Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицай?

Гласували
61. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да !

28 45.90%
  • Не !

33 54.10%
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 127

Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Какво значение има колко е заплатата на полицаите, след като не вършат нищо? Според мен трябва да ги съкратят с 60-70% като численост и да им вдигнат заплатите, но само при показване на конкретни резултати. Да им гарантират 200 лева и после нагоре ( защо не и 10 000) само при положителни резултати, не на принципа ако работи повече, а ако има ефект от работата им т.е. ако са ЕФЕКТИВНИ в действията си. Защото може да пият кафета по 16 часа на ден, това значи ли, че много работят, не разбира се. .

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@blue1
    Е, айде сега ...
    Хич да не сме ЕнтелЕгентни, можем да смятаме колко са дължимите данъци и такси. Още повече, че става дума за държавни служители, на които държавата НЕ начислява определени пера.
    Е ... със сигурност всичко, което се взема от заплатата не надвишава стотина лева. Погледни си фиша и ако не ти е ясно, обади се в счетоводството.

И това е НАЙ-НИСКАТА брутна заплата в МВР.
    Имаш ли представа blue1, в сродни структури на държавната администрация колко е най-ниската брутна заплата?
    Аз ще ти кажа поне в една от тях.
    287 лева. И това са хора висшисти, всички.
    Работещи на 24 часов режим на работа, 365 дена в годината. Като в МВР. Повечето, в по голямата част от времето навън. И ще се пенсионират на 63 години. Ако доживеят до тогава.

Моята заплата е 690 лева бруто. И съм на високо ниво в йерархията. Със сигурност съм по образован от 99,9 % от сержантския състав в МВР и от 70 % от офицерския.
    За по интелигентен не знам, но съм готов да си премеря силите с който пожелае.
    Е, каква е причината един сержант със завършен три годишен техникум в някое село, на една година служба да взема повече пари от мен и то при условие, че аз работя повече или поне колкото него, при същите условия, със същите некачествени и грозни дрехи и резултата от моя труд се вижда за разлика от неговия?

Или поне каква е причината да гласувам за това?
    Според мен няма такава.

Това е.

Трябва да стане ясно едно. МВР не живеете на Марс. Държавата не е добра майка, навсякъде по света. Искайки "достойни заплати" огледайте се за заплатите на хората, на които сте призвани да служите. И ги съобразете с тях. Сегашното положение е повече от достатъчно във ваша полза. И ако аз имах някакво влияние, щях да си стоя на д-то и да не се обаждам, че току виж публикували колко ми е "недостойната" заплата. Както и се случи.
    И след тези публикации, свързани с истината за вашите заплати, предизвикани от хора, от вашата среда, настроенията СРЕЩУ вас бъди сигурен, че са се увеличили.

BTW, cпора с опонент като теб ми харесва. Не ти правя комплимент, няма причина за това, но очевидно ти си вече от друго тесто. Ще се радвам в системата да има повече хора, като теб, от улицата и канцелариите да изчезнат "тъпите милиционери", чийто единствен довод е униформата. Системата на МВР има нужда от интелигентни хора, които са служители на обществото, а не на МВР. Хора, които са си променили коренно стереотипа на мислене. Или въобще не са придобивали "милиционерския".

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Malone довода да не се вдигат заплатите в дадена сфера, защото в друга сфера не по-малко важна, дохода е също нисък е просто гениален- все едно слушам някой управляващ политик. Фиша не мога да си го покажа защото не получавам такъв, на него пише ПОВЕРИТЕЛНО! ти сещаш ли се каква е причината?! От заплатата ми се одържат фонд "Пенсии" ,фонд "ОЗМ" ,фонд "Безработица", ДЗПО в УПФ, здравни осигуровки и ДОД като единствено здравните осигуровки са по-ниски от на другите, цялата удържана сума е 204 лева, това което ти си написал отново не е вярно. Малоне на входа на твоята служба колко некролога на твой колеги под 40 години има, на нашият са три. А относно съкращенията в системата съм напълно съгласен, не може сектор от 15 души да има трима началника , примери мога да давам много в тази насока.
    "Системата на МВР има нужда от интелигентни хора, които са служители на обществото, а не на МВР. Хора, които са си променили коренно стереотипа на мислене. Или въобще не са придобивали "милиционерския"." Ей това при сегашните условия срещу които е и протеста на повечето излезли да пушат и пият вода полицай няма да се случи. Млади, интелигентни, надъхани хора, дето да отдадат живота си на обществото срещу мизерна заплата с корумпирано професионално и политическо ръководство, система направена по съветски модел от преди 50 години и абсолютно не работеща и генерираща само корупция и вътрешна престъпност и охолни условия за развитие на безгръбначни натегачи- просто няма как да се случи това. Повечето от пишещите в тази тема за съжаление са много далеч от истината, правилно забелязват недостатъците, но никой не желае да разбере причините за тях.
    Пожелавам на всички Весела Коледа и Бог да ви пази !

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    ..........
    "Системата на МВР има нужда от интелигентни хора, които са служители на обществото, а не на МВР. Хора, които са си променили коренно стереотипа на мислене. Или въобще не са придобивали "милиционерския"." Ей това при сегашните условия срещу които е и протеста на повечето излезли да пушат и пият вода полицай няма да се случи. Млади, интелигентни, надъхани хора, дето да отдадат живота си на обществото срещу мизерна заплата с корумпирано професионално и политическо ръководство, система направена по съветски модел от преди 50 години и абсолютно не работеща и генерираща само корупция и вътрешна престъпност и охолни условия за развитие на безгръбначни натегачи- просто няма как да се случи това. Повечето от пишещите в тази тема за съжаление са много далеч от истината, правилно забелязват недостатъците, но никой не желае да разбере причините за тях.
    Пожелавам на всички Весела Коледа и Бог да ви пази !
    Аз се опитах да ви наведа на мисълта за причините преди няколко поста, но уви.... Това дето си го написал ми звучи като на изказване на профсъюзно събрание. Не са ви виновни нито заплатите нито милиционерския манталитет за дереджето... Милицията навремето си беше много по-ефикасна от сегашната полиция. Ако не ти се вярва - питай някой по-стар Манго. Полицията няма да стане по-действена и ефективна, докато "отгоре" някой не реши, че най-после тя трябва да си върши работата а не да плаши кокошките. А когато го реши, ще трябват още поне десетина години, докато се създадат и обучат професионалисти. Защото даже и "тъпите" комунисти не постъпиха с професионалистите така след 44г, както постъпиха "умните" демократи след 89г. И сега най-елементарното битово убийство се разследва с години, а с кокошкарските кражби никой не се и занимава. blue1 наистина ли твоите колеги не разбират, че на тях им се плаща да имитират дейност, а не да вършат работа? Колко според теб да получават статистите в един нискобюджетен филм?

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Абе хора защо не се разбираме? Приемам, че аз не съм бил ясен. Точно за това говоря и аз, Lupus полицията не работи защото така е удобно на хората с власт. За съжаление паралел с едновремешната милиция не може да се прави, престъпността изобщо не е същата, нито правата на полицията са като на милицията. Не отричам професионализма на бивши колеги, очевидно са много добри менажери някой от тях като виждам как идеално функционират частните им фирми. Относно това дали в момента все още има професионалисти в МВР ще там следният пример: За миналата година са произнесени 50000 присъди по наказателни дела. Вероятно не смятате, че всички са били кокошкарски и са разкрити с хвърляне на боб. По-страшното е, че това са едва 30% от обща внесените от прокуратурата обвинения. Пътя на една преписка предполагам ви е ясен, полиция, прокуратура, съд. За да внесе един прокурор делото в съда значи има достатъчно събрани доказателства за това и това е работа свършена от полицията по нареждане на прокуратурата. Ако в съда тези доказателства не стигнат или се окажат негодни за това не е виновна полицията защото тя действа под пълният контрол на прокуратурата. А разликата между заплатите на един дознател получил същото образование както , следователя и прокурора е огромна, но никой не казва нищо.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@blue1
    Кое те кара да преценяваш, че твоята сфера е по важна от тази, в която работя аз. Погледнато от камбанарията на обществото, моята сфера носи пари на държавата, и то много. Какво носи [в момента] твоята сфера на държавата за да е "по-важна" от моята. Едното ми образование е икономическо, та бих те попитал:
    "Какво твоята сфера носи на държавата и/или на обществото, че тя или то да ви плаща по високи заплати от сферите от които има реална, осезаема полза?"

Наречи и този въпрос "гениален", но те моля да се опиташ да ми отговориш.
    Има един случай отпреди много години. Данъчна служба в едно село. Някой си направил труда да направи една сметка.
    Заплати на четиримата служители. Текуща годишна поддръжка на имота. Отопление. Оперативни разходи.
    Събрал ги.
    След това сравнил разходната сума със сумата, която се е събирала от тази служба като данъци, което е основното и задължение.
    Излязло, че разходите са повече от събраните пари. И закрил службата. Няма смисъл от нея, защото държавата се набутва, вместо да реализира приходи от тази административна единица.
    Умно.
    Надявам се, че схващаш мисълта ми.

В момента очевидно, че с полиция или без полиция, положението е извън контрол. Защо държавата да цени едно голо име, една почти неработеща структура. Че и дотолкова, че да получава заплати много над средната заплата за страната.
    Не е логично, нито е пазарно, нито е държавническо. Бие ми на "милиционерско" от недалечното минало.
    "Държавата 'рани, ний борИм"
    Ама поне да борихте, а вие и това се страхувате да правите. Уверявам те, че цялото общество би защитило полицай, който е одрал, ама мъжката, публично, първия срещнат дилър на улицата.
    Преди две седмици присъствах на хубав, мъжки бой на ... 12 полицейски служители над .. не знам, може би търговци на наркотици на центъра на най оживената столица в Европа, на най-оживената улица в най-големия трафик.
    Три коли затвориха четвърта, както и движението за повече от 15 минути в най-ужасния трафик и униформените ги размазаха, мъжката. Никой нищо не каза. И няма и да каже, защото знаят, че е трябвало да стане така, за да ходят спокойни по улицата.

Когато един служител на МВР предпочете да го разнасят по военните прокуратури, отколкото да вземе някой лев [извън заплатата] или да си обърне главата на другата страна за да няма неприятности, тогава ще имате подкрепата на обществото.

Майната им на политиците, спечелете обществото, каквото и да ви струва и всичко ще ви е наред.

За некролозите. Не захващай тази тема, грозно е. "Каубоите" са изчезващ вид. Не знам причината за смъртта им, но не съм чувал скоро за престрелки между престъпници и полиция.
    Виж ... за богати маси, отново с двата персонажа има доста написано. И видяно.

И понеже си написал за системата че е "абсолютно не работеща и генерираща само корупция и вътрешна престъпност и охолни условия за развитие на безгръбначни натегачи", какво те кара да мислиш, че 1 500 лева заплата ще я направи работеща?

Относно заплатата и удръжките.
    Странно как нещата стават изведнъж поверителни ...
    За пример ето "разбивката" на брутна заплата от 695.64 лв.
    Не е моята.

Осигурителен доход 695.64 лева
    ===============================
    фонд "Пенсии" 81.39 лева
    фонд "ОЗМ" 15.83 лева
    фонд "ТЗПБ" 3.48 лева
    фонд "Безработица" 13.56 лева
    Учителски ПФ 0.00 лева
    ДЗПО в УПФ 22.61 лева
    ДЗПО в ППФ 0.00 лева
    фонд "ГВРС" 3.48 лева
    здравни осигуровки 27.13 лева
    ===============================
    Общо осигурителни вноски 167.48 лева

Е братко blue1, не е лоша брутната ти заплата, ако осигурителните ти вноски възлизат на 204 лева.
    Като се има предвид, че ти нямаш някои от посочените пера.
    Дано да е заслужена.

.:: EDIT ::.
    Прочетох какво си написал след Lupus.
    И пак не разбрах.
    ОК, прокуратура, следствие, съд не си вършат работата, а вие сте "сълза от сърна".
    Протеста за какво е?

За подобряване на условията на труд и заплащане на МВР или СРЕЩУ работата и високите заплати на следствие и прокуратура?

Ако е първото, с какво
    подобряването на условията ВИ на труд, повишаването на заплатите ВИ и по големите ВИ права
    ще подобрят работата на виновните за бедственото положение съд и прокуратура?

Явно нещо се размиват приоритетите на стачката.
    Стачкуващите не бива да се оправдават. Оправдават се обвиняемите.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Malone точно това казах и аз, не трябва да се сравняват различните структури и сфери в една държава защото препирните между нас които в крайна сметка сме на един хал до никъде не водят. Питаш ме какви средства носи системата на МВР, аз ще ти отговоря с въпрос, какви блага дава овчарското куче което пази стадото- нито дава мляко, нито вълна нито месо, но го има и го хранят. Явно и ти не си разбрал основната цел на протеста. Основният проблем далеч не е в заплатите. Примера ти с другата държава е неточен и неприложим в България, ако аз извадя оръжие и стрелям срещу престъпник даже и да съм в право по закон срещу мен пак ще има разследване, задължително. Това в белите държави го няма, ако някой има претенции съди институцията и ако се докаже, че има вина тога служителя се отстранява от работа и се осъжда, а в България ако ти повдигнат обвинение те отстраняват от работа и твоя единствен избор е да си подадеш рапорт за напускане защото няма с какво да се прехранваш. Това е отговора ми защо не желая да ме разнасят по военна прокуратура. А за некролозите защо да е грозно, не само от куршуми се умира. Умира се и от некадърно ръководство, не може началника ми с агрономска диплома да ме праща на операция и да няма елементарни неща като брони жилетки и да няма никакво медицинско осигуряване в случай на нужда и не защото няма възможност, а защото човека които ме ръководи е станал началник по вторият начин. За "поверителните" ведомости и аз съм се чудел с какво да ги обясня на жена си. Честно вече не ми се спори. Имам чувството, че нарочно не намираме общ език за иначе едни и същите проблеми във всяка една сфера в държавата ни. Ти явно работиш в данъчното, е ако ти излезеш на протест нали се сещаш същите тези хора които сега плюят полицията, а преди това плюеха учителите как ще оплюят и твоята гилдия. Аз обаче не бих го направил.
    И аз не видях твоето дописване. Ще бъда кратък - "С трици маймуни не се ловят" ей за това се борим. Ай де приятна вечер, все пак е Коледа.

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Радвам се, че си схвнала това. Че и аз съм на същия Гуй като теб и колегите ти. Че и по зле. Не работя в данъчното.
    На плюнки по моята сфера съм се нагледал, не ме впечатляват. Карат ме да се замисля дали една мъничка част от тях не са заслужени. И за съжаление стигам до извода, че и аз не съм в най белия костюм и има какво да желая от себе си и от хората до мен.

Овчарското куче, което пази стадото казваш ...
    Ами пази стадото blue, това прави.
    Ако не пази стадото няма да го хранят, ще го сменят, няма да го хранят по добре.
    А ако пази вълците или пък хапва тайно агънца с тях, ще отнесе и ножа.

Написах горе, много е романтично да се виждаш като каубой, ежедневно под дъжд от куршуми, с белези от огнестрелни рани тук таме по тялото, метър и деветдесет висок, сини очи през цепката на черната маска, разкази за жестоки битки пред девойките в кварталното кафене, жилетка, два пистолета, три ножа и две слушалки в ушите ...

За съжаление обаче основната ви работа не е такава, а си е сива и ежедневна.
    Престъпниците са обикновени квартални или градски сополи, не можещи две лицеви опори да направят, камо ли да оказват някаква съпротива.

Естествено, когато се налага е редно да се носи жилетка и наблизо да има медицински екип, но ... мисля, че за това си има специални хора и началника ще предпочете да изпрати или поиска тях за операцията, а не обикновения старшинка или криминалист или оперативен офицер от някоя служба.

В края на краищата целта е да свършите работата по най ефективния начин, а не да будите възхищение в ученичките в кварталното барче преди или след "операцията", накичени като циркаджии.
    Или поне за това ви се плаща.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За кучето има един разказ на Хайтов, прочети го много е поучителен. Малоне при цялото ми уважение към теб въпреки, че не те познавам лично, информацията ти за полицейската работа и за престъпността е доста фрагментарна. Абсолютно съм обеден, че ако дойдеш един ден с мен на работа ще разбереш за какво говоря, аз за това и не очаквам от хората масово да подкрепят полицията. Гледните точки са много , но истината е една. Извини ме, но постовете и нещата които пишеш показват , че не си много на ясно как функционира системата на МВР и колко много условности има. Не ме карай да обяснявам защо това и защо онова, хората към които е отправен този протест би трябвало да знаят за какво става въпрос, а ако не знаят то значи потвърждават , че не са за там къде то са. За разлика от другите професии, полицията може да постигни исканията си без особена подкрепа в обществото, примери в други държави има и ти ги знаеш.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Аз изказвам мнението си, като данъкоплатец, който храни кучето, което да го пази.
    И оценявам работата му по това, което виждам аз, а не по това, което си представя самото куче.

Наясно съм с резултата от работата, а не от същината на самата работа.
    Ако можехме да се пазим сами, нямаше да има нужда от полиция, от куче пазач.

И ако стачката ви не е насочена към обществото каква подкрепа искате от нас тогава?
    Направете си някаква вътрешна, непублична стачка и не занимавайте медиите и нас с проблемите си след като нямате нужда от одобрение и подкрепа.
    Пушете си до и си пийвайте водичка във ведомственото столче или барче в РДВР.

Можеш да разчиташ и на моето уважение, уверявам те в това.

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Аз изказвам мнението си, като данъкоплатец, който храни кучето, което да го пази.
    И оценявам работата му по това, което виждам аз, а не по това, което си представя самото куче.

Наясно съм с резултата от работата, а не от същината на самата работа.
    Ако можехме да се пазим сами, нямаше да има нужда от полиция, от куче пазач.

И ако стачката ви не е насочена към обществото каква подкрепа искате от нас тогава?
    Направете си някаква вътрешна, непублична стачка и не занимавайте медиите и нас с проблемите си след като нямате нужда от одобрение и подкрепа.
    Пушете си до и си пийвайте водичка във ведомственото столче или барче в РДВР.

Можеш да разчиташ и на моето уважение, уверявам те в това.
    Това мнение обобщава цялата тема.
    Поздравления!!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Малоне, приятелю защо не кажеш къде работиш ти, че да видим какво ще кажат данъкоплатците за твоята работа, вероятно ще получиш по-висока подкрепа. Ру-бой що не изкажеш собствено стойностно мнение вместо на клакьорстваш на други хора, очевидно имащи потенциала за собствена позиция?

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Аз знам какво ще кажат данъкоплатците за моята работа.
    И знам, че ще бъдат прави защото тях условностите не ги интересуват, не ги интересува Malone, Радж Капур или Сандокан. Оценяват работата ми/ни по това, което се вижда на повърхността. А там излиза мръсотията и аз не мога да го скрия или да ги разубедя. Затова и не претендирам, че съм перфектен. Нито че системата е перфектна.
    Стремя се аз да съм доволен от това, което върша.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това трябва ли да те прави пасивен и да не изразиш по някакъв начин недоволство от начина на управление на системата в която работиш ти. Пак повтарям аз бих подкрепил всеки който протестира защото тези които го правят не са причината за това което е. Пичове защо не разберете, че това което ни прави близки е повече от това което ни разделя. А на ру-бой ще кажа, че това не обобщава темата защото случайно ако не е забелязал има хора на различно от неговото мнение.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Малоне, приятелю защо не кажеш къде работиш ти,
    Айде стига с милиционерските подходи. Не стига, че като ме спрат за проверка КАТ ме питат същото, айде и у форума да ни почнеш по ред.
    Е, аз като знам къде и какво работи Malone та какво? /макар че не го познавам лично/ Човека си знае, че и колегите му не са стока и наравно с вас са герой на вицовете и пиперливи благопожелания, но не претендират за по-големи заплати нали?
    И понеже ми игнорирахте въпроса, да го задам пак : Ако ви направят заплатата 3 000 лв, ще се промени ли нещо в работата на колегите ти, според теб?
    Повече заловени престъпници ли ще има, и повече ли разкрити престъпления?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 84
    Последно: 22-12-21, 20:32
  2. Отговори: 54
    Последно: 18-01-09, 01:30
  3. Отговори: 5
    Последно: 08-12-06, 11:12
  4. За и против уличните полицаи (катажиите)
    От EX-DJ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 48
    Последно: 05-07-03, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе