тя си го има и май трафа е изгорял та за това питам ако мога да я поправя ако не- директно на пълна мощност
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
тя си го има и май трафа е изгорял та за това питам ако мога да я поправя ако не- директно на пълна мощност
директно разбира се ! и моита има регулатор ама винаги я държа на мах и пак ми се вижда слаба.
Може да я вържеш директтно, проблеми нямаш. Иначе, мерил ли си изхода на трафа, ако има някъкво си напрежение след него по вероятната повреда е да е гръмнал симистора. Намират се по магазините за електроника.
Доста е стара темата, но понеже прахосмукачките не са особено дискутирана тук, реших да не отварям нова тема. Трябва ми нещо за около 300лв, да върши страхотна работа и да не искам да я хвърля от 4-тия етаж след 1/2 година. Мерси
Ако искаш да я хвърлиш, вземи си SAMSUNG SC-4335(несъм сигурен за цифричките след модела, но изглежда по абсолютно същия начин):Първоначално публикувано от Scouse
Имам една такава на няколко месеца, не се подлъгвай по цената(140-150лв), и с'трахотния' пластмасов контейнер за боклука. Аз вече ще си търся само такива със сменяеми торби. Иначе горепосочената тъй като няма торба, й се запушва филтъра за 5 минути чистене, и трябва да се мие, което със сушенето отнема няколко часа и прави нормалното чистене невъзможно...
Ако някой я иска, мога да му я хвърля от 4-я етаж на половин цена.... като нова е
Тази прахосмукачка е страхотна. Когато я купих и измих филтъра за първи път, прахосмукачката спря да чисти и се задръсти след едно чистене. Оказа се, че не съм поставила филтъра както трябва и той се е изхлузил и беше станало.... Измих филтрите, поставих ги правилно и сега е бомба - провери дали и ти не си поставил филтрите не както трябва.Първоначално публикувано от MetalMilitia
Иначе майка ми си взе Нео, подобна, за 70 лева от техномаркет на промоция. Много е доволна, чисти много по-добре (според нея) от електролукса, който имаше преди. Не мога обаче да кажа кои модели на нео и електролукс.
Най-големите боклуци за прахосмукачки са Самсунг.Ако искате да ви се вгорчи живота-вземети си.
Здравейте !
Днеска пускам две теми в този форум - странно за мен, но това е заради нагласата да ми дадете компетентен отговор.
Предстои ми избор на прахосмукачка. До сега /8 години/ ползвах Самсунг с електрическа четка и съм много доволен, защо това е за мен най-ефикасния начин за почистване на примерно килими с косъм. Мокет не използвам, а другите части за почистване са или паркет или теракот. Дюзата с двигателчето се счупи а и маркуча вече е пробит на 3 места по невнимание.
Много хора си мислят за прахосмучачката, че колкото е по-мощна толкова по-добре. "Да ама не" - както казва един журналиста.
За мен критерии за прахосмукачка са:
- Мощност (Watt) - между 1800 и 2400 последните модели са с по-малка мощност и с по-висока използвема мощност
- използваема мощност (Watt) от 400 колкото по-високо-по-добре
- Вътрешно налягане (Kpa) 35 колкото по-високо-по-добре
- Двежение на въздуха (dm3/sec) 52 по-високо-по-добре
- Шум (dBA) 65 - 75 по-ниско по добре
- Електрическа четка-дюза - най-добере изчиства килими, защо чука по космите и след това изсмуква.
Търся решения и отивам на варианти на MIELE, BOSCH, SIEMENS и примерно още ROWENTA , защото са много тихи и имат добра мощност. Всичките нямат нямат ел. четка-дюза. Но ценово са 400- 500 лв. Чакпък такава сума да дам ми емалко мношко !
А въпроса със евентуалния сервиз - с изключение на MIELE / който не съм го ползвал !/ е отчайващ в БГ.
И в София и в останалите градове - все такъв -мърляв в изпълнението , бавен и неясен с нивото на компетентност.
Преди две седмици видях ZELMER 1600.0 SP Syrius
Мощност 1800 W
Всмукателна м-ст 500 W
4-литрова книжна торба
( възм. за постоянна )
НЕРА филтър
Метални телескопични тръби
PARK SYSTEМ
Извод за ел. турбочетка
Четка за паркет
Армиран маркуч
За сега съм се спрял на нея , защо има дюза с ел. четка и финансово не е на това ниво като горе изброените. Моделите тип " циклон" със съда за изсипвание на прахта е нехигиеничен, а освен това са много шумни- просто всеки разбира , че чистите , а и може да изгоните и хлебарките !
Въпросът ми е :
Има ли някой опит със сервиза на ДЕНСИ ?
Благодаря ви за вниманието и евентуално вашето становище !
Поздрави !
Нека да вдигна малко темата, аз също имам питане за тази марка прахосмукачки ЗЕЛМЕР. Лесни ли са за обслужване и какво означава "извод за ел. турбочетка", има или няма такава?
Ивод означава да има контактче за включване на четката. Гледах едни прахосмукачки на метро съ свградена ел.четка. Не помня дали бяха Самсунг или Делонги, но цената им не беше висока. Нещо около 200лв. Аз днеска си купих Керхер от промоцията на практикер. А2004 за 100лв. Сухо и мокро почистване.
Във Варна има магазин с английска стока. Прахосмукачки от 1600 и 1800 W са на цени 50-60 лв. Имат отдолу въртяща се четка - по скоро са подочистачки .
Добър вечер, колеги! За да не пускам нова тема - харесал съм си, поне на външен вид, следната прахосмукачка http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09048690 . Понеже е малко странна на външен вид, като затова и я харесахме с жената, ако някой има впечатления от този модел, би ли ги споделил и да я купувам ли. Все пак това е само прахосмукачка, а и парите са й добри. Благодаря предварително!
Аз винаги препоръчвам немското качество от Siemens и Bosch - може да са им по-скъпи продуктите, но си заслужават всяка стотинка. Вижте за какво говорим:
http://siemens.expo2000.bg/prahosmukachki.html и http://bosch.expo2000.bg/uredi-za-do...prahosmukachki