Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
243. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

    0 0%
  • Ariete

    0 0%
  • Beko

    7 2.88%
  • Bosch

    14 5.76%
  • Daewoo

    8 3.29%
  • DeLonghi

    3 1.23%
  • Electrolux

    2 0.82%
  • Elite

    2 0.82%
  • Gorenje

    7 2.88%
  • Hoover

    3 1.23%
  • Karcher

    13 5.35%
  • LG

    27 11.11%
  • Miele

    14 5.76%
  • Moulinex

    3 1.23%
  • Neo

    7 2.88%
  • Panasonic

    9 3.70%
  • Philips

    25 10.29%
  • Rohnson

    0 0%
  • Rowenta

    24 9.88%
  • Samsung

    67 27.57%
  • Sang

    4 1.65%
  • Seres Vasilius

    0 0%
  • Severin

    0 0%
  • Siemens

    4 1.65%
  • Singer

    0 0%
Страница 2 от 66 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 979
Like Tree107Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #16

    Re: Избор на прахосмукачка

    В метро има Керхер за 80лв без ДДС. Офертата е актуална. Модела е А 2004. Не е от най компактните. Все пак който се интересува може да я погледне на място.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #17

    Re: Избор на прахосмукачка

    В събота купувам. Ако някой ми каже нещо допълнително, което може да е от значение, ще е страхотно. Мерси на всички!!!

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #18

    Re: Избор на прахосмукачка

    Здравейте отново. Вчера купих един от Самсунг-ите, които бях описал по-горе. По-специално SAMSUNG SC-4035. Бях се засилил по един друг модел - 1800 вата, но консултатнтът успя да ме убеди, че е по-добре да си взема с такъв с циклонен филтър. Вчера я пробвах вкъщи, смучи много здраво, не е от най-безшумните, не ми се мисли тези от по 2000 вата какви изтребители са. Всъщност, отначало катоя я включих ми се стори много безшумна, после като поработи малко и като посъбра малко прах, стана малко по-шумна. Засега съм доволен. 1600 вата е, на нея пише, че е правена в Южна Корея. Достатъчно ми е, макар и лъжа да е. В днешно време на много стоки въобще не пише нищо за страната на произход. Поразходих се да видя и другите стоки - видях един 21'' телевизор Филипс, на който нарочно отидох отзад да видя какво пише - нямаше страна на произход, даже и нищо на английски не пишеше - само нещо на немски, нещо на полски и някакви други знаци, между които не видях CE или подобен за ЕС-качество.

    Всъщност, да се върна на прахосмукачката. Тази е 1600 вата с микрофилтър (не HEPA). Обаче консултантът ми каза, че винаги мога да си сложа и HEPA-филтър, защото ги продават отделно. Само, че могат да се купят само от Техномаркет Европа 1, на "Цариградско шосе". Цената според тях е само 12 лева. Засега този микрофилтър ми е достатъчен, но сигурно ще си взема и HEPA (ако въобще е такъв, а не китайски или турски нискокачествен аналог).

    Ако наистина е вярно, на всички, които биха дали 150-200-300 лева само, заради един HEPA-филтър, бих казал: НЕДЕЙТЕ! Ако наистина е 12 лв., вземете го отделно и си го сложете. Аз пробвах в Техномаркета, абсолютно съвместим е с големината на микрофилтъра и прилепва плътно. А и на вид е като нагъната на хармоника салфетка - нищо особено. Аз си мислех, че ще е с някакви нишки от по-твърд пластичен материал, а той е просто на вид като тънка бяла салфетка. Само се чудя, ако го взема, дали няма да увреди по някакъв начин прахосмукачката при продължителна работа. Защото, гледайки всички модели, на които се слага такъв, минималната мощност е 1800 вата. На моята е 1600. Просто си мисля, че е възможно да задържа/възпира голяма част от излизащия въздух, което да натоварва моторът. Но ще го пробвам, не мисля, че ще е проблем. Иначе, не съжалявам, че послушах консултанта и взех такава с циклонен филтър. Твърдо бях решил да не вземам уред с такива "изгъзици", стърчащи и променящи сериозно формата на прахосмукачката. Всъщност, това е само предимство, тя може да работи и без него, просто го сваляш. Но, това мое мнение беше променено веднага след включване, вътре в него става голямо завъртане и всичко тежко остава долу, а торбичката не се пълни почти, или поне минимално.

    А и често, сред другите марки не видях нещо кой знае какво, за цени 200-250 лв. има само по-голяма мощност като опция, както и събиране на прах без торба, както и са с по-големи размери. На мен не ми трябваше такава за физкултурен салон, а и ми се виждат доста грозни. Плаща се също и за марката - Bosch, AEG, Delonghi и др.

    Мерси на всички... Вече знаете това, което и аз. Надявам се да съм полезен на тези, които ще си купят подобен уред в бъдеще...

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #19

    Re: Избор на прахосмукачка

    Ами честито! По-важно от избора на конкретен модел е удовлетворението след покупката! Щом то съществува - значи изборът е бил правилен. Всъщност избора ти съвпада и с моята препоръка, тъй че и аз съм доволен!

  6. Novice
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    9
    #20

    Re: Избор на прахосмукачка

    Малко късно видях темата и покупката вече е направена, но бих искал да споделя моя опит.
    Поради липса на време за обикаляне по магазини през сайта на Техномаркет си харесах една прахосмукачка http://www.densi.bg/index.php?menu=3...roduct_id=1056 (Линка е от Денси, защото в момента в Техномаркет ги няма). Цената ми беше малко висока, но след хвалбите на 2 колежки, които са я купили бях твърдо решил, че ще бъде тя. От друга страна съм убеден в преимуществата на водния филтър, а и се предлагат допълнителни четки - тип тупалка с отделно захранване. Това много ми напомни видяното на презентация на Рейнбоу и още повече ме убеди в правилността на решението. Естествено като отидохме на място се оказа, че в момента в магазина няма изобщо нито един модел на Зелмер с воден филтър. Имаше само от тупалките. Разгледах ги обстойно и не видях и помен от нещо, което да "тупа" - просто обикновен накрайник - за какво служи отделното захранване и "консултантите" не успяха да ми обяснят. Бях бесен за разкарването и отидох да купя някои неща от Метро. Зазяпах се при прахосмукачките и видях http://www.technopolis.bg/big_prod.p...=818612&cat=43 (Тази е от сайта на Технополис). Цената беше 129 лв.!!! Прочетох характеристиките, видях, че има 3 години гаранция и тъй-като по принцип бяхме тръгнали за прахосмукачка, реших да я взема. От тогава - вече 2 месеца изобщо не съжалявам. Наистина водния филтър хваща много повече, отколкото всеки друг. Винаги вкъщи се е спазвала относителна чистота, но на плочките в коридорите за 2 дена се събираше солиден прах по ъглите. Сега няма такова нещо. Чак на 5-тото, 6-тото пускане изхвърлената вода вече не беше като рядка кал. Толкова мръсотия събира, че направо плаши. Горещо препоръчвам прахосмукачка с воден филтър, а марка и цена - всеки сам може да избере.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #21

    Re: Избор на прахосмукачка

    Сега, да направя няколко уточнения. Водния филтър не хваща много повече от кой да е друг филтър. Даже може да хваща и по малко. Предимсвтото е че всмукателнагта мощност остава приблизително постоянна за разлика от хатриения филтър. Освен това този Елит е с много ниска всмукателна мощност за съвременна паросмукачка. По отношение на тупалката, трябва да има едни въртящи се четки. По принцип туплаката е идеална за килими и мокети. Иначе тоя зелмер е с много добри характеристики. Вярно, че цената му е малко височка но сигурно си заслужава.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    146
    #22

    Re: Избор на прахосмукачка

    приятели, дайте малко пресни отзиви от модели и марки прахосмукачки - разочрования, съвети... че направих голямата глупост, да не харесам КРАСИВИЯТ модел, който жената беше харесала (1300 вата - как да я харесам!?) и сега за назидание оставиха изцяло в мои ръце изборът на прахосмукачка
    до към 130-150 лв. съм поставил горна граница

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #23

    Re: Избор на прахосмукачка

    Ти не гледай ватовете написано на замата прахосмукачка. Гледа се всмукателна мощност и реализаиран вакуум. Иначе преди нова година купих една пахосмукачка Самсунг. Самсунгите има малък циклон на тръбите, който може да се маха. ХУбавото на този циклон е, че задърща 99% от боклуците и торбата остава празна. Цената е под 100лв. Без циклон смуче много по добре, но всичко се пълни в торбата. Иначе за парите които си отделил можеш да вземеш Филипис.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    146
    #24

    Re: Избор на прахосмукачка

    а бе Филипс, ама те почват от толкова, а на всички фирми базовите модели на са цвете.
    майка ми има един Филипс, преди 15 години го купихме и вярно още бачка безпроблемно, ама понеже торбичките не са оригинални (такива не се и намират) та те пропускат въздух там където тръбата влиза в тях. просто неоригиналните торбички не уплътняват добре и в резултат - висока запрашеност на въздуха та така за Филипс, инач много я уважавам мрката

    каква е тази "ECO BOX" система, дето я чета по 1/3 от моделите?

  12. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #25

    Re: Избор на прахосмукачка

    Не гледай ватовете,това е консумираната мощност.Не е силата на всмукване.Гледай постоянната торба,металните тръби,дизайна и гаранцията.Има добри предложения на пазара,за 60-100 лева може да се намерят доста варианти.Иначе мога да ти продам Хитачи(японска) ама е професионална и цената е друга.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    91
    #26

    Re: Избор на прахосмукачка

    Ако някой има от повече време прахосмукачка с воден филтър да каже дали филтъра почва да мирише на блато (така ме разубеждаваше един продавач в Технополис). И още понеже съм алергичен към домашен прах има ли смисъл да се купува прахосмукачка със SILVER NANO филтър или това е поредния трик на корейските производители? Заделил съм 200лв за покупката и очаквам съвети.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    43
    #27

    Re: Избор на прахосмукачка

    http://densi.bg/index.php?menu=3&div...roduct_id=5601
    Имам подобен на този модел май от 2 години вече и съм изключително доволен от работата му .
    И не мирише на блато ако след почистване измиеш всичко със съпун и гъба и после го оставиш да изсъхне преди да я прибереш.Моята е с ХЕПА филтър и мога да ти кажа че прах от нея не излиза

  16. Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    219
    #28

    Re: Избор на прахосмукачка

    Цитат Първоначално публикувано от cristo
    приятели, дайте малко пресни отзиви от модели и марки прахосмукачки - разочрования, съвети... че направих голямата глупост, да не харесам КРАСИВИЯТ модел, който жената беше харесала (1300 вата - как да я харесам!?) и сега за назидание оставиха изцяло в мои ръце изборът на прахосмукачка
    до към 130-150 лв. съм поставил горна граница
    Ами какво да ти кажа, като чета мненията тук имам чувството, че се избира кола, а не прахосмукачка. Аз лично ползвам евтина Нео http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=00000587 и макар, че и в самия магазин не ги хвалят много вече я ползвам 2 години и ми върши работа. Предполагам, че до 130-150 лв колкото си готов да дадеш ти има и по-добри модели, но все пак това е прахосмукачка, не е кола или яхта, та да и се чудиш толкова много. Аз лично ако трябва сега пак да купувам никога не бих дал повече от 80-100 лв,пак казвам, че няма какво толко да се чудя за една прахосмукачка, избирам някаква марка и това е

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    11
    #29

    прахосмукачка LG модел V 3500HT

    колеги помогнете! търся стойността на на изходното напрежение което трансформатора на платката за регулиране на оборотите подава.
    ако някой може да ми каже колко е това напрежение - предварително му благодаря!!!

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    444
    #30

    Re: прахосмукачка LG модел V 3500HT

    свържи я директно от къв зор на прахосмукачка да намаляш обороти?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 66 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 10:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 19:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 19:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 21:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе