Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
249. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

0 0%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

7 2.81%
  • Bosch

14 5.62%
  • Daewoo

8 3.21%
  • DeLonghi

3 1.20%
  • Electrolux

2 0.80%
  • Elite

2 0.80%
  • Gorenje

7 2.81%
  • Hoover

3 1.20%
  • Karcher

15 6.02%
  • LG

28 11.24%
  • Miele

14 5.62%
  • Moulinex

3 1.20%
  • Neo

7 2.81%
  • Panasonic

9 3.61%
  • Philips

26 10.44%
  • Rohnson

0 0%
  • Rowenta

26 10.44%
  • Samsung

67 26.91%
  • Sang

4 1.61%
  • Seres Vasilius

0 0%
  • Severin

0 0%
  • Siemens

4 1.61%
  • Singer

0 0%
Страница 15 от 68 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1006
Like Tree111Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

До тук добре ... НО ... има ли такива с воден филтър? този НЕРА филтър как се почиства в крайна сметка ... да има ли воден филтър, а и НЕРА филтър? с контейнер или с торбичка (хартиена или постоянна) ...
    Типа прахосмучка, към който си се насочила, има конструктивно ограничение към набора от филтри. Та с воден, едва ли ще намериш. НЕРА-филтъра е консуматив, който се сменя се веднъж/годишно. Цената им е между 10 и 20лв. в зависимост от модела. Твърдите H16(U16) /примерно/ могат да се перат.

П.С. Аз съм за сменяеми торбички.

2.  

3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Здрасти. Всекидневно почистване с прохосмукачка Не искам да те отказвам от вертикалните прахосмукачки, понеже и аз съм им привърженик, но не си ли склонна на една хууубава лека, правоъгълна стирчица, за 15 ина лв, май беше, както вече е ставало въпрос по -назад в темата, за помещения , където няма текстилни подови покрития. Точно за 5 мин и си " облизала " апартаментчето. Иначе с вертикалната прахосмукачка, поне САМСУНГ-а от първия ти линк, поради самото му устройство, изходящия въздух ( доста силен при това) бива издухван пред самия уред и всичката мизерия ще се вдига във въздуха. И изобщо силата на вертикалните прахосмукачки е при почистването на килими, трудни за поддръжка. Отделно вертикални ( или поне не и за 200 кинта ) с воден филтър май няма. Аз имам 2 броя същия САМСУНГ - 1800 W груба сила , със служебната съм вакуумирал сняг от външна черга, листа, фасове, ситни парченца мазилка и др., няма изгаряне това чудо Доказали са се многократно.
    www.technomarket.bg/products/09048690/samsung-su-3350 За тези парички си струват и още как. Но забрави да чистиш контейнера веднъж на няколко почиствания и да вади чист въздух, както ти се иска. Другите предложени модели вадят по-добра фаца, но тези с торба са ангажиращи от към консуматив. Но пък при тях може да се събира мръсното докато се напълни торбата, докато при тези с контейнер ( ефтините ) като се завихри това мръсното и фиууу току-виж финното излязло пак навън.
    Самсунгът е дръвце, обаче единствено при него видях маркуч, който се откача. А той е много ценен - обира паяжини по тавана, с друг, стеснен накрайник се почистват ъгълчетата и фугите, има си и още една тарикатска четка, наподобяваща малко тази на европейските прахосмукачки, с която може да почистваш тапицерията от мебелите. Има си и турбо- четка , директен кандидат за коша, тъй като не върши нищо. Както и хепа-филтърчето след двадесетото почистване .

Редакция :Всъщност, сега видях, че всички останали нямат въртящо се валяче, отдолу, на четката, което да разресва килима дълбочинно и да завива косми, конци и др, но това при условие, че има килим.

Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Тук е от
    Nov 2011

ей ... много сте бързи ... благодаря

За "всекидневното" - може и през ден ... но наистина бързо се събира прахоляк и коси ...
    "стирки" и бърсалки от всякакъв вид не искам повече.... само замазват ... а за дълги коси не стават просто... а да им пера бърсалката... кошмар...

и на мен към този момент ДеЛонги-то ми е фаворит...

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Aми постели едно шарено килимче да акумулира мъхчетата и косите и после веднъж седмично го поддържаш

6. Тук е от
    Nov 2011

хич не искам да подритвам чергички из нас ... то затова и няма

сега се филмирам с този НЕРА филтър ... как ще се чисти... мненията че е зор са доста ... нямам нищо против да купувам нов веднъж годишно ... ама ми се струва че по-честичко ще трябва да се занимавам с него ....

това да имзш избор и информация е проклятие

7. Тук е от
    Nov 2011

Re:прахосмукачка/парочистачка ZELMER 616

Какво стана с парата? Мисля и аз за такава машина

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Re:Избор на прахосмукачка

Имам същата - Samsung SU 3350. Според мен чисти много добре, най-вече благодарение на вградената турбо четка. Не е кой знае колко тежка и е определено по-удобна от обикновените модели. Само пречкането на кабела е доста досадно, а и трябва да се внимава да не мине под прахосмукачката, че ако го захапе четката става лошо. Недостатък е и чистенето след всяко ползване. Според инструкцията чистене се налага когато се запълни, ама май не е добре да се чака тоя момент. За обикновено домашно чистене е идеална, но за фин прах май не става, филтрите няма да успеят да го спрат и ще бъде издухан обратно. В България се продава с допълнителната малка турбо четка. Пише, че е произведена в Корея и изглежда качествена.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Момчета,а това чудо за над 1000 лева,бира носи ли? Да ме извинят момичетата!

11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Абе за бира не знам, но тъга определено, ще ми донесе, ако на някой й се прище да се купува.
    ivoru, Не мокриш ли филтрите преди да започнеш да ринеш мръсното ? Аз отдавна се простих с хепафилтъра, понеже стана като клапа, от насъбралата се мръсотия и спря да пропуска изобщо въздух и от тогава с изпиране на донапрена след всяка стая и изхвърляне на съдържимото от контейнера няма и прашинка навън. Мен лично не ме бърка тази гимнастика, даже ме кефи да гледам от колко мизерия съм се отарвал. Напоследък, наработа даже се изтарикатих съвсем, като наливам, може би, около 30 мл. вода през дупката в контейнера, преди да започна да прахосмуча. Тогава вътре става една здрава кал и нищо не излиза навън. Следващия път пак така, само вадя контейнера, капвам малко водица, разклащам го, да се облеят малко стените, че да може да полепва прахът по ефективно и хайде обратно, мръсен на мястото си. В къщи обаче, не ми правят да правя такава мърлявщина

12. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Оглеждам се за прахосмукачка и видях намалена Einhell BT-VC 1115 http://www.einhell.com/englisch/engl...=1115&x=0&y=0# .

Дали си заслужава пред по-обикновена прахосмукачка като тази http://technomarket.bg/products/0901...amsung-sc-4035 например?

1250 W няма ли да са малко? Пише че е "wet-dry vacuum cleaner" -> светнете ме каква е ползата, освен че може да засмуче и вода?

13. Тук е от
    Jan 2012

zdraveite,kypix si praxysmoka4ka s karcher A2004, za mokro i syxo po4istvane no ,neznam kak se pravi rejima za mokro prane ,v smisal kolko voda se slaga kakvo to4no trqbva da se napravi zashoto az nemojax da q pysna da raboti na mokroto prane.blagodarq predvaritelno na vsi4ki koito mogat da mi dadat nqkakav savet.

Превод: Здравейте,купих си прахосмукачка Кarcher A2004,за мокро и сухо почистване,но не знам как се прави режима за мокро пране,в смисъл колко вода се слага,какво точно трябва да се направи,защото аз не можах да я пусна да работи на мокрото пране.Благодаря предварително на всички,които могат да ми дадат някакъв съвет.

Първо и последно предупреждение-писането на кирилица е задължително!!!

14.  

15. doc
    doc е офлайн

Тук е от
    Dec 2006

Пред мен също лежи въпросния избор и за сега съм се спрял на тези Зелмери :
    http://www.technomarket.bg/products/09095675/zelmer-819-5sk"]819.5 SK[/URL]
    http://www.technomarket.bg/products/09050777/zelmer-819-0-sk-aquario"]819.0 SK[/URL]
    http://www.technomarket.bg/products/09061797/zelmer-1600-0-sp-syrius"]1600.0 SP[/URL]
    Нещо не разбирам, разликата между първите ? Едната има торбичка, а другата е с контейнер ли? Водния филтър ме прилича, но ми се стува че няма да смуче много. Трябва да уточня, че ще се ползва само на твърди настилки ( теракот, ламинат).
    Освен това как стои въпроса с консумативите ( хепа филтри, торбички). Намират ли се по магазините, че гледам питат потребители, но няма отговор дали са намерили?

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз взех есента на промоция ZELMER 819.0 SK AQUARIO 199лв. 4г. гаранция. Получаваш и двата варианта - съд с напълване с вода (т.н. воден филтър) и още един съд с обикновена сменяема торбичка. Избираш си, който искаш за почистването. Със съда с водния филтър и добавен малко течен ароматизатор за дрехи вътре се чисти чудесно. Сякаш няма вече прах по мебелите и техниката както преди. И ароматизира помещението идеално след почистването. Имам два резервни филтъра (не Хепа-та) и една резервна торбичка фабрично. Но досега от есента работим само с водния филтър и не виждам скоро да ми трябват торбички. Филтрите - 3 вида с "водното" за сега изглеждат добре.

17. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Здравейте!
    Моля дайте съвет за избор на прахосмукача на цена до 300 лв.

18. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте,

Какво мислите за тази прахосмукачка.
    http://www.karcherbg.com/bproducts4....&id_subgroup=0

Ще се използва в домашни условия. В сравнение с другия ми фаворит ми се вижда малко по маломощна.
    Този Taurus е другия ми фаворит.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RUS-GOLF-2000E

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 68 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 276
    Последно: 10-07-24, 23:38
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе