И аз съм мераклия да си изпера тапицерията само от там ще се смъкне цената на уреда с едно 40-50 лв.Сподели по кутията пише ли каква и е смукателната мощност?
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
И аз съм мераклия да си изпера тапицерията само от там ще се смъкне цената на уреда с едно 40-50 лв.Сподели по кутията пише ли каква и е смукателната мощност?
Самсунг имат мотори по 2000w и вакуум 15kpa.Мощността не е гаранция колко и как смучат.И каква е тази технология на Зелмер,и защо никъде няма данни?
Действително прахосмукачката може и да е добра,все пак е от семейството на Бош.
--------------------
Двумоторната на Лавор е с вакуум 22кpa
2х1200w и две помпички.Работи един или двата заедно.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-03-18 в 14:50.
Лавор ми идва малко като за производство не като за в къщи,поне моделите който разгледах.
Дадох го като пример.
Те основно са професионални.
Трябва да переш тапицерии на автомобили,за да купиш такава.
Стават и за вкъщи стига да имаш къде да я държиш.Ако си в апартамент,кое по напред да купиш и къде да му търсиш място.
„Прането” на автомобил стига до 100 лв.
Това включва таван,кори,под, седалки и багажник,така че е добре да си имаш перяща прахометла.Отделно си я ползваш за килимите,дамаски на гарнитури,столове и т.н.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-03-18 в 15:42.
Не съм обръщал внимание дали го има това като инфо на кутията и за жалост не моига да погледна в момента. Смъкнал съм я в другия апартамент, че при нас няма много място.
В техническите характеристики го дават 30л/сек въздушен поток.
Ето ги:Aquawelt Плюс ZVC762ST (VC7920.0ST) • Мултифункционални прахосмукачки • Zelmer - надеждно
А относно цените за пране на автотапицерия - варират от 50 до 70-80лв в зависимост от автомобила. Аз съм с ван и като цена са ми казвали 70 лв.
Явно за по големи автомобили цената стига до 100 лв както е казал колегата по горе.
Малко неудобна история. Калпавата торбичка се беше скъсала и явно в старанието си да не разсипя мръсотия съм изхвърлил и механизма който държи торбичката.
Това е машинката Philips FC8653_01 идея държача как изглежда и от къде да го купя?
edit: това е държача https://www.philips.co.uk/c-p/CP0485...older/overview
Този пост е редактиран от Zygot; 15-03-18 в 18:24.
Освен да се обадиш на централния сервиз и да поръчаш по part number CP0485/01. https://www.philips.fr/c-p/CP0485_01/support-pour-sac
Другия вариант е e-bay, ако има такива да се предлагат.
За колегата, който питаше за Zelmer (Aquawelt ZVC764CT) - скоро след като я купих писах че съм много доволен и сега след повече впечатления го потвърждавам.
Ползваме я основно с воден филтър - намирам го за удобно и като че ли е доказателство за това което събира ; намирам го за по удобно. Иначе да - голяма е. Няма как да е иначе - вътре има два съда за течности - за пране и за водният филтър(мисля че е около 5л поне); от едната страна е ХЕПА, от другата има място за някои от накрайниците.
А пробва ли я за пране и как се справя?
Все пак това е перяща прахосмукачка.
Имам предвид помпичката как пръска,накрайникът за вода подходящ ли е,колко влажна остава дамаската,контейнер за препарати махали се за лесно почистване?
Шумен ли е мотора?
-------
Забравих да ти кажа най-важното!
Щом ползваш воден филтър или переш,след това контейнерите трябва да са измити и абсолютно сухи,чак тогава сглобяваш.
От влажни контейнери,изгниват турбините на моторетката и се разпадат!
Само турбини не се продават!
Този пост е редактиран от Viking72; 19-03-18 в 18:38.
Машинката Aquawelt ZVC764CT наистина е много добра.Качеството на изработката и сглобката са добри.Жената е много доволна.Единия ден беше чистила на следващия мина със въпросния уред(нагласих е с воден филтър) и остана очарована и стресната колко боклук е оставал след почистване.Направила си е експеримент минала е 2 път и е имало голяма разлика.Това което забелязах е че върти много по добре и бързо турбо-четката в сравнение с старата и о данни по мощна прахосмукачка.За пране още е рано искам да се затопли малко и ще дам отзиви и за дамаски и за колата.В нета четох доста отзиви за прането и всички са доволни.
То прането зависи,ти как ще търкаш с четката.От нея се иска да смучи максимум водата,за да съхне бързо и да разпръсква добре.
Турбо-четката е за сухо но вместо торба за боклука ползвам контейнера с вода,за пране си има отделен контейнер.Шумна и тежка също и голяма но ако продължава да работи така ще е преглътнем минусите. Гаранцията от 4 г също грабва и зад името има едно "pro" което се надявам в времето да се докаже.Много накрайници има в комплекта.Имаше хубава и реална промоция та съкратихме времето за умуване.
П.С.Сега схванах за какво говориш.Не съм прал никога с прахосмукачка само клипове съм гледал.Нали пръскаш препарата и после изсмукваш няма търкане.
Този пост е редактиран от j90; 19-03-18 в 20:25.
За шум не се коси.Всички перящи са шумни.
Имам такава Делонги,мощна смучи-обаче е отврат откъм шум.За тези е важно помпите,накрайници за вода и здрави мотори.
-------
Не знам за клипове....?
Пръскаш препарат,при замърсени дамаски търкаш с четката на ръка.
Дърпане на мизерията,след това в контейнера чиста вода за плакнене и пак смучене с прахосмукачката.
По нататък ще ти кажа тарикатски начин за препарата,с прахосмукачката само ще плакнеш и събираш мръсотията.
,,--------
И пак ще се повторя,европейските прахосмукачки -Не са лоши!
Повечето от тях ползват италиански мотори,други австрийски Аметек,някои на ЛГ,които също са много добри.
Този пост е редактиран от Viking72; 19-03-18 в 22:53.
[QUOTE=Viking72;868396]За шум не се коси.Всички перящи са шумни.
Имам такава Делонги,мощна смучи-обаче е отврат откъм шум.За тези е важно помпите,накрайници за вода и здрави мотори.
-------
Не знам за клипове....?
Аз бих казал, че не е толкова шумна. Старата ни беше доста по шумна от Зелмера макар и доста по слаба по мощност. На някой може да му се струва майтап, но истината е, че се чуваше още щом вляза във входа и знаех, че жената чисти. Да не забравя да кажа, че сме на 4-ят етаж.
А ето и един клип:https://www.youtube.com/watch?v=hnRwW4gZ6K8
Привет,
Има доста страници за четене с доста офтопик, та предпочитам директно да карам по темата.
До момента чистехме с това (жена ми го избра) на линка долу, но изненадващо спря да работи.
http://www.samsung.com/bg/vacuum-cle...VC15RHNDCNCOL/
Сега съм решил аз да избера.
Моля кажете коя от тези на картинката е читава или посочете нещо друго изпитано. У дома има всякакви повърхности ако е от значение.
Не държа на марката, може и някое горение да взема, ако са читави.
Този пост е редактиран от sevastaki; 04-04-18 в 20:40.