Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Aкциза на цигарите може да смени правителство!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    10
    #1

    Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Под предлог, колко са загрижени за нашето здраве редица правителства опразваха българския джоб, оправдавайки се с европейския съюз, закърпвайки положението за един мандат с цени не съответстващи с нашия стандарт. Пореден пример за това е новия акциз на цигарите. Статистиката показва, че при всяко поскъпване на цигарите отказалите се от тютюнопушене са минимален брой. Намаляването на пушачите е продължителен процес който се постига с агитация и убеждение преди да си превърнал тютюнопушенето в начин на живот. Акциза на цигарите за 2010 г. е изцяло финансов и е продиктуван от неспособността на управляващите да създадат действащи контролиращи и силови структори за по- добра събираемост на средства за хазната и за тяхното изразходване. Освен временното попълване на дупки в хазната, това ново решение на правителството ще доведе до по- големи разходи за здравеопазването поради нездравословно хранене на пушачите и техните семейства. Ще пропадне здравната реформа, и ще оставим за наследство едно недъгаво поколение тъпкано с нискокачествена храна, за която е останало малко пари след осигуряване на цигарите , на пристрастените родители от така или иначе ниските доходи. Ще се увеличат кражбите поради недостиг на средства в семейните бюджети. И във връзка с високата престъпност ще се блокира и съдебната реформа претупвайки делата поради свръх заетост и принуждавайки се да определя голяма част от престъпленията като маловажни и незначителни заради претъпканите затвори. Ще има и други негативни явления, но за тях давам поле за изява на другите съфорумци.
    Това което не се сещат управляващите е, че освен като обекти за попълване на хазната НАШАТА МНОГОЧИСЛЕНОСТ Е СИЛА КОЯТО ПРИТИСНАТА ДО СТЕНАТА МОЖЕ ДА СЕ УБЕДИНИ И ДА СМЕНЯ И ПРАВИТЕЛСТВА!
    Призовавам всички които са съгласни с горепосоченото, да проявят необходимата активност, за да не допуснем всичко това да се случи.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Тук политика не се толерира.
    темата е за коша.
    Навсякъде в Европа цигарите са скъпи и се пушуи само на определени места .
    Тук при нас е обратно.

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #3

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    1. Навсякъде в Европа и заплатите са големи. Кутия цигари за 3.5-4Е е несъизмеримо евтина при заплата от 2000Е, в сравнение с кутия цигари за 3Е при заплата от 250Е! Хайде да се мисли, преди да се пише. Това не е транспорт, не е храна, чиито цени няма как да се различават особено в БГ и ЕУ. Това е стока, чиято цена се формира главно от акцизи. Тоест, ние сме бедна държава, хората взимат малко пари и живеят лошо. Но видиш ли, акцизът в/у тютюневите изделия трябва да е на европейско ниво. Странно и непопулярно решение, което за съжаление може да бъде прието без проблем само и единствено в страна като нашата, пълна с изтормозени хора, свикнали да се държат с тях като с парцали...
    2. Кутия пурети във Франция струва по-евтино, отколкото в България!!! /естествено, не само във Франция, а навсякъде в ЕУ струва по-евтино, давам Франция за пример, защото там цигарите са доста скъпи даже и за ЕУ/
    3. Това къде може да се пуши и къде не може няма никаква връзка с цените и акциза на цигарите, освен в болния мозък на ББ и безмозъчните поддръжници на всяко негово действие.
    4. Редица смислени ЕУ държави - напр. Австрия имат същите ограничения за местата за пушене, каквито има и в България. Хайде да се престане да се спекулира с това какви кански забрани имало навсякъде!
    5. Политиката... знам ли, може и да не се толерира, но пък никога е нямало и нагласа да се трият теми, защото имало някакъв политически елемент в тях.
    6. Темата е колкото политическа, толкова и икономическа. До гуша ми дойде последните дни от популистки изказвания, че видиш ли, акцизът се вдигал с повече от необходимото не за да се съберат пари, а за да се помогнело на обикновения човек!!! Ай сиктир.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #4

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    @Крис , на никого не е приятно да се пуши навсякъде.
    отиваш в Офис и смърди на цигари. Самия аз също пуша, но се въздържам да паля навсякъде и да си хвърлям "угарката" на пътя.
    Дай да се култивираме малко пушачите.
    Даваш пример Франция - аз ще ти дам с Италия - Пушат навсякъде но само ако е разрешено ( по скоро ако няма забрана де) - но не си хвърлят фасовете като нас. В заведение преди да запалиш питаш и ако ти дадат пепелник тогава може да запалиш.
    цените на цигарите са си високи , без значение че много не получават 2000Евро.( имам в предвид гастарбайтерите )
    но ми направи впечатление друго. На връщане спрях на бензиностанция в Сърбия.
    Влязох да си купя 1 кутия че ми свършиха а ми се пушеше много.
    Та кутия от цигарите които пуша тук , тма струваха 1,80лв ( 0.90 Е.цента)
    Естествено че си купих картон Син Viceroy за 9 Euro ( При нас е 15Е )


  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    79
    #5

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Еми реално погледнато цените на почти всички стоки са ни европейски(може би с изключение на имотите), че дори и на някой стоки, цените са ни по-високи. Но това не е повлияло на никое правителство да падне, стоят си и си ни цоцат както си искат.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #6

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Сутрин като пътувам за работата гледам колко деца са с цигара в ръка. Егати и мерките, които имаме. От класа ми - 19 човека само 2 ма не пушим, а просто като се сетя, че съм завършил училище преди 10 години.
    Против съм като цяло цигарите и съм твърдо за повишаването на акцизите и контрола на продажба на алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни, но това не трябва да са единствените мерки.

    А това какви са ни заплатите, няма кой знае какво значение, важнато е какво можем да си позвилим с тях. Като няма пари няма да се пуши толкова.
    Казвам го от личен пример, защото работих преди време с една жена на години (над 55г.), коята заклета пушачка, в момента който казаха, че вдигат цените на цигарите за пореден път, каза че спира и от тогава вече 4-5 години не е пушила. Не виждам какво лошо има в това чрез акцизи на цигари да се пълни бюджета. Ако беше на горивата тогава не е много правилно, защото те участват в ценообразуването на почти всички стоки и от там цените отиват нагоре.

    Като не го устройва човек си търси начин да промени нещата или да отиде там където цените са по ниски.

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #7

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    понеже темата е дъвкана, че дъвкана, а изказването на mmsr граничи с комедията, ще кажа само следното:

    като ти се кара мерцедес, спестяваш за мерцедес и не мрънкаш, че нямаш апартамент
    като ти се пуши, а цените са високи, бъркай си по-надълбоко в джоба и недей мрънка - никой не те кара насила, нито някой е длъжен да се съобразява с теб. както и опелът е кола, така и непушенето е равностойна алтернатива

    така че идиотизми от рода на "кражбите ще се увеличат като пряко следствие от акциза на цигарите" са толкова смешни, колкото и търсенето на зависимост между яденето на кус-кус под формата на буквички и грамотността

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #8

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Както се очакваше темата влиза в коловоза...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    10
    #9

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Да това сполетя огромен брой от сънародниците ни. Огледайте се около вас, какво става с вашите близки и познати. Семейства са заедно за по един месец в годината за да работят в чужбина и да подържат все още останалите тук. Деца са гледани от бабите си без родителски контрол. Поради същата причина и един господ знае освен цигари какво още ползват подрастващите. Недостига на средства е причина и за ред други семейни драми и нещастия, а ние продължаваме да приравняваме цените към европейските.
    Пенсионните фондове загиват защото млади хора не останаха.
    Продължителността на живота намаля драстично не заради тютюнопушенето, а заради нервното напрежение и несигурността провокирана от нецелесъобразни решения на оправляващите през годините. Всички закони приети в последните 20 год. са в противоречие на други създаващи абсолютен хаос и поставящи населението ни в положение на виновни и пред задачата винаги да избираме от две злени по малката. И така на татък.........
    Лицемерието около нас също убива.

  12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #10

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    @mmsr
    извинявай, ама какво общо имат с тютюнопушенето, отишлите хора в чужбина?
    А също и пенсионерките му фондове там?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    10
    #11

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Това просто е поредния дразнител в ежедневието оказващ влияние на по- голямата част от работещото население. Това е днес.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #12

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Голям дразнител е факта, че в подрастащото българско население ПРЕОБЛАДАВАТ ПУШАЧИТЕ.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #13

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Аз залагам на Алкохолиците

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #14

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Аз пък нямам права да заключа темата, защото отдавна се изчерпа

  18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #15

    Re:Aкциза на цигарите може да смени правителство!

    Аз пък права имам, ама желание нямам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Спиране на цигарите с IQS?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 04-02-11, 06:53
  2. Midea MSB-12HR - може ли да му се смени софтуера?
    От stonik във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 09-11-09, 21:47
  3. може ли вградена видео карта да се смени
    От imegogo във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 27-01-09, 22:31
  4. Как може до се смени цвета в DataGrid
    От midjis във форум Програмиране
    Отговори: 0
    Последно: 04-06-07, 11:41
  5. Отговори: 105
    Последно: 10-03-06, 18:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе