Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 40 от общо 40

Aкциза на цигарите може да смени правителство!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

@Fear Me - колко е стойностно акциза за горивото
    ( колко от 2лв /литър си взема държавата ? )

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

68.5 ст/литър бензин, който след прилагането на ДДС става 82.2 ст/литър цена за крайния потребител

при цена ~2.00лв/л това е >40%

http://www.dnevnik.bg/shimg/oo_790701.jpg

на цигарите в момента е 101.70лв/1000 къса, или 2.03лв/кутия цигари от 20 къса

бат бойко иска завишаване за 2010 на 148.64лв/1000 къса, или 2.97лв/кутия цигари от 20 къса

тук вече процентно по-трудно се смята, но при кутия цигари от 3лв (мисля, че толкова бяха масовите...) това е 65-70%

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

10 лв кутията да стане дано, 15 лв още по-добре, виното само да не пипат. Пуша по две кутии, понякога и повече и искам някой да ми ги завре в задника, че да ги спра ама завинаги, а не по няколко седмици или месеца. Дееба и мръсната краста дееба. Малко допреди казармата не бях опитвал дори, гоних всички около мен най-малко през две стаи ама се забихме една вечер на поход с един авер някъде в подножието на връх Ботев, пишман туристи, замръкнахме на 30' склон и умряхме от студ цяла нощ и тогава ръчичката ми да изсъхне за това запалих за първи път...да съм се стоплил....

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    ...Пуша по две кутии, понякога и повече и искам някой да ми ги завре в задника, че да ги спра ама завинаги.....................................................................
    Със най-голямо удоволствие - къде в П............. да дойда и кога

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Хади де
    Майтапа настрана ама мисля че всеки има поне 1000 неща за които може да похарчи тези 100,200,300+ лв месечно в зависимост от консумацията и броя пушещи ). Например,....може човек на всеки 4-5 месеца да си купува по един нов климатик, така няма да му пука дали се обледенява или не и т.н....ще спре да пише във форума и ще се изчистят темите...Онези с плазмите също....праскай 5-6 месеца после нова, дори да си пропуснал някоя екстра, след половин година ще се поправиш Скиваш ли какво става

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

..., че да ги спра ама завинаги...
    Ех, тези твои несериозни желания ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Хади де
    Майтапа настрана ама мисля че всеки има поне 1000 неща за които може да похарчи тези 100,200,300+ лв месечно в зависимост от консумацията и броя пушещи ). Например,....може човек на всеки 4-5 месеца да си купува по един нов климатик, така няма да му пука дали се обледенява или не и т.н....ще спре да пише във форума и ще се изчистят темите...Онези с плазмите също....праскай 5-6 месеца после нова, дори да си пропуснал някоя екстра, след половин година ще се поправиш Скиваш ли какво става
    Баце, аз като не пуша у нас само климатици и плазми се прескачат... Парите все за нещо друго отиват. :D

10. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    1. Навсякъде в Европа и заплатите са големи. Кутия цигари за 3.5-4Е е несъизмеримо евтина при заплата от 2000Е, в сравнение с кутия цигари за 3Е при заплата от 250Е! Хайде да се мисли, преди да се пише. Това не е транспорт, не е храна, чиито цени няма как да се различават особено в БГ и ЕУ. Това е стока, чиято цена се формира главно от акцизи. Тоест, ние сме бедна държава, хората взимат малко пари и живеят лошо. Но видиш ли, акцизът в/у тютюневите изделия трябва да е на европейско ниво. Странно и непопулярно решение, което за съжаление може да бъде прието без проблем само и единствено в страна като нашата, пълна с изтормозени хора, свикнали да се държат с тях като с парцали...
    2. Кутия пурети във Франция струва по-евтино, отколкото в България!!! /естествено, не само във Франция, а навсякъде в ЕУ струва по-евтино, давам Франция за пример, защото там цигарите са доста скъпи даже и за ЕУ/
    3. Това къде може да се пуши и къде не може няма никаква връзка с цените и акциза на цигарите, освен в болния мозък на ББ и безмозъчните поддръжници на всяко негово действие.
    4. Редица смислени ЕУ държави - напр. Австрия имат същите ограничения за местата за пушене, каквито има и в България. Хайде да се престане да се спекулира с това какви кански забрани имало навсякъде!
    5. Политиката... знам ли, може и да не се толерира, но пък никога е нямало и нагласа да се трият теми, защото имало някакъв политически елемент в тях.
    6. Темата е колкото политическа, толкова и икономическа. До гуша ми дойде последните дни от популистки изказвания, че видиш ли, акцизът се вдигал с повече от необходимото не за да се съберат пари, а за да се помогнело на обикновения човек!!! Ай сиктир.
    Един трезво мислещ човек!!!ЕВАЛЛА!тУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА кой пуши и кой не.Един килограмТЮТЮН
    ГО ПРОДАВАТ ЗА 120-130ЛВ. а го изкупуват за 12лв.-/включая и премийте на производителите/.
    Това е може би последното ,което не са приватизирали.Но ще го хакнат и него.Та въпросът не е
    кой пуши и кой не!Важното е да се обезкостят пушачите.От там идват много пари в тая загубена
    държава.И тоя фалшимент Б.Б. Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛИТИКАТА НА БКП.Само че народът е прост/с извинение/
    НИКОГА държавна сигурност няма да опусне властта!!!Народът просто винаги ще бъде манипулиран.Постоянно
    ще излизат нови партий,които ще залъгват простолюдието и винаги БСП ще на власт.Народът е обречен!!!

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

премия - премиИ
    партия - партиИ
    опусне - отпусне, изпусне..

никога на власт не е била бсп/бкп. на власт винаги са били ПАРИТЕ. или и иван костов, и царя също са комунисти
    хайде да мислим по-трезво, не сме на митинг

12. Тук е от
    Feb 2010

Добре че не съм научил цигарите, че щяха да ми се отразят на бюджета. В седми клас като бях ги опитвах, но така и не можах да ги свикна, и се отказах да уча да пуша. И не съжалявам, понеже ето какви времена настъпиха. За кафенета и заведения - във Германия и Франция като бях, хората имаха салон за пушачи и непушачи както е и в самолетите. Така всяка жаба си знае гьола

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 06:53
  2. Midea MSB-12HR - може ли да му се смени софтуера?
    От stonik във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 09-11-09, 21:47
  3. може ли вградена видео карта да се смени
    От imegogo във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 27-01-09, 22:31
  4. Как може до се смени цвета в DataGrid
    От midjis във форум Програмиране
    Отговори: 0
    Последно: 04-06-07, 11:41
  5. Отговори: 105
    Последно: 10-03-06, 18:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе