Според това излиза че приблизително общия обем на продажби в България в момента са 1 милиард и 300 милиона долара, а постъпленията, които държава получава са в размер на 230 милиона долара.* А това за разкриването на новите 7000 работни места просто няма да го кометирам...Намаляването на ръста на пиратството дори само с 10% в България ще доведе до разкриване на 7000 нови работни места, ще увеличи с близо 130 млн. долара постъпленията, генерирани от местната индустрия, и ще донесе още 23 млн. долара данъци.
Да, ама не, както обичаше да казва един известен в миналото журналист.
хеле, в една друга тема писах малко за музика, че ми хрумна да задам един въпрос. не провокативен, а просто като човек, който слуша малко по-особена музика
някой знае ли кой издава/представлява, и от кого мога да си купя легално, например:
abbysic hate
aurora borealis
decoryah
epithalium
let it flow
necrotic chaos (които само ще спомена, че са от малайзия)
sterbend
wyrd
......
като няма кой да ми ги продаде, дори и да имам огромното желание да си ги купя, понеже слушам такава музика, какво да направя? да си купя легалния на азис?
Пиратство на филми в България НЯМА ..........
В България ПИРАТСТВОТО се изразява в DOWNLOAD-ване на филмите предоставени за теглене в Интернет от потребители в други държави.
Дори и някой да е толкова упорит и настойчив да дочака излизането на касов филм на DVD във България едвал ли ще се занимава със rip-рипването му защото ще са минали 3 или 6 месеца от излизането му на Екран в България и 5 или 6 от появата му в Интернет.
Като се има в предвид , че 90 % от филмите излизащи на екран в Европа или USA излизат на българският екран със 1-2 месеца закъснение не се сърдете на хората, че теглят филми,
защото много преди тези филми да се появят в България, в Европа и USA вече някой ги е rip-нал от DVD или са във MPEG 4 вариант и се теглят от всички , така че ако от USA агенцията имат претенции да си оправят собственният двор.
Ми нали като забраните и изчезнат DivX и Xvid филмите в България ще се срине цялата съвкупност от Национални вериги за домашна черна техника (Технополис , Техномаркет , Метро и прочие ) кой ще си купи домашно кино което има DivX и Xvid потдръжка като няма от къде да си намери филм за него и да си го гледа и слуша ????
Нещо друго което ме подразни :
Кое е това нещо което е толкова добре законово уредено в нашата Държава , че ще откриваме топлата вода относно ПИРАТСТВОТО ??????
Целият свят се бори с този проблем и това , че от НЕ български сървъри се теглят филми доказва само едно : че още НИКОЙ не е намерил начин да се реши проблема
И по типично Български маниер се фокусират нещата към домашните компютри и собственниците им.
Какво като някой е предоставил 100 – 200 ТВ ( 100 000 – 200 000 Мb ) информация ??
По – важният въпрос е дали този човек е спечелил 1 стотинка от това ????
Ако ДА - ОК отива на съд ако НЕ не го закачайте защото той не е източник на първоначалната появата на тази информация в Интернет пространството.
Във останалите случаи има Лицензни условия и всеки да му бере гайлето както се казва.
Нещо друго – относно филмите и музиката и игрите и всичко което се предоставя от Интернет провайдърите - тук съм съгласен – това си е вече промоционален пакет
„ Включете се в нашата мрежа и ще получите достъп до тонове филми и прочие „
Ако се раздели пиратската информация на 2 – такава съществуваща на частни компютри и на такава налична на сървъри собственност на провайдърски фирми то сигурно отношението ще е 20 към 80 %
Последно за mp3-те на БГ изпълнители - определено не съм чул Мадона да е банкрутирала заради това че са и рипнали албума ......... ама тя е направила повече от 10
При 10 – 20 лв. за албум на CD , еми естественно , че няма да си го купят тийнейджърите...
Изпълнителите да пробват малко продажни трикове – да ги пуснат на 5 лв и ако пак не върви да ги пуснат на 2 и ако пак не става да ги раздават като бонус на Концерта който ще направят.
В крайна сметка не мога да разбера с какво право си мислят , че българите са ДЛЪЖНИ да си купуват всичко което им се предлага ....... нали уж сме пазарна икономика пък къде остана пазарлъка ... ???
Като не ги УСТРОЙВАТ продажбите, ами да си продават албумите извън България .... да видим дали ще им ги купи някой та ако ще и на японски да запеят.......
Като отидеш в магазина за сирене не си копуваш вмирисано само защото няма друго ...... просто си копуваш хубаво от друг магазин.......
Проблема в Никакъв случей не е лесен за решаване но според мен се осъждат ИЗОБРЕТАТЕЛНИТЕ и находчиви хора които не са избягали и се опитват да живеят в тази така добре уредена и приятна за живот държава !!!
очевидно е спечелил - в джоба му са останали парите, които иначе е трябвало да даде за диска или за наема му, и с тези пари си е купил 1 кило картофи например...примера и риторичният въпрос не са удачни в случаяПървоначално публикувано от niksavoy
...между другото във Франция се готви закон, може и да е приет вече, който е насочен и срещу доставчиците, и срещу потребителите, дори и срещу производителите на р2р софтуер - вече някои са прекратили разпространението на такъв софтуер;
това очевидно ни очаква и нас...така, че теглете докато може...като влезем в евросъюза ще ни качат заплатите, и ще можем всичко да си купуваме, а и изборът ще стане огромен..ще успея да си намеря един японски филм от 50-те години, който търся отдавна и май го има в аренабг
Я па тоя, вярва, че някой щял да му увеличава заплатата... ще ни приложат 'доларите в марки' и ше си заплуваме на новите цени със старите заплати...
Малоне, приятелю, толкова пъти отби опитите ми да те завлека в някой регион на България и да се надерем кат животни, че вече не е право, а задължениеKOKOSH, кажи ми, че няма да си търсиш правата дето толкова време ги слушам?![]()
Ще му я увеличат, ама надолу...Първоначално публикувано от KOKOSH
P.S. Я нещо интересно
Warner Bros. Home Entertainment Group Announces Revolutionary Deal to Publish Legal Film and TV Content using the BitTorrent Platform
New BitTorrent Service Will Feature Hundreds of Warner Bros. Television Shows and Films for Download Day-and-Date with DVD
http://bittorrent.com/2006-05-09-Warner-Bros.myt
Мисля, че проблема се решава с излизането на един закон от два реда: "Всеки който притежава DVD, видео и компютър е длъжен да плаща авторски права". Той и сега действа. Заменете "DVD, видео и компютър" с радиатори и "авторски права" с абонатска такса и ...... Боже пази България:knuppel2:
![]()
... и никой да не го пита иска или не иска...![]()
Мик59 - ползвай бутона "Редактирай"
аз съм си платил таксата - компютрите в Б-я се продават с ДДС , а се внасят без ДДС
освободени са от мита ( само компютрите де )
къде си мислите отиват тия пари?
Копелетата от парламента за гнусни влечугиДА ПУКНАТ ДАНО!
![]()
Като си купя CD албум на някой изпълнител или DVD филм и го пратя по пощата на сестра ми във Варна това пиратство ли е....!?!!![]()
Нали знаете поговорката..... "Крадеца вика... Дръжте крадеца"
Обират ни ежесекундно, а нйе балъците си трайкаме все едно не ни е... нас!
И какво се оказа... Арена като направиха извадка кой са теглили най много.... (в ТЕРАБАЙТИ!) се оказа, че са възлови министерства като "Финансовото министерство и МВР" ХААААААААААААще падна от смях!!!
![]()
Абе я.... НСБОП, да го.......![]()
![]()
![]()
LG 42PC1RR е 42” HD-ready плазмен телевизор с вграден DVR за запис и съхранение на любимите ви телевизионни програми. С него може да спрете телевизионното предаване по всяко време и да го догледате, когато ви е удобно. Моделът 42PC1RR автоматично започва да записва телевизионната програма за 1 час, когато е включен или се сменя канала. Това значи, че потребителите могат да натискат "пауза" или да превъртат живо телевизионно предаване, за да започнат от сцената, която са пропуснали. Описаната функция се нарича "Time Shift" и е особено полезна при гледане на футболни мачове. Зрителите могат отново и отново да гледат и коментират всяко интересно положение.
Вграденият в телевизора хард диск е с капацитет 80GB, които ще поберат до 40 часа видео с нормално качество (или 20 часа с високо качество). Записът може да стартира в предварително зададеното време, в което започва програмата. Вече няма проблем, ако по едно и също време дават две интересни предавания, които желаете да гледате. 42PC1RR е оборудван с 2 тунера, което ви позволява да гледате едната програма, докато записвате другата на диска.
http://kaldata.com/comments.php?shownews=13068
Мале мила! Къде отидоха авторските права![]()
![]()
Ново и малко странно средство за борба с разпространяването на незаконен софтуер предлага не кой да е, а Microsoft. Посетете посочения линк и ще се убедите сами![]()
http://doci.nnm.ru/popkorn/18.05.200...ft_udivlyayut/
Само не е дадена точна инструкция как да се прилага.![]()
Айде, намазаха и доносниците:
Мдааа, натропаха топ ъплоадерите админите на Арена и си отдъхнаха, че им се е разминало. Ама май е било само затишие преди буряАнтимафиоти арестуваха "шефовете" на Аренабг
Антимафиоти и столични следователи задържаха администратора на торент-тракера arenabg.com, известен с псевдонима PAYFORFREE и системния оператор CSDEMO.
Двамата стоят най-високо в йерархията на пиратския сайт, се казва в съобщение на пресцентъра на МВР.
При съвместна операция на спецполицаи от ГДБОП (бивша НСБОП) и следователи от Столична следствена служба бяха атакувани домовете им, които са превърнати в командни центрове, откъдето е контролирано разпространението на най-голямото пиратско съдържание в България.
Компютърът на 46 годишния Е.Г., използващ ника PAYFORFREE, бил открит в режим на администриране на форумите на Аренабг през администраторския му акаунт.
От апартамента му бяха открити и иззети компютърна система с 500 гигабайта дисково пространство, компютърна система-рутер, лаптоп, 3 хардиска и над 200 CD-R със запис на филми.
Намерени са 3 сателитни приемника в работем режим, използващи софтуер за разбиване на кодировката на защитени телевизионни програми.
Паралелно бе извършен обиск в апартамента на системния оператор на Аренабг - 27 годишния Т.Ц. с псевдоним CSDEMO, който е качил на сайта над 112 терабайта музика и филми.
Спецполицаите са открили и иззели 3 мощни компютърни системи в работен режим.
Двамата задържани са притежавали собствена високоскоростна оптична интернет мрежа, чрез която са теглили най-новите филмови и музикални заглавия взети от пиратски сайтове в чужбина, след което са ги разпространявали в българското интернет пространство.
Столичната следствена служба е повдигнала обвинение по чл.172 а.
На двамата е наложена мярка “парична гаранция” в размер на 10 хиляди лева на всеки.
Припомняме в началото на месеца бе проведена акция, при която бяха заловени някои от най-сериозните ъплоудери на незаконен софтуер, използващи "площадката" на Аренабг.
я кажете все пак... :
- като дойдат в нас/или у вас/....
за *.mp3, *.avi, *.mov ли проверяват ... ?
или за 98/Ме/2000/ХР/2003/, office, DOS, Norton avir .. и т.н., и т.н. ...
?
щото..
все си мисля, че компа ми(Ви) може да си отиде на почивка и само заради един прост флашгет(май само 30 лв + доставка струва).....
не знам !
"доводите наши - изводите ваши !"