Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 122

Вчера ни напусна Първия човек стъпил на луната

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на луната

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    ...Не случайно писах в по предния си пост, за екипировката и, дето уж видиш ли била с водно охлаждане и яки системни тръбички, от сорта на тия, дето ти ги пъхат в болницата, за клизма.

Ако си толкова учил, ще знаеш, че на луната температурите са екстремни, като на моменти може да е 80 градуса и след даден момент да мине на -160.
    Та сега, я учения да ми обясниш едно просто нещо, че аз не мога да си го обясня:

1 как техниката работи, при тия смущения, как се снима филм с нея
    2 какво става с един фотоапарат и лентата му, при рязка промяна на температурите.
    ...
    Това с Лунните температури - не го повтаряй повече в тоя му вид.
    Температурата е характеристика на телата. На Луната няма атмосфера. И по тоя случай може да се говори само за температура на Лунната повърхност (там където се стъпва).
    Няма "температура във вакуум", няма на какво да я измериш. А ако все пак се опитваш да измериш, ще измериш абсолютна нула. А ако Слънцето те грее (теб или фотоапарата), ти самия си тяло, съответно имаш характеристика "температура", съответно тя се повишава от греенето, дори и да си във вакуум.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на луната

За този ли филм става дума бре конспиратори?
    http://video.yandex.ru/users/kolef2/view/57#

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

@MitkoS
    Сега се замисли какво се получава в случая и какъв би бил ефекта в такива обстоятелства.

@Tommorow
    принципно не става въпрос, за филм. Не е нужно да се гледат филми. Достатъчно е де се мисли логично над нещата, което води до заключението - измама.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

В тая "конспирация' гледм участват; НАСА, ВВС, ЦРУ, ФБР, АНС, Сикрет сървиз, Съветското ръководство, КГБ, Холивуд, Станли Кубрик, жена му, децата му.... Можете да допълвате за други, които знаете, че са участвали.

6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от tony34al
    В тая "конспирация' гледм участват; НАСА, ВВС, ЦРУ, ФБР, АНС, Сикрет сървиз, Съветското ръководство, КГБ, Холивуд, Станли Кубрик, жена му, децата му.... Можете да допълвате за други, които знаете, че са участвали.
    Най-вероятно и следите оставени на луната...

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е то безпилотни апарати пращат и руснаците - какъв е проблема да се остави "следа" ?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Някой има ли идея, как е побито знамето в лунната земя, щото за да се придвижва астронавтът скача! Е...как тогава ще побие кола, след като при всеки опита за това си действие,астронавтът ще бъде отхвърлян нагоре, вместо колът надолу!?
    Лесно се забива - почвата не е набита и слегнала като земната поради редовното забиване на микрометеорити и слабата гравитация. Останалото ти го е казал Fеar Me

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Защо на лунния небосвод не се виждат звезди при липсата на атмосфера ,която да пречи?
    Гранитен
    Имах те за по-образован след като си работил в техноверигите...ама явно съм се излъгал за теб.
    Ако беше попаднал на луната щеше да видиш същият ефект - светлината от звездите се губи на фона на голямата яркост на слънчевата светлина. Не случайно космонавтите гледат през филтър, иначе ще си изгорят ретината.
    За пример - запали свещ и започни до нея да заваряваш с електрожен. Като погледнеш ще видиш електрическата дъга от заваряването, но не и светлината от свеща.

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    ...Не случайно писах в по предния си пост, за екипировката и, дето уж видиш ли била с водно охлаждане и яки системни тръбички, от сорта на тия, дето ти ги пъхат в болницата, за клизма.

Ако си толкова учил, ще знаеш, че на луната температурите са екстремни, като на моменти може да е 80 градуса и след даден момент да мине на -160.
    Та сега, я учения да ми обясниш едно просто нещо, че аз не мога да си го обясня:

1 как техниката работи, при тия смущения, как се снима филм с нея
    2 какво става с един фотоапарат и лентата му, при рязка промяна на температурите.
    ...
    fXOrange
    Тотално съм се убедил, че ти липсва образование в тази област, а вероятно и в много други.....не се обиждай. Затова ти е лесно да повярваш на конспирациии...

Къде ги видя тези екстремни температури ???
    На луната може да имаш разлика в температурите само, ако си под вздействието на слънчевите лъчи и на сянка...и тази разлика няма да е голяма. Тоест разлика има в между тъмната и осветената от слънцето половини.
    Костюмите на космонавтите са четирислойни с термоизолация и система за подържане на температурата - в раницата отзад има помпи които изпомват течност в система от маркучи в скафандъра.

Не случайно един такъв скафандър, струва 21 милиона долара /произвеждат се от компания в щата Тексас/. Скафандрите се правят индивидуално за всеки отделен космонавт.

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_suit
    http://www.nasa.gov/audience/foreduc...e_suit_nf.html

Купи си някоя реплика и се снимай на Луната
    http://www.thespacestore.com/flightsuits2.html

10. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ... поради редовното забиване на микрометеорити и слабата гравитация.
    Егати и късметлиите са били тогава! Така спокойно да си се разхождат и побиват кол със знаме, без да да ги улучи някой микро метеорит ( да си кажем куршум).
    Хайде сега обаче ми обясни, защо след този подвиг тогава време, все още никой друг не стъпвал отново там и ако е толкова лесно, то да си беше изградило човечеството лунна база!? Въпроса ми е наивен и логичен.

