Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 260
Like Tree59Одобрявам

PlayStation 5

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #241

    Отговор: PlayStation 5

    Ха! Явно ще ни огрее.

    Here is a look at our updated regional rollout schedule.

    Asia markets (excluding Japan) – targeting May 23, 2022
    Japan – targeting June 1, 2022
    Americas – targeting June 13, 2022
    Europe – targeting June 22, 2022
    Additionally, we’re also expanding our cloud streaming access to the following locations for a total
    of 30 markets with cloud streaming access**. The following markets will also offer the Premium tier
    from PlayStation Plus at launch: Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Greece, Hungary, Malta, Poland,
    Republic of Cyprus, Romania, Slovakia, and Slovenia.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #242

    Отговор: PlayStation 5

    То си го пишеше в блога.

    Оказва се, че VRR всъщност е активирана "тихо" и я има налична вече в опциите на ПС5 - явно си е била в предния ъпдейт.

  4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #243

    Отговор: PlayStation 5

    Още за новите абонаменти - https://blog.playstation.com/2022/05...-M#sf256392740


  5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #244

    Отговор: PlayStation 5

    Най-накрая и "ПС награди" (подобно но M$ rewards)
    https://blog.playstation.com/2022/07...Yl8AeiibV5uhEI

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #245

    Отговор: PlayStation 5

    https://blog.playstation.com/2022/09...ing-this-fall/



    Sony почти изцяло преработи PlayStation 5. Новата версия на конзолата може да бъде официално представена на 15 септември
    В "lite PS5" има много промени в сравнение с обикновените версии.


    Вече писах, че в Австралия влезе в продажба нова версия на PlayStation 5 - с каталожен номер CFI-1200. Оказа се, че е значително по-лек от другите версии на конзолата, но, както показа „аутопсията“, има много повече промени вътре, отколкото може да се очаква.

    PlayStation 5 вече има три версии: CFI-1000 (оригинален модел с оптично устройство), CF-1100 (оригинален модел без оптично устройство) и CFI-1200 (нова конзола, която влезе в продажба в Австралия, без оптично устройство). Остин Евънс разглоби и трите и ги сравни. CFI-1000 и CFI-1100 практически нямат разлики (ако не се дължат на наличието на ODD), но CFI-1200 е като напълно различен модел: има скъсена дънна платка, по-компактна система за охлаждане, различно формоване на пластмасови панели и дори по нов начин инсталирана CMOS батерия (за да стигнете до нея, трябва напълно да разглобите конзолата).


    CFI-1200 има топлинна тръба с радиатор на задния панел на дънната платка - вероятно това направи възможно разтоварването на основния блок на охладителната система от другата страна.

    Общото тегло на охладителната система и дънната платка CFI-1200 е 1135 грама - с около 450 грама по-малко от теглото на дънната платка и охладителната система CFI-1000 и CFI-1100.

    Но всички нововъведения не само намалиха теглото на конзолата, но и оптимизираха консумацията на енергия. Когато играете в Astro's Playroom, CFI-1000 консумира 218 вата, CFI-1100 229 вата и CFI-1200 201 вата. Спестяванията са очевидни, въпреки факта, че нивото на шума и отоплението във всички случаи са приблизително еднакви.

    Sony все още не е представила официално CFI-1200 (въпреки че устройството вече е в продажба). Има спекулации, че компанията ще говори за новата PS5 на 15 септември.

    https://www.ithome.com/0/639/598.htm

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #246

    Отговор: PlayStation 5

    Последната тайна на „леката“ PlayStation 5. Конзолата получи актуализирана платформа AMD Oberon Plus
    Изработен е по 6 nm технологичен процес.


    Инсайдери разкриха последната тайна на „олекотената“ версия на игровата конзола PlayStation 5 с каталожен номер CFI-1200 / CFI-1202. Както се оказа, той използва новата едночипова система AMD Oberon Plus, която има важна разлика от предишната.

    Вече говорихме подробно за CFI-1200 : приставката е по-лека от предишните версии, получи модифицирано вътрешно оформление и по-компактна охладителна система. Както се оказа, това не са всички иновации: устройството използва SoC AMD Oberon Plus, направено по 6-нанометрова технология.

    На хартия преходът от 7nm SoC към 6nm не изглежда нещо впечатляващо, но всъщност това позволи на приемника да бъде по-лек и да намали топлината. Преминаването към технология N6 може да увеличи плътността на транзисторите с почти 20%, като същевременно намали консумацията на енергия. Ако SoC се нагрява по-малко, тогава не се нуждае от голяма охладителна система. Ето защо „лекият“ PS5 има по-компактен радиатор.

    https://www.angstronomics.com/p/ps5-refresh-oberon-plus
    Oberon Plus - ляво, Oberon - дясно

    Изображението по-горе ясно демонстрира как 6nm Oberon Plus SoC на AMD се различава от 7nm Oberon. Площта на матрицата Oberon Plus е 260 mm 2 - около 15% по-малко от площта на матрицата Oberon (300 mm 2 ).

    https://wccftech.com/sony-updated-ps...wer-efficient/
    https://www.angstronomics.com/p/ps5-refresh-oberon-plus

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #247

    Отговор: PlayStation 5

    Това за най-отдадените фенове на PlayStation ли е? Програмата за лоялност PlayStation Stars ще има тайно ниво
    Ще бъде достъпно само с покана.


    Програмата за лоялност PlayStation Stars, която беше стартирана наскоро, вероятно има тайно (пето) ниво.
    Споменавания за него бяха открити в мобилното приложение на компанията. Това ниво ще се казва Diamond и изглежда няма да е лесно да го получите. Най-малко в колоната с изисквания пише Invite only to Diamond Level, тоест ще бъде достъпно с покана.

    Все още е напълно неясно как ще се реализира това, кой ще раздава поканите и как могат да бъдат получени. Но е известно, че при достигане на това ниво играчът ще получи колекционерска диорама от ниво 5 - Ботовете не дишат.

    Напомням, че програмата за лоялност PlayStation Stars вече стартира в някои региони. Работи съвсем просто: играчите просто ще играят и купуват игри, ще изпълняват различни специални задачи и ще участват в дейности. Освен всичко друго, геймърите ще получават точки за лоялност, които могат да бъдат обменени за пари за PSN портфейла или някои игри.

    https://www.reddit.com/r/GamingLeaks...exclusive_5th/

    - - - - - - - - - -

    PlayStation 5 е хакнат. Можете да инсталирате игри, но все още не можете да ги стартирате
    Функционалността за джейлбрейк засега е ограничена


    Близо две години след като PlayStation 5 беше пусната в продажба, модераторите намериха начин да направят джейлбрейк на конзолата, макар и с някои ограничения.

    IGN отбелязва, че модерът SpecterDev, който изпрати джейлбрейка, го описва като експериментален експлойт на IPV6 ядрото, използващ уязвимост на WebKit.

    Jailbreak ще работи само на PS5 с фърмуер 4.03 или по-нова версия. Ако сте актуализирали своя PS5 от октомври миналата година, няма да можете да опитате експлойта. Но дори и с правилния фърмуер, опитът за инсталиране на джейлбрейк работи само в една трета от случаите.

    Какво можете да направите с хакната PS5? Ще имате достъп до менюто за отстраняване на грешки в системата. Можете също така да инсталирате игри, които заобикалят PlayStation Store, но не можете да стартирате софтуер на трети страни.

    Модерът Ланс Макдоналд тества джейлбрейка и успя да инсталира PT демонстрацията, известният тийзър на отменената игра Silent Hills. Той обаче не успя да стартира играта. Въпреки че експлойтът предлага достъп за четене/запис на PS5, в момента няма начин да се изпълнят изтеглените файлове. Във всеки случай PT не е обратно съвместим с PS5.

    Понастоящем е малко вероятно този джейлбрейк да бъде широко използван в скоро време поради неговите ограничения и факта, че Sony може да забранява модер акаунти. Въпреки това, това може да даде на други хакери и модератори основа за създаване на нови инструменти.

    https://www.ign.com/articles/ps5-jai...-pt-jailbroken
    https://www.engadget.com/ps5-jailbre...155201757.html

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2022
    Мнения
    13
    #248

    Отговор: PlayStation 5

    Този най-нов playstation 5 има наистина хубави характеристики, но според мен е доста скъп и засега на мен си ми върши работа ps4.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #249

    Отговор: PlayStation 5

    Вътрешен човек твърди, че разработчиците на игри вече са получили Pro-версии на PS5 и Xbox Series X
    Въпреки че все още няма официално съобщение


    Вътрешен човек на име Tez2, който преди това отразяваше новините за игрите на Rockstar, каза, че по-мощни версии на PS5 и Xbox Series X са започнали да се изпращат до много студиа за игри. Все още не е ясно кои студия са получили devkits, какви характеристики имат, и така нататък. Източникът обаче твърди, че това не са слухове, а проверени данни.

    Tez2 не уточни кога новите конзоли могат да се появят на пазара, но Том Хендерсън по-рано каза, че може да се появят през 2024 или 2025 г. По този начин, преди пускането на конзоли, има няколко години за адаптиране на игри или създаване на тях от нулата, ако не са предназначени за текущото поколение конзоли.

    Имайте предвид, че PS5 и Xbox Series X се оказаха много мощни за тяхната препоръчителна цена. Изглежда обаче, че компаниите смятат експеримента с PS4 Pro и Xbox One X за успешен, така че можем да очакваме скоро да бъдат пуснати нови модели.

    https://www.reddit.com/r/GamingLeaks...ies_x_devkits/

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #250

    Отговор: PlayStation 5

    Цената на очилата PlayStation VR2 VR за PS5 е обявена - ще бъде по-скъпа от самата конзола
    Издаването е планирано за февруари


    Sony обяви, че PlayStation VR2 за PS5 ще бъдат пуснати в продажба на 22 февруари 2023 г. В същото време ще започнат продажбите на контролера PlayStation VR2 Sense за него, както и на маркова зарядна станция.
    Гарнитурата ще струва $549,99. Комплектът ще включва самата слушалка, контролери и обикновени слушалки. Ако платите допълнително $50 отгоре, тогава пакетът ще включва играта Horizon Call of the Mountain.

    Зарядната станция ще се продава отделно за $49,99. С нейна помощ ще може да се зарежда контролера без да се свързва с кабел към конзолата. Можете обаче и без нея. Що се отнася до предварителните поръчки, те ще се приемат от 15 септември в онлайн магазина на PlayStation, а регистрацията за това е достъпна днес.

    Гарнитурата ще получи 4K дисплей с честота 90-120 Hz, ъгъл на видимост 110 градуса и поддръжка за фовеално рендеринг (изобразяване). Тази технология ви позволява да ви даде изображение с максимално качество само по линията на видимост, докато в периферията няма да е толкова ясно. Ще ви е необходим USB-C кабел, за да свържете вашата гарнитура.

    Около 20 игри ще бъдат налични при пускане, включително VR версия на Man's Sky и Resident Evil Village. Но игрите с обикновен PS VR ще бъдат несъвместими с новия модел. Това се дължи на редица технически разлики между PlayStation VR2 и първата версия.

    По-рано беше съобщено за пускането на ръкавици, които ще ви позволят да усетите виртуални обекти.

    https://blog.playstation.com/2022/11...ary-at-549-99/

    - - - - - - - - - -

    за ръкавиците...
    https://newatlas.com/vr/haptx-gloves...ic-enterprise/

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #251

    Отговор: PlayStation 5

    Ето ги новите конзоли за 4K. PlayStation 5 понякога намалява разделителната способност до 720p във Final Fantasy XVI
    И използва старата технология FSR 1


    Известно е, че демонстрацията на Xbox Series X на Starfield работи при по-малко от 1300p вътрешна разделителна способност и само 30 fps . Издадена вчера на PlayStation 5, Final Fantasy XVI, както показаха тестовете, в качествен режим при същите 30 кадъра в секунда може периодично да намалява рездолюцията до само 1080p.

    Дори по-лошо, в режим на производителност, когато PS5 се опитва да достави 60 кадъра в секунда, вътрешната разделителна способност може да падне до 720p! Но дори и тук има проблеми, защото при пътуване по света често няма 60 fps, а производителността варира между 35-50 fps. Конзолата осигурява ценните 60 fps по време на битки.

    И дори това не е всичко. Факт е, че по някаква причина играта използва технологията AMD FSR от първо поколение вместо FSR 2, поради което яснотата на картината може значително да се влоши, когато разделителната способност на изобразяване е намалена.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-23 в 21:24.

  14.  
     
  15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #252

    Отговор: PlayStation 5

    Ако чета тези глупости, сигурно никога няма да си купя конзола :D Истината е, че никога не съм забелязвал падане на качеството на картината. В крайна сметка, човек сяда пред телевизора да играе а не да увеличава далечни детайли за да види някакви дребни гличове.
    svetlio1 и CubanLinx харесват това.

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #253

    Отговор: PlayStation 5

    То проблема обикновено е от некадърните/мързеливи разработчици та игри - вече колко станаха тия недовършени или изначално некадърно направени боклуци претендиращи за ААА заглавие ?... Как едни могат да докарат прекрасна графика и стабилни 60 (че някои и 120) кадъра, а други и 30 не могат на един и същ хардуер?
    Едно време (ПС1/2) как беше - нЕма ъпдейти да ти оправят (евентуално... може би) недовършеното ла.но и ако не става просто никой нЕма да го купи или да ти купи следващата игра (ако се е набутал вече )

  17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #254

    Отговор: PlayStation 5

    Един приятел дойде в нас на гости и помоли да му пусна плейстейшъна да види как е на 120 херца PvP-то в Дестъни2. (Sony OLED 55A83j) Още с първото мръдване на джойстика вика ....Лелеееее, аз тая игра само съм си мислил, че съм я играл. И сега е в процес на покупка на хубав телевизор. То и Cyberpunk не можеше да се играе в началото, но с няколко пача, нещата се оправиха.

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #255

    Отговор: PlayStation 5

    Собствениците на PlayStation отново ще могат да играят преди останалите. Компанията говори за добавката Final Transmission за The Callisto Protocol
    https://blog.playstation.com/2023/06...ails-revealed/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PlayStation 4 ?
    От svetlio1 във форум Конзоли за игра
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-13, 22:59
  2. Купувам Playstation 1 , Playstation 2
    От alphabeta във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 20-06-12, 00:11
  3. PlayStation
    От Pandelka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 24
    Последно: 19-02-07, 17:10
  4. PlayStation 2 ot USA
    От avalon4o във форум Конзоли за игра
    Отговори: 1
    Последно: 25-11-05, 11:15
  5. Help za PlayStation 2
    От The Jet във форум Конзоли за игра
    Отговори: 6
    Последно: 16-12-02, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе