Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
243. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

    0 0%
  • Ariete

    0 0%
  • Beko

    7 2.88%
  • Bosch

    14 5.76%
  • Daewoo

    8 3.29%
  • DeLonghi

    3 1.23%
  • Electrolux

    2 0.82%
  • Elite

    2 0.82%
  • Gorenje

    7 2.88%
  • Hoover

    3 1.23%
  • Karcher

    13 5.35%
  • LG

    27 11.11%
  • Miele

    14 5.76%
  • Moulinex

    3 1.23%
  • Neo

    7 2.88%
  • Panasonic

    9 3.70%
  • Philips

    25 10.29%
  • Rohnson

    0 0%
  • Rowenta

    24 9.88%
  • Samsung

    67 27.57%
  • Sang

    4 1.65%
  • Seres Vasilius

    0 0%
  • Severin

    0 0%
  • Siemens

    4 1.65%
  • Singer

    0 0%
Страница 12 от 66 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 979

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #166

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Ако имаш предвид стирките за 7-12 лв с някви донапрени за подсушаване, със сигурност мажат. Обаче от 4 години ползвам ена плоска, прилича по принцип на действие на едновремешните Т - образни сапове, върху които чистачките по училищата мятаха по един мокър парцал и ги тътреха пред себе си. Само, че сега дизайнът им е нов - правоъгълна форма, големина между 40- 50 санта и подложка от микрофибър. Е, с т'ва нещо ми е кеф да го суркам по балатум, ламинат и теракот - бързо, лесно и ефтино. Подложката идва малко дебело около 7-8 лв.( в сравнение с донапрен 2-3 лв) , обаче що мръсно събира... с килограми. Ако е суха - мете, ако е влажна с малко бингозил мие отлично, понеже мен ме мързи да мета - с влажната подложка направо мете пясъка и мие едновременно Изпробвал съм я в 2 търговски помещения с по над 100 м2 и се почиства за отр. време, в къщи пък да не говорим. Само не става за попиване.

    Защо да даваш грешни $$ за такава летяща чиния ? Мойта ако и предложа нещо такова ше ме изхвърли от къщи. И с право де, ако похарча толкова кинти за излизания с нея ше ми чисти с обикновена стирка и прахосмукачка поне 1 година, че и повече с още малко минимални инвестиции и ше ме скъса от ... целувки. А не както сега аз да чистя...

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #167

    Re:Избор на прахосмукачка

    Ето прахосмукачки от този тип ползват англичанчетата и американците. Тук не са много разпространени и как да са, след като поредния консултант - тийнейджър от Технонещо си, ми каза че точно тези машини били само за гладки повърхности, но да не се отклонявам. Прости машинки, ама умно замислени. В основата имат едно много зло валяче със спираловидни четчици, което се върти с бясна скорост и задиря каквото му попадне, като в същото време същия мощния двигател засмуква мизерията. Само не трябва наблизо да има кабели или някакви въжета защото става стражно. Този звяр разплита черги, ако не са подгънати и изключва ел-уреди от мрежата, когато захапе кабели ( и разбира се след това купуваш нова прахосмукачка )
    Дори някои марки предлагат модели без торбички (тази от снимката е точно такава и аз притежавам 2 броя ), с разните му там завихряния на въздуха, върти ми се термин като " циклон " в главата за принципа на действие. Зимата даже стърга сняг от една външна черга. Много искан да я пробвам дали става за мини снегорин пред къщи - теоретично не би трябвало да има проблем, но ми е жал. От към цени са доста конкурентни, аз разбира се взех ефтинджака и не съжалявам, няма много електроника в ена обикновена прахосмукачка, а и мога да избарам филтър - чудо от гъба за миене на чинии , като дойде време за подмяна.
    Минус - тежи малко повече, понеже се тътри абсолютно цялата машина напред и назад и има голяма вероятност половинката да сметне това за доволно оправдание мъжът да поеме прахосмученето.
    Плюс - наистина върши работата, за която е предназначена, доста по-добре от " Европейските"
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    39
    #168

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Kalcheff1,много ти благодаря.Аз обаче живея сам и няма кой да ми прави забележки за разходите,още повече,че мога да си го позволя.Жилището ми е малко,преустроено и на практика нямам антре.Когато дойдат приятели на гости всичко(говоря за обувки) се оставя на краката...А те идват доста често! И съответно се зацапва вътрешното помещение дето е хол и трапезария.Оттам-и спалнята.Именно поради огранииченото място всичко,което ползвам стои или в гардероба,или под матрака.И да се вади всеки път не е най удобното нещо.Пък и имам време да направя основно почистване веднъж седмично,което е крайно недостатъчно от гледна точка на хигиената,а и на естетиката.Затова се колебая за подобна машинка.Не,че ме мързи,но като се прибера от работа около 18ч.,докато си сготвя,изгледам новините и някой филм няма кога да се занимавам с чистенето.А е хубаво като излизам рано сутринта за работа да натисна бутона и когато се прибера пода да е чист. В събота-събиране на прах,забърсване на пропуснатите ъгли и релакс-екскурзия или разходка.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315558739[/time]_________________________________________________

    Пък и твоята е намерила читав мъж,дето чисти и се грижи за дома.Повярвай,ако тя се занимаваше с това щеше да те скъса....от целувки ако и беше купил роботчето,поне така споменават някои домакини,чиито съпрузи са ги изненадали с подобна джаджа....Пък и честно,предпочитам когато имам време да изляза нанякъде вместо да се занимавам с подобни неща.Нали затова си имам и миялна,и сушилня,пък и всякаква друга домакинска техника дето се сетиш.За това чудо доста се колебах,даже преди да тръгна на мисия се засилих да си го купя.Като го видях отблизо ми заприлича на електрическа подочистачка и се отказах.Не съм му гледал тест на живо.Тук като попрочетох някои мнения-от Бг,*****,Щатите пак се навих.И затова сега разпитвам..Иначе за тези пари и чистачка мога да си наема,а и не само..

  5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #169

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Е чистачка лошо ли е ? Даже тогава ше имаш и войс рекъгнишън, ако някъде има мръсно - веднага гласова команда за корекция на периметъра на почистването и останалите настройки. Само гледай да не е с тен, че засмукват малки скъпи дреболии по грешка
    Дано да не останеш разочарован от тази джаджа

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    39
    #170

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Oще не съм взел окончателно решение.Може да купя за приятелката си една прахосмукачка-робот,но на мен определено ми трябва и с миене.А за тена-съгласен съм! Но лошото е при този тип"роботи" че трябва да си там,under control! А точно този ангажиращ елемент искам да избегна! Но ми допада чувството ти за хумор,бих изпил ракия с теб на маса!

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #171

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от biserp
    Oще не съм взел окончателно решение.Може да купя за приятелката си една прахосмукачка-робот,но на мен определено ми трябва и с миене.А за тена-съгласен съм! Но лошото е при този тип"роботи" че трябва да си там,under control! А точно този ангажиращ елемент искам да избегна! Но ми допада чувството ти за хумор,бих изпил ракия с теб на маса!
    Едната мисля синята беше и мие бре.Само, че мие само ламината и плочки-там където има килими ги заобикаля.Всички други прахосмучат.Тея роботи са всички с програматор и можед да ги настройваш да чистят всеки ден.Като се изтощат те сами се връщат на док станцията и се самозареждат след което продължават да чистят докато изчистят.Имаше 4-5 доволни домакини от тях.Програмират се кога да започнат да почистват ден и час, а кога ще приключат зависи, но за 2-3 часа чистят 80-100кв.м. При тях се изхвърля контейнера със събрания боклук, а на миещата се зарежда с вода(и препарат ако желаеш) и се изхвърля освен контейнера със събраняи боклук и този с мръсната вода.Може да се програмира само да прахосмуче или да прахосмуче и мие-по желание на клиента.
    Ето намерих ги и по евтино.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    39
    #172

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Благодаря! Аз в къщи нямам килими,черги или стъпки.Само в банята и именно за това съм се спрял на подобен тип.Защото ламината се наелектризира и за отрицателно време събира всякакви влакна,косми и боклуци...
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315571968[/time]_________________________________________________

    Само не ззная дали в комплекта върви док-станция или се зареждат с кабел.Защото в американските проспекти е в комплекта,а тук никъде не пише такова нещо.Май се продават отделно,а в кутията си е с кабел..но не съм сигурен.

  10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #173

    Re:Ръчна прахосмукачка

    Каквито парите такава и работата, аз имах наивността да четкам изстривалка с нея - е каква димна завеса настана...
    Виж бабата има ена от татово време, дали даже не и е завещана от прабабата - дженюин ръчна- суркаш напред - назад, а отдолу едни валячета с четчици се въртят и събират трохите/шлюпките/ - същата простотия, само дето трака също толкова дразнещо, колкото по-модерните жужат.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    513
    #174

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Здравейте, днес се възползвах от примоцията в ТМ и взех туй смукало с бонус - гладачка http://www.technomarket.bg/products/...00-0-sp-syrius гледам в инфото пише че смучи с 500W и 35л/сек - , ще пиша за отзивите след няколко дни.

  12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #175

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Здравейте, днес се възползвах от примоцията в ТМ и взех туй смукало с бонус - гладачка http://www.technomarket.bg/products/...00-0-sp-syrius гледам в инфото пише че смучи с 500W и 35л/сек - , ще пиша за отзивите след няколко дни.
    Супер прахосмучка, с доста богат набор от аксесоари и 4 години гаранция.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #176

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Здравейте, какво бихте казали за следните 3 модела:

    http://www.technomarket.bg/products/...owenta-ro-4645
    http://www.technomarket.bg/products/...enta-ro-803301
    http://www.technomarket.bg/products/.../lg-v-kc902htm

    От скоро имаме първата, но ми трябва още една за друго жилище. На първата единствения недостатък е, че тези метални тръби малко натежават и оригиналните торби са малко скъпи - 3 торби са 20лв. Иначе е наистина много тиха. Какво ще кажете за тези модели без торбички Rowenta и LG?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    513
    #177

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Здравейте, днес се възползвах от примоцията в ТМ и взех туй смукало с бонус - гладачка http://www.technomarket.bg/products/...00-0-sp-syrius гледам в инфото пише че смучи с 500W и 35л/сек - , ще пиша за отзивите след няколко дни.
    както казах ще пиша за отзиви:

    1. жената я хареса на цвят а по-късно и на функционалност

    2. на мен също ми хареса а най-вече, че не се блъска като старата в новите ягли на стаята и е много тиха.
    3. има си поставка за тръбите в право положение и спира като закачиш четката.
    4, има потенциометър за регулиране на мощността.
    5. има индикатор за пълна торба и мръсен филтър
    носи си всички четки сама и не се налага да ги търсиш в суматохата:
    6.вече си мисля, че тоз път оцелих от първия път с избора

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #178

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    както казах ще пиша за отзиви:
    Само недей да се скъпиш и й вземай оригинални торбички, а не от ония книжните. Със здраве си я ползвай!

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    108
    #179

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Жената е полудяла на тема прахосмукачка RAINBOW. Не искам да коментирам, как, кога и защо, но е факт и няма връщане назад. Понеже не ми се дават толкова пари, търся подобен заместител - да пере, да чисти и да тупа - на по сносна цена.
    По възможност нещо, което се предлага в България или е с международна гаранция.
    Някакви отзиви, препоръки, мнения.
    Благодаря предварително.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #180

    Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Комбинираните уреди са компромис -нито перат като хората нито смукателната мощност е на нивото на една прахососмукачка от високия клас.Освен това за прахосмучене се мъкне доста голямо тегло-това са резервоар за вода,помпа маркучи и всичко това събрано в един токмак с размерите на бъчва.Rainbow се продава по системата MLM така че половината от високата му цена отива по веригата сътрудници.Аз ползвам Philips от 5 години и съм много доволен и бих препоръчал модел FC8734,а ако все пак искате и да пере-FC6844.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 66 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 11:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе