Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицай?

Гласували
61. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да !

28 45.90%
  • Не !

33 54.10%
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 127

Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Не е ставало дума за моята система, затова. Темата е за МВР.
    А и не смятам, че е редно да си късам дрехите по улиците и да чакам някой да ме тупа по рамото и да цъка от съжаление.
    При условие, че сме оакани до ушите или поне някои от нас.
    Няма да спечеля нищо. Нито аз, нито системата. Ще се оправим сами. Мъча се да променя хората около мен, както смятам за редно.
    Ако приемем, че съм света вода ненапита и най-работния от работните, това е начина. Всяко здраво зрънце да се опита да промени останалите.
    И постепенно всичко ще си дойде на мястото.

.:: EDIT ::. А, а и Black Adder е писал преди мен долу горе същото, сега виждам.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

То и аз ви се чудя на спора, като ви знам, че сте все от едната страна на бариерата ама....
    Всъщност Black Adder зададе правилния въпрос...

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Малоне, приятелю защо не кажеш къде работиш ти, че да видим какво ще кажат данъкоплатците за твоята работа, вероятно ще получиш по-висока подкрепа. Ру-бой що не изкажеш собствено стойностно мнение вместо на клакьорстваш на други хора, очевидно имащи потенциала за собствена позиция?
    Мога, разбира се, да изкажа позиция, но се въздържам. Причините са много.
    Ако не си разбрал позицията ми ще ти я перифразирам с една народна поговорка и понеже съм сигурен, че няма да я разбереш, ще ти я разтълкувам през призмата на собствените ми разбирания за нещата.

Та, поговорката е: "Който не работи не трябва да яде!!!"

И сега да кажа, защо е така. На този свят няма нещо (високи заплати) за нищо (пиене на кафе и пушене и подчертана демотивация за работа).
    Заплатите, които получават настоящите милиционери (с пожелания да станат истински полицаи), а може би обиждам по тоя начин милиционерите, защото те пък работеха като истински полицаи, са несъответстващи на полагания труд. Или казано по друг по-елементарен начин, човек струва толкова колкото му плащат. Според мен по този критерий полицаите трябва да получават по 150 лева заплата. Някой е имал чувство за хумор, като е определил минималното възнаграждение на полицаите 666 лева, не е нужно да казвам защо? Иронията и вица в това число е показателно. Мисля, че не го обяснявам правилно. Не може да полагаш труд за 100 лева и да получаваш дълго време 666 лева, като за капак да искаш да получаваш 2000, примерно. Както предметите в природата се подчиняват на физическите закони, така и парите се подчиняват на икономическите.
    Пак да кажа, няма нещо за нищо, поне не и на този свят. На който му е малка заплатата, живеем в пазарна икономика, навън е забавно. Няма 666 лева сигурни, няма дрешки служебни, няма банкети, с рушветите е зле въпроса, мафиотите загубват интерес ако не си на служба и не плащат, няма служебна кола за лични цели и работното време не винаги е нормирано като в полицията, където може да липстваш неограничено след сутрешния инструктаж. С 2-3 думи, навън се РАБОТИ!!! Работи се много, работи се не само с краката, но и с главата и ако не си на ниво т.е. качествено и на поне пълен работен ден си заминаваш на борсата. Полицията в днешната и форма е инкубатор на търтеи. Пчелички, които искат само да папкат без да работят. Е, дори и тук в България това вече е невъзможно, заради онези икономически закони, които бегло засегнах по-горе.
    Ако нещо от тезата ми не е ясна, ще я обясня по-подходящо, защото колкото и да се стремях да я опростя с цел да е по-разбираема, ми се струва, че не е ясно изложена.
    --------

Всичко по-горе се свежда до две неща:

1. Няма нещо за нищо!!! (не може да искаш 2000 при условие, че получаваш 666, а се трудиш за 100)
    2. Нуждата на кой да е индивид за пари, не е повод да получи такива само защото ги иска, трябва и да ги заработи!!! ( ако искаш 2000, примерно, трябва да заработиш поне 3000, а не 100)

5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ...
    И понеже ми игнорирахте въпроса, да го задам пак : Ако ви направят заплатата 3 000 лв, ще се промени ли нещо в работата на колегите ти, според теб?
    Повече заловени престъпници ли ще има, и повече ли разкрити престъпления?
    Тебе пък ще те съдя за плагиатство, аз го зададох първи този въпрос, но на колегата blue1 не му изнася да отговори.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ru-boy,
    Има една малка подробност, която трябва да отчитаме:
    Моята и твоята работа зависи само от нас, ние сме самогъзници.
    Те са в рамките на едни системи, в които от отделния индивид почти нищо не зависи. Напротив, на системата еднакво пречат както супер некадърните, така и супер кадърните. И едните и другите системата или ги смила, или ги изхвърля.

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ru-boy,
    Има една малка подробност, която трабва да отчитаме:
    Моята и твоята работа зависи само от нас, ние сме самогъзници.
    Те са в рамките на едни системи, в които от отделния индивид почти нищо не зависи. напротив, на системата еднакво пречат както супер некадърните, така и супер кадърните. И едните и другите системата или ги смила, или ги изхвърля.
    Да, с това съм съгласен там има система и тя работи без значение от волята на индивида, но нека това не им е оправдание.
    Защото оправданието е като задника - всеки си го има. Аз когато не искам да свърша нещо си намирам солидно оправдание пред себе си.
    Но това което върша засяга само мене, полицейската работа засяга хората които си плащат да получават качество на труда.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ru-boy благодаря за разясняването на поговорката, но не съм чак толкова тъп. Не съм бил никога милиционер и не прилагам такива похвати. С въпроса ми към Малоне за работата му исках да покажа колко е лесно да се критикува без да предлагаш реален изход от проблема. Не отговарям на въпроса за заплата просто защото многократно отговорих, че не той е най-важния и според мен е достатъчно да се съкратят мъртвите души и структури за да има по -високи заплати. И за ди кажа колко безсмислен и зациклящ е този начин на "диалог" ще ти отвърна с друга приказка "За каквото плащаш това получаваш" Пишете тук, че трябвало да се повиши качеството на работата, какво значи това? Полицаите да копаят градинки и да боядисват огради. В Лондон разкривеността на престъпленията е под 15% въпреки огромният ресурс с които разполага тамошната полиция, тук се отчитат резултати от по 50% процента, че и нагоре. Това естествено са глупости и стакмистика защото единствено в България работата на полицията се отчита по разкриваемост , а не по извършена превенция. Как да водя нормален спор с вас като много неща не са ви ясни. Що пиели патрулите кафенца по барчета нощем? Ами защото ако патрулират и извършват проверки и по този начин пречат да се извърши престъпление няма да им се отчете на анализа. Когато в моя район ръста на кражбите е паднал благодарение на моята работа никой не го отчита, а те питат защо процента на разкриваемост е нисък и хоп резнат ти от мизерната заплатка. Сега предполагам ще последват нови "затапващи" въпроси и упреци и така може да продължаваме до другата година. Само да поясня, че аз съм постъпил в полицията на 30 години и имам достатъчно дълъг стаж извън системата за да знам как се вади хляба и там. Станал съм полицай защото вярвах, че за да има промяна трябва да има и хора с различно мислене , уви нищо не се промени от 2000 година до сега само става по-зле и естествено, че аз също ще напусна както и много от свестните ми колеги.

10. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Мен ми е чудно друго. Защо винаги, като се заговори за заплати, ДРУГИТЕ(ТОЙ) получават прекалено много, без да работят качествено, а пък НИЕ(АЗ) получаваме прекалено малко, а се скъсваме да бачкаме. Това явно е пак някоя от характерните черти на българина

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Мен ми е чудно друго. Защо винаги, като се заговори за заплати, ДРУГИТЕ(ТОЙ) получават прекалено много, без да работят качествено, а пък НИЕ(АЗ) получаваме прекалено малко, а се скъсваме да бачкаме. Това явно е пак някоя от характерните черти на българина
    Ето едно обобщаващо мнение в темата. Така е притежателите на Алфа винаги се разбираме

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

колеги, проблемът с тази форумна тема е съвсем различен от проблема на стачкуващите полицаи по 2 много съществени причини:

1. тук пишещите и четящите са една малка 5% фракция от народа, която може да си уцели носа със затворени очи и да си запомни рождената дата, без да си гледа личната карта. кое ви кара да вярвате, че след като 95% от хората са откровени тъпанари, в някоя от държавните институции процентът на интелигентите е не 5%, а 100%, че да имате тооолкова високи изисквания към тях и ефективността от работата им!?

2. обобщаването като термин сам по себе си означава пропускане на детайли, за да се предаде духът на общото. да, ама не. ангичаните хубаво казват "the devil's in the details" - по нашенски нещо от рода на "подробностите правят разликата". без да си в системата няма как да знаеш точно ситуацията, но в същота време и ще си (поне малко) пристрастен, и другите няма да ти вярват именно поради самия факт. без да си в системата пък няма как да можеш да я коментираш адекватно, така че диалогът ad hoc е невъзможно да бъде равностранно информиран и справеелив. така че всяка от страните следва да се довери донякъде на преценките на другата, за да има развитие

гледах да не взимам отношение по тази тема по ред причини (обобщено: широк и близък поглед върху най-разнообразните гореспоменати държавни институции), но ми стана хем смешно, хем тъжно как едни хора се борят за достойнството си, други им се качват на гърбовете и се возят безплатно, трети коментират неща, от които не разбират, а четвърти се чудим как може някой да търси абсолютната истина, като е учил физика в 6-ти клас и знае, че абсолютно черното тяло съществува само на хартия

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

1. Аз вече се обърках, кой какво приказва и за едно и също нещо ли говорим.

2. Всеки ден общувам с бивши полицаи, дългогодишни служители, избрали по-достоен начин да си изкарват прехраната и слушам тяхното мнение от наблюденията им върху работата на колегите им. Като стане въпрос за работата на колегите им сега те просто ПСУВАТ!!! Коментара е излишен.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

"Всеки ден общувам с бивши полицаи, дългогодишни служители, избрали по-достоен начин да си изкарват прехраната..." -просто нямам коментар .

16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

blue1, я погледни горе анкетата!!! А, така. Що не вземеш да арестуваш всички, които са несъгласни с тебе нищо, че са много и над 50%.
    Ти си полицай, ти си силата, ти си властта. Арестувай ги. Ела ме арестувай и мен защото казвам истината и че царя е гол.

Аз така и не разбрах каква теза защитаваш? Би ли ми я споделил, но моля те, в 2 до 4 изречения, не повече.

То не бяха уроци по икономика, то не бяха пословици и поговорки и пак не схващаш, че пари така няма да изкарате и ставате смешни и не сте спирали да бъдете, затова се разправят вицове не за бизнесмените, а за полицаите. Защото народа е прост и не ви разбира, че за да си пиете кафето и да пушите луксозни пури ви е нужна и висока заплата тишина и спокойствие, за да не се депресирате случайно и да получите стрес.

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Айде да не са чак крайности, кафенца и луксозни пури, но дори и да издържате себе си и семействата ви са нужни усилия. Такъв е смисъла на труда.
    Усилие за което ти се плаща.
    Правиш нещо, за толкова пари.

Ама да не правиш нищо и да получаваш добри пари и същевременно да искаш доста повече е цинично.
    А ако искаш повече и от тези дето бъхтят по цял ден си е направо грозно.

Ама не ви стигали, не били "достойни". Е не са.
    Достойнството е разтегливо понятие. Един смята за достойни парите, които му стигат да се издържа. Друг смята, че не кара ли X6, държавата не му дава достатъчно.
    Истината е някъде между двете разбирания.

Ако искате повече, трябва да положите повече усилия.
    И важното е:
    Първо усилията, да видим резултата и после повече.

Важи за всички сфери. И за държавата и за частния работодател.
    МВР не марсианска структура. Това, че е МВР не означава, че трябва всичко да е извън основните принципи в икономиката.
    Не ни гледайте какво работим, пари ни дайте.

П С П' - Основно понятие в икономиката, не съм го измислил аз.
    Пари Стока Пари [прим]
    Държавата инвестира в теб [пари], ти продаваш труда си [стока] и тя очаква нещо в повече от инвестираното [пари прим].
    Ако не получава нещо повече от инвестираното, това не е бизнес, държавата губи.
    В момента сте в такава ситуация, труда ви струва толкова колкото получавате.
    А според мен [и група съветски учени] и по малко, но това е друга тема.

Сега идва ред на: "Ама ние не за пари, искаме права и добри условия на труд"
    Условията на труд са ви добри. Имате си канцеларии, бюра, столове, телефони. От студ не сте умрели, нито пък припадате от жега лятото.
    Дрехите са си дрехи, не само вашите са некачествени.
    Аз лично имам поне три чифта "кубинки", които съм си купил от твои колеги. На които им се полагат, но не са им нужни, защото миналогодишните им са здрави.
    Това понеже видях по телевизора да се размахват едни скъсани кубинки от твой колега.

Полицай с кърпени дрехи не съм видял още, съмнявам се и че ще видя, освен на някоя стачка.
    Грозни са униформите [недостатъчно мъжествени, не тип екшън герой], но това не е проблем на обществото.
    Имал съм късмета да видя полицейски служители с по-смешни униформи от нашите, както и с невероятно красиви.
    Въпрос на вкус на комисията, която избира модела.

Общо взето, ходите с топли дрехи през зимата и не сте с шушлеци през лятото, поне за това е помислено. И то е важното.

Относно правата.
    Какви права искате? Кое ви липсва?
    Можете ли да задържате? Можете ли да спрете за проверка когото си искате?
    Стига да искате можете ли да пълните килиите на РДВР с паплач всяка нощ?
    Можете. Но не го правите.
    Защото други били виновни. Съда и следствието. Щели да ги пуснат.
    Защо не си зададете въпроса защо ще ги пуснат?
    Може би защото има условия за това, някой не си е свършил както трябва работата при задържането и при самата процедура преди да дойде техния ред.
    От незнание, от нежелание, от немърливост или защото му е "по доходно".

Аз не се наемам да критикувам никого, казвам какво ще чуете от един следовател или съдия, когато го атакувате по този начин.
    Къде е истината вие си знаете. По добре дори от всички останали, които пишем тук.

Ако нещо извън парите, условията на труд и правата не е изяснено, питай ме, ще ти отговоря какво мисля.
    Задавай ми генерални въпроси, не "Ами ... защо на 26-ти миналия месец нямах листи за принтера, че да си напиша рапорта?"

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Malone аз вероятно съм полицай на Марс, а не в България. Нещата които си написал при нас ги няма, но както и да е. Общи приказки, дребни пари и мека п...а всеки може да извади.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 84
    Последно: 22-12-21, 20:32
  2. Отговори: 54
    Последно: 18-01-09, 01:30
  3. Отговори: 5
    Последно: 08-12-06, 11:12
  4. За и против уличните полицаи (катажиите)
    От EX-DJ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 48
    Последно: 05-07-03, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе