Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 73

Задача междинна(За мазохисти)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2005

Ако първият ред е в цилиндрични координати, вторият - в сферични, а третият - в декартови, това би обяснило защо имаме 1, 2 или 0 числа, подходящи за ъглови стойности.

2.  

3. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Нямам думи, с които да опиша радостта си, но то не е просто радост :

http://www.seismicgopher.com/

[:D][:D][:D][:D][:D][:D]

Е какво, още ли не сте ни сложили на главната страница на СетКом в новините, а, аа ?

4. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Не знам дали не е добре да започнем тук да се изказваме иносказателно...

Всички ни четат и ще падне лудо преписване.

<s>Но наистина това, че не намираме следващия линк доста ухлади първоначалната еуфория.

Не би трябвало да пробваме да добавяме неща, които биха могли да се открият и с груба сила. Трябва да е нещо по-дълго, но какво</s> [?]

Имаме и последната загадка.

От конспиративни съображения линка към нея ще пращам на ПМ.

Да действаме! []

//

- Пробвах с анаграмния сървър, но не открих нищо, което да обяснява защо точно тези букви са главни.

- "От 10 до 4" - стрелките на часовника застават на права.

- Написал е и числата с думи, няма да се изненадам, ако има разместване на думи или букви, все пак.

5. Тук е от
    Jun 2005

И здрасти .. както се казва .. ама съм съвсем нов .. и съм нов само заради тоз топик в тоз форум в това URL ..

BIBI плиииизз . ПМ

I am waiting

Правете любов а не Война

хайде със здраве

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Биби, възхищавам се на дискретността ти - така вече никой няма да разбере какво трябва да направи, за да е победител [:P]

7. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Добре де, изтривам го.

Ще си решаваме тайно.

//

Доста странно се получи - по всички форуми пише какво и как сме направили, освен тук. Дали да не разконспирираме темата?

Първо: зададохме въпрос на автора трябва ли да знаем много добре английски, за да успеем да се справим със стихчето. Той отговори, че не е нужно.

Което навява накакви мисли и изводи.

Доколкото ми е известно вече сме пратили 2-3 варианта за отговор.

Той мълчи. А в блога си е писал няколко пъти от тогава. Не, че е прецедент, предния път чакахме месеци, но е възможно и да не са верни предложенията ни.

Така че може да продължим да мислим по темата, вреда няма!

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

Стана наистина интересно. Днес се възползвах от услугите на Net-a и на Google за да разбера решението на този quest до ... тук. Сега обаче ме глождае любопитството за решение на стихчето. Как е положението при вас?

/OFF topic

Намерих нещо много лщбопитно, а именно:

http://www.hack.net/gallery/London/acj?full=1

Освен това там има снимки и на автора.

10. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Хе! Имаме си ново другарче! xyzt2, Добре дошъл! []

За задачата само най-общи неща мога да споделя.

Останах с впечатлението, че стихчето е леко безмислено.

Може би се е наложило да го направи такова, за да успее да подреди буквите в някакъв ред, който ние търсим. И не е имал избор.

Ако е така, тогава всяка буква е важна (или поне местата на главните букви и примерно броят на буквите във всяка дума).

Аз опитвах да видя нещо ценно в датата на Хелоуин, когато все още вярвах, че текста на стихчето е подсказка. Но нищо не забелязах.

Имаше и една идея, започваща с "ten to four" --> "ten two four" --> 1024.

Много красиво число, но не я доразвихме по-натам...

11. Тук е от
    Jun 2005

Добре нека се включа и аз с няколко идеи.

Първо мисля че трябва да има някаква връзка м/у отговорите на предните въпроси и това стихче. Почти съм убеден в следното PRRM и NMZ имат скрит смисъл който има нещо общо с главните букви.

Освен това разсъждавайки от предният въпрос - Италия и Египет си мисля за Египет и Рим, за Клеопатра и Цезар, за Арабски и Римски цифри, за александрииската библиотека.

Мисля че в древността когато са писали като са пропускали "очевадните" гласни, защото я си преставете че изографисвате камъни, не е лесно нали ? Ако открием гласните в "PRRM" "NMZ" "R".

Относно ten to four тезата е интересна, но си помислих "10 до 4" означава 104 a не 1024 или 410, а пък има и друг начин да го напишем XIV или IVX.... но до тук. това според мен е грешно защото анализира само един единствен ред :-(.

Би трябвало да намерим "answer" според автора. Ок айде да започнем от въпроса. Първо да намерим какъв е въпроса за да разберем какъв отговор търсим.

12. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ако не беше тази Америка, щях да приема с радост идеята за Египет и Рим (или Помпей и Гиза). Но освен да броим и Щатите за Империя, не мога да ги наместя в схемата. Всъщност ако наблизо до първата точка има останки от древна цивилизация?...

Тази идея обаче използва само предишния пъзел, а другата, която включва всички стъпки, изглежда още по-подходяща, защото сме на последното ниво от загадката.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Мисля че в древността когато са писали като са пропускали "очевадните" гласни, защото я си преставете че изографисвате камъни, не е лесно нали ? Ако открием гласните в "PRRM" "NMZ" "R".

<div align="right">Originally posted by xyzt2 - 24/06/2005 : 12:13:34</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това много ми харесва. И се използва и до днес - в стенографията, в иврита... Даже го бяхме обсъждали в тази тема по повод на предишна стъпка.

И разбира се основният проблем: "кой е въпросът, на който търсим отговор?" [?]

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Това, че ще се решава "тайно" задачата не ми пречи, но поне сложете едно копие на самата задача. Аз нито познавам автора, нито имам намерение да се запознавам. Но ако искате някакви идеи - поне дайте условието. Няма да ви вземем наградата - това е сигурно. Ако не - защо стои тази тема най-отгоре на раздела??

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/A...Planiverse/20/

a Costume Party
    From ten to four
    IS then next
    color trend Below
    //
    Стои най-отгоре, понеже е забодена с карфичка.
    Причината е, че още не е е решена, продължават опитите да я приключим, а понякога се случва между две реплики в темата да мине доста време и тя да избяга на задни страници и да се намира по-трудно...

16. Тук е от
    Jun 2005

Я виж ти колко интересно

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/ALTAIR/Planiverse/20/</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

аз пък бях стигнал до:

http://www.ninebows.com/PRRM/NMZ/R/A...PLANIVERSE/20/

Това вече е нещо интересно относно главните и малките букви. Както всички знаем за да стане тожа нещо с адреса web админа трябва да го предвиди ... хммм

...

//Off topic

аде лека събота и неделия

17. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Това, което си забелязал, се отнася единствено до "Planiverse" - ако не се лъжа то може да бъде написано по 2-3 различни начина. Останалите части от адреса са зависими от капитализацията и трябва задължително да се изписват както са дадени. По едно време ги проверявах...

18. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

ПОБЕДААААААА!

http://www.seismicgopher.com/

Идеално се справихме!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача междинна (без име)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 34
    Последно: 11-12-06, 21:00
  2. Истинската задача за мазохисти
    От dmanov във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 12-05-06, 15:08
  3. Задача междинна (5х5)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 21
    Последно: 30-04-06, 20:26
  4. Създателят - нерешимка (Задача за мазохисти II)
    От Edin_Lud във форум Логически задачи
    Отговори: 51
    Последно: 06-08-05, 15:59
  5. Задача междинна (2 в 1)
    От MorGod във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 03-04-05, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе