Резултати от 1 до 14 от общо 14

Нова защита срещу кражба на телефони и плеъри

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Технология на Apple блокира функцията за зареждане

23/06/2007 | TechNews.bg

"Нова идея на Apple може да демотивира крадците на портативни устройства. Технология за блокиране на достъпа до телефони и плеъри от типа iPhone и iPod вече е патентована и публикувана от Американското бюро за патенти търговски марки, писа informationweek.com.

Идеята на Apple е съвсем проста. При смяна на притежателя си, в резултат на загуба или кражба, устройството с новата технология блокира функцията за зареждане. Така крадецът няма да може да го използва, щом веднъж се изчерпи батерията.

Защитата се включва по различни начини, например чрез таймер, при свързване към друго устройство или при пресичане на географски граници. Когато настъпи едно от тези събития, телефонът/плеърът изисква код, за да продължи да работи. При въвеждане на грешен код, се задейства защитата.

От Apple са убедени, че новата технология за блокиране на достъпа е полезна и ще доведе до намаляване на броя на кражбите на телефони и плеъри."

Линк: http://technews.bg/info.php?id=4191

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Нова защита срещу кражба на телефони и плеъри

Предпочитам лично да ги демотивирам крадците , не да се надявам на Apple. Пък и не мисля , че това ще трогне много крадците честно

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

А бе то и сега автокасетофоните и някои телефони имат код, но той съвсем лесно се маха в сервизите срещу скромна сумичка.

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

На бас че ще го заобиколят.Това е поредното безумно "откритие" което всъщност не е такова.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хмх...само да попитам - а на мен каква ми е ползата от това, че след като ми свият примерно телефона, после евентуално няма да могат да го ползват?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Хмх...само да попитам - а на мен каква ми е ползата от това, че след като ми свият примерно телефона, после евентуално няма да могат да го ползват?
    Хмх...само да ти отговоря - това може да ти се случи само ако се изръсиш с едни мал... излишно много пари за нещо епълско.
    Ако си купиш нещо "нормално" няма да те терзаят подобни дертове.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Тъй, де, тъй! То за това е толко скъпо, понеже вътре има джа-джа против кражби

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re: Нова защита срещу кражба на телефони и пл&

Тя джаджата не е против кражби, а с цел да демотивира крадците. Обаче те, за да се демотивират, трябва да си изпатят няколко пъти, т.е. трябва да откраднат няколко, че да разберат, че Apple се е погрижил за клиентите си.

Човек с нищо не може да ви зарадва - ни с "безплатни разговори", ни със "защита против кражби"!

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    На бас че ще го заобиколят.Това е поредното безумно "откритие" което всъщност не е такова.
    Точно така ще стане. Просто е въпрос на време.

Ето и първото хрумнало ми решение: разкача се оригиналната батерия от устройството и на нейно място се включва 4.5V(примерно) батерия "Никопол", привързана с тиксо към iPod-а.
    Гениално нали?

12. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от profyt
    ...разкача се оригиналната батерия от устройството и на нейно място се включва 4.5V(примерно) батерия "Никопол", привързана с тиксо към iPod-а.
    Гениално нали?
    Което придава някак по-"tech" вид на цялата джаджа, опровергавайки разпространеното мнение, че apple-феновете са технически олигофрени... да не говорим за приноса към търговския вид на откраднатото, което обикновено е предназначено за препродаване

13. GGG
    GGG е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Въпрос на малковреме е да разбият защитата.

14.  

15. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Хм, докъде стигна разкодирането на нокиите BB5? Май до никъде, или по-скоро до даване на дебела сума и голямо чакане.

16. Тук е от
    Jul 2005

Цитат Първоначално публикувано от Cko
    Хм, докъде стигна разкодирането на нокиите BB5? Май до никъде, или по-скоро до даване на дебела сума и голямо чакане.
    Май някъде четох, че вече и в БГ има хора които отключват BB5. Сърбина си бил предоставил безплатно софтуера за разкодирването (той беше казал че ако някой друг успее да разкодира BB5 ще го направи). Несъм много сигурен, но мисля че го прочетох в форума на www.all4smartphone.com
    А що се отнася до технологията на Apple - всичко там е софтуерно - все ще се намери някой тарикат как да пробие софтуера/firmware-a.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Нова защита срещу кражба на телефони и пле

Цитат Първоначално публикувано от Silviya

Човек с нищо не може да ви зарадва - ни с "безплатни разговори", ни със "защита против кражби"!

Аааа! може, може! Вълшебната дума е "бира"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. защита на TV срещу кражба
    От ceeckoomy във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-02-11, 15:20
  2. кражба на ток
    От sladi4kia във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 52
    Последно: 01-12-09, 21:01
  3. Отговори: 26
    Последно: 03-08-07, 02:35
  4. Защита срещу презапис [аудио]
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 27-11-06, 10:14
  5. Защити срещу кражба на трафик
    От fori във форум Мрежи
    Отговори: 29
    Последно: 05-06-03, 17:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе