Ако първият ред е в цилиндрични координати, вторият - в сферични, а третият - в декартови, това би обяснило защо имаме 1, 2 или 0 числа, подходящи за ъглови стойности.
Ако първият ред е в цилиндрични координати, вторият - в сферични, а третият - в декартови, това би обяснило защо имаме 1, 2 или 0 числа, подходящи за ъглови стойности.
Нямам думи, с които да опиша радостта си, но то не е просто радост :
http://www.seismicgopher.com/
[:D][:D][:D][:D][:D][:D]
Е какво, още ли не сте ни сложили на главната страница на СетКом в новините, а, аа ?
Не знам дали не е добре да започнем тук да се изказваме иносказателно...
Всички ни четат и ще падне лудо преписване.
<s>Но наистина това, че не намираме следващия линк доста ухлади първоначалната еуфория.
Не би трябвало да пробваме да добавяме неща, които биха могли да се открият и с груба сила. Трябва да е нещо по-дълго, но какво</s> [?]
Имаме и последната загадка.
От конспиративни съображения линка към нея ще пращам на ПМ.
Да действаме! []
//
- Пробвах с анаграмния сървър, но не открих нищо, което да обяснява защо точно тези букви са главни.
- "От 10 до 4" - стрелките на часовника застават на права.
- Написал е и числата с думи, няма да се изненадам, ако има разместване на думи или букви, все пак.
И здрасти .. както се казва .. ама съм съвсем нов .. и съм нов само заради тоз топик в тоз форум в това URL ..
BIBI плиииизз . ПМ
I am waiting
Правете любов а не Война
хайде със здраве
Биби, възхищавам се на дискретността ти - така вече никой няма да разбере какво трябва да направи, за да е победител [:P]
Добре де, изтривам го.
Ще си решаваме тайно.
//
Доста странно се получи - по всички форуми пише какво и как сме направили, освен тук. Дали да не разконспирираме темата?
Първо: зададохме въпрос на автора трябва ли да знаем много добре английски, за да успеем да се справим със стихчето. Той отговори, че не е нужно.
Което навява накакви мисли и изводи.
Доколкото ми е известно вече сме пратили 2-3 варианта за отговор.
Той мълчи. А в блога си е писал няколко пъти от тогава. Не, че е прецедент, предния път чакахме месеци, но е възможно и да не са верни предложенията ни.
Така че може да продължим да мислим по темата, вреда няма!
Стана наистина интересно. Днес се възползвах от услугите на Net-a и на Google за да разбера решението на този quest до ... тук. Сега обаче ме глождае любопитството за решение на стихчето. Как е положението при вас?
/OFF topic
Намерих нещо много лщбопитно, а именно:
http://www.hack.net/gallery/London/acj?full=1
Освен това там има снимки и на автора.
Хе! Имаме си ново другарче! xyzt2, Добре дошъл! []
За задачата само най-общи неща мога да споделя.
Останах с впечатлението, че стихчето е леко безмислено.
Може би се е наложило да го направи такова, за да успее да подреди буквите в някакъв ред, който ние търсим. И не е имал избор.
Ако е така, тогава всяка буква е важна (или поне местата на главните букви и примерно броят на буквите във всяка дума).
Аз опитвах да видя нещо ценно в датата на Хелоуин, когато все още вярвах, че текста на стихчето е подсказка. Но нищо не забелязах.
Имаше и една идея, започваща с "ten to four" --> "ten two four" --> 1024.
Много красиво число, но не я доразвихме по-натам...
Добре нека се включа и аз с няколко идеи.
Първо мисля че трябва да има някаква връзка м/у отговорите на предните въпроси и това стихче. Почти съм убеден в следното PRRM и NMZ имат скрит смисъл който има нещо общо с главните букви.
Освен това разсъждавайки от предният въпрос - Италия и Египет си мисля за Египет и Рим, за Клеопатра и Цезар, за Арабски и Римски цифри, за александрииската библиотека.
Мисля че в древността когато са писали като са пропускали "очевадните" гласни, защото я си преставете че изографисвате камъни, не е лесно нали ? Ако открием гласните в "PRRM" "NMZ" "R".
Относно ten to four тезата е интересна, но си помислих "10 до 4" означава 104 a не 1024 или 410, а пък има и друг начин да го напишем XIV или IVX.... но до тук. това според мен е грешно защото анализира само един единствен ред :-(.
Би трябвало да намерим "answer" според автора. Ок айде да започнем от въпроса. Първо да намерим какъв е въпроса за да разберем какъв отговор търсим.
Ако не беше тази Америка, щях да приема с радост идеята за Египет и Рим (или Помпей и Гиза). Но освен да броим и Щатите за Империя, не мога да ги наместя в схемата. Всъщност ако наблизо до първата точка има останки от древна цивилизация?...
Тази идея обаче използва само предишния пъзел, а другата, която включва всички стъпки, изглежда още по-подходяща, защото сме на последното ниво от загадката.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Мисля че в древността когато са писали като са пропускали "очевадните" гласни, защото я си преставете че изографисвате камъни, не е лесно нали ? Ако открием гласните в "PRRM" "NMZ" "R".
<div align="right">Originally posted by xyzt2 - 24/06/2005 : 12:13:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това много ми харесва. И се използва и до днес - в стенографията, в иврита... Даже го бяхме обсъждали в тази тема по повод на предишна стъпка.
И разбира се основният проблем: "кой е въпросът, на който търсим отговор?" [?]
Това, че ще се решава "тайно" задачата не ми пречи, но поне сложете едно копие на самата задача. Аз нито познавам автора, нито имам намерение да се запознавам. Но ако искате някакви идеи - поне дайте условието. Няма да ви вземем наградата - това е сигурно. Ако не - защо стои тази тема най-отгоре на раздела??
http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/A...Planiverse/20/
//a Costume Party
From ten to four
IS then next
color trend Below
Стои най-отгоре, понеже е забодена с карфичка.
Причината е, че още не е е решена, продължават опитите да я приключим, а понякога се случва между две реплики в темата да мине доста време и тя да избяга на задни страници и да се намира по-трудно...
Я виж ти колко интересно
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/ALTAIR/Planiverse/20/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
аз пък бях стигнал до:
http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/A...PLANIVERSE/20/
Това вече е нещо интересно относно главните и малките букви. Както всички знаем за да стане тожа нещо с адреса web админа трябва да го предвиди ... хммм
...
//Off topic
аде лека събота и неделия
Това, което си забелязал, се отнася единствено до "Planiverse" - ако не се лъжа то може да бъде написано по 2-3 различни начина. Останалите части от адреса са зависими от капитализацията и трябва задължително да се изписват както са дадени. По едно време ги проверявах...