Страница 5 от 19 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 272

Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #61

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    има алтернативи...

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #62

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com


  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    10
    #63

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    е..алтернативи..ама има хора,който си искат своето.. как да им го обясниш...

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    649
    #64

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    С вълшебните думички: policy of the company...

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    10
    #65

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    хехех дам... изтъркахме си ние клавиатурите..ама от утре всички в затвора

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #66

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    искам такъв хард:

    На компютъра на малолетния пират, известен с псевдонима Кевин, намират 4.5 терабайта информация

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #67

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com


  10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #68

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Абе тоя малко позлоупотребил с Фотошопа, но айде ...
    Съществуват си БСА в България, съвсем законно ...


    BTW
    КАКВО ДА НАПРАВИМ АКО НСБОП ИЛИ ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТА ДА НИ НАБЕДИ В ПИРАТСТВО И ДА ИЗВЪРШИ ОБИСК

    1. Поискайте да Ви представят постановлението, възоснова на което искат да влязат в жилището Ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще Ви пробутат някакъв документ подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица (задължително е да има такива иначе самото действие на полицията е невалидно) им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата влезли в жилището им го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.

    2. Ако не Ви обърнат внимание не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното:

    А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате.

    Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.

    В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

    Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.

    Д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същия да бъде презаписан на СД или ДВД носител за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел – например да се научите да обработвате видео сигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род.
    Естествено най-добрия вариант ако Ви цъфнат някой от НСБОП, МВР или нещо друго да се свържете по най-бързия начин с адвокат.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #69

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Pat беше цитирал законите, които регламентират кое деяние е престъпление по отношение на авторските права.
    Ако имам mp3-та или DIVX филми, май излиза, че не съм престъпил никакъв закон. Първо, не съм аз този, който е копирал и разпространил оригиналите и второ това изобщо не са копия - нямат нищо общо с нещата записани на оригиналния носител - може да приличат на тях при възпроизвеждане, но НЕ са копия. Това много лесно може да се докаже - взима се оригинално ЦД и се сравнява съдържанието на някоя от песните със съдържанието на мп3, което звучи като нея.
    И още нещо - как бих могъл да копирам дадено произведение, след като никога не съм го притежавал? ;-)))))

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #70

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    малко интересна странична информация... или не чак толкова странична:
    http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=878563 (строежи на нови киносалони в цялата страна)

    друг интересен казус относно нарушените права на собственика/разпространителя:
    (цитирам прочетено от друго място, не помня къде, перифразирам)
    да речем, александра филмс, са разпространител за територията на българия на филма Х. правата за разпространение, които те държат са 2 - за публични прожекции/отдаване под наем, и за продажби на касети/dvd-та. никъде не е заложено и те не са собственици на правото за разпространение в електронен вид по мрежата.

    та, пита се в загадката, какви права нарушава лицето Y, при положение, че Александра филмс не ги притежават?

    трета точка. доколко това, което е "пиратско, нелицензно копие на филм" е предмет на авторското право? ghost добре го започна, но не е развито в пълнота.
    всяка гравюра, всяка графика има определен брой "оригинали" (обикновено между 10 и 100). говоря за т.нар. "изкуство". всяко следващо копие, произведено включително от самия автор, се смята за "копие" по няколко причини - начесване на крастата на "колекционерите на оригинали", влошаване на качеството и т.н. ако аз имам копие на Мона Лиза, нарисувано от бай генчо в гаража зад блока е ли това нарушаване на авторското право на собственика на Мона Лиза? ползата от картината не е стойността на плата и боите, а субективното чувство на удовлетвореност в ползвателя. е, идваме към края, divx копието на dvd филма НЕ Е самия филм, защото технически не е същото, качеството му е влошено (доказуема теза), не знам кой го е правил, как го е правил, дали е използвал платен филм или не, но в крайна сметка това НЕ Е същия филм!!!


  13. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #71

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    @Malone - не си е играл с фотошопа човека....допреди извесно време ( няколко месеца ) България не фигурираше изобщо в сайта на БСА, лично съм го проверявал много пъти...а и дори сега, това неформално сдружение отвсякъде ми намирисва, защото не може и няма право една толкова сериозна организация да се представя с един имейл....нито адрес, нито телефони....ще ме прощаваш, но тия "съвети" дето ги постна са ужасно несериозни и няма да ти свършат никаква работа нито пред следствието нито в съда....иначе като мисловна гимнастика - стават тия симпатяги ще ги подгонят предимно за разпространение на незаконно съдържание в интернет, затова и са ги разработвали дълго и....хванали са ги в крачка...съдържанието е незаконно, защото не са го придобили по законен път, да не забравяме, че всеки може да прави копия за лично ползване но на придобити по законен път софтуер, музика и т.н., и е необходимо при проверка да покаже пътя на придобиване - покупка на оригинален диск или платен лиценз, право и прочие. Уплоъдвали са здраво....а това вече е разпространение....и всички възможности за жонгльорство се пукат като сапунени мехури....

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #72

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Айде, почна се...

    http://dnevnik.bg/show/?storyid=260903

    За много български институции тази делнична сутрин ще се помни...


    P.S. Много ми е любопитно, г-н Юксел Кадриев, който толкова несигурно цитира цифрата "22 терабайта", как ще се справи с изказването на "873 терабайта"...




    P.S.2. Съжалявам, Eddie вече е бил постнал линк, но просто съм го пропуснал.
    Eddie, биричка?


    P.S.3. (надявам се последен засега

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    да речем, александра филмс, са разпространител за територията на българия на филма Х. правата за разпространение, които те държат са 2 - за публични прожекции/отдаване под наем, и за продажби на касети/dvd-та. никъде не е заложено и те не са собственици на правото за разпространение в електронен вид по мрежата.

    та, пита се в загадката, какви права нарушава лицето Y, при положение, че Александра филмс не ги притежават?

    трета точка. доколко това, което е "пиратско, нелицензно копие на филм" е предмет на авторското право? ghost добре го започна, но не е развито в пълнота.
    всяка гравюра, всяка графика има определен брой "оригинали" (обикновено между 10 и 100). говоря за т.нар. "изкуство". всяко следващо копие, произведено включително от самия автор, се смята за "копие" по няколко причини - начесване на крастата на "колекционерите на оригинали", влошаване на качеството и т.н. ако аз имам копие на Мона Лиза, нарисувано от бай генчо в гаража зад блока е ли това нарушаване на авторското право на собственика на Мона Лиза? ползата от картината не е стойността на плата и боите, а субективното чувство на удовлетвореност в ползвателя. е, идваме към края, divx копието на dvd филма НЕ Е самия филм, защото технически не е същото, качеството му е влошено (доказуема теза), не знам кой го е правил, как го е правил, дали е използвал платен филм или не, но в крайна сметка това НЕ Е същия филм!!!

    FearMe, обвинителите считат незаконното разпространение за "пропуснати ползи", в техен ущърб. Което пък е адски, ама адски глупаво! Защото, когато ти или аз не гледаме примерно даден филм, това не значи, че ще отидем да си го купим, за да го гледаме. Глупаво е да изчисляват "нанесени щети в десетки милиони долари", защото никой не е заставен задължително да отиде и да си купи въпросната продукция. Не можеш да си купиш всичко, както и не можеш да изгледаш всичко. Това, че по някакъв начин си попаднал на съответното копие на даден продукт, не те прави негов потенциален купувач при липсата на такова. Мисля, че именно по това "стрелят" обвинителите - опитват се да те "задължат" да купиш нещо, до което сигурно никога не би се докоснал. По същата логика, все едно аз да обвиня някой, че не си е купил някое мое произведение, защото съм го създал с комерсиална цел. Тъпичко.

    Иначе другите ти примери са много на място.

    И още нещо: Никой не може да докаже, че си изгледал/изслушал въпросното произведение и (както каза Malone отдавна) си получил удовлетворение или психично разстройство от него. Може, примерно, спешно да си искал да тестваш размера на харда и да го запълниш с "някаква" информация, която после да изтриеш...
    Както се казва - може да си направиш нож, за да си режеш хляба с него, но никога не се знае...


  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #73

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    @Skynet
    Няма какво да ти прощавам, не ме обиждаш, но поне ще отговоря.
    Налага се да почна с юридическата си грамотност, защото очевидно се съмняваш в нея.

    За да не останеш с грешно впечатление, ще започна с това, че няма нито едно нещо или факт, който да ме накара да похваля БСА България в каквото и да било. По ред причини познавам хора от или свързани с тях и съм запознат с работата им на прилично ниво.
    Не знам дали беше във форума, когато ясно определих заплахите им в този форум, като абсоютно смехотворни. От юридическа и морална гледна точка. Явно не си чел тази тема.

    Но:

    1. НЕприсъствието на България в официалния списък на БСА в сайта им не прави АРСИС Консултинг нелигитимен представител на БСА.
    Абсолютно легитимни са и то отдавна, и ако си вършат работата както трябва, за да оправдаят умопомрачителните средства, които харчат [предоставени на БСА от притежателите на правата] биха могли да бъдат сериозна заплаха за когото и да било с компютърна грамотност в България.
    Но понеже нямат мотивацията, потенциала и най-важното желанието да свършат каквато и да е работа са станали смешни. Поне на хората със средно ниво на интелигентност.
    Не мога да го докажа, но си мисля, че съществува и възможност да са мотивирани и от друго място/места за да бъдат разсеяни. Да кажем по софийските улици и площади.
    По ред причини познавам и хора от IFSP [International Federation of Spirits Producers], както и от IFPI [nternational Federation of Phonogram and Videogram Producers]. Срещал съм се и съм разговарял с чужденци от последните две организации, но общо взето всички те потвърждават незадоволителната работа на представителите им в България. Естествено, не се ангажират със заключения, но намеците им са достатъчно ясни.
    Та, работа не вършат, но така или иначе, тези организации са портмонета, които се пълнят от притежателите на правата, които плащат за да им се пазят интересите. Има договори, които не са обвързани с определени резултати, респективно някаквия резултат се представя като постижение.
    "Цаца, ама риба".
    И общо взето, от горе [HQ], до долу по веригата е една идилия и едни пари за нищо. Някои от офисите им не приличат на работно място, а на агенция "Визаж".
    Всичко това ти го пиша, за да отговоря на въпроса ти защо има само един мейл. Има само мейл, защото нямат интерес да говорят по телефона или лично с тебе. При тези комуникации се изисква незабавна реакция, адекватна на заплащането им. А при мейла, нещата стоят по-различно. Кой и кога го чете, иди доказвай.

    2. За препоръките.
    Грешиш. Не знам доколко си запознат с нашата съдебна система, но аз скоро броих колко пъти съм влизал в съдебно заседание. Малко под 640 са.
    И бъди сигурен, че тези съвети са повече от приложими. Особено що се отнася до процесуалните особености на издаването на постановлението за обиск и претърсване.
    Както и за основанията при предявяване на обвинение за притежание на фонографски и видеографски произведения.
    В цитата не се дават съвети към въпросните трима задържани, а към тези, на които тепърва им предстои претърсване.
    Бъди сигурен, че ако нямаш инсталиран и crack-нат софтуер, изпълниш съветите точно и най-важното, компютъра ти в момента не работи [спира се за по-малко от секунда, майната му на HDD] можеш да бъдеш напълно спокоен. Дори един студент по право би могъл да предотврати каквото и да било наказателно преследване.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #74

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Знаете ли кое е най-смешното и тъпо в случая?
    Никой не е искал със съдебна заповед или каквото и да е било официално постановление от Арена нищо
    Имаше само "покана за оказване на съдействие".....по телефона!
    И Арена,и Линкос,та даже и Хоумлан щяха да си счупят краката да се надпреварват кой точно да предаде повече инфо за тия хора:ИП-та,домашни адреси телефони и тнт

    И сега се разреваха по техните си форуми като лъвове....аз лично съм буквално отвратен...то бива може ама такова безочие само евреите притежават

  18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #75

    Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

    Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Много ми е любопитно, г-н Юксел Кадриев, който толкова несигурно цитира цифрата "22 терабайта", как ще се справи с изказването на "873 терабайта"...
    Аз ще ти кажа бе ...
    "Секиз юс йетмиш юч терабайта"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 19 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Антимафиоти разбиха мрежа за нелегален софтуер
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 20-10-07, 10:25
  2. Arenabg.com ??????
    От T.Spasov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 28-06-07, 20:39
  3. Arenabg
    От anton_sl във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-06, 22:55
  4. Антимафиоти започват лов на LAN оператори без лиценз
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 14:39
  5. arenabg
    От Ghost във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 07-09-04, 15:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе