Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 140

Тегленето на филми от интернет става престъпление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Тегленето на филми от интернет става престъпление

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Докато не се види действащ на практика в БГ и последствията от него, няма как да се даде реална оценка . Но ако приемем хипотетично, че всичко се свежда до елиминирането на кражбата на интелектуален труд и даване на по-широки права на контролиращите институциите и на жертвите, страдащи в момента от тази масова кражба, тогава ДА
    Какъвто си ми морален защитник на доброто и спазването на правилата... направо ме сърбят пръстите да вкарам в правилата на форума, че тук е забранено за поддръжници на ACTA и после ща не ща да спазя "закона" и да ти пратя баретите защото ги нарушаваш

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Дано политиците се осъзнаят навреме и спрат това безумие! Как обикновения човек ще спре децата му да не бъдат нарушители на закона? Аз лично мога да намеря начин да огранича нета, но не всеки го може. Доста родители са много по-назад с компютърните умения сравнени с тези на децата им. Остава им единствено да спрат интернета или направо да счупят компютъра. Също така трябва и на децата да се купуват GSM-и от най-простите, дето не могат да пускат музика. Не казвам, че е хубаво нашите деца да висят по 20 часа на ден пред компютъра, но пък тоталната забрана ще спре прогреса.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Както стана ясно по-горе и както е на практика в САЩ, прекратяването на кражбата на интелектуална собственост ще бъде задължение на всички.( От служителите във софтуерните компании, през интернет доставчиците, та до крайния потребител ) И ако не задължение на всички, то поне ще е изяснено на всички, че такива действия са нередни. Първото и най-лесно нещо е ограничаването на достъпа от нет-доставчиците, които искат да продължат да съществуват, до пиратски сайтове, които са се скътали в защитени пространства и са недосегаеми физически по някаква причина. Ще останат само платените сайтове и когато искаме да дръпнем MP3-ка или филмче ще трябва да използваме банкова карта, за съжаление. Вече, ако започнем да сподееляме тази мп3-ка най-безцеремонно, без да се замисляме какво точно извършваме с това си деяние, със хиляди хора по нета, редно е да има наказателни последствия. Когато децата започнат да придобиват "по-специални умения" по премахване на защити от копиране и разпространяване и го извършват съзнателно, въпреки изричното окачествяване на тези действия като незаконни, следва да си понесат последствията като малолетни престъпници, ако бъдат хванати. Бих се радвал, да има повече такива вундеркиндчета в БГ, но май реалността е друга...
    За различните видове мобилни оператори, ама съм убеден, че ще намажат доста сериозно, като светкавично ще изчезне възможността за споделяне на мултимедия самостоятелно, без тя да минава през мобилния оператор, при новите модели телефони, да кажем. И ако до сега са имали смешни приходи от продажбата на някоя и друга мелодия за звънене и умряла java игра, сега те ще продават филми, музика и т.н. на пъпките, които, вместо да внимават в час си цъкат смартфоуна.
    Такааам, от там нататък, вече нещата, СИЛНО СЕ НАДЯВАМ, ще се регулират от самосебе си, според естествения икономически закон за търсенето и предлагането. Предполагам не съм единственият, който ползва продуктите на Micro$oft, не защото са белестящи и не мога без тях, а защото никой не ме задължава а плащам. Същото се отнася за филмите, музиката и игрите. От месеци, да не кажа години, не съм попадал на нещо свястно и напоследък престанах да дърпам каквото и да било от нет-а, било то и безплатно.
    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Какъвто си ми морален защитник на доброто и спазването на правилата... направо ме сърбят пръстите да вкарам в правилата на форума, че тук е забранено за поддръжници на ACTA и после ща не ща да спазя "закона" и да ти пратя баретите защото ги нарушаваш
    При други обстоятелства и по-добри времена, сигурно бих бил много притеснен, но в момента органите на реда биха ми конфискували само една голяма щайга (PC) и пробития ми църуль от работа, заради това че не съм отдал заслуженото на Микрософт. При което започвам незабавно процес на работа " а ла БГ пощи " - ено ДОС-че за красота, 10 дебели журнала и писане и смятане на ръка. При тази липса на работа, употребата на комп-а и пиратския софтуер с комерсиални цели, сиреч да ми носят някакви $$ е нулева. Което пък автоматично означава, че докато не свърши кризата би било абсурдно, човек да налел стотици левове за софтуер, който няма да си върне парите в близките години, било заради стагнацията, било заради високата си цена, или заради двете.

.. и продължавам да твърдя :
    Каквото и да стане, не се притеснявам, понеже живеем в БГ, където едва ли нещо бива стриктно прилагано, спазвано и контролирано - може да сме бедни, но за сметка на това абсолютно свободни.
    Иначе много добре са станали съкращенията ПИП без да платиш и има СОПА

5. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Както стана ясно по-горе и както е на практика в САЩ, прекратяването на кражбата на интелектуална собственост ще бъде задължение на всички.( От служителите във софтуерните компании, през интернет доставчиците, та до крайния потребител......Когато децата започнат да придобиват "по-специални умения" по премахване на защити от копиране и разпространяване и го извършват съзнателно, въпреки изричното окачествяване на тези действия като незаконни, следва да си понесат последствията като малолетни престъпници, ако бъдат хванати.
    Дай Боже да ги стигнем американците! Ама не само по закони, ами и по заплати! Тогава повечето от нас щяха да спазват авторските права. Доколкото разбрах ползването на МП3-ка без да си я свалил легално /купил/ е престъпление. Това автоматично ще направи 90% от децата престъпници, защото телефоните им са пълни с такава музика, а и си ги споделят от телефон на телефон без да имат нужда от интернет.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и след като съгласно АКТА виновен става не само потребяващият, а и осигуряващият преносната среда, отговорността за престъпленията на децата ще носят мобилните оператори и родителите на децата... и ще лежат зад решетките

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Мисля, че не е въпрос на заплати и на стандарт на живот. Хайде да не дъвчим повече тази стара дъвка, че видите ли крадем, понеже не можем да си го позволим. Пример за тезата ми е операционната система Андроид и приложенията под нея. Там, всичко се издава фрии, а "про" версиите са по няколко лева. Тези няколко мизерни лева обаче не попречиха на това да се появят "черни маркети", мобилизъм и прочие места където се предлагат всичките платени версии безплатно. Извод: абсолютно няма никакво значение дали ще се кракне и открадне софт за 10к долара или такъв за 10 долара. Истината е, че се краде всичко за което се иска дори един лев от някой загубил много време за да го напише ( повечето пишещи андроид приложения са еднолични програмисти, не са микромеки, но все пак и тях ги крадат ) Правоносителите ясно разбират, че ерата на касетите, дисковете и прочие физически носители отмина, но също така е изключително трудно да се продава каквото и да било независимо на каква цена в пазар, в който всичко е безплатно и намираемо.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

tomorrow, не си съвсем прав и ще ти кажа защо:

тук повечето сме хем по-дърти, хем по-знаещи от средностатистическите хлапета и потребители

виж по коментарите под торентите колко много хора има, които казват "за да нямаш проблеми, купи си играта", "купих си играта, защото това е ХХХ и ми е любимо", "спестявай по малко 3-4 месеца и ще си я купиш"...

промивката на мозъци, че легалното е по-сигурно, плюс незнанието как да замениш едно .ехе с кракнатото, доведоха именно по нагласата да се купува софтуер, при това много. инфлацията също доведе до по-голямата възможност дори хлапетата да могат да спестят 100-ина лева, с които да си купят любимата игра. държавният натиск в полза на М$ доведе до съответните навици.

огромните печалби от закупуване на софтуер не са от единиците разбиращи и ползващи софт за десетки К, а от милионите дребни незнаещи, купуващи софт за стотак-два

ето, аз примерно веднага бих си купил Total Commander, стига цената да не беше безумните $46. 10 000 лиценза по $46 = половин милион долара, като 10 000 продадени копия съм убеден, че дори не се доближава до реалното число. как ще ме убедиш, че разработката на този файлов мениджър е струвала половин милион долара, че да е оправдана цената от $46?

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

стига бе пичове!
    тегленето на филми и пиратстването на българският народ е най-малкият проблем в този закон. дори в парламента казват че ще си го приемат само ако можем да продължим да пиратстваме по старите правила.

щом ни позволяват пиратственето значи има друго по което ще ни ударят със закона.
    филмите не ги бъркат. това че 2 милиона кълпака им гледат филмите и не си плащат не е проблем. дори и да отидете на кино вижте каква е цената на билета и колко струва в ус. смешно е
    плюс това има начин да се спре пиратството в бг супер лесно - да окошарят 20-тината човека които пишат буквички и останалите идиоти ще спрат да теглят и гледат.
    не са решили да си решат проблема : не са го решили.

ай сега помислете къде и кой има парички и от кого искат да ги вземат.
    къде последните 20 30 50 години има повече вкарани патенти и запазени права от всяко друго място ?

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@FearMe - Последният въпрос предполагам е риторичен, щото съм убеден, че отговора и сам го знаеш като икономист. По същите причини струва толкова, според които @фантата например в една друга тема убедително изложи защо взима 400 евра за подмяна на хард диск на лаптоп при 200 цена на самия диск, без да съм сигурен в визираните цифри, но това не е важно в случая. Заплати, осигуровки, данъци, такси, цена на развойни средства и поддръжка, наеми, комунални, комуникации, участия в изложения цебити, мебити и т.н. а не на последно място и поне 20%+ печалба за акционерите, които са си вложили парите в тази фирма, щото иначе ще си ги държат на депозит. Продажбата на 10к+ копия води до далеч по сериозни ангажименти и отговорности от "двама приятели си пишат софт в неделя сутрин". Щото най-малкото ще искаш утре съвместимост и с Боза 8, 9 , 10...както и още повече приятни опции.

Иначе по-горе просто исках да кажа, че под секирата на кракери и хакери попадат както алчните корпорации така и дребните писачи на полезен и не толкова полезен софт за по 10-на лева, което вече не е добре, защото това са и твои, мои - наши колеги, които решили да напишат нещо по така, дялкат пред клавието затривайки цялото си свободно време ,лишавайки и себе си и семействата си от внимание и почивка.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Виждам, че има такива които защитават проекта. Искам да ги питам какво трябва да направя, за да не стане синът ми престъпник? На 14 години е. Как да му забраня да ползва торенти и да тегли оттам каквото не трябва и как да му забраня да ползва пиратска музика на телефона си, при положение, че повечето песни са му пратени чрез синия зъб от негови приятели и да ги изтрия пак ще му пратят?

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Ето Ви е ACTA:
    Прикачени файлове Прикачени файлове

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

Трябва да се внимава, когато давате книга, която сте купили вие самият, на свой познат. Може да попаднете в дранголника заради "нарушаване на авторското право" на пръдльото, написал въпросната книга , респ. мазната и алчна компания, издател на книгата.
    Те и сега разни самозвани "автори" са пуснали "законово утвърдени гавази" да обикалят по заведенията и да рекетират за "законна такса", според която всяко квартално скапано капанче трябва да си плаща на "творците", ако пуска телевизия, радио и пр. музики, предавания на своите нещастни клиенти. Един път мазният "творец" взел (евентуално) кинти от продажбата на дискчето си, втори път радиото, дето му излъчва бозата, му епатило, трети път той иска и от вас "диш хакъ", затова, че педлагайки кафе със зААр на клиентите си, им пускате НЕГОВАТА музика.

Не знам дали е позволено, ама кур за авторските права и мазните им правоносители.
    Тая работа просто няма да стане.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Сръчко
    Трябва да се внимава, когато давате книга, която сте купили вие самият, на свой познат. Може да попаднете в дранголника заради "нарушаване на авторското право" на пръдльото, написал въпросната книга , респ. мазната и алчна компания, издател на книгата.
    Те и сега разни самозвани "автори" са пуснали "законово утвърдени гавази" да обикалят по заведенията и да рекетират за "законна такса", според която всяко квартално скапано капанче трябва да си плаща на "творците", ако пуска телевизия, радио и пр. музики, предавания на своите нещастни клиенти. Един път мазният "творец" взел (евентуално) кинти от продажбата на дискчето си, втори път радиото, дето му излъчва бозата, му епатило, трети път той иска и от вас "диш хакъ", затова, че педлагайки кафе със зААр на клиентите си, им пускате НЕГОВАТА музика.

Не знам дали е позволено, ама кур за авторските права и мазните им правоносители.
    Тая работа просто няма да стане.
    Защо не избереш друго място за просташкото си изразяване?
    ""нарушаване на авторското право" на пръдльото" най-малкото означава, че той е създал нещо, върху което има права. А съдейки по нивото на културата ти, единственото което оставяш след себе си са миризливи купчинки от преработена храна.И силно се съмнявам, че употребяваш неща, защитени с авторски права.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Всеки труд трябва да се уважава.Ако нещо не ми харесва не го купувам/харча парите си за него...

18. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Защо не избереш друго място за просташкото си изразяване?
    ""нарушаване на авторското право" на пръдльото" най-малкото означава, че той е създал нещо, върху което има права. А съдейки по нивото на културата ти, единственото което оставяш след себе си са миризливи купчинки от преработена храна.И силно се съмнявам, че употребяваш неща, защитени с авторски права.

Не ми се виждаш много възпитан, въпреки че ме поучаваш по въпроса.
    Аз поне не обиждам персонално, а ползвам епитети по адрес на обекта на критика в темата.
    Твоето "възпитание" явно се състои в това да обиждаш.
    Със здраве.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Близането на сладолед става сексуално престъпление
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 13-10-11, 11:14
  2. DVD Pioneer мнения става ли за divx филми
    От skalata6290 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 22
    Последно: 07-11-07, 19:44
  3. Отговори: 15
    Последно: 17-05-06, 22:11
  4. Отговори: 8
    Последно: 27-12-05, 16:50
  5. Отговори: 11
    Последно: 11-01-05, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе