Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 63

[ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #46

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Бе ... ще се познаем ние с Ghost, но трябва някъде на форумен купон да се засечем, така по лесно ще стигнем до единомислие.
    "Ти ммммене уважаваш ли ме или не ме увввважаваш"
    Аууу, Malone, надявам се нямаш предвид 'познаване' в библейския смисъл на думата Че ще се и 'уважавате'
    Хич не ме и канете на такива сбирки, сега ми стана ясно що никой от В.Търново не иска да пие с mrTechno
    A иначе за Windows-a и прочее, сигурно си прав, но основно дългите ти и чести отговори ги отдавам на това че си в отпуск и се чудиш как да се забавляваш.
    Само едно ми отговори, чак като получиш лично писмо от Bil Gates ли ще признаеш какъвто и да е факт за Windows или ще повярваш и на някое мижаво президентче от Microsoft?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #47

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Прегледах ги (пак), не виждам в нещо да греша. Но продължавам да твърдя, че ти си в грешка като казваш, че всички копират от Асошиейтед Прес.
    ...
    Цитат Първоначално публикувано от ComputerWorld
    Microsoft се оказала в небрано лозе, след като се е опитала да плати на блогър на Wikipedia, за да промени технически-ориентирани статии в енциклопедичния сайт, съобщава Асошейтед прес...
    Цитат Първоначално публикувано от CNN.com
    (AP)* -- Microsoft Corp. has landed in the Wikipedia...
    Цитат Първоначално публикувано от Yahoo! News
    ...By BRIAN BERGSTEIN, AP* Technology Writer...
    Понеже отдавна съм се отказал да споря с фанатици на тема софтуер/хардуер или каквото и да е в областта на информационните технологии, не смятам да продължавам по темата. То що ли се хванах въобще...
    Няма да ровя в документацията на OOXML стандарта защото не ми е интересно. Няма и да изброявам и недостатъците на ODF - част от тях ги има дори в wiki, с секцията Criticism. Който му е интересно да си чете.

    Ще кажа само "Прав си, Ghost!".

    б.а.
    *AP - Associated Press, Асошейтед Прес

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #48

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    1) Сега разбирам, защо искаше да си погледна линковете. И какво щом 2 линка, които съм дал са с произход от АП, всички новини идват от там, така ли? Интересно доказателство приложи. ;-)

    2) Предполагам, че поради изчерпване на разумни аргументи, това е най-лесния и "джентълменски" начин да се оттеглиш - като обявиш несъгласните с начина ти на водене на спор за фанатици.

    3) Кой те кара да изброяваш недостатъците на ODF? Изобщо защо го намеси преди няколко поста, сякаш някой го защитава. Всъщност ти си единствения, който говори за ODF тук, в тема за Windows.

    3) Благодаря за признанието, макар че е ясно, че поднесено по този начин е по-скоро обида.

    4) Радвам се, ако се оттегляш от темата, защото подозирам, че ако продължиш, то ще е в същия дух - с празни твърдения, а на мен взе да ми омръзва, да показвам защо са празни.

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #49

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    @Ghost
    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Исках обаче списък само с разшитенията и новостите, а ти си вкарал и пачове за запълване на дупки.
    Списъкът е непълен и неточен. Примерно "multimedia enhancements" може да означава 2 или 1000 нови неща. Няма да споря, но съм убеден, че има неща, които липсват в този списък...един вид това е резюме някакво.
    Неточен?! Кое му е неточното, нещо невярно ли пише в него?

    Непълен?
    Ти сега какво ще искаш, да ти представя и сорс кода на промените ли?
    Естествено, че е резюме, мисля, че е напълно достатъчно.
    Мultimedia enhancements в конкретния случай означава Direct X 9.0c, Windows Media Player 9 Series, Windows Movie Maker 2.1

    Източниците са ТУК и ТУК, няма да тормозя останалите участници с любознателността ти. :P

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    От друга страна за GNU/Linux надявам се, че лесно ще получиш информация, ако пуснеш 1 писмо в support листа на някоя дистрибуция с молба да ти дадат или кажат къде можеш да намериш информация за броя на новостите в дистрибуцията примерно от 2000г. до януари т.г.

    Мен лично ме мързи, но ще ми е интересно да разгледам 2 такива извлечения за сравнение, ако някой ми ги даде на готово ;-))))
    Чакай сега ...
    За дистрибуции ли говорим или за service packs?
    Нали сравняваме service packs на Windows със аналогията им в Linux? За да е обективно сравнението. SP не са дистрибуция, уточнихме какво е.

    И ако ми позволиш ще те попитам за пореден път нещо, на което очевидно "забравяш" да ми отговориш.
    Кое точно представлява service pack на Linux? Почти дневните ъпдейти или някоя цифра от версията на кернела. Ако да, коя?
    И ако почти дневните ъпдейти не са допълнително функционалности и кръпки, тогава какво са?

    Това за да се посмея с вас на предстоящия SP на Vista.

    И моля те недей ме обвинява пак, че питам едно и също нещо.
    Питам, защото не ми отговаряш на въпросите, не за друго.
    На моите въпроси отговаряш с други въпроси, малко встрани и малко по-далече от топика на темата.


    .::EDIT::.
    Бре ...
    Завидно самочувствие в предния ти пост. Според мен, нищо не доказа на pimpirlit.
    Той ти показа, че една новина може да се третира по различни начини, в зависимост от интересите и предпочитанията. Изводите са различни, въпреки, че и за двете страни те са неоспорими факти.

    @Black Adder
    Е кой да пие с Техно бе човек, ти чувал ли си го как пее? Като дръпне малко и хваща микрофона. И тогава става тя, каквато става ...

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #50

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Ghost, няма да споря с теб защото в тази тема водиш спора на принципа "крадецът вика дръжте крадеца". Доказах недвусмислено, че точно три твои твърдения не са верни. Не твърдя, че в тях няма нещо вярно, а че така както ти си ги написал са некоретктни и/или неверни.

    В този смисъл моето твърдение беше, че и трите източника, които си цитирал в подкрепа на твърденията си цитират AP. Което оспорваше яростно до последно. Естествено е да има и други източници, но линк към такъв дадох пак аз, а не ти. И то от първа ръка. Съвсем честно си признавам, че имам повече доверие на Рик Джелиф и на директната дискусия в блога отколкото на журналисти. Били те и от AP. Та, за празните твърдения...

    Намесването на стандарти за отворените документи в тази тема направи ти. Незнайно защо. Всъщност ясно, де. И то със съвсем необосновано твърдение. Омръзна ми да го цитирам, но за трети, последен път:
    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...
    1) 2004 година МС ИЗЛЪГАХА Европейския съюз, че ще ползват отворен формат за документите на новия си офис пакет, с което гарантираха съвместимост със всички останали системи.
    ...
    Ти се съгласи, че това не е вярно. А това, че според някого има проблем - то той е на ECMA вече, не на Microsoft. Изглежда и твой. Единственото, което мога да коментирам е, че микромеките пак намериха начин да натопят някой друг да им сърба попарата. И да им прокара идеята в ISO.

    С това, че и последното ти оспорвано от мен твърдение не е вярно ти също се съгласи, т.е. че няма факти подкрепящи тезата ти, че Vista е пълна с бъгове.

    Това е причината да ми е безинтересно да пиша повече тук - изчерпване на предмета на спора. Всякакви усуквания и дърпания в разни посоки с едничката цел да ми докажеш колко лоши са Microsoft и колко чисти ангелчета небесни са всички техни противници е фанатичното за мен. С първата част съм отчасти съгласен защото има някои обективни факти. Искрено ти завиждам, че си вярваш за втората...

    /off
    Стандартите са хубаво нещо когато се използват както трябва. Когато се превърнат в догми или в средство за прецакване на конкуренцията нещата не вървят добре. Мога да дам много примери в подкрепа на теорията си, но ще спомена, да кажем, битката между BetaMax и VHS. И за да натрият носа на SONY ни прецакаха всички. Съвсем науко-популярно казано, де. Или наличието на EIA/TIA 568A и 568B стандарти. Тук натриването е за носа на AT&T, а ние не сме чак прецакани, но историята е мнооого подобна на сегашната. Да не говорим в комитетите за IEEE 803.x серията стандарти какви пазарлъци и игрички се играят. Последния пример е за 803.11n. Колко време мина докато си мерят пишките? А докато приключат с мерките ние можем само да чакаме, къде да ходим? Всъщност и да коментираме из форумите когато някой почне да плюе опонента си из пресата...

    И пак с най-добри чувства!

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #51

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от Malone

    За дистрибуции ли говорим или за service packs?
    Нали сравняваме service packs на Windows със аналогията им в Linux? За да е обективно сравнението. SP не са дистрибуция, уточнихме какво е.
    Казано честно и аз не знам какво се опитваш да сравняваш.
    Или сравнявай цялата ОС, или само ядрата.


    Кое точно представлява service pack на Linux? Почти дневните ъпдейти или някоя цифра от версията на кернела. Ако да, коя?
    И ако почти дневните ъпдейти не са допълнително функционалности и кръпки, тогава какво са?
    Не знам. Точно това беше и репликата ми към Ско - да не се опитвате да сравнявате всичко с Windows. Съвсем нередно е да сравняваш Windows SP с пачове само за ядрото. Обновяването на пакети в повечето дистрибуции, по-скоро може да се съпоставя с пакетите теглени от Windows Update. При такова сравнение, намирам за удачно да се сравняват отделно пакетите доставящи разширения и отделно пакетите кърпещи дупки. И пак няма да е съвсем точно, но да речем, че е достатъчно близко за сравнение.


    И моля те недей ме обвинява пак, че питам едно и също нещо.
    Питам, защото не ми отговаряш на въпросите, не за друго.
    Не съм разбрал, че ме питаш. Честна дума!

    Завидно самочувствие в предния ти пост. Според мен, нищо не доказа на pimpirlit.
    Той ти показа, че една новина може да се третира по различни начини, в зависимост от интересите и предпочитанията. Изводите са различни, въпреки, че и за двете страни те са неоспорими факти.
    1) Самочувстието изразява увереността на човек, че може да направи нещо или постигне определен разултат. В този смисъл, нищо не съм обещавял да свърша и не знам за какво говориш.

    2) Нищо не съм се и опитвал да доказвам във въпросния пост.

    3) Не съм забелязал да доказва подобно нещо. По-скоро поясни какво е имал предвид, когато е посочвал линковете ми.

    4) Аз мисля, че pimpirlit не е малоумен. Ако реши за необходимо, сам ще отговори. Едва ли си му нужен в ролята на адвокат.


    Добавям: Оказах се, че съм прав - pimpirlit, може да отговаря сам за себе си.

    ;-)

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #52

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Оххх...сега и на pimpirlit да отговоря...е ще стане след филма ;-)))


  10. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #53

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Ти пък?! Искаш по-бърз в отговорите от Microsoft в съсрвис паковете да се изкараш!

    Я по-добре по Че и pimpirlit e хора и чак утре мисли да намине отново тук.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #54

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    ...
    Я по-добре по Че и pimpirlit e хора и чак утре мисли да намине отново тук.
    Хора? Колко броя сте - двама, трима...?
    А аз за човек те мислех...

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #55

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Филмът свърши, ама нещо ми се доспа...та ще съм много кратък.

    Единственото, за което съм се съгласил е, че т.3 е твърдение, което е неточно заради думата "пълен".

  13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #56

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Ghost, няма да споря с теб защото в тази тема водиш спора на принципа "крадецът вика дръжте крадеца"
    И само не разбрах, като какво ти е откраднал Ghost? След като човека по най-библейски почин ви показа кривините, че да си ги изправите, или за да съм по-точен, изпълни алгоритъма заложен в БИБЛИЯТА още, и по-точно в от Матея Свето Евангелие
    ГЛАВА 7.
    Не съдете, за да не бъдете съдени;
    защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
    А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
    Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
    Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.
    Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #57

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    буахаха,ба...си и темата,от SP1 за Vista,на светото евангелие.
    Адие сега да дръпнем един спор също,кой ги е дигнал тия египетски пирамиди,и с какви средства
    Ама и ти сравнение направи Де ги Библията и евангелието, де ги пирамидите...
    Ама чаках да не се обаждам неподготвен, че току-виж излязла някаква връзка... Ще вземе да се засегне някой, пък по религиозни теми какви спорове са се водили тук! А уж техничарски (а по-рано и само ИТ) форум...

    Шегата настрана, хайде стига по темата. Аз май си лягам най-късно, та да взема да се опитам обобщя:
    - идеална ОС няма, както и продукт въобще. Маркетингът и рекламата лъжат. Винаги!
    - всеки софтуер подлежи на поправки и/или добавки между основните версии
    - как точно става това - с пакети, онлайн, с прекомпилиране - въпрос на решение на разработчика
    - колко често става - ежедневно, ежемесечно или веднъж на 10 г. - също зависи от много неща
    - не е ясно СП при Windows на коя подред цифричка във версиите на кернела отговаря (Шега! Сакън, да не вземете пак отначало!!!)

    Та Vista ще има СП1. По-рано или по-късно от предвиденото - ще видим. Ще има и СП2 даже!
    Пък ако сте повярвали на бай ви Бил, че Виста щяла да бъде абсолютно сигурна и безгрешна... То и аз едно време вярвах, че вафлите Кукуруку са наистина "пълни с течен шоколааад", ама

  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #58

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Не, не си лягаш най-късно stfn.
    Аз утре ще отговарям на Ghost, но ми стана интересно кой цитира Библията.

    Ти ли Black Adder, ти ли троле ...
    Еми нали точно ти си автор на темата, ти започна да съдиш, гледайки сламката в окото на ближния си, а невиждащ гредата в своето.
    Защото, ако в началото на темата бях убеден, че и ти и аз имаме сламки в окото, накрая ще излезе, че вашето е греда.
    Лягам!

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #59

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ...алгоритъма заложен в БИБЛИЯТА още, и по-точно в от Матея Свето Евангелие
    Знаех си, че за теб това е въпрос на религиозни чувства, а не на рационално мислене, ама нейсе. ;-)


  18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #60

    Re: [ЧЕСТИТО] Windows Vista SP1

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Ти ли Black Adder, ти ли троле ...
    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Знаех си, че за теб това е въпрос на религиозни чувства, а не на рационално мислене, ама нейсе. ;-)

    Показах ви кривиците, вие ми се развикахте гаче ли съм ви изял супата с вилица, от 9 дерета вода донесохте само и само да защитите любимият си отбор, пардон, Mircosoft.
    И точно вие сте които не пожелахте да видите гредата в своите очи, а сочехте сламката в чуждите.
    Анатема трижди

    и за конец, ще ви цитирам не библията, а думите на един велик Българин:
    "Хайде брайно, да си кажем кривиците – ти на мене и аз на тебе, пък да тръгнем напред"
    В.Левски

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 3
    Последно: 31-08-10, 17:21
  2. Отговори: 2
    Последно: 15-07-08, 07:57
  3. Отговори: 8
    Последно: 02-09-07, 12:49
  4. Windows vista
    От ivanov_km във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 29-03-07, 09:47
  5. Windows Vista?
    От Ozy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 08-08-06, 11:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе