Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 38 от общо 38

Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #31

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Мен лично такова возило ме устройва да си ходя на работа. За извънградско предпочитам да ме возят :Р

    Сериозно:
    За мен това е практична кола, която ти "развързва ръцете". Не бих я ползвала да правя рали с пернишките "колеги" на пътя, нито да си возя картофите от село или да катеря ските и сноуборда по нея, когато се качвам в планината. Смятам,че на всички е ясно, че хората са я направили за масова употреба в задръстения, пренаселен град, а не за универсални цели.


  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #32

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Хората са я направили за това

    Не да се дърпа на 1/4 миля или по светофарите...

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #33

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Ако си мислите, че София изглежда много по-различно от това......

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #34

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    @boioshin -

    Цитат Първоначално публикувано от boishin
    В задръстванията няма особена разлика в разхода на празен ход на двигател с 1000сс и с 2000сс. (особено при дизел)
    За да не станат недоразумения, да напомня...както писах в първия си пост, говоря за дизелов двигател.
    Мисли малко повече преди да напишеш "първия си пост", в който е видно от самите ти писания, че не искаш да кажеш "само дизелов двигател" а визираш всички двигатели и в частност дизеловите. Всеизвестен факт е че дизела има по-голям въртящ момент от бензина, но тази техника е приложима само при "задръствания и най-вече: движение в права посока след автомобилна колона". Всъщност потеглянето на празен ход без подаване на газ може да направи със всяка кола всеки, който познава дълбочината на съединителя си ( безнзин или дизел ) просто се изисква много по-плавно отпускане на педала в зависимост от кубатурата и типа мотор . Няма пороблеми да го направя и при 1.2л двигател поради факта, че кубатурата е в зависимост от общото тегло на автомобила ( поне при повечето производители ). Нали не си виждал 2.5т кола с 1.2л двигател? При дизела е по-лесно, но само толкова. Задръстванията са частен случай на градско движение и не са определящи за средната стойност на разхода при градско. В най-общ поглед, под градско движение се разбира многократно спиране и потегляне с бързо изнасяне на кратки разстояния ( до следващия светофар примерно ) а не тътрене на 0.5-1м , и се изисква натискане на педала в противен случай поредния навлек те засича и се мушва пред теб а ти акумулираш споменавания на майка ти през целия път до крайната точка. Подобно на индйското клипче в един от по предните постове.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    508
    #35

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...


    ще се спра на някои от мъдрите ти слова

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Всеизвестен факт е че дизела има по-голям въртящ момент от бензина
    Глупост!
    Дизела има по-голям въртящ момент САМО при ниски обороти! Той работи в границите до 4-5000, като повчето достигат максимален въртящ момент между 2 и 3000 об./мин. При бензина тези стойности са горе долу два пъти по-високи.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Всъщност потеглянето на празен ход без подаване на газ може да направи със всяка кола всеки, който познава дълбочината на съединителя си ( безнзин или дизел )
    теоретично-да. Но именно поради факта, че бензиновия и малкия дизелов мотор са с по-малък въртящ момент при ниски обороти, е необходимо да подадеш газ, за да тръгнеш. Натискането на педала води до подаване на гориво, нали?

    Следващата мисъл е просто гениална!
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Задръстванията са частен случай на градско движение и не са определящи за средната стойност на разхода при градско.
    Може за някое село да е валидна, но за голям град(за София да не говорим) е просто невярна.
    Задръстванията не са били определящи за средния разход на гориво... Че то в София практически няма задръствания...... къде ти...

    Четейки следващото изречение, където даваш дефиниция що е то градско движение, ме просълзява от умиление.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    В най-общ поглед, под градско движение се разбира многократно спиране и потегляне с бързо изнасяне на кратки разстояния

    След като прочетеш това, вероятно ще пуснеш някоя друга нова стружка, затова заявявам предварително, че няма да споря повече с теб. Достатъчно време си изгубих.

    пп.
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @boioshin -
    ако обичаш - пиши ми името правилно!

    boishin, a не boioshin, нали запомни? ако не си, просто го копирай.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #36

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Господа, малко по спокойно, а? Разбирам че българите са специалисти номер 1 на тема пари, коли, жени (личи си по преобладаващите чалгарски текстове), но тука вече минавате към лични нападки, което не е много желателно. Отноошенията, ако обичате, си ги изяснявайте на лични.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #37

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    kris11, я разшифровай туй написаното, че нещо шифровалнята ми се е скапала и не мога да стопля за коя марка и модел пишеш.

    П.С. Честити ти 1001 поста !!! Звучи като приказка от 1001 нощ, а?
    То и аз още един и ще ги закръгля на 500!
    Извинявам се за закъснението, но сега видях написаното.

    Разшифровката е кола т.е. пикап Опел Комбо набор 11. 2006 с мотор 1,3 CDTI италианска разработка на Фиат.
    За градски условия много бързо набира, маневрен е , има огромни огледала - незаменими пак за градски условия. За изминалите зимни премеждия - идеална проходимост с щатни гуми/ не са зимни/ - не е спирано карането му.
    На 8.01 ходих до Бургас и пътя до Бяла беше лед и сняг, особено зле участъка от разклонението за Дюлино и Горица. По нагорнището вървеше добре въпреки леда - малко му подскачаше леко задницата наляво надясно , но с 80-90 км/ч изкачи нагорнището.
    Колите които се движеха в обратна посока надолу кретаха едва едва на 1 ва скорост с 5-10км/ч поради зверското заледяване.

    A Tommorow май е описал моя стил на каране в градски условия : "В най-общ поглед, под градско движение се разбира многократно спиране и потегляне с бързо изнасяне на кратки разстояния ( до следващия светофар примерно ) а не тътрене на 0.5-1м , и се изисква натискане на педала в противен случай поредния навлек те засича и се мушва пред теб а ти акумулираш споменавания на майка ти през целия път до крайната точка. "

    Не съм фен на Опели -имам слабост към VW и Alfa Romeo

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #38

    Re: Нова колица за 1700 евро?! Няма проблеми...

    Не само твоя, @kris11 стил на каране ами и моя и на още стотина хиляди шофьори и то не защото ми харесва, ами ... "такъв е живота" - по бтв. Лузерите дъндърлясват в най дясна лента...вероятно с оборотите на празен ход.

    @boishin - Благодаря за цитирането, макар че бих предпочел да ме цитират след смъртта ми....след като с последните постове в тази тема се обсъждат, повдигнатите от тебе прекрасните въртящи моменти на дизелите, даващи им възможност да тръгнат от място без подаване на газ и обезмислящи закупуването, че и производството даже ( тия абдали от пежо, форд, рено и т.н. няма ли кой да ги светне ) на малолитражки в условията на градско движение и задръствания, то беше напълно логично да възприемеш това мое мъдро слово "Всеизвестен факт е че дизела има по-голям въртящ момент от бензина" в контекста на спора, а не да го определиш като "Глупост"... аз обаче не ти се сърдя, щото съм милостив.

    Разбира се, това не ми пречи да ти върна жеста, като определя такова твоето обяснение, защото е невярно:
    1. максималния въртящ момент при обикновенните дизелови двигатели е в границите между 1250-1850об/мин.
    2. максималния въртящ момент при TD, TDI, HDI и т.н. е между 1700-2800
    3. максималния въртящ момент при бензиновите е между 3000-4000, изключително рядко до 4500. Единици автомобили като Мерцедес S500 - достигат 530Nm в целия диапазон от 2800-4800об/мин. Бензин с м.в.м. на 5500-6000 оборота няма...Между 4 и 6к почти всички постигат максимална каталожна мощност по DIN. Тези два технически показателя:
    -максимална мощност при обороти в минута
    -максимален въртящ момент при обороти в минута
    са различни като щатите Айдахо и Айова ( само звучат близо )

    // доб.
    Относно другото там за...подаването на газ...и задръстванията - не знам как е в София, ние в Пловдив ( не сме село мисля ) имаме пиков трафик сутрин от 07.30-09.00 и вечер между 16:45-17.30. В тези моменти има задръствания, но умните се опитват и лесно избягват това по алтернативни пътища, други просто или тръгват малко по рано или остават след работа. Така че да участваш в задръстванията е въпрос на личен избор. Ако все пак имам неблагоразумието да ме хване, едно чукване на педала на газта при което за секунда оборотите се качват от 800 на 1200 и веднага след прекратяването на въздействието се връщат на 800, автоматика ме изнася на 5-7 метра. Двигател бензин 1100cc, 850кг, същото става и с другата 3100cc V6, 2500кг пак автоматик, но оборотите са 650-1400-650, така че имам поглед и за малък и за голям двигател. И без да си кривя душата определям малката като много по-удачна за движение в града, по-пъргава и по-икономична по-лесна за паркиране. Не мисля, че за въпросната секунда дроселната ми клапа се е отворила толкова голяма, колкото устата ти и е излапала двете топли банички и боза които сутрин си купувам след като преодолея задръстванията...







Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Нова Sapphire HD2600Pro - 3D Device го няма....
    От sclera_bg във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 03-07-08, 16:54
  2. ЕВРО'08 онлайн
    От FearMe във форум Спорт
    Отговори: 1
    Последно: 07-06-08, 23:52
  3. Отговори: 0
    Последно: 06-10-06, 20:47
  4. Търсачката на Евро.нет
    От mikk във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 21-12-04, 14:04
  5. Celeron 1700 vs XP Palomino 1700
    От momchilcha във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 21
    Последно: 28-02-03, 17:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе