Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
243. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

    0 0%
  • Ariete

    0 0%
  • Beko

    7 2.88%
  • Bosch

    14 5.76%
  • Daewoo

    8 3.29%
  • DeLonghi

    3 1.23%
  • Electrolux

    2 0.82%
  • Elite

    2 0.82%
  • Gorenje

    7 2.88%
  • Hoover

    3 1.23%
  • Karcher

    13 5.35%
  • LG

    27 11.11%
  • Miele

    14 5.76%
  • Moulinex

    3 1.23%
  • Neo

    7 2.88%
  • Panasonic

    9 3.70%
  • Philips

    25 10.29%
  • Rohnson

    0 0%
  • Rowenta

    24 9.88%
  • Samsung

    67 27.57%
  • Sang

    4 1.65%
  • Seres Vasilius

    0 0%
  • Severin

    0 0%
  • Siemens

    4 1.65%
  • Singer

    0 0%
Страница 5 от 66 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 979
Like Tree107Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #61

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Така си е...Всяко нещо си има и плюсве и минуси....Понеже аз чистя с прахосмукачка и гладам да ми е лесно....Не мога да си представя после колко време ти отнема да изчистиш и измиеш Керхера, след като си приключила с килимите....А аз моя килим го нося на автомивка и за 15 кинта го правят като нов.....

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    55
    #62

    Re:Избор на прахосмукачка

    Искам само да отбележа , че преди месец идва паркетчия в нас който се сещате какво смуче по цял ден с неговата прахосмукачка каза , че е сменил 5 прахосмукачки за 2 години и от 3 години насам е с НЕО 3000 вата от тези големите за около 140 лева вие какво мислите ? за това
    Все пак едно е да смучеш малко боклуци веднъж седмично друго е по 2 пъти на ден да изсмукваш по няколко килограма прах и то дървен с лак и примеси вътре

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    202
    #63

    Re:Избор на прахосмукачка

    Цитат Първоначално публикувано от partizan
    Здравейте! Какво мислите за Кarcher a-2004? Добра ли е прахосмукачката за домашна употреба и на тази цена от 100лв? В момента съм с един боклук на taurus с контейнер , която изобщо не може да засмучи никакъв боклук и я очаква изхвърляне от 4 етаж . Може ли някои да ми каже каква е всмукателната мошност на karcher-a или на колко се равнява това 65 л/с ако може да се съпостави? Благодаря предварително.
    Невероятна е за тия пари:
    два минуса - шумна и скъпи торбички, който не са задължителни

    http://www.magistrala.net/index.php/...archer-a-2004/ ето и ревю. Сравнение с обикновенните прахосмукачки е наудачно.


  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #64

    Re:Избор на прахосмукачка

    Торбичките за Керхер а2004 са най-евтини в практикер. Говоря за български торбички. Оригиналните са скъпи. Стандартния накрайник не е много подходящ за килими. С прахосмукачката може да се смуче всичко. Разбира се желателно е да се позва хортиената торба. Един приятел смуче строителни отпяадъци от дупченето на дупки при монтиране на клиамтици, като не слага торбичка, но на прахосмукачката не и прави впечатление това. Сериозен недостаък са скъпите консумативи. Има всякакви накрайници, но са доста скъпи. От технополис си купих турбочетка която ствава за тази пархосмукачка, само за 20лв. Разбира се китайска. Аз си я купих тази прахосмукачак за да чистя след ремонта всякакви боклуци. Торбата е голяам и събира доста материал. Торбичката излиза по 1лв марка Тони.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    15
    #65

    Re:Избор на прахосмукачка

    Здравейте. Аз вече се сдобих с въпросната прахосмукачка. Наистина е добра, поне за мен и жената . Аз взех от метро някакви хартиени торбички за нея, мисля бяха 5 или 8 лв не съм сигурен , 3 броя. А да питам тази турбо четката за какво служи? Ако е за килими да търся, че наистина малко трудно се справя с космите на заека ми по килима .

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    202
    #66

    Re:Избор на прахосмукачка

    http://www.karcher.com/int/Products/...?&at=ac&pgAp=1 тук се виждат стандартните аксесоари за тоя модел. Май турбочетка няма, но нищо не пречи да се сложи от друга марка. Наблизо има магазин на Керхер и ще опитам да проверя за четката но сигурно цента ще е космическа. Аз лично съм доволен от работата на прахосмукачката. Торбичките от метро са 3 броя за 7,5 лв със филтър. Тези от практикер за по 1 лв имат ли филтър?

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #67

    Re:Избор на прахосмукачка

    Какъв филтър ти трябва? Тази прахосмукачка е с патронен филтър. Не си прави труда да проверяваш цената на турбочетката Керхер. Струва колкото цялата прахосмукачка. Отиди в Технополис и си купи китайска турбочетка Hoover. Диаметъра е точно като на керхера. Аз лично не съм очарован от турбочетката при смучене на дебели килими каквито имам. За тънки килими няма проблеми.

  10. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    183
    #68

    Re:Избор на прахосмукачка

    Понеже темата е избор на прахосмукачка, вика си айде и аз да споделя опит.

    Попрехвърлих мненията и понеже и друг път съм го чувал да кажа: Битува погрешното впечатление, че когато торбата на прахосмукачката се напълни, мотора се товари и това може да го изгори. Точно обратното - когато е запушена торбата мотора се разтоварва и вдига максималните си обороти и може да изгори не от претоварване а от от прегряване, защото на по-евтините прахосмукачки (или по-стари) охлаждането на мотора става от всмуквания през тръбата въздух. Та извода е прахосмукачката да има отделен кръг за охлаждане на мотора.
    Аз съм с един Зелмер - комбиниран - воден филтър и с торба. Сменят се контейнерите. Прахосмукачката в случая е доста по-масивна, но пък си има чекмедже за сменяемите джунджурии, т.е винаги ти са под ръка, а не са забити в някой шкаф та да ги търсиш.
    Като я купих първоначално я използвах само с водния филтър. По-принцип по-добре се събират финните частици т.е хепа филтъра ще се задръсти по-късно, щото и той се сменя след определен период. Може да се използва за освежител - във водата се разтваря нйакакъв аромат и (уж) ти пречиства и освежава въздуха (е без да парахосмучеш естествено)аз не съм го ползвал - според мен надали и някой ще го ползва. Обаче за мен минуса е по-голям. След всяко минаване, контейнера и филтрите трябва да се изплакнат и изсушат т.е поне един ден трябва някъде из апартамента или банята да са подпряни. Ако не изсъхнат наистина замирисват гадно. Бях ги свикнал тези дейности, но при един ремонт сложих другия контейнер за по-удобно и до днес (повече от година) не съм го сменял - торбата е доста голяма и докато дойде време да я сменям забравям кога съм я сложил. Та ако днес (теоретично) си избирам прахосмукачка бих гледал следното:

    1. Производител - първо бих погледнал Зелмер, аз съм доволен от качеството. Преценен е всеки детайл. Там където трябва да е метално е метално. Пластмасата е качествена и най-важното смуче ЯКО ;-).
    2. Воден филтър - не. Просто много време отнема обслужването му. Хепа филтър, обаче (или друг микрофилтър) задължително.
    3. Незнам дали всички съвременни прахосмукачки охлаждането на мотора е отделено, но това задължително ще го огледам.
    4. Много е удобно сменянемите части да са някъде по самата прахосмукачка. Като гледам тенденцията е прахосмукачките да все по-миниатюрни, та това най-вероятно няма да може да се изпълни на 100%, но все пак бих потърсил такива модели.
    5. Торбата, контейнера или там в каквото се събира сметта да е с по-голям обем.

    Доста дълго стана, но дано на накой съм му полезен!

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #69

    Re:Избор на прахосмукачка

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    От технополис си купих турбочетка която ствава за тази пархосмукачка, само за 20лв. Разбира се китайска.
    Не казваш дали си доволен от нея ... Аз също съм мераклия за таква защото у дома само слученето на 2000-ватовото ДЕУ /440вата всмукателна мощност/ не е достатъчно, трябва и нещо което да обира власинки и косми. Купих турбо самсунг - от техномаркет, но за моя голяма изненада деу-то не можа да я завърти и я върнах, дали проблема е в него или в четка- незнам / или по скоро май знам в деу-то е /. Търся да си купя друга марка или модел но не мога да открия. Май ще ми е по лесно да сменя прахосмука ...

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    55
    #70

    Прахосмукачки с воден филтър или с обикновен

    Днес отидох и купих едно NEO VC-3500WF добре смуче горе - долу като се има в предвид , че мощността пада защото е с воден филтър но какво са вашите наблюдения просто го вземам защото ще обира по - добре праха или поне аз така си мисля досега бяхме с чайка от свадбата на мама и татко които са пенсионери вече .. майка ми е безкрайно недоволна , че трябва всеки път да я мие и аз не можах да я убедя защото и аз май не съм достатъчно убеден , че тази прахосмукачка струваща колкото 2 такива които са с торбички е по - добра едва ли не

    Вие какво ще кажете да взема да купя и едно което е без воден филтър да спре да мрънка

  13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #71

    Re:Прахосмукачки с воден филтър или с обикн

    Един глас против водния филтър! Голям чанч ми се струва, миенето след всяка употреба. А не можеш да го оставиш, че ще завъдиш жаби...
    Ако не си съвсем сигурен, вземи си прахосмук, който предлага алтернатива - кеф ти торбичка, кеф ти - воден филтър. ZELMER AQUAWELT 919.0 ST примерно. HEPA филтър - задължително.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    55
    #72

    Re:Прахосмукачки с воден филтър или с обикновен

    Да но аз си купих прахосмуч за 169 лв а ти ми предлагаш за 400 + хихи ... малка разлика в цената има мисля просто е в друг ценови клас 400 лв за прахосмуч не давам

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #73

    Re:Прахосмукачки с воден филтър или с обикн

    До колкото разбирам, смяташ да си купиш още една... И не си много доволен от избора. А този Зелмер, миналата седмица струваше 360 лв. /на промоция, с 4 години гаранция/. И ако щеш вярвай, е поне 2 пъти по-добър от Нео-то.

    П.С. Не си споменал нищо за цена в първия пост. Но ако говорим за 169 лв. бих предпочел тази тази

  17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    55
    #74

    Re:Прахосмукачки с воден филтър или с обикновен

    Не казвам , че не съм много доволен от неото а , че не я харесаха защото губела повече време.. иначе си чисти прекрасно

    Знам , че е по добре защото обира повече прах от тези с торбичките но все пак реших да чуя още някакво мнение

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    88
    #75

    Re:Прахосмукачки с воден филтър или с обикновен

    Ако искаш да се убедиш в предимството на водния филтър - обади се на тези хора http://www.rainbow.bg/ , да ти направят една демонстрация у вас и повече никога няма да помислиш за прахосмуч с торбички.

    За цени по-добре не питай щото са брадва, целта е да осъзнаеш очевадния факт - без мокрене няма чистене.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 66 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 10:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 19:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 19:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 21:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе