Малееееее, нещо не ви се е отразила добре задачката на Хаоса......[:I][:I][:I]
Малееееее, нещо не ви се е отразила добре задачката на Хаоса......[:I][:I][:I]
Ми пасъм аз - @Bibi - права си, тиго е. Ми тиго де.
Добрее, значи нещо с други езици? Може ли @kamenf да е инспириран от прежната безумна задача с евреина и червея?
Интересно...Каките ще си ги мерят, а kamenf и Хаосът ще се изненадват взаимно.
Снимки ще качите ли някъде после [:P]
писмо - марка - мярка - метър - термометър
// То ако ше е тъй думата ше да е Пасъм, хем и на писмо бий на вкус [:D]
// Пасъм аз, тиго ..
Аз съм за "МО"
писМО ....терМОметър
нещо като стихотворението " Патлангач и миханотехникум"............
доста сродни думички...[:P]
И размесете малко каките и батковците, че ще станем като предаването "Чай" - мяза му на английското клубче, ама............[]
Подсказка: всъщност със същата думичка връзката наобратно е доста по-ясна: ТЕРМОМЕТЪР => ... => ПИСМО
Значи. Сериозно.
Писмо - Кон - Термометър.
Конят може да бъде изпратен като писмо (ако е малък, ако не - като много писма)
И на коня може да му бъде измерена темепературата(колкото и да е голям)
Писмо - Антракс - Термометър
Тук, ясно, няма да пояснявам.
А не може ли Джон Писмо, например, да е открил някакъв вид термометър? Или обратно Джак Термометър да е открил някакъв вид писмо?
Хм, писмо, letter - термометър, тук има рима, никой не може да не признае. Трябва да се пробва и на чужд език, май.
Търси се дума с която директно всеки би асоциирал до писмо и термометър, нали?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
....
Търси се дума с която директно всеки би асоциирал до писмо и термометър, нали?
<div align="right">Originally posted by InfiniteChaos*-*16/05/2005*:* 1600</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е чак пък всеки... да не бъдем толкова обобщителни... []
писмо - писалка (молив, химикалка...) - термометър
1. Писалката прилича на термометър. Или обратно.
2. В писалката има вграден LCD термометър (но батерията отдавна си е заминала).
3. В поставката на писалката има термометър, влагомер и разни други -метри и -мери, а самата тя няма мастило.
4. Нито едно от горните [^]
//....
Загледах се случайно в компютъра си и забелязах, че 'писмото' на Гугъл ми седи точно до 'термометъра' в таскбар-а...
//Офф
Не мисля, че е нещо толкова модерно... Май се знае от доста време (тук не включвам самия термометър) []
Нинче, де да ти имахме "таскбар"-а - един за всички, всички да един... []
Живак?
Кой ще пропише с живак?
Живачен термометър?
Мастило?
<font color="blue">Добавено: Вид мастило, което се вижда при нагряване до определена температура?</font id="blue">
Фаренхайт?
Поща, която има температура?
Дрън-дрън, чи пляс!
Днес съм назад с ракията...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...
Дрън-дрън, чи пляс!
Днес съм назад с ракията...
<div align="right">Originally posted by IvO™*-*16/05/2005*:* 18:07:29</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
То има и алкохолни термометри, ама не знам какъв алкохол им слагат. Май не е ракия все пак... [:D]
EDIT:
Това със симпатичното мастило ми харесва. Но пък по се връзва с температура, а не с термометър. А и обратната асоциация съвсем ми убягва. Иначе лимонов сок върши работа за целта. Или пък както чичко Ленин - с мляко... [:D]
Чувствам аз, че някой ще се бие по главата "еееей, що не се сетих за това, бре..." [:D][:D][:D]
Но поне започва да става топло.............
---------
Айде де... Кое от термометъра носи писма?