11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Може ли аз да отговоря? Пращането на хора на луната е скъпо и безсмисленно при положение , че могат да се изпратят роботи които за много по-ниска цена ще свършат повече работа. Ако не беше студената война и надпреварата между братушките и хамериканците можеше и никой все още да не е стъпвал там (официално).

12. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

@stenly, благодаря за отговора, но ако е така, то руснаците имаха тогава по-голям напредък в тази област. Странно ми е защо русите запазват абсолютно мълчание. Както и да е, човекът стъпил или не на луната, отнесе тайната или истината на оня свят. Бог да го прости! Въпроси винаги ще има и ето например какво се случва на Марс: https://www.youtube.com/watch?v=bnCsblfiWr8#

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Руснаците са нямали разработена технология да върнат живи космонавтите.Разработените им ракети носители тогава не са надеждни и страдат от липса на тяга. Главният им конструктор умира от рак и наследникът му трудно се справя с догонването. Поради тези причини се отказват от проекта при положение , че са сигурни втори. То и американците вадят чист късмет със тяхната ракета носител. До последно са имали грижи които така и не са разбрали как са оправили. Аз не съм някакъв фанатичен привърженик на тезата, че американците са стъпили на луната, просто доводите които любителите на конспирацията ми дават въобще не ми изглеждат правдоподобни... поне по-голямата част от тях ...

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

станиславе, да си оправиш конците, че се оплетоха. Не е виновен тоя дет ти ги дърпа, ти си си виновен, щото си си избрал да бъдеш кукла.

Начи ти направи заключения, от един филм който трае около 40 мин и не засяга изобщо въпроса. Като главната му цел е да ти продава безплатно великото откритие, на руснаците, че самите руснаци са били първи на луната

"да вярно, американците са били на луната, но ние руснаците сме били първи. Попитайте ги, техните космонавти газеха руски трупове, докато забиваха знамето си"

Правиш си изводи, от едно филмче, което не засяга и 1/10 от поставените въпроси, които чакат отговор, от наса.

Виж се само колко си наивен. Айде христослав поне мога да го оправдая, той е мечтател. А ти какъв си?
    Моята теория е може би недоклатена, както твърдиш на едно друго място, но поне тя се свежда до дадена логика, докато при теб няма такава явно.

Само ще допълня, за да не бъда разбран на криво от други хора. Никога не съм твърдял в това, че човекът не е стъпвал на луната.

Това което твърдя е, че начинът по който ни карат да вярваме е една смешна измама. Че, ако има стъпили на луната хора, то те не са били нито тия тримата, нито са се върнали, нито нещата са протекли така, както американското правителство ни кара да вярваме.

Не мога да вярвам и няма как да вярвам, и не само по тази тема а и по много други подобни.
    Защото според мен народът е една тъпа овца водена, за носът, от правителството. И че първото, което трябва да умее едно правителство, за да ръководи една държава е да лъже.

Специално по темата бих казал, че тогава времената са били други -изисквали са три основни елемента, за да има порядък, напредък и някаква дисциплина. Тези три елемента са - вяра, герой и врагове.

Приключвам и не мисля вече да пиша. Само ще си позволя да пусна лека компилация, с цел специален поздрав на сички заблудени конспиратори, с недоклатени идеи, като мен.

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Не ми каза истината за това какво пушиш и това си е

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

fXOrange ти ги изкара тези конспиратори много тъпи - едни черни кръстчета да не могат да изрисуват Не е ли доста наивно да им се връзваш на тези снимки...
    Забележи, че всички те "прекъсват" на бял фон - защото се 'заглушават' от белия цвят - ако си снимал срещу слънцето ще разбереш за какво пиша! За сенките няма да го коментирам изобщо...

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

fXOrange
    Винаги се намират хора, които в името на печалбата драскат глупости и пишат книги в които манипулират незапознатите с дадено събитие.....Повечето хора не са прочели и една стойностна книга в живота си - само книжки еднодневки ,списания, булевардни романи и конспиративни теории...

Следващият път като публикуваш снимки - гледай да са оригиналните, а не тези преминали през фотошоп /с цел изтриване на част от хиксчетата/ - от някой пишман конспиратор като теб...Не се обиждай

[img width=743 height=600]http://www.extremecentrepoint.com/wp-content/uploads/2010/01/l14_1432_thumb.jpg[/img]

Вече обясних защо не се виждат звездите на небесният фон...освен това светлочувствителноста на камерите е по-слаба от човешкото око. Както всички виждат, качеството на снимките е много добро.

[img width=600 height=600]http://www.bulgarica.com/wp-content/uploads/2009/07/as17-140-21391.jpg[/img]

Оспамихме темата..за Ниил Армстронг

http://www.dnes.bg/mish-mash/2011/11...moje.133568,11
    http://www.cosmos.1.bg/cosmos/index....o/192-------17

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Вчера почина Джеф Ханеман от Slayer
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 06-05-13, 23:29
  2. Изпратете името си на Луната
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Последно: 06-05-08, 00:31
  3. Дъжд от пари валя вчера над магистрала Тракия
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 11-10-06, 21:04
  4. Задача 210/стара/ (на Луната)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 22:08
  5. Снимки на Луната !!
    От travoltino във форум Дъра-Бъра
    Последно: 27-11-04, 20:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе