Нещо мъничко... И останалите заслужили от 280 нека да допълват*
Нещо мъничко... И останалите заслужили от 280 нека да допълват*
В края на 18 век, преди Френската Революция, държавните ниви, засадени с картофи, се ограждали и се пазели от войска. Войниците били с халосни патрони и реално не биха могли да опазят реколтата. Защо тогава са били там?
"Аз съм доста известна равнина. Имам много съседки, с които контактувам.
Прободена съм от една права, също доста известна, дори се осмеляват да говорят, че част от славата си дължа на нея.
Забелязах, че както и да застане, тази права сключва все един и същи ъгъл с мен.
Минутите на този ъгъл са половината от градусите му, а секундите - третинка от градусите.
НОД на трите е просто число. Но ъгълът така или иначе се помни лесно.
Кажете моето име?"
-------
Anubis Black би трябвало да сложи четвърта.
Е то ако е за плашене на гаргите щяха аватара ми да сложат сред полето.Първоначално публикувано от kamenf
Картофите си растат под земята (според моите скромни познания и наблюдения) :coolsmiley:
Кои точно пилци-картофояди имаше наум?
"основа"Първоначално публикувано от Bibi
правата е височина
на 90 градуса половаината са 0(втората половина )
@Wise,
опитай да измислиш нещо и за третинката, но за сега тези двете {90, 0} имат най-голям общ делител 90, което не е просто.
А по-добре измисли съвсем нов кандидат за градусите...
То моята става 281 4/3, ама щом настоявате...
Имало едно време едно царство. Един ден в това царство се провело надбягване с коне. Правилата на състезанието обаче били много странни- победител бил този, чийто кон стигне последен до целта (всъщност чийто кон стигне втори, защото се състезавали само двама юнаци). Заради този странен регламент, двамата момци останали по местата си, когато дали старт на надбягването. Хората вече започнали да се разотиват, когато мъдрецът на царството ги спрял и им казал, че състезание ще има. Върнали се хората- имали му доверие. Той се приближил до двамата юнаци и им прошепнал нещо. Те моментално скочили на конете и препуснали в галоп. Какво им казал мъдрецът?
@Bibi: Aбе 42°21'14" почти си "пробожда" Софийската равнина...
@Anubis Black,
тя тази задачка стана толкова шантава, че напълно й отива да има четири третинки
@kamenf,
това не е права, а окръжност.
Освен това, ако не са въвели вече и вертикални паралелчета, тя не сключва ъгъл със Софийската равнина, а по-скоро с равнината на Екватора.
Но ми харесваш и мисля за награда да ти попея малко:
"По Софийско равно поле едно звонче звони -
Свети Георги се задава со велисопедо ...едооо...
От Искаро на песако един змей изскочи
па захапа свети Георги за велисопедо ...едооо...
Разяри се свети Георги, помпата откачи,
па се спусна преко змею со велисопедо ...едооо...
Наръга го, намушка го - ептем го утепа
и на кадро го извади со велисопедо ...едооо...
И за тая му заслуга Господ го награди
с две-три чисто нови гуми за велисопедо ...едооо..."
Който чете внимателно условието, лесно ще успее да познае големината на ъгъла.
А за името на равнината, ще помогна с жокер - и правата си има име (нали също е известна), та нейните инициали са 30.
@Wise: Наизуст говоря, ама... тези войници да не са били гладни и да са папали картофи на корем (по това време там май е царял глад)?!*
Камене,
ако по твоята задача трите фигурки от условието бяха дадени в друг ред, отговорът щеше ли да е различен?
1763 - след Седемгодишната война Франция се лишава от северноамериканските колонии (!!!) и от колониите в Индия в полза на Англия.Първоначално публикувано от kamenf
80-те години на 18 в. - икономическа криза при Луи XVI.
Поредичката е точно такава... за друг ред не съм сигурен, че може да има логика (освен ако не е обратен :-Р).Първоначално публикувано от Bibi
Хм... Освен отново да предложа дискусия.
- Мислех си за символите \ - ^, но те не са на последователни клавиши.
- Опитах да ги свържа с числата 1, 2, 3, но нито арабски, нито римски, нито изписани с думи на някой език ми харесват.
- Дължините на отсечките #2, 1, 2*#2 не ми приличат на редичка, но пък има и градуси...
- Ако си представим, че през квадратна дупка разглеждаме различните части от някакъв символ, тогава би могло нещо да се помисли, но първата частичка не изглежда свързана с останалите.
- Може ли да е светлинен лъч, който се отразява?
Хайде още някой да каже какво е пробвал
@Anubis Black
Да не би да им е казал, че им е разменил конете?
---
Т.е. казал им е да си сменят конете....