Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
249. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

0 0%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

7 2.81%
  • Bosch

14 5.62%
  • Daewoo

8 3.21%
  • DeLonghi

3 1.20%
  • Electrolux

2 0.80%
  • Elite

2 0.80%
  • Gorenje

7 2.81%
  • Hoover

3 1.20%
  • Karcher

15 6.02%
  • LG

28 11.24%
  • Miele

14 5.62%
  • Moulinex

3 1.20%
  • Neo

7 2.81%
  • Panasonic

9 3.61%
  • Philips

26 10.44%
  • Rohnson

0 0%
  • Rowenta

26 10.44%
  • Samsung

67 26.91%
  • Sang

4 1.61%
  • Seres Vasilius

0 0%
  • Severin

0 0%
  • Siemens

4 1.61%
  • Singer

0 0%
Страница 3 от 68 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 1006
Like Tree111Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re: прахосмукачка LG модел V 3500HT

тя си го има и май трафа е изгорял та за това питам ако мога да я поправя ако не- директно на пълна мощност

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

директно разбира се ! и моита има регулатор ама винаги я държа на мах и пак ми се вижда слаба.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Може да я вържеш директтно, проблеми нямаш. Иначе, мерил ли си изхода на трафа, ако има някъкво си напрежение след него по вероятната повреда е да е гръмнал симистора. Намират се по магазините за електроника.

5. Тук е от
    Jun 2008

Re: Избор на прахосмукачка

Доста е стара темата, но понеже прахосмукачките не са особено дискутирана тук, реших да не отварям нова тема. Трябва ми нещо за около 300лв, да върши страхотна работа и да не искам да я хвърля от 4-тия етаж след 1/2 година. Мерси

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Scouse
    ....да върши страхотна работа и да не искам да я хвърля от 4-тия етаж след 1/2 година...
    Ако искаш да я хвърлиш, вземи си SAMSUNG SC-4335(несъм сигурен за цифричките след модела, но изглежда по абсолютно същия начин):

Имам една такава на няколко месеца, не се подлъгвай по цената(140-150лв), и с'трахотния' пластмасов контейнер за боклука. Аз вече ще си търся само такива със сменяеми торби. Иначе горепосочената тъй като няма торба, й се запушва филтъра за 5 минути чистене, и трябва да се мие, което със сушенето отнема няколко часа и прави нормалното чистене невъзможно...
    Ако някой я иска, мога да му я хвърля от 4-я етаж на половин цена.... като нова е

7. Тук е от
    Jun 2008

Тези добичета как ви се виждат? цък
    Иска ми се да не е поредната изгъзица, която са пуснали в големите вериги за техника..

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Ако искаш да я хвърлиш, вземи си SAMSUNG SC-4335(несъм сигурен за цифричките след модела, но изглежда по абсолютно същия начин):

Имам една такава на няколко месеца, не се подлъгвай по цената(140-150лв), и с'трахотния' пластмасов контейнер за боклука. Аз вече ще си търся само такива със сменяеми торби. Иначе горепосочената тъй като няма торба, й се запушва филтъра за 5 минути чистене, и трябва да се мие, което със сушенето отнема няколко часа и прави нормалното чистене невъзможно...
    Ако някой я иска, мога да му я хвърля от 4-я етаж на половин цена.... като нова е
    Тази прахосмукачка е страхотна. Когато я купих и измих филтъра за първи път, прахосмукачката спря да чисти и се задръсти след едно чистене. Оказа се, че не съм поставила филтъра както трябва и той се е изхлузил и беше станало.... Измих филтрите, поставих ги правилно и сега е бомба - провери дали и ти не си поставил филтрите не както трябва.

Иначе майка ми си взе Нео, подобна, за 70 лева от техномаркет на промоция. Много е доволна, чисти много по-добре (според нея) от електролукса, който имаше преди. Не мога обаче да кажа кои модели на нео и електролукс.

10. Тук е от
    Jun 2009

Re:Избор на прахосмукачка

Най-големите боклуци за прахосмукачки са Самсунг.Ако искате да ви се вгорчи живота-вземети си.

11. Тук е от
    Jun 2009

А какво мислите за този Zelmer. 1600 W и 520 W смукателна мощност?

12. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Избор на прахосмукачка

Здравейте !

Днеска пускам две теми в този форум - странно за мен, но това е заради нагласата да ми дадете компетентен отговор.
    Предстои ми избор на прахосмукачка. До сега /8 години/ ползвах Самсунг с електрическа четка и съм много доволен, защо това е за мен най-ефикасния начин за почистване на примерно килими с косъм. Мокет не използвам, а другите части за почистване са или паркет или теракот. Дюзата с двигателчето се счупи а и маркуча вече е пробит на 3 места по невнимание.
    Много хора си мислят за прахосмучачката, че колкото е по-мощна толкова по-добре. "Да ама не" - както казва един журналиста.

За мен критерии за прахосмукачка са:

- Мощност (Watt) - между 1800 и 2400 последните модели са с по-малка мощност и с по-висока използвема мощност
    - използваема мощност (Watt) от 400 колкото по-високо-по-добре
    - Вътрешно налягане (Kpa) 35 колкото по-високо-по-добре
    - Двежение на въздуха (dm3/sec) 52 по-високо-по-добре
    - Шум (dBA) 65 - 75 по-ниско по добре
    - Електрическа четка-дюза - най-добере изчиства килими, защо чука по космите и след това изсмуква.

Търся решения и отивам на варианти на MIELE, BOSCH, SIEMENS и примерно още ROWENTA , защото са много тихи и имат добра мощност. Всичките нямат нямат ел. четка-дюза. Но ценово са 400- 500 лв. Чакпък такава сума да дам ми емалко мношко !
    А въпроса със евентуалния сервиз - с изключение на MIELE / който не съм го ползвал !/ е отчайващ в БГ.
    И в София и в останалите градове - все такъв -мърляв в изпълнението , бавен и неясен с нивото на компетентност.

Преди две седмици видях ZELMER 1600.0 SP Syrius

Мощност 1800 W
    Всмукателна м-ст 500 W
    4-литрова книжна торба
    ( възм. за постоянна )
    НЕРА филтър
    Метални телескопични тръби
    PARK SYSTEМ
    Извод за ел. турбочетка
    Четка за паркет
    Армиран маркуч

За сега съм се спрял на нея , защо има дюза с ел. четка и финансово не е на това ниво като горе изброените. Моделите тип " циклон" със съда за изсипвание на прахта е нехигиеничен, а освен това са много шумни- просто всеки разбира , че чистите , а и може да изгоните и хлебарките !

Въпросът ми е :

Има ли някой опит със сервиза на ДЕНСИ ?

Благодаря ви за вниманието и евентуално вашето становище !

Поздрави !

13. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Нека да вдигна малко темата, аз също имам питане за тази марка прахосмукачки ЗЕЛМЕР. Лесни ли са за обслужване и какво означава "извод за ел. турбочетка", има или няма такава?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ивод означава да има контактче за включване на четката. Гледах едни прахосмукачки на метро съ свградена ел.четка. Не помня дали бяха Самсунг или Делонги, но цената им не беше висока. Нещо около 200лв. Аз днеска си купих Керхер от промоцията на практикер. А2004 за 100лв. Сухо и мокро почистване.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Във Варна има магазин с английска стока. Прахосмукачки от 1600 и 1800 W са на цени 50-60 лв. Имат отдолу въртяща се четка - по скоро са подочистачки .

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Живее в
    Велико Търново

Добър вечер, колеги! За да не пускам нова тема - харесал съм си, поне на външен вид, следната прахосмукачка http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09048690 . Понеже е малко странна на външен вид, като затова и я харесахме с жената, ако някой има впечатления от този модел, би ли ги споделил и да я купувам ли. Все пак това е само прахосмукачка, а и парите са й добри. Благодаря предварително!

18. Тук е от
    Nov 2009

Аз винаги препоръчвам немското качество от Siemens и Bosch - може да са им по-скъпи продуктите, но си заслужават всяка стотинка. Вижте за какво говорим:
    http://siemens.expo2000.bg/prahosmukachki.html и http://bosch.expo2000.bg/uredi-za-do...prahosmukachki

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 68 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 276
    Последно: 10-07-24, 23:38
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе