Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 86

Културата в България и Румъния

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #31

    Re: Културата в България и Румъния

    @Ghost,
    Обаче аз говоря точно за странене на българи в чужбина от приятели и познати, а не за странене от българските проститутки и алкохолици в Германия например. И не говоря за сформирането на българско гето, а за съхранение на български контакти. Черта, която поне за мен много отличава българина в чужбина и сред руси, и сред араби и сред европеиди. Изобщо - все едно в коя държава е.
    Що се отнася до чужденците - да, това е една част. Друга част са такива, които идват на гости на български приятел и на които се ходи на гости от страна на български приятел/и.
    Що се отнася до приятелите цигани - вероятно разликата е в концепцията за приятел. За мен това е човек, на който съм му близък до сърцето и той на мен, а не човек, с който можеш да ни видиш постоянно заедно, гушнати например Не ми е съвсем непривично да имам приятели и извън сферата на обичайните ми социални контакти.

    @Fori
    Някак не мога да приема концепцията ти за култура... Това колко пъти ходим на театър си е чиста показност - аз ходя и на театър, и на опера, но досега не съм ги броил - без да говорим, че тези изкуства в над 90% от случаите пресъздават чужда култура.
    "Култура се прави с пари" също ми е чуждо... За колко пари Омир е написал Илиада и Одисея?
    Културата е по - скоро отличителна черта на бита, душевността и разбиранията на дадена нация. Богатство, от което ние имаме много и можем да го докажем, при това без пари. Не се равнява на броя изстреляни ноти в минута, и ако и едно време да викаха на музикантите "културни дейци" следва да направим разликата с понятието, което обсъждаме.
    Културата ни е това, което ни прави българи, уникални. Особеното от обичаите до разбиранията за нещата.
    Само че ние вместо да се гордеем с тях, се срамуваме и ги хулим.
    Респективно и съвсем естествено нашата култура се губи не само за нас. Аз лично се кефя и на аборигенската култура, когато си пеят песните и танцуват танца на дъжда. И сигурно всъщност всеки се кефи. Хайде обаче ще се хванем, ще намерим тримата с вас един от тея американци, дето викат "Оу, Бълджирия... Ок. " и ще го питаме за българската култура - нещо отличително?
    Бас държа, че няма да има какво да каже. Освен, че на околовръстното имаше една проститутка, май че беше с висше...

    Ами, нормално е да има и много простотия. Ако Бг не беше държава на кръчмите, а на баровете, влаковете, говедата и миньорите, вероятно трябваше да обявим за национална култура боят по барове до избиване на зъбите и пукането на алкохол до мумификация.
    Има държави, вписващи се горе долу в горната картинка, но не прокламират така културата си. Гордеят се с нещо, което нямат, ние се отричаме от това, което имаме. Щото сме нямали пари за кино, да го гледаме там - без кино сме Акултурни.
    Щото ние си крием културата даже и от самите нас, камо ли другите да я видят. Седнали сте тука във форума, двама здрави мъже, да ме убеждавате, че българската култура била курви и наркотици и кражби и джебчийство и евентуално някой си Азис, цоцнат по средата.
    Тя че не е това, не е. Ами, щом вие така я приемате, какво по - трагично от това? И какво повече доказателство на моята теза да ви дам?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #32

    Re: Културата в България и Румъния

    1) Ясно, имало е разминаване в понятията - ти си разглеждал частния случай, за който съм съгласен с теб. Естествено, че е нормално, когато тръгне човек заедно с приятел(и) да емигрират, да си помагат, докато всички се устроят, а не да си погаждат номера.
    2) За чужденците, предполагам, че ти си съгласен с мен, щом нищо не казваш, а само внесе малко пояснение
    3) Циганите не ми се коментират повече ;-)))

    4) С fori се разминавате много фино и от там се получава може би поредното неразбиране. Ти разглеждаш по-скоро мантапитета, а fori говори за изкуство, но и двамата използвате думата "култура". Културата е съвкупността от характерните особености, които се предават м/у поколенията в дадено общество, във физическата и мисловната дейност заедно с резултатите от тези дейности. Тоест манталитетът и изкуството са едни от съставните части на културата. Съставни части на културата са също религията, научните постижения, техническата дейност, обществените закони (правни и морални) и т.н.
    Хайде сега сравни нашата "богата" култура с тази на "некултурните и прости" САЩ - техничски постижения ли имаме, научни успехи ли някакви, висок жизнен стандарт ли, искуство ли, манталитет ли, що ли? Нека дам един пример, за да стане още по-ясно какви цигани сме в очите на Европа. Един приятел беше на море в Испания с детето и жената. В някакво кафене в малко градче малката не слушала и му вдигнала кръвното. Естествено той я праснал по дупето, "както си му е редът", при което всички посетители онемяли, собственикът прибледнял и ги помолил да напуснат, дори без да плащат. Моя човек коментира, че се притеснил "тия идиоти да не вземат ся да викнат и полиция, да ни окошарят, че стана чудно морето". Оставям ти сам да си направиш изводите техния манталитет на какво ниво е и нашия...

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #33

    Re: Културата в България и Румъния

    Научните постижения не са култура, науката си е наука и много повече клони към икономиката и инвестиционната и иновационната дейност. Особено както ти я представяш.
    Макар че можем много да си говорим за тая дейност на Щатите, реалността и маркетинга и съответствието на потребисаните ресурси и получените резултати. Но това е друга тема и не ми се мисли сега и за нея.
    Жизненият стандарт също няма нищо общо.
    Изкуството е част от културата, но мисля, че пояснението ми беше ясно. НЕ ВСЯКО ИЗКУСТВО! Лично аз считам ,че само националното изкуство, самобитното или айде, малко интегрирано, е градивна част на българската култура.
    Ако не е тъй, след някоя година няма да има народ в света, който да има собствена култура. Всеки ще е слушал Бритни, Меноуор или който още ли щеш и това ще му е културата.
    Може и така да стане.
    Дали правото е култура, ми е трудно да определя. Културно ли е смъртното наказание? Не знам...
    За останалото вярвам ,че ясно се изказах
    Културата е по - скоро отличителна черта на бита, душевността и разбиранията на дадена нация.
    Културата ни е това, което ни прави българи, уникални. Особеното от обичаите до разбиранията за нещата.
    На конкретният казус, който ми поставяш, мога да отговоря само по един начин: нормално е различните култури да имат различно възприятие за нещата. Може да е неприемлив шамара по дупето за испанците. За японците липсата на поклон може да е неучитвост. За арабите това да си изстържеш калните подметки пред вратата може да е тежка обида.
    Не мога да ги съдя и осъдя, ако това искаш от мен. Естествено, всяко общество ще осъди другото за нанесените "нравствени щети". Но ако ти мислиш, че можеш да застанеш отстрани и да кажеш - "таз привичка е добра, таз е гадна" - пробвай!

    В моята визия интегрирането на обществата е възможно само, ако те съумяват да съхранят националната си самобитност, обичаите и отличителните си черти. Тогава имаме интегриране и това е, за което си струва да се борим.
    За това е необходимо да открием самобитната си култура и дори да заложим на нея, а не да я крием и избягваме. Хубавото трябва да се усили, лошото да се редуцира, а не да се бяга и от двете!
    В обратният случай имаме културна асимилация.
    От нея следва и всяка друга. Изумява ме желанието на българският народ за нещо точно такова. Ами растете високи, но се дръжте здраво за корените си. Какво е това отричане? Имали сме били кусури. Че другите нямат ли? А хубави черти нямаме, така ли? Само другите имат?

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #34

    Re: Културата в България и Румъния

    Науката определено е част от културата. А като отвори дума, икономиката - също. Важното е да имат характерни за даденото общество отличителни белези. "Западна култура" и "Източна култура". Къде е била основната разлика почти до средата на 20 век - Западната се характеризира с по-развити технологии и жажда за научни открития и пренебрежение към религията в полза на материалното, докато Източната - с пренебрежение към науката в полза на религията и духовното. Всъщност разликата я има и до ден днешен, но е доста по-размита. Съгласен съм, че най-логично изглежда, че в крайна сметка, след определен период от време, човечеството ще има една обща култура, представляваща смесица от културите на различните народности.
    Между другото, доволен съм да отбележа, че определението за култура, което дадох напълно съвпада с определенията, които намерих в два уважавани от мен източника:

    http://www.answers.com/main/ntquery?gwp=13&s=culture

    http://en.wikipedia.org/wiki/Culture..._.22culture.22


  6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #35

    Re: Културата в България и Румъния

    Културата ни е това, което ни прави българи, уникални. Особеното от обичаите до разбиранията за нещата.
    90% от българите се кефят на чалгата и на чалгарсият начин на живот. Извод - чалга=българска култура
    "Култура се прави с пари" също ми е чуждо... За колко пари Омир е написал Илиада и Одисея?
    Има една народна мъдрост - "Гладна мечка хоро не играе" А одисей подозирам че е имал къде да живее и какво да папа. Можеш да приведеш незнамсиколко примера за това какво е било преди векове или десетилетия, ама само ще те попитам - вярваш ли че творчеството на беден и никомунеизвестен музикант има шанс да стигне до публиката през 2007-ма?
    и ако и едно време да викаха на музикантите "културни дейци" следва да направим разликата с понятието, което обсъждаме.
    Ако случайно не си забелязал, в едно общество, музикантите, актьорите, художниците и изобщо хората на изкуството образуват елитна прослойка която е определяща за нивото на публиката. Те също работят за да могат да папат, така че какво лошо намираш в определението културен работник? Изключая неприятния исторически привкус на думата. В момента най-активните културни работници работят за клаузата на чалгата.
    Особеното от обичаите до разбиранията за нещата.
    Само че ние вместо да се гордеем с тях, се срамуваме и ги хулим.
    Чесно казано начина по който се възродиха обичаите в пост-социалистическа България хич не ми допада. Пак заради гореспоменатата чалга. Кой обичай те кефи - как в Кошарите мутрите плюскат гергьовденско агне огласени от воплите на софка и азис?
    Хайде обаче ще се хванем, ще намерим тримата с вас един от тея американци, дето викат "Оу, Бълджирия... Ок. " и ще го питаме за българската култура - нещо отличително?
    Че какво трябва да знае той за българската култура? Достатъчно е дори веднъж да е имал контакти с бай мангал или дори веднъж да се е запознал с взаимоотношенията в една българска емигрантска общност за да си състави съответното впечатление. Да не давам конкретни примери за поведението на типичните български емигранти.
    Ghost, ти ме накара да търся дефиниция за понятието култура, тъй като при мен то се връзваше предимно с изкуството. Покрайтова установих че май няма нито един читав електронен тълковен речник в българия, но намерих тази статия http://ru.wikipedia.org/wiki/Культура и се поограмотих малко.
    Та да се позамислим за най-добрите постижения на българската култура в последните години.
    В литературата - мутренските истории на Христо Калчев или как там се викаше и все по и по-лошите преводи.
    В музиката - бягството на най-добрите ни музиканти в чужбина. Разцвет на чалгата.
    В изобразителното искуство - младите художници последно време рисуват предимно манга.
    В танцовото искуство - процъфтява танцуването на буре/маса. Поради шуробаджанащината в софийската опера, девойките завършващи ДХУ имат избор между чужбина и сливането с чалга културата.
    В науката - с риск да обидя някой от тук присъсващите, но младежта по университетите прогресивно затъпява, преподавателите се чудят как да попълнят бройката и свалят бариерата до "написал 2 думи на изпит - минава". Всъшност в училищата нещата не са много по-различни.
    И какво следва от тук нататък?
    Идеала на младежта по провинцията за добре прекарано време е напиване в чалгатеката след това един хубав кютек и ебването на нещо чуждо ако пусне. Това ли е културата с която реябва да се гордеем?

    Едит: Както гледам флейма продължава с пълна сила. @ мнения докато съм писал.
    Цитирам:
    "Най доброто във света, което е било създадено или казано"
    "Културата е резултат от постоянно усъвършенстване, произтичащо от процеса на получаване на знания за всичко, което ни засяга, тя е съставена от всичко най-добро, което е било казано и помислено"
    Доколко чалга субкултурата е добра... моето мнение е ясно. Но както е казано - "Милиони българи не могат да грешат"

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #36

    Re: Културата в България и Румъния

    Ghost, не знам с какво съвпада, но въпреки ,че уикипедия за мен е източник "на око", и в двете ти статии никъде не видях научният прогрес, науката и икономиката като дял от понятието "култура". Което ги доближава повече до моето твърдение.
    Както и да е. Все пак културата може и да е проекция на икономиката - както твърди Фори - например архитектура или изобразително изкуство като свързани с културата елементи, но определено икономиката не е култура. Смяната на икономическият режим културна подмяна ли предизвиква? Не мисля, културата е нещо трайно, както сам каза, предавано от поколение на поколение.
    Говори се за западна и източна цивилизация в исторически план, не за култура. Културите са много, всеки град даже може да си има собствена култура!

    Fori,
    Чак такова сравнение е грозно!
    Първо, не е точно така, университетите, с малки изключения отдавна вървят напред. Музиката и танците - преди около година и нещо бях в НДК на танцовият спектакъл "Българи" - мисля, че така се казваше. Удивих се какво съхранение и едновременно развитие има народния танц при това от множество ансамбли, със собствени музиканти, пресъздаващи както общ спектакъл, така и отделни регионални нрави и обичаи в танц с професионален музикален съпровод. Наскоро имах удоволствието да слушам наживо и Валя Балканска - повярвай, не са толкова зле нещата и в този бранш. За литературата вече не знам. Операта е прекрасна, даже и на регионално равнище и без субтитри. Не знам какво е шуробаджанащина. Знам, че досега колкото пъти съм бил на опера, е достатъчно да слушаш гласа на певеца за да разбереш за какво става дума, даже не е нужно да се опитваш да улавяш италианския.
    Художниците - познавам доста. Не мога да разбера съвременното модернистично изкуство, ама те си го разбират. Навсякъде по света. Тяхна работа, нямам претенции.
    Но дори и всичко да беше вярно, какво от това? Щом няма кой да пее опери, нямаме култура?
    Сигурен съм, че и сам схващаш абсурдността на това твърдение. И бащи ли нямаме?

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #37

    Re: Културата в България и Румъния

    Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    ....Единствените, за които е национална характеристика да се делят, са българите!....
    Даа, напълно съм съгласен с nocToRHHo 3JIo.
    И това съм го забелязал при мои странствания още през 1990 и 1992-ра. Тоест не е нещо ново, а сме си такива отдавна. Може би сме си нещо комплексирани, в странство се опитваме да подражаваме на местните, да се слеем с тях, а видим ли някой от нашата черга и си казваме "малеиййй тоя Бай Ганьо гледай сега как ще ме изложи пред местните като разберат че и той е българин като мен, кой знае какви мурафети и мискинджилъци сега ще покаже за срамотите"
    Може би малко пресилвам, но кажете ми не съм ли прав?

    Не давам много светъл пример с мен самият, но си спомням наскоро в Мюнхен в централната част, където е пълно с готически катедрали, чува се камбанен звън - въобще атмосфера приканваща към благоприличие. Та там отдалеко забиколих една шумна компания, която си говореше на чист шопски, крещяха си все едно са на бащиното лозе, пиеха си бирата в движение и ръфаха сандвичи. Ами досрамя ме от тях. Може и да не съм прав, но точно така го почувствах. Постарах се да не разберат че и аз съм българин.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #38

    Re: Културата в България и Румъния

    Дзвер, университетите, особено софийския отдавна вървят със смели крачки назад. Вервай ми тати е преподавател в СУ, познавам и доста други преподаватели и това което те расказват далеч не е синдрома на доброто старо време. За ансамбъл Българе си изцяло прав, те правят много хубави неща на общия фон, но за съжаление са едно от мнооого малкото изключения. На музикалната сцена тук присъстват няколко местни величия по партийна линия и хора които са или прекалено неопитни за да си намерят работа навън, или прекалено опиянчени, пак за това. Не твърдя че нямаме култура. Твърдя че българската култура е равнозначно понятие на чалгата.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #39

    Re: Културата в България и Румъния

    Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    Ghost, не знам с какво съвпада, но въпреки ,че уикипедия за мен е източник "на око", и в двете ти статии никъде не видях научният прогрес, науката и икономиката като дял от понятието "култура".
    "Културата е съвкупността от характерните особености, които се предават м/у поколенията в дадено общество, във физическата и мисловната дейност заедно с резултатите от тези дейности." Това е определението, което аз дадох. В него също не се споменават, научният прогрес, науката и икономиката, както не се споменава и изкуството. Бтв виж определението на ЮНЕСКО за култура в българската уикипедия

    Както и да е. Все пак културата може и да е проекция на икономиката - както твърди Фори - например архитектура или изобразително изкуство като свързани с културата елементи, но определено икономиката не е култура. Смяната на икономическият режим културна подмяна ли предизвиква? Не мисля, културата е нещо трайно, както сам каза, предавано от поколение на поколение.
    Не, културата не е проекция на икономиката, а икономиката е част от културата. Културата като цяло зависи от икономиката, както икономиката пък може да се определя от културата. Да, смяната на икономическия режим определено води до промени в културата. Нима искаш пример...ами ето ти:
    В:- Какво стана със самураите, когато в Япония се научиха да търгуват със Запада?
    О:- Японците си купиха пушки и самураите се превърнаха в културна традиция.

    Говори се за западна и източна цивилизация в исторически план, не за култура. Културите са много, всеки град даже може да си има собствена култура!
    Може, може и всеки квартал, да речем. Както можеш да стесняваш общността, която раглеждаш като конкретизираш културните признаци, с които я определяш, така можеш и да я разширяваш като обобщаваш тези признаци. Говори се както за западна/източна цивилизация (общество), така и за западна/източна култура (харектерните особености на това общество)

    Fori,
    Чак такова сравнение е грозно!
    За съжаленение е също така и вярно.

    Първо, не е точно така, университетите, с малки изключения отдавна вървят напред.
    Моето наблюдение навежда на обратните изводи.

    Музиката и танците - преди около година и нещо бях в НДК на танцовият спектакъл "Българи" - мисля, че така се казваше. Удивих се какво съхранение и едновременно развитие има народния танц при това от множество ансамбли, със собствени музиканти, пресъздаващи както общ спектакъл, така и отделни регионални нрави и обичаи в танц с професионален музикален съпровод. Наскоро имах удоволствието да слушам наживо и Валя Балканска - повярвай, не са толкова зле нещата и в този бранш.
    Капка в морето. Защо не пишат за тези изпълнители, а за Азис? Защо на конкурса за наградите на Евровизия не отиде Валя Балканска, а изрусения дебел педераст?

    Операта е прекрасна, даже и на регионално равнище и без субтитри. Не знам какво е шуробаджанащина. Знам, че досега колкото пъти съм бил на опера, е достатъчно да слушаш гласа на певеца за да разбереш за какво става дума, даже не е нужно да се опитваш да улавяш италианския.
    Опааааа! Чакай, чакай малко! Къде заора в операта и какво българско има в нея!? Нито е измислена тук, нито се посещава масово. В никой случай не може да я пишеш като част от българската култура, както не можеш да пишеш и музикалния стил Death Metal. Не бих се очудил, ако ти си единствения в този форум, който е посещавал опера. Аз лично за мое съжаление не съм - все се каня и все "не намирам време".

    Художниците - познавам доста. Не мога да разбера съвременното модернистично изкуство, ама те си го разбират. Навсякъде по света. Тяхна работа, нямам претенции.
    И аз нямам какво да кажа изобразителните изкуства...освен дето се сещам за малоумния скулптор проф.Георги Чапкънов, който го играеше един от ограбените от пиратите в поредната кампания на RIAA и сродните и организации в България. Може да е всепризнат творец и талант, но да твърди че пиратите са ощетили склупторите...
    (явно според него има метод за пренасяне на статуи през Интернет )

    Но дори и всичко да беше вярно, какво от това? Щом няма кой да пее опери, нямаме култура?
    Сигурен съм, че и сам схващаш абсурдността на това твърдение. И бащи ли нямаме?
    Не, имаме култура, но в момента тя е смешна. Точно както е смешна и културата на изпълняващите "танца на дъжда" (на мен не ми харесват ;-р )

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #40

    Re: Културата в България и Румъния


    Хех, fori, днес с теб сме като отбор - прескачаме се с покриваши се мнения.

    Само искам да подчертая, че не гледм на темата като на flame war, а като на приятна и безснислена дискуския. nocToRHHo 3JIo, надявам се, че и ти възприемаш нещата по подобен начин?

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #41

    Re: Културата в България и Румъния

    Момчета,
    Чета ви спора с интерес, добре е когато има и такива спорове. Имам обаче една малко по-различна гледна точка:
    Обществото ни през последните години много силно се разслои. Няма я вече уравниловката, изчезна и соцреализма.
    Сега има две култури: културата на тълпата и културата на елита. А вие се опитвате да ги пришиете едновременно на изтънчения интелектуалец и на тълпата от фолкотеката... Е няма как да им паснат едновременно! Като обувката на Пепеляшка....

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #42

    Re: Културата в България и Румъния

    Интересна гледна точка. Само бих добавил повече "видове култури", защото не бих се причислил нито към "чалга-културата", нито към "елита", но това е подробност. Важното е, че наистина разликата между тези култури е много голяма.

    Провокиращ въпрос: В такъв случай, щом разликата е толкова голяма, дали е редно този малък процент хора, които спадаме към култура, различна от "чалга-културата" да се наричаме българи? Имам предвид при тези големи разлики, май че логичният отговр е "не".

  16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #43

    Re: Културата в България и Румъния

    Какво яко дърлене стана, заради поредната тъпа проста (макар и Еуропейска уж) джурналистка.
    Казвал съм ВИ и пак ви го казвам - не гледайте телевизия, не четете вестници, не следете онлайн новините. Само язва ще си докарате.

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    203
    #44

    Re: Културата в България и Румъния

    Za пореден път Алеко Константинов е прав. Докато има българи , бай Ганьо ще шета из Еуропата и до Чикаго и до Станбул , та чак до Либия ще оди ...

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #45

    Re: Културата в България и Румъния

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Интересна гледна точка. Само бих добавил повече "видове култури", защото не бих се причислил нито към "чалга-културата", нито към "елита", но това е подробност. Важното е, че наистина разликата между тези култури е много голяма.

    Провокиращ въпрос: В такъв случай, щом разликата е толкова голяма, дали е редно този малък процент хора, които спадаме към култура, различна от "чалга-културата" да се наричаме българи? Имам предвид при тези големи разлики, май че логичният отговр е "не".
    Това е въпроса на отчаяния интелектуалец. Трябва ли защото имаме в къщи домашна библиотека с повече от 2000 тома и колекция от плочи и дискове с класическа музика да се чувстваме по-малко българи? Това как ще се приема от нашите деца например "чалга културата" зависи от самите нас. Ако в една къща не се слуша тази музика и не се възприемат всички съпътстващи я атрибути, ако се избягват местата, където тя се шири, ако на децата се покаже, че има и друг начин на развитие и израстване, различен от улицата, те постепенно възприемат вашата ценностна система. А и "чалга култура" си има всяка нация и етнос! Какво сам по себе си е рапа? И ако в българската чалга се намесят световни мениджъри и се налеят много пари за реклама, дали няма да я чуеш по MTV?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Каква е ролята на мултимедийните плейъри
    От taboo във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 22-08-11, 20:23
  2. Съвместни услуги между Мегалан Нетуърк и
    От BAD_BOBIK във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 18-10-10, 09:50
  3. Отговори: 2
    Последно: 11-01-10, 23:23
  4. Проблемът с газта от Украйна (януари 2009)
    От enkov във форум Коментирай новина
    Отговори: 56
    Последно: 21-01-09, 11:32
  5. Култовата игра "Max Payne" ще излиза на филм
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 16-07-08, 15:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе