Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 38

Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

По добре пеша , отколкото с това чудо. Имам си принципи или 155 2л или Пас Б4 2л . С това чудо , ако тръгна примерно за Пловдив или София може след 1 месец евентуално да пристигна с огромната скорост 40-60км/ч или средна 30 км /ч. Като натоваря безалкохолно и храна за из път става...безкраен празник евентуално, ако не спре по пътя.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2002

За 1700 , веднага си купувам една за из София.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Всички баракуди и подвижни кошници се заменят с това и в столицата става рай. Няма да има ръмжащи PK извънземни коли по улиците и други подобни, чупещи стойки дупета... Даже ромите ще си купят и каруците ще останат в историята. По-чист въздух... пък за пътуване друга. Това е типичната, практична кола за бедняци като нас.
    Ехх мечтии...

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

В някой страни е прието...хората....средностатистическо семейство... да имат коли за пазаруване, коли за дълги пътувания със всичкия възможен комфорт ( ванове с ширина не 1.5м а към 2.3м че и повече драги @boishin а за дължината да не говорим ) и коли за ходене на работа, коли за излети (кемпери и каравани) У нас обаче искаме да имаме една единствена кола, да е широка и комфортна, здрава и тежка, но и да може да се провира в трафика, да е ако може с 5000cc , но да гори с 2/100 , ако може да копа ранчото на дедо и поне 4х4 за офроуд, да е и кабрио ако може и да не забравя - да има възможно най-ниската поддръжка ( носач по 5лв, поуоски по 2 и т.н ). Точно този наш стремеж към алогична и неадекватна универсалност води до наличие на "професии" ( само тук и у нас ) като зидаро-фрезист, електро-кофражист, бакало-икономист.........

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ...У нас обаче искаме да имаме една единствена кола, да е широка и комфортна, здрава и тежка, но и да може да се провира в трафика, да е ако може с 5000cc , но да гори с 2/100 , ако може да копа ранчото на дедо и поне 4х4 за офроуд, да е и кабрио ако може и да не забравя - да има възможно най-ниската поддръжка ( носач по 5лв, поуоски по 2 и т.н )...
    ма то има таково, бре!
    голфо! а ако е с перничка регистрация се купува за 2К, а с лепенка "remus" се продава за 6

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006

ако голфо е бял, скача на 8....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    аз пък имам силното чувство че няма да припари вратите на европейският свят!
    Красота само не стига!
    Зависи...
    Правят грешка, че я рекламират като кола - изискванията към сигурността са сериозни.
    И в момента в някои страни от ЕС се движат подобни недоносчета с 4 колела, но са с регистрация сходна на нашите изисквания за мотопед. Ако ограничат скоростта до 50, тея пичове могат и да се впишат в ЕС нормите.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Точно този наш стремеж към алогична и неадекватна универсалност води до наличие на "професии" ( само тук и у нас ) като зидаро-фрезист, електро-кофражист, бакало-икономист.........
    Как точно си го казал само... а аз съм чувал за професия "дървен философ". Пенкилер специалист по всичко като втора специалност.

Някъде да съм казал в постовете си, че колата трябва да отговаря на посочените от теб критерии?

Изразих мението си, че колата е малка за моите разбирания и точка. На всички е известно, че по белия свят хора със средно и над средно ниво на доходи, имат по няколко автомобила. Само че, драги ми Tommorow, ние живеем на балканския полуостров и по-точно в България... Няма да изпадам в политически анализи, само ще ти кажа, че като ще имам един автомобил за всяка ситуация, си го избирам такъв да ми е удобен, а не да ми е тесен в раменете! В задръстванията няма особена разлика в разхода на празен ход на двигател с 1000сс и с 2000сс. (особено при дизел) А по отношение на размерите - ако намериш свободно място за паркиране, обикновено то е толкова, колкото да спреш нормален автомобил. Ако няма място... значи няма... малката кола няма да си я сложиш в джоба, нали? Много рядко има ситуации, в които ще се пъхнеш там, където няма да влезе нормален автомобил.
    А с това спартанско оборудване като виснеш 1 час в задръстване в големите жеги без климатик... просто искам да те видя... от съседната лента, например...

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Кога слязохте от московците и жигулите, кога вече и за безопасност и за климатици заговорихте
    По отношение на размерите и пракирането - виждал ли си на колко място може да паркира един Смарт? Горе долу на толкова, колкото ми трябва да си паркирам колелото. По повод климатиците - ми да наистина с климатик е кеф, ама и без климатик се живее, не живеем в тексас или калифорния...

12. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Това си е кола за градски условия, а не за магистрала и е за средни и дребни хора, дебелите, високите и всякакви голямо-габаритни хора няма да се поберат в нея. Не знам колко от вас са чували и виждали колите Тико , но тикото дори ми се вижда по-малко от индийската кола, а аз съм се возил не веднъж в тико таксита, докато мои по-едри приятели предпочитат едрите таксита, защото тикото им е ниско, тясно и т.н. А и тук 1700 евро може да са малка сума за кола, но в страни като Индия, в които голям процент от населението няма какво да яде, дори тази кола си е прогрес. Така, че за всеки влак(кола) си има пътници

още справка за Тико http://en.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Tico http://pl.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Tico
    размери: дълж. 3340 мм, вис. 1390 мм, шир. 1400 мм

едит: ето и няколко клипа, за да придобиете представа за тикото
    http://vbox7.com/play:3b63db6b
    http://vbox7.com/play:849b4221

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Koла без климатик - не става .Кола дето ще изпреварва половин час 1 камион не става.Кола с която като тръгнеш примерно за София ще пристигнеш в други ден пак не става.Такъв бръмбар -пак не става - като те завлече 1 заблеян я камион , я другоземец и ще си търсиш кокалите по пътя пак не става.

Малко по лекичко с темата за Голфовете.!!!
    Засега моето мнение за града е Орле с италианско сърце - Комбо CDTI моторче 1,3 , ама италианско спортисче - комънрейл на Фиат мотор.Леко бързо набира и се паркира лесно- има огромни огледала, височко за да се качва на бордюри и със скапани щатни гуми няма проблеми през изминалите 2 седмици.На 8 .01 до Бургас - 2ч30м часа в мъгла и горе долу лед до Бяла.
    Абе по-добре да беше 1 Cadi / присантиман към марка/ но по наблюдение не са добре в леда.
    Белисимата си почива , че ще и падне бронята в тези ледени улеи

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Само че, драги ми Tommorow, ние живеем на балканския полуостров и по-точно в България...
    Именно защото сме в БГ..и не копаме парите...това пък:

В задръстванията няма особена разлика в разхода на празен ход на двигател с 1000сс и с 2000сс. (особено при дизел)
    да си чувал за обем на цилиндър, 4 цилиндъра какво правят при два оборота, 2 при един, 48000 х обема на двата цилиндъра какво дават?, съотношението 1:14.7 да ти говори нещо? И на какво основание твърдиш като...както каза...пенкилер-специалист...че обема на изразходваното гориво при да кажем средни 800 об/мин. няма никакво отношение към обема на горивната камера? И последвалия въпрос: какво става след спиране и работа на двигателя на празен ход. Hint: ускоряване. И колко ускорявания имаме? Hint: колкото и спирания -1. А как разхода при ускорение с свързан с обема на двигателя и теглото? А да ти е казвал някой, че именно ускоряването от 0-50 е "виновно" за 85-90% от разхода при градско?

Хайде малко по-подготвен другия път а?

16. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    ...
    Засега моето мнение за града е Орле с италианско сърце - Комбо CDTI моторче 1,3 , ама италианско спортисче - комънрейл на Фиат мотор.Леко бързо набира и се паркира лесно- има огромни огледала, височко за да се качва на бордюри и със скапани щатни гуми няма проблеми през изминалите 2 седмици. ...
    kris11, я разшифровай туй написаното, че нещо шифровалнята ми се е скапала и не мога да стопля за коя марка и модел пишеш.

П.С. Честити ти 1001 поста !!! Звучи като приказка от 1001 нощ, а?
    То и аз още един и ще ги закръгля на 500!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Явно ще трябва да ти обясня по-подробно, Tommorow
    За да не станат недоразумения, да напомня...както писах в първия си пост, говоря за дизелов двигател.

да си чувал за обем на цилиндър, 4 цилиндъра какво правят при два оборота, 2 при един, 48000 х обема на двата цилиндъра какво дават?, съотношението 1:14.7 да ти говори нещо? И на какво основание твърдиш като...както каза...пенкилер-специалист...че обема на изразходваното гориво при да кажем средни 800 об/мин. няма никакво отношение към обема на горивната камера?
    Да, чувал съм някъде за обем и на цилиндър, и на призма... а ти да си чувал случайно за въртящ момент на ДВГ ? Ако отговора ти е "да", а да ми кажеш при 800-1000 об./мин. един 1 - 1.4 л. и един 2 - 2,4л. дизелови мотори какъв въртящ момент имат?

А как разхода при ускорение с свързан с обема на двигателя и теглото?
    Знаеш ли, че в задръстванията се движа с оборотите на празен ход, основно на първа и втора скорост, рядко на трета. И не натискам педала на газта, просто защото не е нужно.
    Как мислиш, тази техника на каране приложима ли е при едно моторче с малък въртящ момент?

И колко ускорявания имаме? Hint: колкото и спирания
    След като си извел тази покъртителна зависимост между броя на тръгванията и спиранията, сигурно се досещаш, че всяко натискане на педала на газта води до наливане на гориво, като неизбежно количеството му е е ">" от горивото, подавано при празен ход, нали?
    Всяко тръгване => натискане на газта =>колкото тръгвания, толкова и спирания => поне толкова натискания на газта => повече гориво
    да дам своя принос и да доразвия тази зависимост

18. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    offtopic
    ------------

Знаех си аз,че в крайна сметка все ще трябва с нещо да си мерим пишките!
    И тъй като рейтинга вече липсва взехме ,че го ударихме май на,кой с по голяма бройка постове той по тежкар
    Приятелю Фанта оранж (много френско звучи, а?),
    Това, което си написал май важи най-много за теб, нали? Защото побърза днес по ранина да пуснеш поредния си оффтопик и да трупнеш още един пост.
    Абсолютно подобен на трите ти поста в тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg280885

Като гледам профила ти - си регистриран на 13.08.2006 г. и до момента имаш 559 поста (1.075 поста на ден).
    Ако погледнеш моя профил - регистриран съм на 21.11.2001 г. и до този пост имам 0.222 поста на ден.
    Е, от тази неумолима статистика е ясно кой има повече мерак да си мери там нещо си и да трупа постове по цитирания начин.
    Не ми се вярваше, че постът ми с номер 500 ще е от такъв характер, ама... неведоми са пътищата Божии...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нова Sapphire HD2600Pro - 3D Device го няма....
    От sclera_bg във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 03-07-08, 17:54
  2. ЕВРО'08 онлайн
    От FearMe във форум Спорт
    Отговори: 1
    Последно: 08-06-08, 00:52
  3. Отговори: 0
    Последно: 06-10-06, 21:47
  4. Търсачката на Евро.нет
    От mikk във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-04, 15:04
  5. Celeron 1700 vs XP Palomino 1700
    От momchilcha във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 21
    Последно: 28-02-03, 18:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе