Законопроект за равенството на жените и мъжете е подготвен за внасяне в МС
Законопроект за равенството на жените и мъжете е подготвен за внасяне в Министерски съвет, съобщи днес лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев пред Второто национално събрание на "Обединението на жените-социалистки за паритет и солидарност в БСП".

Станишев уточни, че това го е информирала днес министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. В рамките на този закон трябва да бъде уредена и държавната институция, която ще може ефективно да провежда политика за равенството на половете, каза той.

Лидерът на БСП отбеляза, че жените са около половината от членския състав на БСП и е естествено да имат паритетно участие в органите и в политическия живот на партията. По думите му жените са по-активната част, но много често мъжете успяват по-успешно да се преборят за властовите позиции в партията на всички нива.
actualno.com
Никъде не съм видал да има разлика м/у мъж и жена, даже напротив, на 100 секретарки едва ли се пада и 1 мъж - секретар.
В скоро време ще станем като в оня виц (или беше истина): Идеалния кандидат за работа ще е: Дебела циганка - лесбийка, мюсулманка
Дори според сегашните закони, ако не я назначат може да заведе поне 5 дела за дискриминация. :slap:
Същото се забелязва дори и в спорта, бесен негър ритне некой, та му кокалите потроши, ама после не го наказват, щото той твърди 'Ми оня ма нарече черна маймуна", пресен пример е как наказаха Левски щото "публиката издавала маймунски звуци (според съдията-гей, дето не разбира грам български), а същите Маймунски звуци се оказаха "бий чорбата по главата".
Пак така сме на първо място по заведени дела от ЦИГАНИ в Страсбург, щото видите ли, им нарушавали правата. (правото да не плащат ток, данъци и да имат право да обират всичко дето не заварено с 10 мм желязна верига)
И се оказва, че ако си бял мъж, нормален БЪЛГАРИН, в БЪЛГАРИЯ - всеки може да те клати, щото никой не те защитава, ни закон, ни политици, ни ЕвроДупетати и единственото дето можеш да направиш е да се оплачеш на Арменския поп.