Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицай?

Гласували
61. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да !

28 45.90%
  • Не !

33 54.10%
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 127

Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Да, идол ми е, много знае и много приказва, рядко срещана комбинация, и вместо да е богат е беден, затова му вярвам и го слушам с удоволствие.

По времето на Р. П-в нямаше и не би имало протести, защото щеше да хвърчи перушина. Никой шеф не би си зарязал удобното кресло и дебелата заплата.
    И Р.П. е достатъчно умен и печен в политиката, за да спазва един принцип, а именно: "Никой не може да ти даде повече от това, което аз мога да ти обещая".

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ами това не ми прилича на протест. Някакво мяукане ...

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Протест на който пушеха скъпи пури, голям цинизъм, само полицай може да го направи. Жалко е, че има и свестни хора там и им се пречи да работят.

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Средната е около 550-600 лева, но зависи каква му е длъжността. Максималната заплата за полицай в патрулно постовата дейност е 650 лева и това е ако е с 20 години стаж. Иначе един новоназначен полицай започва със заплата 480 лева. Сами се сещате, че за тези пари в големите градове никой читав няма да се хване, отделно прибавяме и мизерните условия. В крайна сметка каквото и да се говори колкото и да се плюе за тези пари не можеш да имаш полиция даже и с качеството на съседна Румъния.

гледам, че е малко повечко - не искам да гледам в чуждото канче, но....
    http://press.mvr.bg/News/news081210_01.htm

Струва ми се прилично на фона на държавата ни, особено в настоящата криза!

Че коя фирма в производствената сфера може да си позволи такива заплати???
    Аз не знам такава..
    И ако някой друг ги плащаше- няма лошо........
    Ама ........не е така

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Не сме народ

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Wise

http://press.mvr.bg/News/news081210_01.htm

Струва ми се прилично на фона на държавата ни, особено в настоящата криза!
    "...Най-ниските полицейски заплати са 666 лева...." Антихристаааааа...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Добре де ARTU, нека перифразирам малко питането на ru-boy, кажи си с ръка на сърцето, ама честно, ако от 1 януари направят заплатата на полицаите по 2000 лв, ще се промени ли тяхното отношение към работата?
    Ще започнат ли да се разкриват повече престъпления?
    Ще спрат ли да се искат рушвети?
    Ще спрат ли въпросите "Ти какво работиш", когато ме спре КАТ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Тук пак опираме до успешните 20 г. на депутати/крадци/политици, вместо да се вдигне народа да подкрепи полицаите и да каже че иска свястна полиция и сигурност по улиците се развива старият сценарии със стачката на учителите - "Разделяй и Владей". Докато всички българи не си осъзнаят силата да излезат масово на стачка (независимо в чия подкрепа, стига каузата да е за доброто на всички) и да постигнат това което искат, нищо няма да се промени за съжаление ...

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dash
    Тук пак опираме до успешните 20 г. на депутати/крадци/политици, вместо да се вдигне народа да подкрепи полицаите и да каже че иска свястна полиция и сигурност по улиците се развива старият сценарии със стачката на учителите - "Разделяй и Владей". Докато всички българи не си осъзнаят силата да излезат масово на стачка (независимо в чия подкрепа, стига каузата да е за доброто на всички) и да постигнат това което искат, нищо няма да се промени за съжаление ...
    Прав си! Това е и моята теза - положението на полицията като институция е само малка част от умишлено разрушената държавност. За съжаление изграждането и отново ще е много дълъг и мъчителен процес, а той още не е започнал... И пряка зависимост между заплащането на полицая и отношението му към работата почти няма! Защо да се напъва редовия полицай да хване престъпника, когато началниците на по-горно ниво ще го пуснат или това ще направи съдебната система. Защо да се опитва да защити интересите на държавата от бракониера в наши териториални води с риск за живота си като после ще го съди военен съд за убийство? Защо да се опитваш да защити честта на националния флаг от разбеснелия се мангал, като после пак ще го съди военен съд?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Полицаи масово напускали - прав им път !!
    който го мързи да работи - сега ке усети хумора

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от dash
    Докато всички българи не си осъзнаят силата да излезат масово на стачка (независимо в чия подкрепа, стига каузата да е за доброто на всички) и да постигнат това което искат, нищо няма да се промени за съжаление ...
    Според мен тамън започна да се напипва проблема. Такива стачки/протести имаше. И какво? Окрадоха ни държавицата
    Представете си, че стане такъв протест, правителството падне, парламента се разпусне и т.н. И какво правим? Нови избори... Кой ще се яви на тях? Същите мутри и престъпници от последните 20 г. Точно това е причината за ниска избирателна активност и всичко друго. Да не говорим, че тези горе (на всички нива, дори и по-ниските) това идеално ги урежда.

Уау! Е***и of-topic-а!

Сега по темата. Полицаите по някакъв начин да разкарат омразни мутри като Алекси Стратиев и подобни и тогава ще съм твърдо ЗА тях.
    Напоследък се улавям, че се възхищавам на КАТ-аджия, застанал на натоварено кръстовище и регулира и на-важното ПОМАГА за по-лесното преминаване. След това виждам една друга патрулка, застанала на края на жълтата BUS лента на Цариградско шосе и дебне някой да я пристъпи и да му се види като 20 лв. на цяло.
    Познайте какво се запомня и с какво чувство остава човек за КАТ като цяло след двете описани ситуации, в рамките на няколко минути!

П.П. Знам, че законът забранява влизането в BUS лентата, но е безумие две задръстени ленти от коли и празна няколко километра BUS лента! Именно тук си проличава разликата между КАТ-аджия, който си върши съвестно работата и такъв, тръгнал "на лов" за коледни.

П.П.П. И при патрулните полицаи е същото. Много от тях НАИСТИНА си вършат работата и съм бил свидетел на това. Но човек веднъж да срещне бездушно отношение, за доста време ще е настроен срещу тях.

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Средната работна заплата в МВР - 960 лв

Цитат:

По повод разпространена в пресата информация за заплатите на служителите в системата на МВР от 1 юли 2008 година, с която се внушава, че редовите полицаи получават 262 лева месечно възнаграждение, ръководството на МВР реши да огласи заповед № Iз-1087/05.09.2008 г.

С нея се определят заплатите за длъжност и лична временна добавка към основната заплата на държавните служители от МВР, считано от 1 юли 2008.

Средната работна заплата на държавните служители в системата е 960 лева. Най-ниските полицейски заплати са 666 лева.

Таблични приложения към заповедта са публикувани на страницата на МВР, съобщават от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Източници:

Нетинфо, News.bg, Actualno.com, Today.bg, RSSbg.com и др.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Май че след последния пост на Malone опонентите му онемяха!...
    Когато фактите говорят и Боговете мълчат.....

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Май че след последния пост на Malone опонентите му онемяха!...
    Когато фактите говорят и Боговете мълчат.....
    Не сме онемели, аз просто се уморих да обяснявам, относно таблиците със заплатите има една много мъничка подробност 666 лева е най- ниската БРУТНА заплата.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Не сме онемели, аз просто се уморих да обяснявам, относно таблиците със заплатите има една много мъничка подробност 666 лева е най- ниската БРУТНА заплата.
    Не съм ровил за статистическа информация, но ми се струва, че 75 %, а може би и повече от работещите у нас ( в провинцията процентът е сигурно към 85-90) имат БРУТНА заплата ПО-НИСКА от 666 лв.
    Ако някой има точни данни - нека съобщи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 84
    Последно: 22-12-21, 20:32
  2. Отговори: 54
    Последно: 18-01-09, 01:30
  3. Отговори: 5
    Последно: 08-12-06, 11:12
  4. За и против уличните полицаи (катажиите)
    От EX-DJ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 48
    Последно: 05-07-03, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе