Страница 7 от 19 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 272

Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re: Антимафиоти проведоха акция срещу потребители на Arenabg.com

http://www.focus-news.net/?id=n482761
    За арестувани от МФ май нищо не пише? :knuppel2:

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

... в МФ са регистрирани единични случаи на Интернет трафик към сайтове, от които свободно може да се свалят филми, музика и друго нерегламентирано съдържание в нарушение на закона за авторското право и сродните му права
    единично, защото един път са се логнали преди 2 години и оттогава насам не са спирали

Извършена бе внезапна проверка на компютърната среда на МФ и бяха унищожени всички открити файлове в нарушение на вътрешните правила.
    1. нещо не схващам - направили са проверка в работно време, когато служителите са били по работните си места и се знае кои са, и единствените последствия са изтриване на файловете, а срещу обикновените обикновените граждани ще има дела?!

2. "вътрешните правила"? аз мислех че ще се съдим по НК. ако е по вътрешните правила, правилата в моето домакинство не инкриминират тегленето и ползването на "нелицензиран" software!

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Аз имам един въпрос към Malone

Това в сила ли е или все още е проект?

влиза в сила от 28 април 2006 г. ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС

§ 87. В чл. 172а се правят следните изменения:
    1. Алинея 1 се изменя така:
    "(1) Който с търговска цел записва, възпроизвежда, държи, разпространява, внася, изнася, излъчва или предава, или използва по друг начин чужд обект на авторското или сродно на него право, или екземпляри от него без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право, се наказва с лишаване от свобода от шест месеца до пет години и с глоба."
    2. Алинея 2 се отменя.
    3. Алинея 3 се изменя така:
    "(3) Ако деянието е извършено повторно или са причинени значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода от пет до осем години и глоба."
    4. Алинея 4 се отменя.
    5. В ал. 5 думите "когато принадлежи на виновния" се заменят с думите "независимо чия собственост е."
    И как по-точно се тълкува Ал.1, по-точно "или използва по друг начин" спада ли към "търговска цел" или не. Използване по друг начин ли е примерно ако филма "отлежава" като rar файлове на харда без да се възползвам с търговска цел , разбира се - освен ако не си го продам сам на себе си, или "използва по друг начин" с търговска цел.

Малко объркано стана, ама съм на работа и ми висят сто човека на главата...*

P.S.

Тук също има медиен отзвук.
    http://www.mediapool.bg/show/?storyid=116985&srcpos=1

Много интересно - както отбеляза FearMe - намерените МР3-ки, филми и софтуер в компютрите на МФ се изтриват, а за останалите простосмъртни граждани - затвор до 5 години. Само по себе си това е достатъчна новина - дано някоя от медиите се сети да обърне достатъчно внимание.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Търговска цел е кумулативно условие за всичко описано след това.
    Един вид, за rar архива или дори за самия обект на авторско право, за който не може да се докаже че се съхранява или се прави каквото и да е с комерсиална цел не би трябвало да носиш отговорност, поне така както е написано.
    Както някой писа по-горе, в противен случай нарушаваш правата на носителя и ако слушаш това, което аз съм си купил и пуснал в колата.
    Трябва да се докаже изгодата и то търговската [според мен], комерсиалната.
    Надяваме се скоро да видим коментари и съдебни решения, прецеденти.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Надяваме се скоро да видим коментари и съдебни решения, прецеденти.
    Мислиш ли че освен тупането в гърдите и писанията в пресата ще има други последствия?
    Някой да е чел за делото срещу пича на който взеха компа че бил Подправил сайта за Царските кредити?
    Някой да е чел нещо за 'хакера' дето подмени страницата на президента (завалията го караха май да работи )
    Някой да си спомня за 'хакера" дето саботира изборите ? (щото пуснал да се прави мирор на сайта с резултатите)?
    А за делото с т.нар - педофилски снимки и прочее от преди няколко месеца да сте били информирани в средствата за масова информация?
    Всичко минава и заминава за 2-3 дни, отчитат се дейности и това е. Излапват се маса пари (не от нас естествено) и всичко си остава по старому
    - справка - От Русе стартира кампания за защита на интелектуалната собственост ( с церемонии, паради и кьорсофри)
    или Софтуер контролира чиновниците
    Кой, кога и къде го намери толкоз бърже тоя софтуер, часове след като от Арена обявиха кой дръпа и качва най-много
    /то това май си е за цяла отделна тема, ама като сме я почнали тая, нека мажем) :knuppel2:

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

30 гигабайта пиратска музика откриха в Министерство на финансите

Цялата новина:

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=178779

Интересно, къде са отишли останалите няколкостотин терабайта* *

10. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Чухте ли по новините - дребното п*****че Ники казал,че ще се ОГРАНИЧИ ползването на служебните компютри за лични цели!Представяте ли си - ограничи...Аз си мислех,че това си е ЗАБРАНЕНО.
    Ей,при най-малкото подозрение,че може да им се размине с разпореждането на парите от евро-фондовете и започнаха простотиите!Принципно съм за рестрикции при нарушаване на авторските права,но и това,както и почти всичко в нашата "държава" се прави не както трябва.Какви ли не благословии ми дойдоха на устата,не можах и с една :dock: да се успокоя

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

[Включвам се "инцидентно" ]

Ето "он-лайн" интервюто на "Дарик Радио":

http://www.darik.net/radio_news/yavor_kolev.mp3

Обърнете внимание на точните въпроси на журналистката и отговорите на Експертът, особено що се отнася до площад "Славейков".

"Боже, слушам и не вярвам на очите си!", както казваше всепризнатият професор Кучков.

12. Тук е от
    Apr 2006

"Боже, слушам и не вярвам на очите си!", както казваше всепризнатият професор Кучков.
    В този ред на мисли:

Вървя си значи аз утре по улиците (някъде из центъра на София да речем) и си слушам 512 кило (опс) мегабайта МП3-ки на МП3 плеъра си.
    Спират ме значи някакви милиционери:
    * - К'во праи'ш бе момче?
    * - Ми, слушам музика.
    * - А ти тая музика откъде я имаш?

Отговор(и):

(вариант 1):
    - Ми, от интеренет.
    - Ооо, сваляш незаконна музика?
    - Ми....
    - Айде с нас у милицията тогава....

(вариант 2):
    - Ми сам съм си я записал от оригинални ЦД-та.
    - Ааа, правиш нелегални копия значи! Айде с нас у милицията значи...

Та какво ще кажете колеги тогава?
    А?!
    К'во да правя?
    То значи ли, че ще ми вземат плеъра?
    Може би е незаконно да го притежавам?

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    и аз това щях да пускам

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Гацо, абсолютно важно е плейърът да не е "в работен режим" и "да няма връзка към Интернет".
    Просто им кажи, че слушаш онова радио с рубриката "Ние не говорим върху вашите любими песни"...

16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Искам да питам нещо и моля нека отговорте бъдат само 100% надеждни - ако имам в къщи на твърдия си диск копие на Corel Draw инсталационна демо версия например (или пък Nero), неинсталирана на моя компютър и не разполагам с key-генератори и тем подобни, това прави ли ме "виновен" според закона?

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ско - не, по никакъв начин.
    Версиите се предлагат за свободно теглене и разпространение от сайтовете на производителите.
    Ако беше незаконно, това значи да осъдят всички списания и вестници, предлагащи демо-версии на програми на компакт-дисковете си.

P.S. Значи, направи ми впечатление още един "тънък" момент (така както сме тръгнали, май ще пренапишат Наказателния Кодекс . Та значи, в интервюто на "Дарик Радио", г-н Явор Колев казва, че в момента когато определен файл (било то филм или музика) докосне повърхността на харддиска ви, въпреки последвалото го изтриване - той е свален и това се води "престъпление". Чакайте малко сега - а аз откъде да знам какво съм свалил?! Само по името на файла ли? Ха! Нали трябва да го възпроизведа този файл и да видя/чуя, че е незаконен и после, обзет от гузна съвест, да затрия файла, за да не причиня "щети" или "пропуснати ползи" на интелектуалният собственик...

18. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ами ако не е демо, но пак е нефункционална, поради липсата на необходимите кодове за активиране? Например Battlefield? Дали липсата на нужния код прави програмата непълноценна и така да ни уневинява? Питам, защото се чудя как да процедирам спрямо различните типове информация.
    Благодаря предварително на знаещите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 19 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Антимафиоти разбиха мрежа за нелегален софтуер
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 20-10-07, 10:25
  2. Arenabg.com ??????
    От T.Spasov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 28-06-07, 20:39
  3. Arenabg
    От anton_sl във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-06, 22:55
  4. Антимафиоти започват лов на LAN оператори без лиценз
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 14:39
  5. arenabg
    От Ghost във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 07-09-04, 15:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе