Anonymous удариха в България.
http://www.kaldata.com/67532/Anonymo...%B8%D1%8F.html
Anonymous удариха в България.
http://www.kaldata.com/67532/Anonymo...%B8%D1%8F.html
Възпитание срещу простащината?!? Не си заслужава усилието!Първоначално публикувано от Сръчко
//Добавено//
Но ми е странно, че мнението ти, което е грубо нарушение на правилата на форума (виж т.4) оцелява вече два дни, съвестно охранявано от админите на форума. Но какво да се прави: "О tempora, о mores!"
ще ви помоля да си изяснявате културно-възпитателните различия на лични, ок?![]()
Просто и ясно . +1. С уточнението, че за да преценим дали нещо ни харесва си има трейлъри за филмите и демо-та за игри, програми и др. Е, разбира се, че нито демотата, нито филмовия трейлър ( най - вече ) е 100 % -ова гаранция, че ще сме доволни, все пак изборът е наш да закупим ( запиратим ) или не дадено произведение.Първоначално публикувано от justify
абе сега седя и си мисля на повечето бг групички които са идвали и съм слушал на живо съм си вземал ей така и дискче за спомен, въпреки че нямам цд на лаптопа или в колата и съм с медия плеър на тв-то. този диск просто нямам къде да го навра. ходя в офиса за да ги рипна за да мога да ги слушам.
но си ми седят за спомен.и съм доволен да си гледам обложките.
то на момчетата не зная колко им излиза да издадът един диск, но 5 човека банда по два лева - с диска който съм купил и по една бира не могат да пият, май следващият път ще ги почерпя директно.
а осталанлите бг изпълнители няма защо да ги пиратствам след като не ги виждам, в туба има по-добри от тях.
та който дойде на крака получава, който си седи в щатите : много ясно че ще го изпиратствам.
те и за това толкова дъртаци се усетиха и тръгнаха на турнета както едно време, щото свикнаха да си седят в студиата и да лапат кинти , ок ама не става така. трябва да се поизпотиш и да излезеш на сцена , да представиш продукта и ако е добър ще имаш и финансов резултат.
кофти е че при филмите не става така но да си мислят и какви бози правят.
estqwerty, има нещо изключително важно, което е целенасочено забравено от музикалната индустрия, и което е било основополагащо назад във времето, когато е нямало пиявици-издатели и музикантски къщи
записът НЕ Е продуктът, който музикантите продават!
продуктът, който музикантите създават и продават, са вибрациите на въздуха, които произвеждат пред теб
качеството на този продукт е бил определящ и за сумата, която потребителите са плащали в шапката на обикалящия СЛЕД като са могли да оценят качеството на продукта. CD-то със записа НЕ Е музиката на музиканта, то е КОПИЕ на музиката на музиканта. глобализацията, лесният достъп до огромни маси публика и промяната в нагласата на хората да им бъдат искани пари за всичко, води до осъзнаване на лесния начин, по който могат да им бъдат изпразвани джобовете.
продавайте копия на музиката на музикантите
толкова сме дресирани в опазване на интересите на индустрията, че дори не можем да си представим друга картинка - опазване на интересите на потребителите:
дисковете (копията) на истинския продукт трябва да бъдат безплатни, защото всъщност са рекламни продукти за ИСТИНСКИЯ продукт!
има ли някой тук, който да е пропуснал концерт на любимата си група, ако и това да означава да пътува от единия край на страната до другия?
нима притежаването на всичките студийни и концертни записи на Dimmu Borgir ме спряха да отида на концерта им, на който чувах само едно кошмарно бучене, облъскаха ме отвсякъде, осмърдях се на чужда пот и 5 дена нямах глас след това?
не, не ме спряха, отидох и видях и чух на живо една любима група. дадох пари, купих истински продукт, изживях истинска емоция. е ли това равно на изслушване на идеален студиен запис в комфортната обстановка на дома ми? не. платих ли за кошмарния концерт? да. те взеха ли си дяла за това, което НАИСТИНА създават? да.
честно казано не мисля, че е мой проблем наличието на посредници, които да лапат лъвския дял!
кой губи от тях? музикантите. нека те си решават проблема. никой не трябва да им обещава моментално забогатяване от концерти по 50 000 души. нека те си ги организират и АКО са добри, ще си ги напълнят сами, ще си вземат всичките пари и т.н.
ако не са добри - съжалявам, на мен никой не ми гарантира потребител на калпавия ми продукт, не виждам причина законът да ви гарантира на вас приходи от боклучавата музика
Някъде четох, че AC/DC са пуснали музиката им да се тегли свободно и печелят само от концерти, но коментара беше, че явно тази стратегия повишава интереса към техните концерти и печалбите им хич не са малки. Може би това е начинът да се саморегулират нещата.
Ам, тя музиката на AC/DC толкова си и струва. Въобще... не се отличава с особена художествена стойност.
Виж, концертите са друга работа. Там от рога изкарват повече, от Митьо Пайнъра и Митьо Пищова взети заедно.
АСТА... Аста ла виста.![]()
(Поради работата на мозъчните ми клетки при ниска темперература не претендирам за истинност или правост на следното) : Отново, в горният цитат се подкрепя пропагандата по медиите на пиратите за "световна безплатност" - нищо безплатно няма. Ако тези пропаганди се сметнат за правилни, то тогава би следвало и свинското да е безплатно, т.к. всички свине са копия на едно праисторическо прасе. Изобщо всички предмети и произведения за които се сетим, правени "на конвейер" би следвало да са безплатни, т.к. са идентични копия на един замисъл. Да ама не. Конкретно, ако цената на билета за концерт е примерно 50 $, то негово копие на ДВД ще е 15 $ да кажем, албумът промотиран там на CD ще е 7$ и пр. т.е. музикалните компании имат малко свян. Отделно, ако всички хора слушат музика, то само група между 20 и 30 години би посетила концерт, поради много причини. Е ако има тотална свобода на копирането, всички в музикалния бранш ще си умрат гладни, т.к. изхранването на цялата тумба народ, свързана с еволюирането на даден изпълнител, докато той стане известен няма да може да стане само от приходите от концерти. Даже бих казал, че именно концертът се явява реклама на даден албум и именно след това идва надеждата на всички имащи пръст в появата му , той да се хареса на хората и те да си го купуват "копиран" ,от където идват големите пари. Доста изпълнители си имат представа само от музиката, която правят, а от там нататък цялата друга, огромна работа се извършва от един куп мениджъри, които се чудят как да направят конкретния изпълнител известен. Та нищо чудно, че лъвския пай бива изяден от музикалните компании, т.к. бай дрипльо с китарката в ръка, сам, би стигнал до кривата круша. Относно рекламата, изглежда MTV и сродните й това имат за цел, с показването на отделни клипове.Първоначално публикувано от FearMe
Следенето в интернет и забраните на АСТА засяга пряко свободата и правата на потребителя.
Не знам заради свободното теглене на филми, музика и програми да е фалирала някоя компания като Дисниленд, Сони или Адабе
Просто богатите искат да стават още по-богати, тъй като човешката алчност няма насищане.Цените на филми,музикални албуми и софтуер са безумно надути, а заплащането на човека е безумно ниско.Светът върви към глобална комерсиализация!
Ние имаме изборът да допуснем ли това да се случи или не.Гласът на всеки потребител е съдбоносен!
[size=10pt]Не[/size] на забраните и следенето в световната мрежа!!!
сравнението с прасето е неуместно
по другото имам само един коментар... айде да са два
1. пеенето НЕ Е чаааак толкова уникална дарба, че в цяла България да има 5-6 заслужаващи милиони левове печалби певци. доказателство са десетките пеещи като ангели хлапенца и не-хлапенца по музикалните конкурси. но за да има монопол върху музикалната индустрия, контролът върху 5-10-100 певеца е далеч по-лесен и оправдава цена от 20 лева на диск
2. безумие е да рационализираш съществуването на "тумбата народ", които обслужват нужди, създадени с едничката цел да оправдават наличието на тумбата народ. моцарт е станал известен не заради някой меценат (не че е нямал агент в лицето на баща си де), а защото е бил КАДЪРЕН. нека всеки докаже качествата си с продукта, който произвежда, а не със силата на рекламното промиване на мозъка, наложено със сила от страна на продуцентски и рекламни къщи. веска, меска, ивана, траяна, гергана и жоржана.... + 1000 още силиконки. те с какви музикални качества заслужават хонорари от 1-2-3К за 1 час плейбек?
ако имаш някакви аргументи в защита на незаслужени хонорари за некачествен продукт, моля те да имаш малко повече уважение към интелектите ни![]()
Колега то конкуренцията трябва да определи хонорарите им и кои да са харесвани и желани творци...Големите продуценти колкото и да ни налагат някой без талант няма да стане работата... Рекламата отваря порти ама само до там...
Иначе за музика филми и т.н. аз смятам, че пиратки трябва да се водят само копията свалени със същото качество а риповете например mp3, xvid, divx и тем подобни където имаме спад и то драстичен в качеството са по-скоро като рекламен материал. Колко от нас биха се задоволили с mp3 качество на музиката или с divx филм и с лош звук?
И как точно усещаш, че свободата ти е застрашена и какви права имаш, като "БЕЗПЛАТЕН потребител", т.е. крадец ? По същата логика оправдавам и подслушването на телефоните от властите, стига това да води до редуциране на престъпността и повече осъдени. Че някой ме чул по тел-а или скайпа, че се уговарям със съседката от втория да се дрънчим или нещо друго "лично", не ме събаря, но виж неприкосновения дилър, който продава некачествена( ако беше качествена стоката, това вече е другоПървоначално публикувано от InternetZombie
) дрога в училището на детето ми, телефонния измамник и другите престъпници, минаващи невидими, под ръката на закона, поради липса на доказателства, ето те нарушават свободата и сигурността ми ! Сони, мони, ако чакат на такива като нас "свободни" люде, да съществуват, до сега нямаше да ги има, болшинството хора от цивилизованите страни си плащат ЗА ВСИЧКО. И отнова приказката за бедния и богатия ... няма такова нещо като равенство, толкова ли е трудно за разбиране- нито социално, нито финансово- НИКАКВО. Имаш акъл и хъс за здраво бачкане - богат си, прост и/ или мързелив ли си - мизерстваш. Това е великата заблуда на българина - само защото присъства някъде, за него означава, че е извършил работа и следва да получава сносно заплащане. Сносното заплащане идва от сносна производителност, а къде е тя ?? Ма няма работа, като няма работа си има почасово заплащане, като във всяка западна държава и от 3-ма работници, при слаб ден, към обяд, единия си заминава вкъщи, ако работата продължава да спада и втория излиза в неплатена почивка. На всеки няколко души си има мениджъри, които набиват в канчето на бачкатора да работи, за да може да си изкара заплатата. Да, и аз искам добро заплащане, ама не ми се ходи на гурбет, щото знам , че ше ми спукат гьона и тези пари не идват на готово, а по-добре в БГ - мизерийка, но пък лешперлък по цял ден.. (Има много изключения, разбира се, но и това което съм описал е масово )
бетовен е умрял абсолютен бедняк
това само като реплика за успеха, който бил гарантиран на кадърните...
И не е само Бетовен ...много от творците са намерили признание много след смърта си![]()