Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 53

Косово обяви независимост - международен скандал !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Косово обяви независимост - международен скандал !!!

Косово и подобни областички отдавна са изпуснали всички влакове в посоката НЕЗАВИСИМОСТ!
    Какво означава ДНЕС независимостта? Такава вече няма на тази планета!!! Във времена на обидинена ЕВРОПА някой да се дели си е направо ПРОСТОТИЯ.
    Явно Америка и други БИЗНЕС нации им трябват ПАРИ! А, парите идват от ВОЙНИТЕ и т.н. и т.н.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Руснаците в WWW.topnews.ru споменават че е отменена независимостта
    къде го прочете, че аз освен това http://www.topnews.ru/news_id_18321.html друго за косово не намирам.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Лично аз нямам нищо против, даже, с две ръце и два крака съм за това Да ти кажа ли колко ползи за България биха се получили?
    Да ти прости Господ! angel

Би ли ни споделил какви точно ще са ползите за България и българите , подчертавам, за България и за българите, а не за други държави (напр. Турция и САЩ), при едно отцепване на част от Родопите?

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за да не отговарям напълно от името на tommorow ще си позволя само да дам насока на мислите на тези, които не виждат ползите - ако една верига магазини има N обекта, един от които има недостатъчън оборот да покрие разходите по поддържането, определено би се обмислило затварянето на обекта, независимо, че служителите биха останали без работа...

разбора се една държава не е магазин, хората не са просто служители и т.н., но това е идеята

6. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Доста елементарно обяснение, според мен.

По тая логика нека да си направим N броя градове държави на сегашната територия, както е било преди векове. За по-удобно, може да развъртим и търговия с натурална размяна... И да пътуваме от един град (държава) до друг с открит лист!
    От София на море и от Варна на планина ще се ходи с визи.... Нещо логиката куца, струва ми се.....

Според мен бъдещето е в премахването на границите, а не в създаването на нови такива.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Интересно ми е тази държава Косово от какво ще живее и с какво ще се издържа? На нея и липсват каквито и да е природни ресурси и промишленост, няма собствени енергийни източници. Поредния храненик на ЕС? Няма да е за дълго - страните, които се обявиха против признаването и бързо ще се озъбят за разхищението на парите на данъкоплатците си. Американски помощи? Може, но до време. Албания - може, но срещу присъединяване. И какво остава - търговия с наркотици и крадени коли.

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

FearMe, магазина и да го затвориш си остава твоя собственост и разполагаш с него както ти е удобно, а не го харизваш на пърия който ти го поиска..... нали?

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    FearMe, магазина и да го затвориш си остава твоя собственост и разполагаш с него както ти е удобно, а не го харизваш на пърия който ти го поиска..... нали?
    аз каквато меркантилна гадина съм 3 пъти ще го ипотекирам и 2 пъти ще го продам

-----------------

Цитат Първоначално публикувано от boishin
    Според мен бъдещето е в премахването на границите, а не в създаването на нови такива.
    аз какво повтарям от 15 години насам, ама де балкански диви нрави, м***а му...!

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Vik, Boishin - да не разводняваме темата, но какво толкова скандално промълвих? Мисля, че всеки ако добре се позамисли ще види достатъчно, даже предостатъчно ползи. Че то доста от тези територии понастоящем незнайно защо все още се наричат български - управляват се от турци, бизнеса се държи от турци, говори се на турски ( ако заговориш на български те гледат лошо или сякаш не съществуваш ), българското малцинство е хронично малтретирано по един или друг начин, полицията е абдикирала, цялата социална политика на държавата се излива на 80% в тези региони както и над 60% от европейските фондове, българин там няма да отиде да се пресели, а по голямата част от българите никога в живота си няма да посетят дори тези региони,...не случайно ни водят за най-голямата мюсулманска държава в европа с мюсулмани 1/6 от населението ( вероятно вече 1/5, а скоро ще говорят и за 1/4 ), без тези региони ДПС не би могла да съществува...и т.н. т.н. та мисълта ми беше, че ако поискат да се самоопределят като някакви си, то аз нямам нищо против. Уважавам правото на всекиго да се самоопределя и сдружава в произволни формати та дори да се нарекат държава и именно защото тенденцията е границите да нямат никакво значение в близко или по-далечно бъдеще, много ми дреме, че преди или след Смолян например решат да направят КПП. От друга страна светът живее разделен - ограждаме се със стени, наричаме това "мое" а онова "твое", когато не ни харесват комшиите или пък квартала го сменяме, местим се там където ни харесва и където ни допада повече, където се чувстваме по-комфортно или по-защитено. Избираме приятелите си и хората с които правим ежедневието си.Квартали от българи, градове от турци...държави в държавите
    Но истински щастлив ще бъда ако намерят начин да си приберат и циганите. Лошото е, че последните не могат и не биха могли да съществуват като нация или държава, те са сътворени за да живеят на гърба на някого. Пиявици....

Ама споко де, ей тук в тази статия не ни споменават http://news.ibox.bg/comment/id_2054906850

Независимостта не съществува - Косово избра да е независим от сърбите, но зависими от целия останал свят.

12. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Интересно ми е тази държава Косово от какво ще живее и с какво ще се издържа? На нея и липсват каквито и да е природни ресурси и промишленост, няма собствени енергийни източници. Поредния храненик на ЕС? Няма да е за дълго - страните, които се обявиха против признаването и бързо ще се озъбят за разхищението на парите на данъкоплатците си. Американски помощи? Може, но до време. Албания - може, но срещу присъединяване. И какво остава - търговия с наркотици и крадени коли.
    От какво ще живее ли? От наркотици както и досега. Афганистан призна един от първите Косово , или производителят на дрога призна трафиканта на същата тая дрога. А иначе Косово имат едни от най-добрите залежи на лигнитни въглища , ама едва ли ще ги разработят. От наркотрафикант миньор не става. А ЕС , колкото и да се зъбят после , нали изсраха ла*ното , ще си останат заложници на собствената си политика и на собствените си грешки по отношение на Косово.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@Tommorow, ле-ле колко глупости (извинявай за израза ) си написал! Ти бил ли си някога в тези райони или всичко това което казваш си го слушал и гледал в някой филм?

Живял съм 7 години в Кърджали, последно миналата година октомври месец обикалях Родопите. Едни от добрите ми приятели бяха и досега са турци, хора на които мога да разчитам повече отколкото на много българи.

Пример:1. - гр. Ардино комплекс "Белите брези" - Влизаме компания в най-доброто заведение в района - музиката е турска (на плазмата върви някакъв търски музикален канал) , хората са помаци (не турци - повечето хора в тези раойни са такива) - идва човека при нас и най любезно на български ни поздравява и ни пита какво желаем.... след малко, за всеобщо наше учудване сменя канала и пуска българки Поп-Фолк! (ние бяхме единствените българи в заведението) Кажи ми кога един българин ще постъпи така?

Пример:2.- пак гр. Ардино - местните избори - кметът протеже на Доган бе избран изцяло с гласовете на "екскурзиантите" - защото местните хора никак, ама никак не го обичат, но ги страх от него поради икономическата си зависимост.

Ходил ли си някога в Златоград - това е едно наистина златно място в България! Природата е прекрасна и има уникални исторически и етнографски забележителности. Там населението е почти 100% българско - и искаш да оставим това място да бъде откъснато от България - НЕ, Аз никога не бих се съгласил!

Напрежение в тези райони няма, но изкуствено се говори и се стреми да се създаде такова - познай от кого - от политиците. Те са единствените които имат полза от това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Споко бе Адаш и аз имам много приятели турци Въпросът не е в това кои са ни приятелите и с какво впечатление сме останали от това или онова наше посещение тук и там, защото повечето реални неща там са под видимия хоризонт. Именно поради тази икономическа и социална зависимост за която говориш в пример 2 ( и за която писах аз в предния пост ), утре същите тези твои приятели и добри хорица ще си турят парафа под своеобразния референдум за независимост, щото вероятно не те, а местните тартори и главатари ще желаят това. Няма какво да се сърдим ако утре това се случи щото България като държава е абдикирала от тези региони оставяйки населението да бъде икономически и социално зависимо от други сили и капитали. Да не мислиш, че цяло косово е съгласно със отцепването и отцепването е желано от всички....Утре вероятно нашите гъзолизци горе ще признаят косово ( притиснати от американци или ЕУ ) или просто за да не се цепят от болшинството...не знам за теб, но за мен едно такова поведение оставя горчив вкус в устата ми за нещо нечистоплътно. Сякаш никога досега не са се замисляли за това. Аз лично уважавам мнението на онези страни които първосигнално казаха своето "да" или "не" всеки ръководен от лични притеснения или споделящ или несподелящ случващото се. Уважавам много повече решението на САЩ и Италия, на Испания и Афганистан. Не уважавам тези които първо проверяват накъде ще задуха вятъра....и лично аз за себе си казвайки "да" на косово съм наясно че утре може да ми се наложи да кажа "да" и на подобни процеси в собствената ни държава и не виждам нищо унизително в това да съм праволинеен. Предпочитам моторен кораб пред платноходка, морски

16. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За себе си сигурно си прав, но стара истина е, че силата е в обединението а не в разделянето (не съм го измислил аз ). Никой не може да ме убеди, че амереканците за загрижени за хората в Косово, Сърбия или където и да е! Политиката която водят е единствено с цел тяхното собствено облагодетелстване и извличане на ползи. Затова и не искат да има Единна Европа, а подклаждат постояно конфликти на Балканите.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Политиката която водят е единствено с цел тяхното собствено облагодетелстване и извличане на ползи.
    анджък!

и понеже България е прекалено малка, за да има собствена политика, която да провежда, извличането на изгоди става чрез съобразяването с по-силните държави

ние се опитваме да си живеем в миналото и да си въобразяваме, че сме сила, но реално не сме и не можем да бъдем нещо повече от сателит. така че или си преглъщаме гордостта и извличаме някакви, макар и минимални, изгоди, или се правим на крали марко и отнасяме шамарите...

в нашата позиция няма "win-win" положение, винаги е "lose-lose"

18. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аааа - не ! Това може да важи за теб, но не и за мен! Не съм човек който ще си преглъща гордостта за някакви мижави изгоди, дори и за големи пак не мисля, че ще падна да се моля на някой! Лошото в случая е, че доста от политиците мислят като теб.
    Не мога да приема да се жертват интересите на хората и държавата в дългосрочен план, заради икономически интереси на управляващите в момента!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 17-09-14, 10:10
  2. Отговори: 2
    Последно: 19-03-08, 12:47
  3. ОГРОМЕН СКАНДАЛ
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 09-03-07, 02:34
  4. Отговори: 14
    Последно: 09-03-05, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе