Даммм...тази може да я затваряте - разбихме ги като Бийтълс...овации за Bibi
Мен кучета ме яли...ще си харча кинтите
Даммм...тази може да я затваряте - разбихме ги като Бийтълс...овации за Bibi
Мен кучета ме яли...ще си харча кинтите
Предпоследната стъпка вече не помня обяснихме ли я.
Там са телефонните кодове на САЩ и Италия, затова Х = 20 (кода на Египет).
Последната е свързана с главните букви.
Ако разгледаме всички условия до сега, в реда, в който ги е давал, можем да ги обобщим така:
Компютри - Прости числа - Финикийско писмо - Инвертор - Звезда - Книга - (Координати).
На английски започват точно с буквите от последното условие.
Не съм изненадана, изобщо* .
Излишно е да обяснявам колко много вярвам в екипа като цяло, това трябваше да се случи* .
Радвам се, че това е поводът да пропиша в новия форум, искам да ме стимулирате да продължа* .
Май ще трябва леко да слезем на земята, тъй като нищо не сме решили. Така като чета на свежа глава блога виждам, че не печелим...
Си го превеждам като:A few more folks have made it to the last step of my puzzle. I've got my money on Zhivko
Koev, as he seems the most persistent.
Харченето на доларчета се отлага за неопределен период от времеОще няколко души стигнаха до последната стъпка. Аз залагам на Живко, тъй като изглежда най-упорит
//Струва ми се, че написаното в блога може да е жокер към решаването на последната стъпка. Ето какво пише там:
49 56 48 68 69 103 114 101 69 83 58
51 53 51 94 57 55 51 43 51 56
и как си го преведох аз:
180DEgreES:
353^973+38
Ако не сме готови, трябва още да мислим.
Ама то не остана кой
Я някой да каже "a HK Mensa person" какво означава?
//
Май си означава каквото трябва, т.е. не е жокер.
Една идея (за жалост не много вероятна):
Со27кобалт
Ра91протактиний
Fr87франций
I53йод
S16сяра
Ве4берилий
Според мен няма отношение към неговата задачка. HK някакво съкращени за важна клечка можеби. В коментарите имеше нещо че са объркани местата на част от числата.Първоначално публикувано от Bibi
Една глупост да си кажа:
180DEgreES:
353^973+38
та виждам, че като се флипнат или врътнат на 180о буквите, grE много заприличва графично на 973, а ES - на 38.
//ДОБАВЕНО
В Новогодишната нощ авторът ще даде нещо като жокер, ако все още някой иска да реши това.
Аз само мисля да допълня, че стихчето е форматирано нарочно с шрифт, на който всяка буква заема еднаква ширина. Което ме навежда на мисълта да го четем някак по колони, още повече, че тогава започва с "acro" (пак асоциация с акростих)...
След като Ryan е добавил още един ред към последното условие, имам една идея за решаване...
През 1979 г. е излязла книга "Маскарад" (A Сostume Рarty), която представлява куест за откриване на съкровище - http://en.wikipedia.org/wiki/Masquerade_(book)
From tеn to fоur -> от десетата до четвъртата дума на решението на онзи куест ->първите букви образуват MAYBESO (may be so)
IS (thеn nеxt) -> easy ???
colоr trеnd Belоw -> цветът отдолу ???
Тук ми идват две идеи...
1. Дъгата и цветът под жълтото (жълто се споменава в решението на книгата)
2. Цвят, който да получим като разглеждаме предишните условия...но как ?
Други идеи?
Само че така не отчитаме главните букви в нашето условие.
Мисля си, че трябва да има някаква връзка не само с онази книга, а и с досегашните загадки на Ryan.
Ако се придържаме само към книгата, там има и загадка с дължината на вълната на червения цвят (картината с една риба).
(then next) би могло да бъде следващата дума (11-тата) от решението, или пък следващата му книга (на която не е ясно какво е заглавието, защото точно то се е търсело).
Не е изключено и адресите от загадките на Ryan да имат някаква роля. Изглеждат подозрителни, като че ли нещо е кодирано с тях (PRRM, NMZ, R)?
За радост има победител, за жалост не е този, който лично на мен ми се искаше (някой от СетКом, разбира се), вярвам и на всички вас, които ще четете това. Въпреки всичко усилията, които хората от "Логически задачи " положиха не бяха никак малки, а и резултатност не липсваше, така че тази победа мисля е и тяхна* *:Super:
www.seismicgopher.com
Ще използвам случая да пожелая весела и щастлива нова година на всички ви, бъдете здрави, всичко останало е по силите ви!
Идеята ми за дъгата от предишния пост я бях пратил и получих отговор, че "става по-топло"...сега пък пише, че имало и други "близо"...дали да не се пробваме да разделим победата?
Идеи???